- 9 Ağustos 2009
- 850
- 202
- 133
- 41
- Konu Sahibi Escircassian
-
çok kavgacı birisiymiş bilemedim ki sorulurmu? ama kadın hakimliğe dönmek için Ankara gidecekmiş...Bir şey çok merak ediyorum konudan bagimsiz...
eski eşleri arayip neden bosandiniz diye sormak olmaz mi? Yani ben bosanmis biriyle illa evlenecegim dersem acikcasi neden bosandigi gerçeğini bilmek isterdim.birde karsi taraftan dinlemek isterdim.
Evet insan birine hircinken baskasiyla uyum içinde olabilir ama bazi kişilik sorunları var ki onlar sabit kaliyor ya da eşine yasattiklari bir bakis acisi olabilir.
Gerçi eski es tarafli da anlatabilir. Ay bilemedim kendim sordum kendim cevapladim:)
aynen öyle kendiniz sorup kendiniz yanıtlamışsınız... ama kimse yoğurdum ekşi demez ki. iki tarafta birbirini suçlar, kim çıkarda ben geçimsizdim der.. bunları ailelere sormak bile yanlış geçimsizlik olsun bütün sorunlar, zaten şiddet veya darp yada ne bilim daha çirkin şeyler varsa bunları öğrenmenin bir yoluda mahkeme ilamını görmek istemeniz olabilir. mahkemede kim ne demiş karar neymiş, şikayet neden gelmiş vs. ( buda bir fikir)Bir şey çok merak ediyorum konudan bagimsiz...
eski eşleri arayip neden bosandiniz diye sormak olmaz mi? Yani ben bosanmis biriyle illa evlenecegim dersem acikcasi neden bosandigi gerçeğini bilmek isterdim.birde karsi taraftan dinlemek isterdim.
Evet insan birine hircinken baskasiyla uyum içinde olabilir ama bazi kişilik sorunları var ki onlar sabit kaliyor ya da eşine yasattiklari bir bakis acisi olabilir.
Gerçi eski es tarafli da anlatabilir. Ay bilemedim kendim sordum kendim cevapladim:)
çok kavgacı birisiymiş bilemedim ki sorulurmu? ama kadın hakimliğe dönmek için Ankara gidecekmiş...
Evet evlenirse çocuk istiyor, kim bilir kendi çocuğum olsa daha farklı bakarım olaylarasakın yanlış anlama ama anne olmayınca kimin çocuğu olursa olsun evet seviyorsun, üzülüyorsun, vicdan yapıyorsun ama anne gözüyle çocuklara bakmak bambaşka ben çocuğum olduktan sonra çizgi filimde bile kötü duruma düşen çocuklara üzülüyorum ne bileyim değişik bir şey birde ileride senin çocuğun olacak onun ikinci çocuğu olacak o senin duyduğun heyecanı duyacak mı yada ikinci bir çocuk ister mi? çok iyi düşünmen lazım
bunu öğrenmem çok çok kolay benim en yakın arkadaşım ve bir çok arkadaşım avukat ve zaten o tanıştırdıaynen öyle kendiniz sorup kendiniz yanıtlamışsınız... ama kimse yoğurdum ekşi demez ki. iki tarafta birbirini suçlar, kim çıkarda ben geçimsizdim der.. bunları ailelere sormak bile yanlış geçimsizlik olsun bütün sorunlar, zaten şiddet veya darp yada ne bilim daha çirkin şeyler varsa bunları öğrenmenin bir yoluda mahkeme ilamını görmek istemeniz olabilir. mahkemede kim ne demiş karar neymiş, şikayet neden gelmiş vs. ( buda bir fikir)
aynen öyle kendiniz sorup kendiniz yanıtlamışsınız... ama kimse yoğurdum ekşi demez ki. iki tarafta birbirini suçlar, kim çıkarda ben geçimsizdim der.. bunları ailelere sormak bile yanlış geçimsizlik olsun bütün sorunlar, zaten şiddet veya darp yada ne bilim daha çirkin şeyler varsa bunları öğrenmenin bir yoluda mahkeme ilamını görmek istemeniz olabilir. mahkemede kim ne demiş karar neymiş, şikayet neden gelmiş vs. ( buda bir fikir)
Oğlu annesiyle yaşıyor ve 2 haftada bir görüyor...Bende aslında tecrübeli olanlardan fikir almak istiyorum aslında
burda da şöyle bir soru geliyor aklıma..Peki neden ben annesi rolüne girmek zorundayım? neden beni sevmesi için uğraşayım ki? Üvey annecilik yada anne olmaya çalışmak zaten benim mizacıma ters...Yeri geliyor ben yeğenime bile tahammül edemiyorum ki bun onada söyledim benim için çocuğun bağlamında herhangibir beklentiye girme diye...Ben buyum bunda başta söyledim beni zorla anne yapmaya çalışmasın
peki sen bu dediğin sorunları yaşıyormusun, yaşıyorsan nasıl üstesinden geliyorsun?Benim eşimin iki evladı var ; seni sorumluluk beklemiyor tam bir ifade değil aslında
Her şeyde o çocuğu birlikte düşüneceksiniz ; yeri gelecek evinizde kalacak, yeri gelecek kaprisleri olacak, hastalığı var, sağlığı var, buhranlı zamanları var, seninde çocuk sahibi olacağın zaman yaşayacağın endişeler var.
Adama kanın ısındıysa yapabilirsin
Üvey annelik kurumu bazen çok zor ama eşin olacak kişi makul ve mantıklı ise, dengeleri kurarsa bir sorun olmaz
bu çok iyi bir örnek oldu ve açıkçası ilk dedikleriniz hariç şuan yaşantınıza imrendim...Bana dün dedi ki benim eski eşimle aramdaki problem beni bağlar, sana yansıtmam ama seninde didikdidik etmenide istemem dedi, aslında bir göz dağı sezinledim eski eşinin problemli olabileceği konusunda.Ben esimle tanistigimda esimn oglu 7 yasindaydi....ne esimle ne ogluyla ilgili asla bir sorun olmadi ancak eski es ilk zamanlar yapmadigini birakmadi,esim ve ailesi cocuk icin sabir dediler ofke cikariyor vs.dediler ancak artik is gecenin 1 inde aramlara ulastiginda yeter bu kadar dedim resti cektim...esim ve ailesi sen bilerek evlendin dediler dogru ama benim kabulum ogluydu eski es degildi...aradan 4 yil gecti simdi esimle bi kizimiz var sular duruldu esimin oglunu asla kizimdan ayirmam yilda 3 ay bile kalsa odasi hazir durur,4 kisilik aile fotomuz bas kosede durur,evimizde kizimin ve simin oglunun fotolariyla dolu...bnim senin ayrimi yok...bu dengeyi saglarsaniz mutlu bir aile olablirsiniz.....ayrica eski esin karakteri nedir bilmiyorum ama olabilecek olumsuzluklari iyi defans ederseniz bosanmis,evlenmemis,cocuklu,cocuksuz farketmeyecektir....
bu çok iyi bir örnek oldu ve açıkçası ilk dedikleriniz hariç şuan yaşantınıza imrendim...Bana dün dedi ki benim eski eşimle aramdaki problem beni bağlar, sana yansıtmam ama seninde didikdidik etmenide istemem dedi, aslında bir göz dağı sezinledim eski eşinin problemli olabileceği konusunda.
İyi defans ederseniz en basta bunlari konusursaniz emin olun o bey ve ailesi hatta eski es durmasi gerektigi yeri bilir....suanda en masum olan kisiler o beyin oglu ve sizsiniz......ikinizide olaylara karistirmasinlar....o bey ogluna bu durumu nasil anlatacak bir uzmandan yardim alin yanlis adimlar atmamak adina biz oyle yapmistik.....evlenirken evi doserken onun odasida yanimizda olmamasina ragmen hazirlandi burasi senin evin dedik....ben esimin oglunu cok seviyorum o da ana kuzusu ne hissettigini allah biliyor...annecilik degil ama ablalik yapiyorum....aslinda erkek cocugu daha kolay cunku babayi kiskanip entrikalar yapmiyor...1,5 yil oncesine kadar esimin ogluyken simdi kizimin abisi oldu...hatta kizimin adi abisinin istegi oldu....isim babasi abisi oldu....allah onlaa guzel gunler gostersin....bu çok iyi bir örnek oldu ve açıkçası inaikleriniz hariç şuan yaşantınıza imrendim...Bana dün dedi ki benim eski eşimle aramdaki problem beni bağlar, sana yansıtmam ama seninde didikdidik etmenide istemem dedi, aslında bir göz dağı sezinledim eski eşinin problemli olabileceği konusunda.
halbuki kendi çocuğun olsa yemek zorunda,yemek seçmek yok.Mesela eşinin erkek çocuğu ben bu yemeği yemem diyecek tekrar ona başka yemek hazırlaman gerekecek fedakarlıkların olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?