Ben babamın evinde böyle görmedim...

Annenizden para almayın. Evinizi geçindirmek annenizin görevi değil. Eşiniz de sizin nasıl olsa bir şekilde eksik kapattığınızı anlamıştır, ondan para bırakmıyordur. Annenizden para almayın.

başlık bir kere fiyasko babanızın evinde gördüğünüzü koca evinde göreceğiniz biriyle evlenecektiniz o zaman...acilen sigarayı ikinizin de bırakması gerekiyor ya da çalışacaksın ki sigara alacak paran olsun.. eve et girmeyebilir sebze girsin daha sağlıklı... annenizden para almanız eşinizin değil sizin ayıbınız. ayrıca geriye kalan 930 lirayla ne yapıyorsunuz merak ettim?

Rabbim bu kadar katı yürekli insanların ağzına düşürmesin. Apartmanın merdivenlerinş siliyorum haftada 1. Sırf iş ararken boşta kalmayıp eşime yardımcı olmak için. Evet işten çıkmak zorundaydım çünkü sabah 7 akşam 10 da çıkıyordum. Eve gelmem 11 oluyordu. Bu kadar sert yorum yapma hakkınız bulunmuyor. Rabbim kimseye yokluk vermesin. Kötü yorum yapanlarıda ıslah etsin...
Mune Mune konumu kapatabilirmisiniz lütfen

Herşey çok güzel gibi gözüküyor çoğu zaman. Ama insan ne yaşarsa içten içe yaşıyor. Bazen eşimden yana çok sıkıntı çekiyorum. Evleneli 7 ayı doldurduk kredi kartı borcumuz 870 liraödüyoruz her ay. Eşim 1800 maaş alıyor. Evet idare olabiliyoruz çok şükür. Rabbim bugünlermizi aratmasın. 1 ay önce işten çıktım yaklaşık 4 ay kadar çalıştım fakat saat akşam 10 da eve geliyorum diye eşim istemedi kendisi 7 de işten çıkıp hep beni bekliyodu. Neyseki çıktım işten. Sorun şu ki maaşını aldığında bana 100 lira para veriyor. İkimizde sigara içiyoruz. Sigaramı kendim alıyorum. Dün misafirleeimiz gelcekti bana ne alayım diye dahi sormadı. Annem gitmiş kuşbaşı almış gelmiş kadın. Eve et dahi almıyorux alamıyoruz ama sormuyoda. Eve misafie geliyo sonuçta ben bana verilen parayla nereye kadar yetişeyim ? Sürekli evlenmiş olmama rağmen annemin bana para vermesi gücüme gidiyor. Üzülüyor oda fakat eşimin ailesi tarafından hiç destek görmüyoruz. Para isteyemiyoruz bişey yapamıyorum. Utanıyorum kıyamıyorum. Cebinde parası yoksa şu lazım diyemiyorum böyle düşğnüp duruyprum. Sizce ne yapmalıyım ?
Keşke borçlar bitene kadar evliliği erteleseydiniz.
Yapacağınız tek şey çalışmak...

ilk önce misafir ve et işini halletmelisin.esine sormalısın kayınvalide tarafı hep böyle yemekler yiyorsa esinle paylas be yapayım de et pahalı de sen bilirsin de.birde misafir umdugunu degil buldugunu yer kısır yap cayla yiyin. yada baklagil yemegi

ikinci olarak ailenin durumu iyi ise bence gocunma para almaktan ki bu devirde insanlar tek memur maasıyla zor geciniyor.et gibi seyler ayda bir alınıyor bazen cogu insan bayramdan bayrama yiyor.

esinin ailesine takılma bence eger esin yardım istedide alamadıysa ve durumları varsa birsey diyemem ama zaten vermek zorundada degiller. kendi istekleri.bide bazı erkekler para almak istemez ailelerinden gururları kıtılıyor bazılarının.

bide erkekler evdeki iaşe harcama para dengesini ayarlayamıyorlar bazen senin demen lazım bilmiyordur ne var ne yok. inan benim calısmadıgım dönem esimin maası iyidi birsey alacam diye niye bittimi felan dersi

bide evlenirken 1800 oldugunu bilip evlenmiş olman lazım az cok kestirmissindir gecim durumunu

diğer iş yerinden cıkman mantıklı olmus olabilirse saatleri sana uyan baska iş bulursun

Ama yakınan sizsiniz .Başlıkta da baba evi demişsiniz...
Koca evi ve baba evi düşüncesi olan insanlar hep birilerinin sırtına biniyor.

Zaman birlik zamanı , baba evi koca evi olmaz.Bizim yuvamız olmalıydı...

Konu git gide kamu spotuna döndü :) sigarayı acilen bırakmanız lazım!! Ya kız ben çalışmam dememiş kız illa kırmızı et yicem dememiş kız kocam bana bakmıyo dememiş ve bu kız daha evliliğinin başlarında adamı nasıl tatlı bir dille iyi bir eş yapabilir bunu anlatın. Sizene ne sigarasından yahu

Konu git gide kamu spotuna döndü :) sigarayı acilen bırakmanız lazım!! Ya kız ben çalışmam dememiş kız illa kırmızı et yicem dememiş kız kocam bana bakmıyo dememiş ve bu kız daha evliliğinin başlarında adamı nasıl tatlı bir dille iyi bir eş yapabilir bunu anlatın. Sizene ne sigarasından yahu

Tatlı dil olunca maaş artıyor mu ?
Siz anlatın o zaman bi zahmet...
Bizim doğrumuz bu ...

Yazdığın gibi aile mutluluğunuz canlandı gözümde hep mutlu olun dilerim , kaynanam hep söyler nerde tartışma kavga varsa orada parasızlık (fakirlik)vardır der çoğunlukta öyle oluyor zaten ,
aynen canım. bu ay maaşımı aldım akşam işten çıkınca hemen bi markete gittim mutfak alışverişimi yaptım. biraz çay yanına aparatif aldım. akşam yemekten sonra çayın yanına koydum aldıklarımdan eşim çocuklarım yedikçe ben okadar mutlu oldumki. kadınlar herşeyi eşinden beklelememeli destek olmalı.

Allah allah bunların hiç birini dememiş ama bu kadar insan bi tarafından anlamış demek ki. Uydurmuşuz hepimiz. Baba evinde daha rahat olduğundan bahseden, evine kırmızı et girmediğinden yakınan, kocasının para bırakmamasına söylenen bendim sanırım.

Bu kadar zor şartlarda yaşarken sigaraya bütçe ayırıyor olmak sizce saçma değilse yapacak bişey yok.

Ha bi de size ne insanların yorumlarından yahu? Siz forum polisi misiniz?

Tatlı dil olunca maaş artıyor mu ?
Siz anlatın o zaman bi zahmet...
Bizim doğrumuz bu ...

Kız zaten daha önce sabah 7 akşam 10 çalıştığını eşiyle daha çok vakit geçirebilmek için iştenn çıktığını (ki bence yeni evlenen biri için işten çıkmaya geçerli bir sebep ) şuanda iş aradığını yorumlarda belirtmiş. Bunun dışında başka bir sürü tavsiyeler verilebilir

Allah allah bunların hiç birini dememiş ama bu kadar insan bi tarafından anlamış demek ki. Uydurmuşuz hepimiz. Baba evinde daha rahat olduğundan bahseden, evine kırmızı et girmediğinden yakınan, kocasının para bırakmamasına söylenen bendim sanırım.

Bu kadar zor şartlarda yaşarken sigaraya bütçe ayırıyor olmak sizce saçma değilse yapacak bişey yok.

Ha bi de size ne insanların yorumlarından yahu? Siz forum polisi misiniz?

Forum polisi :) güzel bir terim olmuş neden olmasın :D

Konu sahibi nerdesin insan bir cevap verir ,haklısınız der , düzeltmeye çalışacağım eksiklerimi demekle küçülmezsin ,
, evliliği nasıl hayal ettiğiniz merak ettim , o tv aşk filmlerine benzemez evlilikler

Kız zaten daha önce sabah 7 akşam 10 çalıştığını eşiyle daha çok vakit geçirebilmek için iştenn çıktığını (ki bence yeni evlenen biri için işten çıkmaya geçerli bir sebep ) şuanda iş aradığını yorumlarda belirtmiş. Bunun dışında başka bir sürü tavsiyeler verilebilir
Tavsiyem sigarayı bırakmaları. Böylece en az 300tl cebe kalır. Misafirini de güzelce ağırlayabilir.

Yadaaa 1800tl maaşı olan biri ile evlenmeyecekti.

Back
X