kesin konuşmamın sebebi işi kendimden biliyor olmam. tabi ki önceden dine inanıp daha sonradan ateist olanları söylüyorum. örnegin geçmişte birinin denizi ikiye böldügüne inanırdım ama şimdi inanmıyorum ve bundan sonra da asla inanmayacagımı biliyorum.
kesin konuşmamın sebebi işi kendimden biliyor olmam. tabi ki önceden dine inanıp daha sonradan ateist olanları söylüyorum. örnegin geçmişte birinin denizi ikiye böldügüne inanırdım ama şimdi inanmıyorum ve bundan sonra da asla inanmayacagımı biliyorum.
Kendinizden bildiğiniz şeyi 7 milyar insana mı genellediniz?
ateist degilsen beni anlayamazsın. boş yere genellemiyorum. farklı bir durum bu.
youtube dan videolara bakabilirsin. ateistken islamı seçen bir çok insan var. nasıl seçtiklerini anlatıyorlar ve tanınmış insanlar. yani kurgu değil.
insan her an değişebilir. kimin ne olacağı belli olmaz.
Sakınca yok =) Tanrı'ya, peygamberlere, meleklerine, ahirete ve Kur'an'a inanıyorum. Onun dışında kalanlara da mantığa uyan varsa. Müslümanım diyebilirim sanırım =)Valla bu okumaya yurt dışına gitti , orada misyonerlerle karşılaşmış ben bunu çook sonra öğrendim ve şoka girdim. Çok zor zamanlar atlatmıştı, boşlukta kaldığını söylüyordu. Ha gerçekten mantığına yattı mı ondan ben de şüpheliyim açıkçası, kendini boşlukta hissettiği için kendine uzatılan dala tutunmuş da olabilir. Çünkü Hristiyan sevgilisi de var belki onun da etkisi vardır ama ben sorgulamak istemedim. Sen Müslüman mısın canım, sormam da sakınca yoksa?
bu tam kafir sayılmaz .:)rahmetli annesi babası Müslüman sünnetinide olmuştur:))küskün olduğunu düşünüyorum açıkça bu aralar yaygın böyle şeyler..İnsani özelliği güzelmiş.. fakat kim ne yorum yaparsa yapsın, burada dinimizin ne dediği önemli.. benim ve ya başkasının yorumu değil.
Bakara Sûresi'nin 221. âyeti, kadın erkek farkı gözetmeksizin kesin ve açık olarak müşriklerle müslümanların evlenmelerini yasaklıyor.
http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00100.htm
2/221: Müşrik kadınlar ile onlar iman edinceye kadar evlenmeyin... Müşrik erkeklerle de onlar iman edinceye kadar nikâhlanmayın... Bu müşrikler sizi ateşe çağırır. Allah ise sizi, izniyle cennete ve affa çağırır...
60/10 : ...Ne mümin kadınlar o kâfirlere (iman etmeyenlere) helâldir, ne de o kâfirler bunlara helâldir...
Hocalardan duyduğum kadarı le de bu durumda kadın dinden çıkmış sayılıyor. aynı şekilde erkekte ateist kadınla evlenemiyor.
Dini araştırmalar yapsa belki inanır ve senin için de rahat olur.
o videoların tamamının kurgu ve yalan olduguna eminim. bir gram bile tereddüt etmiyorum.
tabagındaki yemekleri bitirmediginde arkandan aglayacaklarına inandın mı küçükken bilmiyorum ama eger inandıysan çocukken ve şu anda inamıyorsan, bir daha asla inanmayacaksın. kimse de gelip seni buna inandıramaz ve ikna edemez çünkü artık bunun mantıksız olduguna kanaat getirdin bi kere. asla bir daha mantıklı oldugunu düşünmeyeceksin, kimsenin de buna tekrar inanmayacagına adın gibi eminsin. benimki de böyle işte.
bu tam kafir sayılmaz .:)rahmetli annesi babası Müslüman sünnetinide olmuştur:))küskün olduğunu düşünüyorum açıkça bu aralar yaygın böyle şeyler..
aynen..Yıllarını ateist olarak geçirmiş, etrafındaki insanlara da ateizmi savunmuş birini tanıyorum. Hayatımda onun kadar çok okuyan, araştıran, kendini geliştiren insan da az tanıdım. Bu kişi şu anda beş vakit namaz kılıyor ve tesettürlü. Önce inanmaya başladı, sonra da hayatını inancı doğrultusunda değiştirdi. Yani öyle pat diye veya baskıyla da yaşamadı bu değişimleri. Gayet iyi biliyorum yaşadığı süreci, çünkü kendisi yakın akrabam olur. Sizin için durum böyle olabilir ama herkes için değil.
Manevi olarak kötü hissetmiştir. Aynı zamanda bir terapi yolu bu. :)Yıllarını ateist olarak geçirmiş, etrafındaki insanlara da ateizmi savunmuş birini tanıyorum. Hayatımda onun kadar çok okuyan, araştıran, kendini geliştiren insan da az tanıdım. Bu kişi şu anda beş vakit namaz kılıyor ve tesettürlü. Önce inanmaya başladı, sonra da hayatını inancı doğrultusunda değiştirdi. Yani öyle pat diye veya baskıyla da yaşamadı bu değişimleri. Gayet iyi biliyorum yaşadığı süreci, çünkü kendisi yakın akrabam olur. Sizin için durum böyle olabilir ama herkes için değil.
tam kafir yarım kafir önemli değil..
Allah ın birliğine, hz. Muhammed(s.a.v) peygamber olduğuna inanması gerekiyor evlenebilmen için.
ama müslüman olur diye umudun varsa biraz gözlemleyebilirsin. Ama olmazsa malesef ...
Şuan belli bir niyetimiz yok canım ama bu bile çok kötü kadın evlenemez ama erkek evlenir. Böyle din olmaz ya kadını ezen :S
Kimsenin canını yakmayan şeylerin günah olduğuna inanmıyorum. Benim günah anlayışım biraz karışık belki de bu yüzden dine değil ALLAHa inanıyorum diye düşünülebilinir :)
Yo hasta olarak görmüyorum onu da nereden çıkardın ? Yanlış anlattım sanırım.
Ruh çekmez hormonların sayesinde bedenin çeker, bunu beynin anlar. Organlarımızı bu kadar yabana atmayalım.soyut olan şeylerı de görmuyor :d ınsanın gösterdıgı kadarına ınanıyor ama :)
aşk acısı da ruhun varlıgının bır göstergesı degıl mıdırbeden acı cekmez, ruh ceker :)
Allahsız kitapsız yerine kibarlaştırıp inançsız deniyor.konuda inançlı inançsız yorumlar almış başını gitmiş... inançsız insan olamaz. konu sahibinin görüştüğü kişi Allah'a inanmıyor. bu durum o kişiyi inançsız yapmaz. biz nasıl ki Allah'ın varlığına inanıyorsak o da olmadığına inanıyor. sonuçta bir inancı vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?