Belki de zamanı geldi..Ama kafam karışık...

çok kavgacı birisiymiş bilemedim ki sorulurmu? ama kadın hakimliğe dönmek için Ankara gidecekmiş...

aynen öyle kendiniz sorup kendiniz yanıtlamışsınız... ama kimse yoğurdum ekşi demez ki. iki tarafta birbirini suçlar, kim çıkarda ben geçimsizdim der.. bunları ailelere sormak bile yanlış geçimsizlik olsun bütün sorunlar, zaten şiddet veya darp yada ne bilim daha çirkin şeyler varsa bunları öğrenmenin bir yoluda mahkeme ilamını görmek istemeniz olabilir. mahkemede kim ne demiş karar neymiş, şikayet neden gelmiş vs. ( buda bir fikir)

Evet evlenirse çocuk istiyor, kim bilir kendi çocuğum olsa daha farklı bakarım olaylara

bunu öğrenmem çok çok kolay benim en yakın arkadaşım ve bir çok arkadaşım avukat ve zaten o tanıştırdı

Escircassian beyefendi avukattı değil mi? mahkeme ilamı illaki kendisinde vardır gerçi avukat olmasa da boşananların ilamları ellerinde olur genelde. onu bir isteyin bakalım tepkisi ne olacak. (bak bende merak ettim şimdi)

Oğlu annesiyle yaşıyor ve 2 haftada bir görüyor...Bende aslında tecrübeli olanlardan fikir almak istiyorum aslında

Benim eşimin iki evladı var ; seni sorumluluk beklemiyor tam bir ifade değil aslında
Her şeyde o çocuğu birlikte düşüneceksiniz ; yeri gelecek evinizde kalacak, yeri gelecek kaprisleri olacak, hastalığı var, sağlığı var, buhranlı zamanları var, seninde çocuk sahibi olacağın zaman yaşayacağın endişeler var.
Adama kanın ısındıysa yapabilirsin
Üvey annelik kurumu bazen çok zor ama eşin olacak kişi makul ve mantıklı ise, dengeleri kurarsa bir sorun olmaz

Çocuk senin yapmadığın hareketleri belki babasına başka anlatacak daha onun önünde ergenliği olacak maddi talepleri olacak ve sonra senin çocuğun olacak bazı sorunlar olacak tabi avukat bey senin şu an her isteğini onaylar ama onun yüzündende tartışmalar olacak evlendiğinde bu hazır ol

Ben esimle tanistigimda esimn oglu 7 yasindaydi....ne esimle ne ogluyla ilgili asla bir sorun olmadi ancak eski es ilk zamanlar yapmadigini birakmadi,esim ve ailesi cocuk icin sabir dediler ofke cikariyor vs.dediler ancak artik is gecenin 1 inde aramlara ulastiginda yeter bu kadar dedim resti cektim...esim ve ailesi sen bilerek evlendin dediler dogru ama benim kabulum ogluydu eski es degildi...aradan 4 yil gecti simdi esimle bi kizimiz var sular duruldu esimin oglunu asla kizimdan ayirmam yilda 3 ay bile kalsa odasi hazir durur,4 kisilik aile fotomuz bas kosede durur,evimizde kizimin ve simin oglunun fotolariyla dolu...bnim senin ayrimi yok...bu dengeyi saglarsaniz mutlu bir aile olablirsiniz.....ayrica eski esin karakteri nedir bilmiyorum ama olabilecek olumsuzluklari iyi defans ederseniz bosanmis,evlenmemis,cocuklu,cocuksuz farketmeyecektir....

peki sen bu dediğin sorunları yaşıyormusun, yaşıyorsan nasıl üstesinden geliyorsun?

Patronumun ilk eşinden 2 oğlu, 2. eşinden de 2 oğlu var. En büyükleri 30 yaşına yakın, en küçüğü lise çağında, baba 2. evliliğini yaptığında 2 çocuğu varmış yani, eşi mutlaka zorluklar yaşamıştır bence, boşanma sürecinde ilk çocuğunun piskolojisi bozukmuş zaten, ki o kadar zaman geçmiş hala bir tuhaf bence, kolay olmadığını düşünüyorum küçük yaşta boşanma, babanın evlenmesi, kardeşlerinin olması, kabullenme süreci vs vs. Kardeşleri sıcacık yuvalarında anne ve babasıyla yaşarlarken, onlar babalarını belli zamanlar da görüyorlardı muhtemelen, çocuğun babasının eşine nasıl davranacağı, tamamen çocuğun kişiliği ve psikolojisine bağlı bence, çocuklu bir bey ile evlenmek garip bir durum değil elbette, kısmet bu işler neticede, ama artı ve eksileriyle düşünülmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum..

bu çok iyi bir örnek oldu ve açıkçası ilk dedikleriniz hariç şuan yaşantınıza imrendim...Bana dün dedi ki benim eski eşimle aramdaki problem beni bağlar, sana yansıtmam ama seninde didikdidik etmenide istemem dedi, aslında bir göz dağı sezinledim eski eşinin problemli olabileceği konusunda.

Mesela eşinin erkek çocuğu ben bu yemeği yemem diyecek tekrar ona başka yemek hazırlaman gerekecek fedakarlıkların olacak

Problem derken? Boşandıklarına göre, tek ortak noktaları bundan sonra sadece çocuk olmalı bence, herkes sınırını bilmeli, eski eş sürekli arada olursa gerek problem, gerek başka şeyler size ne kadar yansıtmamaya çalışsa bile bir şekilde yansır diye düşünüyorum, ayrıca didik didik etmeni istemem demesi biraz itici olmuş.

İyi defans ederseniz en basta bunlari konusursaniz emin olun o bey ve ailesi hatta eski es durmasi gerektigi yeri bilir....suanda en masum olan kisiler o beyin oglu ve sizsiniz......ikinizide olaylara karistirmasinlar....o bey ogluna bu durumu nasil anlatacak bir uzmandan yardim alin yanlis adimlar atmamak adina biz oyle yapmistik.....evlenirken evi doserken onun odasida yanimizda olmamasina ragmen hazirlandi burasi senin evin dedik....ben esimin oglunu cok seviyorum o da ana kuzusu ne hissettigini allah biliyor...annecilik degil ama ablalik yapiyorum....aslinda erkek cocugu daha kolay cunku babayi kiskanip entrikalar yapmiyor...1,5 yil oncesine kadar esimin ogluyken simdi kizimin abisi oldu...hatta kizimin adi abisinin istegi oldu....isim babasi abisi oldu....allah onlaa guzel gunler gostersin....

[QUOTE="ema1, post: 37656252, member:karesela eşinin erkek çocuğu ben bu yemeği yemem diyecek tekrar ona başka yemek hazırlaman gerekecek fedakarlıkların olacak[/QUOTE]
Bizim oyle olmuyor,esimin oglu benim karakterimi bilir esimde musade etmez,ne varsa o....ama tabiki menuler yanimizda oldugu surece onun sevdiklerine,planlarimiz onun hosuna gidecegi aktivitelere gore yapiliyor.....

Mesela eşinin erkek çocuğu ben bu yemeği yemem diyecek tekrar ona başka yemek hazırlaman gerekecek fedakarlıkların olacak
halbuki kendi çocuğun olsa yemek zorunda,yemek seçmek yok.
ama araya üveylik girince ne dersen batıyor şahsi fikrim.
babaya çok iş düşüyor.

Benim cok yakin bi akrabam var.okumus cok yuksek saygin bi meslekte.cok yakisikli boylu poslu.cok zengin luks bir hayati olan bir abi.
Yillar once biriyle evlendi.bide oglu oldu.6 yil evli kaldilar ve o kadinina o yillarda yapmadigini birakmadi.siddet aldatma hersey.en sonunda kendi arzusuyla bosandi kadindan ve oglunu hic birsekilde gostermiyor.kadincagiz baska bi sehirde ogluna hasret hayati bitmis vaziyette bi akrabasinin yaninda kaliyor.
Simdi yuksek tahsilli konustugun zamsn gorgulu efendi kulturlu yakisikli zengin imajini veren bu abi karisini yeni tanistigiklarina kotuluyorda kotuluyor.fakat biz herseye sahit olduk.
Sonuc ne olacak o kadinin ahiyla mutlu olacakmi zaman var elbet.
Demem o ki sadece cocukta dert degil.ilk tanidiginiz kisiye bu kadar iyi sifatlar yakistirmayin.cidden akli basinda olsa zamaninda sozde begenmedigi eski esini secip evlenirmiydi.
Imkaniniz varsa arastitin.hayatinizi itibarla ,sinamanin suslu fragmanlari arasinda tehlikeye atmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…