Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Ne guzel aciklamissin ya canim
Bende bunu demek istedim de turkcem yeterli gelmiyor bazan
Bende dayak ,alkol,ve aldatma yuzunden bosaniyorum ama hala cikip bazilari erkektir yapar eder evine doner diyorlar
Kadin susmali,alttan almali,gormezlikten gelmeli :gelmeliki erkege hersey serbest rahatca yapsin sonra zaten evine doner
degilmi ya?Bu kocaciklara meydan bos birakilmali .Kadin herseye susarsa hizmetinde kusur etmezse ,kocasinin her pisligine razi olursa hic bir yuva yikilmaz zaten
tum suc kadinlarda

Konu sahibi demiş ki, ilerde hatalarını görüyorlar. Evet görüyorlar, 70 yaşına gelip, evdeki kadına muhtaç olunca sesleri çıkmıyor genelde. Eski pisliklerini unutuyorlar.

Kadının gençliği bitmiş, bir sürü hastalık kalmış, tansiyon, migren, mide hastalıkları ile uğraşıyor, ilaçlarla yaşıyor, yaşlılığın verdiği hassasiyet ve yorgunluk var üzerinde. O yaştan sonra adam düzelse ne olur, düzelmese ne olur?

Seneler önce bir program izlemiştim.
Adam yazar, kadin psikologtu yanilmiyosam. Kari-kocaydi bunlar.
Evliliği ayakta tutmanin sırlarını, mutlu evlilik icin yapilmasi gerekenleri kendilerince anlatiyolardi. Adam balkonunda domates yetistirdiginden,acan ciceklerine yazdığı siirlerden bahsediyordu.
Kadin konustukca icimden sadece hass.kt.r dedim.
Senin kocan yesil domatesleri kırmızı olsun siirler yazan adam, akil verdigin kadinlarsa domates yerine dayak yiyiyor...
Hayatin gercekleriyle gelsinler bana.

Mantığınız doğru olsaydı cennet anaların ayakları altında değil evli kadınların ayakları altında olurdu. Çünkü her evlinin çocuğu yok bazısı kendi istemiyor bazısının olmuyor bazısu geç istiyor. Ne yani çocuğu olmayan alttan almasa olur mu o zaman. Hem bırakın erkeğin yaradılışı buymuş falanı bu bize öğretilen belki de empoze edilen biz bari çocuklarımıza bunu yapmayalım
Kız çocuklarını rahat bırakalım. Erkek kadın yaradılışı hakkında yüksekten atıp tutmayalım. Çünkü biliyoruz ki her şey yetiştiriliş ve kişilikte bitiyor. Odun erkekleri buluğ bulup erkekler odundur yok hepsi aynıdır yok hepsinin kötü huyu vardır gibi yargı ve genellemelere varmayalım.

Aynen oyle
En yakinimdan tanidigim onlarca kadin var yakin cevremden
Kocasi 15 yildir surekli baska kadinlarla geziyor,evinde yatagi bile ayri karisiyla asla yatmiyor.
50 yasina gelmis adam ,karisi oyle caresizki asla sesini cikartmiyor cikartamiyor,adam tum kazancinida sevgililerine yediriyor
evinide otel gibi kullaniyor,karisina donmesi icin daha 20 yil var
Burasi fransa ve burda oyle zavalli hayatlar varki
Kadinin kocasi birakip gitmis kucuk cocuklariyla kadin basbasa ,caresiz
adam 30 yil sonra cikip geliyor tabi hevesi bitmis,yas ilerlemis,hastaliklar,para bitmis
Daha aci olan ise bu kadinlar cok seviniyor bak iste adam evine dondu ,beni tercih etti diye sanki zafer kazanmis gibide gurur duyuyorlar
etrafim malesef bunlarla dolu ,
Birde yeni evlilere nasihat veriyorlar bak iste benkide gitti yillarca gelmedi bekle gelir diye

Son düzenleme:
Bir de hep koca kahri ceken kadının sevap işlediğini, cennete gidecegini anlatir durur hocalar. Kosulsuz sartsiz itaat edin derler. Hangi hadis, hangi ayet bunu söylüyor? Hangi din Allah'in size emanet ettigi cani bir or.spu c.cogu icin harcayin diyor?
Be hey dürzü o kadar anlatiyosun. E Islam'a gore kadinin isterse bebegini bile emzirmeyecegini, ev temizligi, yemek vs hicbir seyden sorumlu olmadığını, evin butun giderlerinin erkege ait oldugunu da anlatsana.
He varsa yoksa itaat edin..

Konuyu polemik çıkarmak adına mı açtınız?

Çünkü yazınızın tamamında kadınları zayıf ve erkekten aşağı bi konumda görmüşsünüz. Bi de üstüne ikili ilişkilerde erkegin üstün kadının pasif bi konumda olması gerektiğini benimsetmeye çalışmışsınız. Haliyle buradaki tüm kadınlara da cevap hakkı doğmuş.

Aslında sırf sizin şahsınıza söylemiyorum sık rastlanan bi sey bu kadın alttan alacak, yerini bilecek, erkegin fıtratı farklı masalları.

Belki de bu niyette degilsiniz ama daha baslıkta bile hata var. Anneligi yücelteyim demissiniz ama kadınlardan bahsediyosunuz. Kadın=Anne demek mi? Anne olmayan ya da biyolojik sebeplerden olamayan kadınlar ne olacak o zaman? Kadının degerini anne olup olmaması mı belirleyecek? Anne olursa cennet ayaklarının altında iyi hoş da olmak istemiyosa ya da olamıyosa?

Ki sizin o alttan alan anneler var ya, o zavallı kadıncagızlar cocuklarının gözü önünde dayak yiyolar, bıçaklanıyolar, öldürülüyolar. Biraz haber bülteni seyredin görün tavsiyenizin sonuçlarını.

Valla hayat iste,aklima hep kayinvalidem gelir bu durumlarda.
Esim d.bakir'a tayin olduğunda kayinvalidem "sakın oralardan Kürt kizi alip getirme" diye bol bol tembihlemis.
Puhahahaaa

Yeri gelir yüzde yüz idare ederim ama bende bir insanım,tahammül edemediğim olaylar oluyor. .Erkek te eşini alttan alabilmeli.

Alintiladim da olmadi.
Hihi, insanın korktuğu başına gelir dimi. Ama düşünsene benim özgür kız, kadın alttan alacak diyen çocukla evleniyor. Savaş çıkar o evde. Ya da kadın erkek eşitliği öğretilmiş, kadına değer veren erkek evladım konu sahibinin erkek baskın olmalı ben alttan almalıyım, höt dedi mi oturmalıyım diyen kızı ile evlenmiş. Kocamın erkek olduğunu hissedemiyorum, bana höt demiyor diye boşanmaya kalkar.

Sephora bende bundan korkuyorum aslında. İlerde çocuklarım bu zihniyette insanlarla karşılamazlar umarım.

Senin de cocugun yok, benim de yok. Bundan sonra senin adin Mustafa ol... öhöm öhöm. Bundan sonra farkli cinsiyetlerde cocugumuz olursa biz bunlari everelim. Bir nevi besik kertmesi.

Kadının var olma sebebini sadece evinin ve kocasının mutluluğunu sağlamak olarak gören düşüncelerin bunu savunması normal. Yok öyle kocam mutlu olursa ben mutlu olurum. Dur ben alttan alayım da o mutlu olsun huzurlu olsun ben de huzurlu olayım mutlu olayım. Böyle bir şey yok. Vardiyen kadın da kendini kandırıyordur çünkü farklı türlüsünü bilmiyordur. Öyle görmüştür öyle gider. Öyle öğrenmiştir. Kocan ne derse o olur, aman sen alttan al, erkek o yapa, eder.. Sen cevap vermezsen kavga çıkmaz vs vs..

Her şey karşılıklıdır. Eşler birbirine karşı anlayışlı olmak zorunda. Bazen biri bazen diğeri alttan alacak. Yoksa %80 ini kadın yapar adam da sadece yemek sonrası eline sağlık derse olmaz bu iş.
Bunu yapan kadınlar var mı var? Ama kendilerinin eksikliklerinin bile farkında değiller bence...
Sonuç olarak kadın ve erkek olarak görmüyorum ben evliliği. Ben, kadın ve erkeğin eş olduğu, ortak bir hayatı paylaştığı herkesin birbirinden sorumlu olduğu bir yaşam biçimi görüyorum evliliği..

Annelik olayı çok farklı.. bu konuyla hiç bağdaşmamış bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…