Asla rabbime inanci olmayan biriyle olmazdim.bunun saygiyla hic alakasi yok.
anlattığınıza göre adam gerçekten iyi bir adam ama Allah'a inanmaması evet büyük bir eksi bence de.hadi çok dindar değil falan deseniz neyse de bu başka bir şey hele ki siz inanıyorken onun inanmaması ve sizin bunu bilerek beraber olmanız bazen vicdanınızın rahatsız olmasına sebep olabilir.ben olsam içim rahat etmezdi galiba.kim bilir belki çok mutlu olursunuz belki de şimdi büyük bir problem olmayan şey iş ciddiye bindikçe büyür...ne desem bilemedim şimdi.
ilerde sorun olurmu ?:26:
örn; sen oruc tutsan o ?:44:
bu kısımlar soru işareti ..:44:
yoksa onun kişiliğini sende beğenmişsin..
hakkınızda hayırlısı olsun ..
Adamın içi ve özü temizse sorun yok nice dindar olupta çok kötülerinide gördük , ölmeye yakın şahadet getirirse müslüman olarak ,,ölür hayat onuda sınıyacaktır ve onun dönüşünü allaha olacaktır , hayat zikzaklarla dolu , kimse bugününe güvenmesin
Kimi insanlar gibi dine ikiyüzlüce inanacağına ben dinsiz birini tercih ederim. Yani sanki Müslümanım diyen insanların kaçı gerçekten Müslüman? Yani ben şahsen dindar geçinip cuma namazı çıkışında genç kızları gözleriyle taciz eden insanlardansa açık açık atesit olduğunu söyleyen insanları daha dindar buluyorum. Bu da benim fikrim.
Bu sitede alkol alıp karısını döven, karısını aldatıp 'Ben erkeğim ihtiyaçlarım var diyen.' ,karısına kadın olduğu için 2. sınıf insan muamelesi yapan, ona istediğini yapma hakkının olduğuna inanan, kendi zina edip sevgilisinin geçmişte başka erkekle el ele tutuşmasını sorun eden erkelerin de eminim %99'u Müslüman geçiniyordur. Eğer bu din meselesi senin için önemliyse o zaman gidip kendine gerçekten İslam ilkelerine göre yaşayan bir adam bulmalısın, ki çok az var öyle adamlardan günümüz Türkiyesinde. Yoksa diğer türlü emin ol bu adam temiz ahlakıyla birçok yurdum tatlı su Müslümanından daha çok yakın senin inancına.
Ama bilemezdik çünkü gerçekten çok ımmm insancıl biri . Benim sınavım bu belki de eşimde. Onu ALLAHa inandırmak.
İçinde bu hissin olduğunu biliyorum belki de onu gün yüzüne çıkarmalıyım diye RABBİM onu bana gönderdi.
Duama bak ; Kalbinde sen olanı ver ALLAHım. Kalbinde belki de var. Benim gördüğüm şuan, onun dediği olur ancak diye düşünüyorum kuzum ya
kendimden örnek vereyim; eşim namazını kılan biri ..ben önceden kılmıyordum ..Sağol canım çok teşekkür ederim. Orucuma karışmayacakmış. Ve bunu söylerken ona inandım çünkü çok içten baktı.
Çocuk olduğunda düşün mesela nasıl olacak çocukların inancı? Bence inanc da önemli.. Allaha inanmayan biriyle cok zor be gülüm..
Ben de inan senin o başta dediğin lanet insanlardansa bu insanı tercih ederim. Vicdana çok önem veriyorum .
Dediklerin çok doğru. Ahlakı temiz olsun ya ....
İslamda diretme olmaz, nitekim din Tanrı ile kul arasında olan bir şey. Siz dininizden bahsedersiniz, sevgiliniz isterse müslüman olur istemezse olmaz. Ona karışamazsınız.Kızlar merhaba ... Ben en son ki konumdan sonra görüştüm müstakbel sevgili adayımla .
Her şey çok çok çok güzel geçti. Yani tuhaf olan şey şuydu, ben soğuk nevale olan ben ona sürekli sarılmak dokunmak istedim ama kötü amaçla algılamayın bunu tabi. Hissetmek istedim diyebiliriz. Çok güzel konuştuk tek bir kötü şey yok. Çok sigara içtiğimde paketimi alıp kenarı koydu, "birazcık bekle" diye.Bir çok babacan tavır . Eskileri hiç açmadık . Yani ben etkilendim çok etkilendim. Ve başladık . Aklımdaki adam silinme yolunda . Hiçbir şey hissetmiyorum artık ona sanki.
Yalnız yeni başladığım erkek arkadaşımın tek bir kötü noktası varNe kadar kötü nokta denirse buna ben her şeye çok saygılıyımdır çünkü.
Onun Allaha inancı yok . Ama onun dışında kadına çok önem veren bir düşünce tarzı var . "erkektir yapar'a" karşı bir adam .
Cinsiyet ayrımı olmadan insana değer veren biri. Hayvanları çok seven biri, özellikle sokak hayvanları .
Büyüklerine çok düşkün . Annesi 6 yaşında öldüğü için onu büyüten anneannesine düşkün resmen üstüne titriyor.
Bu arada inşallah maşallah filan konuşur yani diyor. Sorduğumda ağız alışkanlığı demiş olsa da acaba annesini kaybetmiş olmasıyla ilgili ALLAHa bir kızgınlığımı var reddedişi ondan mı diye düşünüyorum?
Vicdanı, merhameti, olgunluğu yerinde gibi çünkü ilk izlenimlerim bunlar.
Benim duamda ettiğim bütün özelliklere sahip tek bir madde hariç; o da "kalbinde sen olan birini nasip et ALLAHım" derdim hep.
Şimdi her şey güzelken bu yüzden bırakırsam, RABBİM bana denemediğim, değiştirmeye çalışmadığım için ceza verip bir sonra hayatıma girecek olanı tüm özellikleri kötü fakat ALLAHa inanan biri yaparsa diye düşünüyorum ...
O bana karışmayacakmış inanışıma , ben de ona karışmamalıymışım.
Zaten boynumda 7/24 ALLAH yazılı melek kolyem var. Gösterdim . Ben dilimden düşürmem rahatsız olmucak mısın ? dedim.
Hayır asla şeklinde cevap verdi.
Diğer kötü tarafı ise, msjlaşmayı çok sevmiyor . Ben de severim. Napcaz böyle ?
Geçen gün neden 'ruh' kelimesine koptuğunuzu anca anladım =)=)=) Ben de kafa patlatıyordum, niye güldünüz diye =)Sanırım ateist olmayan biriyle olmam çok zor olurdu. Çünkü ben kendi aile ortamında inançlara saygılı olan biri değilim. Insan eşiyle değil de kimle kişisel düşüncelerini paylaşacak? Ben düşüncemi söylediğimde eşim ne diyorsun çok ayıp günah münah deseydi, işimiz vardı yani. Insan hislerini bir yere kadar bastırır. İnançlı birine he canım deyip geçebilirsin de eşine bunu yapamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?