Belki de zamanı geldi..Ama kafam karışık...

benimde anlamadığım ben sadece babasının eşi olacağım onun annesi olduğu sürece neden annesi gibi ilgilenmek zorunda kalayım..Ha hayatta insanın başına herşey gelir annesin başına birşey gelirse elbette ona sahip çıkarım

Ama o size söylemedi değil mi annelik beklediğini.
Sadece çocuğum var iki haftada bir görüyorum ve bu zamanı telafi edeceğim diyen birine bunu söylemek bana göre sivri bir cümledir.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..

Burda acilan bi kac konu vardi. Cocuk babasinin yanina geldiğinde kadıncagizi yatağa bile yanastirmiyordu. Bilemiyorum belki de konuyu acan bayan durumu idare etmeyi beceremiyordu.
Mesela sizin de başınıza böyle bir durum gelse durumu nasıl idare ederdiniz?

Beklenti kelimesi pat diye söylenen bir kelime değildi sohbeti esnansında söylendi ve kötü niyet içermiyordu ki karşımdaki de bunu gayet iyi anladı..
amin...Değerli yorumların için ben teşekkür ederim :)

Çocuklu bir adamla evlenmeyi kabul ediyorsam bana geldiği zamanlarda bu durumu tabiki kabul ederim..Bunlar benim için sorun bile değil..

Beklenti kelimesi pat diye söylenen bir kelime değildi sohbeti esnansında söylendi ve kötü niyet içermiyordu ki karşımdaki de bunu gayet iyi anladı..
amin...Değerli yorumların için ben teşekkür ederim :)

Ben de evlendiğimde ayrıldığımın eşinin çocuğu vardı.
İnanın çocuklar zorluyorlar.
Ve son derece de haklılar.
Kendi annelerinin yerine başka bir kadını kaldırmak hiç kolay değil.
Aynısı benim başıma gelseydi ben de önyargılı ve tepkili davranırdım..
Ne kadar hoşgörülü davranırsam davranayım, onun için ne yaparsam yapayım babasının yeni karısıydım.
İçinin ne kadar acıdığını bilmeme rağmen tıkandığım çok oldu..
Neyse ki onun yapmaya çalıştığını yapmadım.

sevgili Escircassian siz o çocuğa şimdiden olumsuz yaklaşıyorsunuz. o çocuk hiç sizin evinize gelmese bile sizinle yaşamasa bile ki 2 haftada bir de olsa babası ile görüşecek yine söylüyorum o çocuğa kol kanat germek zorundasınız ama zorundasınız derken bir tek siz anlamında demedim siz ve eşiniz yani çocuğun babası olan bey efendi çocukla ilgilenmek ona zaman ayırmak vakit geçirmek maddi ve manevi yanında olmak zorundasınız. ha siz öyle bir kadınsınızdır ki bey efendi eşiniz olunca siz ne derseniz yapan bir adam olur, belki çocuğunu bile ihmal eder ama işte asıl mesele de bu ihmal ettirmemelisiniz. siz bizzat ilgilenmeseniz de eşinize sürekli çocuğuna ilgi göstermesi gerektiğini hatırlatmalısınız şayet ilgisini ihmal ederse. yani sözün kısası sizin nasib olursa çıkacağınız bu yol iki ucu keskin kılıç öyle güzel basmalısınız ki ne şiş yansın ne kebap. ne siz üzülün ne de anne ve babası kendi hayatlarını yaşayacaklar diye ortada kalan çocuk. saygılar.

peki siz aynı evdemi yaşıyordunu?
onun yapmaya çalıştığı şey nedir?

peki siz aynı evdemi yaşıyordunu?
onun yapmaya çalıştığı şey nedir?

Hayır bir süre yaşadık sadece.
Velayet annedeydi ama ben isterse bizimle yaşayabileceğini söylemiştim.
Geldi bir süre kaldı.
Bu süreçte sürekli eleştirdi. Babasının devamlı onunla ilgilenmesini istedi.
Klasik çocuk kaprisleri.
Çok ağır bir konuşması dışında ki kendi bile neden dediğini bilmiyordu bence, hiç kızmadım.
Çünkü onu çok iyi anlıyordum.
Yaşadıkları zordu.
Annesinin yanında görmeye alıştığı babası bir başka kadınlaydı..
Ne büyük bir travma..

Çocuklu bir adamla evlenmeyi kabul ediyorsam bana geldiği zamanlarda bu durumu tabiki kabul ederim..Bunlar benim için sorun bile değil..
Aslinda tam hatırlamıyorum ama bayağı uzundu mevzu. Cocuk bayagi problemliydi. Yavrunun icinde ne firtinalar kopuyordur kim bilir? Tepkilerini de karsi tarafi huzursuz etmekle gosteriyorlar galiba..
En büyük gorev babanin,adaletli bir kontrol sistemi olmalı.
Bu arada bosanmis adam kesin suçludur,kadınlar hep masumdur laflarina sakin inanmayin.
Bir saniye yaninda durmaya tahammül edemeyeceginiz adamlar olduğu gibi, yarim saniye yüzüne bakmaya tahammül edilemeyecek kadinlar da vardir..

burada bir bayan konu açmıştı eşinin çocuğu ona tokat atti diye içerlemişti yanlış hatırlamıyorsam onun çocuğuda hafta sonları geliyordu, sende bu tarz şeylerle karşılaşabilirsin kaldırabilecek misin.Birde bir baba nasıl olurda çocuğunu 15 günde bir görür garip benim eşim akşama özler

Ne kadar güzel bir dille yazmışsınız...
ama ısrarla belirteyim ki ben çocuğa karşı değilim ona tepkilide değilim başta ben vicdanlı bir insanım ben sadece ne gibi sıkıntılar yaşarım diye sordum, ama inkar da etmem şayet beni bir sıfata sokmaya çalışırsa da bunu yapamam, çünkü kendimi biliyorum dediğim gibi yeri geliyor kendi yeğenime tahammül bile edemiyorum ama o kişinin benden böyle bir beklentisi zaten yok..Ben olursa diye söyledim..Ben başta Allahtan korkarım ki eşime zaten çocuğunla görüşme diye bir talepte bulunmam (düşüncesi bile ürkütücü)

Tamamen zamanla öğrenebileceğiniz bir şey. Yarın evlenmenize gerek yok, tanıyın birbirinizi. Oğluyla tanışın, zaman geçirin. Yol belli olacaktır.

o zaman şimdiden vereceğiniz kararın sizin için en hayırlısı olmasını dilerim. içinde allah korkusu olan insanın işi gücü rast gider inşallah. kimsenin sizi bir kalıba sokmasına izin vermeyin tabiki zaten bunu özellikle eşinizin yakın çevresinden muhakkak göreceksiniz "cici anne" yakıştırması yapılacak benim bu hayatte en tahammül edemediğim kelimelerden biridir . eşiniz olacak beyefendi dengeyi kurduktan sonra bir sorunda yaşamazsınız inşallah. bundan sonrası size kalmış zaten kendini bilen aklı başında birisi gibi yazıyorsunuz. vereceğiniz karar hepiniz için en hayırlısı olsun. saygılar. mevlam hakkınızda hayırlısını nasib etsin, hakkınızda ki hayırlıya gönlünüzü razı etsin.

Dürüst olmak gerekirse valla bu örnekteki gibi birşeyle karşılaşırsam kaldıramam bende tepkimi koyarım..O kadar iyi biri değilim ozman

zaten kimsenin sizi bir sıfata sokmasına gerek yok,adamla evlenirseniz,sıfatınız belli:üvey anne,ya da cici anne..
neler mi yaşarsınız ,bdv de çok fazla konu vardı,eşlerin çocuları ile ilgili.o çocuklarla çok iligli olanlar da vardı,ama .çoğunlukla ciddi sıkıntılar yaşayanlar..hatta çocuklardan nefret ettiklerini söyleyenler de..

Bir şey çok merak ediyorum konudan bagimsiz...

eski eşleri arayip neden bosandiniz diye sormak olmaz mi? Yani ben bosanmis biriyle illa evlenecegim dersem acikcasi neden bosandigi gerçeğini bilmek isterdim.birde karsi taraftan dinlemek isterdim.

Evet insan birine hircinken baskasiyla uyum içinde olabilir ama bazi kişilik sorunları var ki onlar sabit kaliyor ya da eşine yasattiklari bir bakis acisi olabilir.

Gerçi eski es tarafli da anlatabilir. Ay bilemedim kendim sordum kendim cevapladim:)

Dürüst olmak gerekirse valla bu örnekteki gibi birşeyle karşılaşırsam kaldıramam bende tepkimi koyarım..O kadar iyi biri değilim ozman
sakın yanlış anlama ama anne olmayınca kimin çocuğu olursa olsun evet seviyorsun, üzülüyorsun, vicdan yapıyorsun ama anne gözüyle çocuklara bakmak bambaşka ben çocuğum olduktan sonra çizgi filimde bile kötü duruma düşen çocuklara üzülüyorum ne bileyim değişik bir şey birde ileride senin çocuğun olacak onun ikinci çocuğu olacak o senin duyduğun heyecanı duyacak mı yada ikinci bir çocuk ister mi? çok iyi düşünmen lazım

aslında böyle birşeye maruz kalmanın tek bir sorumlusu olabilir o da baba. eşine çocuğunun önünde kötü davrandı ise bu illaki hırpalamak değil çocuğun önünde sesini yükseltmesi bile yeterli olur çocukta kendisinde hak görür ve tabii bu durumlarda malesef en kötü rol diğer kadın. yani ilk eş, bu kadın olsun erkek olsun fark etmiyor bir taraf kendi hayatını yeniden kurduğunda diğer taraf kendi dağılan hayatının sorumluluğunu karşı tarafa yüklemeye çalıyor ve bu konuda da malesef kullanılan piyonlar çocuklar oluyor. dilerim hiç böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız fakat karşılaşırsanız tepkinizi ortaya koymanız en doğal hakknız olacaktır. saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…