Ben babamın evinde böyle görmedim...

Kişi zaten ben kesinlikle çalışmam etmem dememiş. Ben nedense sizin gibi yorumlamadım eşinin düşüncesizliği ve kendi annesi maddi yönden yardım ederken eşinin ailesinin o kadar oralı olmamasına takılmış gibi geldi bana. Tabiki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil herkesin aile yapısı farklı belki ailesini maddi yönden yardımı değilde onu düşünmemesine takılmış bile olabilir.

güzel kardeşim adam da para yokken
gelen misafire et yedirsem mi diye nasıl düşünecek.
hesap ortada.
en az 200 lira sigaraları zaten tek kişi.
800 lira ile fatura mı ödesin bu adam
mutfak alışverişi mi yapsın et mi alsın.
sen de tutturmussun tatlı dil.
marketlerde ödemeyi tatlı dille yapamiyorsun.

çalış dedik diye niye bu kadar canınız sıkıldı
anlamadım gitti..
yoksa çalışırsın kazanırsın..
birileri yardım etsin diye beklemezsin.
o ona kıyamasın, bu buna kıyamasın
aile yardım etmiyor olsun. oldu.

Ailelerinden destek görmeye ihtiyacı olup da evlenenleri ben gerçekten hiç anlamıyorum. İkinizin de ailesi size destek atmak zorunda değil. Evlenmek ayrı bir yuva kurmak demek bana kalırsa, artık yeni bir aile oluyorsunuz. Sonra "Kayınvalidem şuna karıştı, kayınbabam bunu dedi". Kök ailesi gerçekten sinir bozucu olanları tenzih ederim ama böyle bir durumda der yani, bu fırsatı onlara siz veriyorsunuz. Öncelikle o iş olmadıysa başka bir iş arayın, bir tek 10'da biten o iş yok. Ben şimdiki işimi bulana kadar o kadar minik maaşlara abuk subuk yerlerde çalıştım ki... Bir yerden başlamak gerekiyor. Sigara masrafınız da çoksa sigarayı da bırakacaksınız, bu sizin için zaruri bir ihtiyaç değil hem de zararlı. Sigara bıraktırma ilaçlarından kullanın, devlet karşılıyor.

Kız zaten daha önce sabah 7 akşam 10 çalıştığını eşiyle daha çok vakit geçirebilmek için iştenn çıktığını (ki bence yeni evlenen biri için işten çıkmaya geçerli bir sebep ) şuanda iş aradığını yorumlarda belirtmiş. Bunun dışında başka bir sürü tavsiyeler verilebilir
Tavsiye istememiş ...
Yakınmış babamın evi demiş

930 lira para cocuk yoksa kira odemiyorsa gayet yeter size

Ciddi misiniz bu konuda? Faturalar minimum 300 lira tutar, 300 lira da mutfak vs masrafı olsa 600. Geriye kaldı 330 lira. Bu yol parası mı olsun, sigara parası mı, öğlen yemeği için mi harcansın? Ki bunlar bence minimum hesaplanmış giderler.

sayfalarca yorum yapılmış çözümü herkes söylemiş zaten. bence ciddi düşünün bunları ve uygulayın. en azından sigaradan kurtulmaya çalışın.

aldigim maaş 2000 ama evli olmadığım halde para yetmiyor ailemede destek oluyorum siz nasıl geciniyosunuz anlamadım kocanin ailesinden ne bekliyosun onuda anlamadım kendi annenden sürekli bişeyler almanida anlamadım bi yola çıkmissiniz siz baş ediceksiniz beraber oyle baba evinde gormedim deyip te burda elestirmen çok yanlıs bile istiye evlenirken durumları biliyordun... :işsiz:

Herşey çok güzel gibi gözüküyor çoğu zaman. Ama insan ne yaşarsa içten içe yaşıyor. Bazen eşimden yana çok sıkıntı çekiyorum. Evleneli 7 ayı doldurduk kredi kartı borcumuz 870 liraödüyoruz her ay. Eşim 1800 maaş alıyor. Evet idare olabiliyoruz çok şükür. Rabbim bugünlermizi aratmasın. 1 ay önce işten çıktım yaklaşık 4 ay kadar çalıştım fakat saat akşam 10 da eve geliyorum diye eşim istemedi kendisi 7 de işten çıkıp hep beni bekliyodu. Neyseki çıktım işten. Sorun şu ki maaşını aldığında bana 100 lira para veriyor. İkimizde sigara içiyoruz. Sigaramı kendim alıyorum. Dün misafirleeimiz gelcekti bana ne alayım diye dahi sormadı. Annem gitmiş kuşbaşı almış gelmiş kadın. Eve et dahi almıyorux alamıyoruz ama sormuyoda. Eve misafie geliyo sonuçta ben bana verilen parayla nereye kadar yetişeyim ? Sürekli evlenmiş olmama rağmen annemin bana para vermesi gücüme gidiyor. Üzülüyor oda fakat eşimin ailesi tarafından hiç destek görmüyoruz. Para isteyemiyoruz bişey yapamıyorum. Utanıyorum kıyamıyorum. Cebinde parası yoksa şu lazım diyemiyorum böyle düşğnüp duruyprum. Sizce ne yapmalıyım ?
Benim cok yakin arkadasimda ayni durumda. 16 yil sonra birde ikizleri oldu. Esinin ailesinin durumu cok iyi aile apartmaninda oturuyorlar ama hic bir yardimlari yok. Arkadasimin annesi her hafta eli kolu dolu posetlerler erzak getirir. Para kabul etmiyor cunku arkadasim annesine bile kiziyor getirme diyor. Kiymet biliyorlarmi diyor. Esinin aileside biliyor hic utanmiyorlarda. Bence siz yine is bakin part time da olur. Yine bir katkiniz olur. Esiniz nereye kadar yetecek tek basina. Hersey gonlunuzce olur insallah..

Back
X