görümce ne kadar itici bir kelime yahu...
ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
abimin eşine ben,benden 2 yaş büyük olmasına rağmen abla derim.
8 senedir ablamdır kendisi.
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
sanki öz abim eniştem, yengemde öz ablam gibi...
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
yani 2 yayınvalide çocuklarını takas etmiş gibi...
biz hiçmi kavga etmiyoruz? deli gibi hemde..
avaz avaz... ama kimse karşısındakine alınmıyor.
biz birbirimizi kalbimize aldık sanırım olay burda.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
gelinin nesini kıskanıyorsunuz ayrıca?
statüler farklı.. paylaşımlar farklı..
kendinizi neden kıyaslıyorsunuz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.
annemin cevabı "arap eli öpmekle dudak boyanmaz"
kıssadan hisse kim ne ekerse onu biçer...
uzun yazdım ama topikleri okurken önce abime karşı bi vicdan azabı çektim
ardındanda ailemiz adına gerçekten sevindim...
kesinlikle katılıyorum. şimdi ben yazdım ya böyle herşey her zaman güllük gülistanlık elbette olamaz.
2 ailenin yaşam tarzı birbirine ne kadar yakın olsada illaki farklılıklar oluyor.
ama 2 tarafında kalbi açıksa illa bi orta yol bulunuyor.
bizde çok tartışırız mesela.hele siyaset gibi konularda. tarih gibi konularda ... neredeyse saç saça geliriz
ama o benim ablam ve bazen ben bazen o 5 dakika geçmeden
"bir çay koyayım sana"
"bi sigara yakalım"... deriz ve birbirimizin yüzüne bakıp gülmeye başlarız...
ben 1 kere rahatsızlığımda annemle abim beni unutup onu sakinleştirmeye çalışmıştı. garibim ağlamaktan pancara dönmüştü
ee şimdi ben bu kıza neden el muamelesi yapayımki? daha evli bile değillerdi...
o bi rahatsızlansa morali bozulsa benim ömrümden ömür gidiyor. o derece..:84:
Valla Ne Yalan Söyliyeyim Bende Senin Gibi Bir Görümce Isterdim
Insallah Bende Evlenince Böyle Cici Cici - Düsünceli - Saygili Ve Anlayisli Bir Görümcem Olur ..
Eger Böyle Olmuyacaksa Hic Olmasin Valla Ne Yalan Söyliyeyim
Ben Cok iyi niyetli ve Sabirliyimdir .. Ama Anlayisim , Iyi Niyetim Ve Sabirimda Bir Yere Kadardir ..
Karsimda Somurtan Kisileri Hic Sevmem .. Sorunca Neyin Var Diye Yok Biseyyyyyy!!!! derse misal
bidaha katiyen sormamya sorunca sölücek yada susup oturcak ..
o yüzden sevgili görümce adayim egerki ileride senin yengen olacaksam
lütfen iyi anlasalimyoksa cadiligim tutup sana cok güzel yengelik yaparim !
Olmayan Görümcecigime Mesajimida Iletmis Oldum Böylece
EVETT CANIM BENDE SANA KATILIYORUM...BENMde eltim olcak ama rabbm hayırlısını versin..istiyorumki benm gibi,düşünceli,saygılı,sabırlı olsun......evde huzur olsun...
yok o onu almış,giymiş,yemiş,böyle şeylerden nefret ederim..yok onun takısı şu kadar benmki bu kadar ben bunlara geleme yaa sıkar beni bunlr..gül gibi geçinip gidelim nolcak 3 günlük dünyada offf[
kesinlikle katılıyorum. şimdi ben yazdım ya böyle herşey her zaman güllük gülistanlık elbette olamaz.
2 ailenin yaşam tarzı birbirine ne kadar yakın olsada illaki farklılıklar oluyor.
ama 2 tarafında kalbi açıksa illa bi orta yol bulunuyor.
bizde çok tartışırız mesela.hele siyaset gibi konularda. tarih gibi konularda ... neredeyse saç saça geliriz
ama o benim ablam ve bazen ben bazen o 5 dakika geçmeden
"bir çay koyayım sana"
"bi sigara yakalım"... deriz ve birbirimizin yüzüne bakıp gülmeye başlarız...
ben 1 kere rahatsızlığımda annemle abim beni unutup onu sakinleştirmeye çalışmıştı. garibim ağlamaktan pancara dönmüştü
ee şimdi ben bu kıza neden el muamelesi yapayımki? daha evli bile değillerdi...
o bi rahatsızlansa morali bozulsa benim ömrümden ömür gidiyor. o derece..:84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?