• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belli bir yaştan, yaşanmışlıklardan sonra yeniden sevebilmek

laraenve11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
39
55
38
41
Uzun süren bir ilişkim vardı. Tam evlenecektik olmadı. Ayrıldık. Üzerinden 2 yıl geçti. Kızlar kimseyi sevemiyorum. Aşık olamıyorum. Eski sevgilimle ilgili herşey bitti aklımda. Gerçekten o konu kapandı. Ama aracı olmak isteyen arkadaşlar oluyor. Olmasın diye elimden geleni yapıyorum. Sürekli bir kusur bulup kestirip atıyorum. Yaşım da öyle çok genç değil. 37 yaşındayım. Artık evleneyim, anne olayım diyorum. Ama işte bi sevebilsem. Aranızda benim gibi olanlarınız var mı?

Bu işlerin yaşlari yok ki aşik olan 50 yaşinda da oluyor.
Siz illa kendinizde sevebilmenize engel bir problem oldugunu dusunuyorsaniz bu konuda terapi deneyebilirsiniz belki.
Aslında birini sevmeme engel hiçbir şey yok. Sadece hem sevmek istiyorum hem de istemiyorum gibi.

Risk almaktan ,konfor alanınızdan çıkmaktan korkuyorsunuz bence . Bu durumun sebebini eni konu bir düşünseniz aslında soru işaretlerini de giderebilirsiniz yeni insanlar , yeni yaşantılar ürkütücü olabiliyor malum. Madem hayatımıza birilerini almak ve anne olmak istiyorsunuz O halde kendinizi daha fazla ikilemde bırakmadan alternatifleri değerlendirin derim

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi risk almaktan korkuyorsunuz ama hareket etmeden bir şeyi olduramazsın yıllar sonra keşke demektense harekete geç ve kendini durdurmaktan ertelemekten vazgeç çünkü bir kere yaşayacaksın hayatta.Ve lütfen terapi alın psikoloji kitapları okuyun kesinlikle çok faydası oluyo

Uzun süren bir ilişkim vardı. Tam evlenecektik olmadı. Ayrıldık. Üzerinden 2 yıl geçti. Kızlar kimseyi sevemiyorum. Aşık olamıyorum. Eski sevgilimle ilgili herşey bitti aklımda. Gerçekten o konu kapandı. Ama aracı olmak isteyen arkadaşlar oluyor. Olmasın diye elimden geleni yapıyorum. Sürekli bir kusur bulup kestirip atıyorum. Yaşım da öyle çok genç değil. 37 yaşındayım. Artık evleneyim, anne olayım diyorum. Ama işte bi sevebilsem. Aranızda benim gibi olanlarınız var mı?
Ben ben ben

zamanı geldiğinde ve doğru insan karşınıza çıktığında tekrar sevebilirsiniz..nasıl hissediyorsanız öyle yapın bence..yaşı hiç önemsemeyin

Yaşınız neden genç olmasın gayette gençsiniz..yalnız aracı olmak isteyen insanlara kendinizi kapatmayın derim..görücü usulü de olsa tanışın zamanla kıvılcım da olur seversiniz kafa dengi çıkar inşallah

Eski ilişkinizde çok yorulmuş olmalısınız belki de henüz bu yorgunluk geçmemiştir ve motivasyonunuzu toprlayamamışsınız. Bu yaş meselesi değil lütfen buna takılmayın. Kendinizi hazır hissettiğinizde zaten şans vermek içinizden gelecek. Yeter ki acele edip boşlukla yanlış kararlar vermeyin.

Uzun iliskilerden cikmak inanilmaz yorulmusluk hissi birakir. Ustelik aidiyet duygulariniz sizi iliskiden sonra bile rahat birakmaz. Bir baskasina yakin olabilmeniz ya da en azindan sans verebilmeniz icin arinmaniz gerekir. Kolay degil ama vakit kaybetmeden baslamalisiniz.
eskiyi unutmayi yeniden sevebilmeyi, hayatin yeni bahar dallarini gorebilmek icin cabalamalisiniz. Asla gecmis iliskinizle kiyaslamayin ya da hemen ordaki duygulara erismeye beklemeyin. Zamanla yeni basladiginiz iliskiniz ilkinden cok daha guclu olucak. 🌸🌸 her yasta sever insan askin gec kalmisi olmaz☺️

Çünkü belli bir yaştan sonra hayata toz pembe bakamıyoruz, bu konuda hiç bir fikir size yardımcı olamaz ya çok aşık olacaksınız, ya da mantığınıza çok yatan biri olacak. Çevremde o kadar çok bekar arkadaşım var ki sizin gibi düşünen, artık birileriyle tanıştırmayı bıraktım. O hazır olmama hali, istememe hali, doğru insan gelene kadar devam edecek, çünkü tecrübelerinizi ve geçmişin izlerini hep üzerinizde taşıyorsunuz. Bunları kırmak zor olacak, ama birileri elbet kıracak :) Biraz zaman tanıyın kendinize, strese girmeden hayatı olağan akışında yaşayarak... Umduğunuz gibi biri çıkar umarım

sorun içinize sinmemesi ufak da değilsiniz macera göğüsleyesiniz. gerçekten nasipse her türlü yarıda kesilmez diyorum demek vakti değil.

Olabilir her görüştüğünüzü öyle pat diye seveceksiniz diye bir şey yok, iki yıl çok uzun bir zaman değil, kısa da değil. Peşin hükümle kendinizi şartlandırıp kısıtlamayın. Ben 4 sene sonra sevebileceğim birini buldum mesela. Zamanı gelince ve doğru kişi karşınıza çıkınca siz de yeniden sevebilirsiniz. Geçmişe takılmayın önünüze bakın.

Back
X