Ben bir görümceyim

Bende Dogrusu Hic Anlamiyorum $u Gelin Kaynana Gelin Görümce Catismasina Ve Cekismesine ..
Sonucta Karsinizdakide Bir Insan Evladi .. Ondanda Öte O Sizin Oglunuzun/Abinizin
Torununuzun/Yegeninizin Karisi/Annesi ..

Benimde Abim 10.Seneye Yakin Evli Ve Bende Yengemi Bastan Beri Hep Bir Abla Olarak Görmüsümdür ..
Benden 6.Yas Büyük Yengem Ve Ben Ona Ictenlikle Ve Severekten Yenge Diyorum ..
O Bizim Ailemize Henüz Girmeden Önce Düsünüyorumda Ne Kadar Yanlizmisim ..
Abimle Evlendikten Sonra Ise Nekadar Renk Gelmis Hayatimiza ..
Ilk Önce Yengem 1.Sene Sonra Dünyalar Tatlisi Bir Yegenim Geldi Ailemize ..
$uan 2.Tane Yegenim Var Ve Ikisinide Hic Birseye Degismem .. Cünkü Yengemin Sayesinde
Onlarin Her Aninda Bende Vardim .. Ilk Gülücüklerini Ilk Adimlarini Ilk Kelimesini Hepsini Doya Doya Yasadim .. Yengemle Aramiz Kötü Olsaydi .. Fesatliklar -Anlasamamizliklar Olsaydi
Hem Abimden Hemde O Güzelim Iki Melekten Mahrum Olabilirdik .. Cünkü Yuvayi Disi Kus Yapar
Ve Yengem Istemese Hic Birsey Olmaz !

Hani Cogu Kiskancliklar Esya-Giyim-Yemek-Para Harcamaktan Cikiyor Diyorlar Ya .. YALAN !!

Niye Kiskanayim Ki Yengemi .. Veya O Beni Niye Kiskansin ?
Bende Olmayinca O Bana Kendine Aldigi Seyin Aynisindan Alip Geliyor ..
Veya Ben Kendime Birsey Begenince Aaa Bu Yengeminde Hosuna Gider Dur Onada Alayim Begenmesse Geri Verir Diyip Onu Düsünüp Aliyorum ..
Mesele Almak Vermekte de Degil Aslinda .. Sadece DÜSÜNMEK'te Bitiyor I$ ..

Unutmayalim Ki O Da Ailesinin Kinali Kuzusuydu .. Biz Görümceler Gibi Oda Annesinin Dizinin Dibinde Oturuyordu .. Vede Bizim Ailemize Geldigi Icin Yani Abimizle/Kardesimizle Evlendigi Icin
O Aileden Cikti .. Bizde Birgün Gelin Olacagiz .. Anca Ozaman Anlariz Gelin Olmanin Ne Demek Oldugunu .. Kendinize Yapilmasini Istemediginiz Hic Birseyi Karsi Taraftaki Insana Yapmayin ..

3.Günlük Dünyaaa Baris ve Mutlulukla Yasayalim

kesinlikle katılıyorum. şimdi ben yazdım ya böyle herşey her zaman güllük gülistanlık elbette olamaz.
2 ailenin yaşam tarzı birbirine ne kadar yakın olsada illaki farklılıklar oluyor.
ama 2 tarafında kalbi açıksa illa bi orta yol bulunuyor.
bizde çok tartışırız mesela.hele siyaset gibi konularda. tarih gibi konularda ... neredeyse saç saça geliriz
ama o benim ablam ve bazen ben bazen o 5 dakika geçmeden
"bir çay koyayım sana"
"bi sigara yakalım"... deriz ve birbirimizin yüzüne bakıp gülmeye başlarız...
ben 1 kere rahatsızlığımda annemle abim beni unutup onu sakinleştirmeye çalışmıştı. garibim ağlamaktan pancara dönmüştü
ee şimdi ben bu kıza neden el muamelesi yapayımki? daha evli bile değillerdi...
o bi rahatsızlansa morali bozulsa benim ömrümden ömür gidiyor. o derece..:84:

maşAllah maşAllah olması gerekende bu zaten .. senin gibi görümce sizin gibi aile herkesin başına

Aynen Canim Elbetteki Herzaman Hersey Canim Cicim Olmaz ..
Fikir Anlasamamzligi Bazi Konularda Elbet Olur .. Bu Annelerimizlede Oluyor Kendi Kardeslerimizlede ..
Coook Dogal Birsey Yani ..
Ama Bunu Bagirmak Cagirmak Kalp Kirmakla Yapilacak Dile Getirecek Seyler Olmamali .. Sonucta Yine Yüz Yüze Bakacagiz ..
Benimde Yengemle Anlasamadigim Bazi Seyler Oluyor , Onunda .. Bunu Tatli Dille Dilegetirip
Sorunu Cözmeye Calisiyoruz .. Ama Yukarida Allah Var $u 10.Sene Icinde Birkere Olsun Ne O Bana Nede Ben Ona .. Sen Söyle Yaptin .. $unu Böyle Yaptin Yok O Öyle Degildi Bilmem Ne Gibi
Laflar Hic Gecmedi Aramizda ..

Yengemi Seviyorum Yaaa Iyiki O Benim Yengem Olmus ..
Bakalim 2.Abiminde Esini Bukadar Sevebilecekmiyim ( Henüz Gelin Adayi Bile Yok Ama Neyse )

esma hatun abimle evlendiğinde ben 17 18 yaşındaydım. tam ergendim yahu...
kıskanmak aklımın ucuna bile gelmedi.
olmayan ablamın yerine koydum :)
şu ara onla beni yan yana görenler "aaa esma bu senin ablanmı?" diye soruyorlar..
ben ondan küçük olduğum halde...
ay ben bir gururlanıyorumki bu kadar olur.
abimin eşi çıtırmı çıtır diye :)
o egzantirik görümceler olsa paralarlar herhalde garibanı
Allah herkese vicdan versin.
yarın öbürgün ben evlendiğimde Allah'ım bana benim gibi bi görümce nasip etsin başka duam yok

Valla Ne Yalan Söyliyeyim Bende Senin Gibi Bir Görümce Isterdim
Insallah Bende Evlenince Böyle Cici Cici - Düsünceli - Saygili Ve Anlayisli Bir Görümcem Olur ..
Eger Böyle Olmuyacaksa Hic Olmasin Valla Ne Yalan Söyliyeyim
Ben Cok iyi niyetli ve Sabirliyimdir .. Ama Anlayisim , Iyi Niyetim Ve Sabirimda Bir Yere Kadardir ..
Karsimda Somurtan Kisileri Hic Sevmem .. Sorunca Neyin Var Diye Yok Biseyyyyyy!!!! derse misal
bidaha katiyen sormam ya sorunca sölücek yada susup oturcak ..

o yüzden sevgili görümce adayim egerki ileride senin yengen olacaksam
lütfen iyi anlasalim yoksa cadiligim tutup sana cok güzel yengelik yaparim !
Olmayan Görümcecigime Mesajimida Iletmis Oldum Böylece

aminnn canım..allah ağzınızn tadını bozmasın maşallah maşallah....
bende ne elti var ne görümce ...........
bekar kaynım var şimdi kız arama telaşına düştük...kız arkadaşıyla ayrılmış oda görücü usulü istiyooo.....
rabbm hayırlısını ,akıllısını çıkartsın inşallah karşımıza aminnn!!!

annemin bi sözzü vardır.
"arpa unundan aş olmaz elti eltiye eş olmaz" der...
eltiler arasındaki fesatlık daha bi beter yahu (
ne diyeceğimi bilemedim...

ağlattın beniiiiiiiii

çok güzel bayıldım aranızdaki iletişime:)
benim görümcem yok...ama yazmışsın ya bişey olduğunda taraf tutma ile alakalı...ben eşimle sorun yaşadığımda ailem hemen eşimin tarafını tutuyor cidden...karşı taraf için ise oğullarının üzülmesini istemez halleri var ama kendi ailem gibi sadece benim tarafım olamıyorlar işte...neyseki uzağız...
dertsiziz...

Bende görümce bolluğu var, 4 görümcemin üçüyle kardeş gibiyiz , biriyle de yıllar var ki görüşmüyorum, halbuki tam yaşıtım, eğitimimiz, yaşam tarzımız çok yakın ama olmayınca olmuyor işte.
Ben burda gelin-görümce-elti v.s. durumundan çok kişilerin karakterlerinin kafalarının uymasının önemli olduğunu düşünüyorum, benim özellikle aynı şehirde yaşadığım iki görümcemin kardeşlerimden, dostlarımdan farkı yok gözümde, hem de yıllardır anneleriyle görüşmediğim halde... Mesela annelerinin konusunu hiç açmazlar yanımda, birlikte gezer tozar eğleniriz, alışveriş yaparız, yani çok özel birer dosttan farkları yok benim için.

bir tane görümcem var sürekli görüşüyoruz. hatun 1 hafta oldu işe başlayalı. işe girince hafta içi gitmedik hem çocuğuda var akşamyorgun olur rahatsız etmeyelim diyerek. pazar günü eşime diyorum hadi ablana gidelim bi ara evdelermiymiş. noldu diye bi işin mi var ablamla yoo dedim bir haftadır yüzünü göremedim özledim

gittik sarılıyorum diyorum ay kıız bağımlılık yapmışın bir hafta göremeyince özledim gülüyo o da benim ablam gibidir. bazen kayınvalidemin yaptığı gereksiz alınganlıkları isteklerinde benim konuşmama bile fırsat bırakmıyo kendi de diyo sen söylesen olay olur ama ben söyleyince bişey diyemiyo susuyo diyo canım benim yaa

bende görümceyim ama cadilik yapamiorum halbuki cok istiorum onlara hak ettikleri gibi dawranmak

bizim bi üstünlük savaşımız yokki. herkes yerini biliyor birde.
abim onu karısı gibi sever beni kardeşi gibi annemi anası gibi.
ayol asıl annemle beni eşi gibi sevse ters bi durum olur yahu
sevgi yarışı çok komik
tek olmadığımızı görmek ne güzel..
çok sevindim

sevdim seni titanya.... yoksa yoksa sen benim ikinci kızım mısın....

harika bir aile birlik beraberliğiniz var ve allah nazarlardan korusun...

bendeniz de 22 yıldır görümceyim.....kızım da görümce adayı....diliyorum ki, kızımın görümceliği de bizim gelin görümceliğimiz kadar sevgiye, saygıya ve hoşgörüye dayalı olur....

hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…