Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Asla rabbime inanci olmayan biriyle olmazdim.bunun saygiyla hic alakasi yok.

Dinimizde hoşgörü var ama buna ne diyeceksin ? Bence her insan birbirine saygı duymalı. Ben kimim ki onu yargılayayım , haşa RABBİMe inanıyorsam onu yargılayabilecek tek varlığın da o olduğunu bilmem doğru değil mi ?

Vicdanım rahatsız olur mu bilmiyorum ama Rabbime onu affetmesi için her gece daha fazla dua edeceğim. Benim de inancım bu çünkü.
İyi bir adama benziyor evet. O yüzden eğer bi anda onu atamam.
Ben ALLAH inancı olup da insanların hayatlarını darmadağın eden, kadınları dövüp söven adamlar gördüm.
Şimdi bu adam gayet iyi kadınlara nazikken (şimdilik) inancı yok diye bırakılmalı mı? :/

ilerde sorun olurmu ?:26:
örn; sen oruc tutsan o ?:44:
bu kısımlar soru işareti ..:44:
yoksa onun kişiliğini sende beğenmişsin..
hakkınızda hayırlısı olsun ..

Sağol canım çok teşekkür ederim. Orucuma karışmayacakmış. Ve bunu söylerken ona inandım çünkü çok içten baktı.

Aynen ne dindarlar gördüm ben diye düşünüyorum sizin gibi ... Sınavım bu bence. Göreceğiz izleyip.

Bak canim sana tek tavsiyem istihare namazina yat. Sen inancliyim diyorsun odegil diyorsun. Peki evlendikten sonra bunlar degismiyecegini nerden bileceksin. Benimde cok anlayisli bi esim vardi ama evlendikten sonra onu gercekten tanimaya basladim. Kusura bakmayin siizn sevgilini kotudur demiyirum. Ama Yinede istihare namazina yat. O sana dogrusunu gosterir. Allah yardimcin olsun.

Ben de inan senin o başta dediğin lanet insanlardansa bu insanı tercih ederim. Vicdana çok önem veriyorum .
Dediklerin çok doğru. Ahlakı temiz olsun ya ....

Ay bilemedim canım ya tam tersi olursa gerçekten bir imtihanın içine düştün resmen :26: annene söylesen olmaz mı saklamak doğru olur mu ilerde öğrenirse daha fena olur

Sağol canım çok teşekkür ederim. Orucuma karışmayacakmış. Ve bunu söylerken ona inandım çünkü çok içten baktı.
kendimden örnek vereyim; eşim namazını kılan biri ..ben önceden kılmıyordum ..
baktım eşim kıldıkça ben neyime güveniyorum dedim ..
nisan ayında dedem vefat etti,ne götürdü .. hiçbirşey.. dersimi aldım .. :2:
şimdi namazımı kılıyorum hamdolsun,eşime de dua ediyorum ..

inşallah mutlu olursunuz canımmm

Çocuk olduğunda düşün mesela nasıl olacak çocukların inancı? Bence inanc da önemli.. Allaha inanmayan biriyle cok zor be gülüm..

Kesinlikle zor . Kolay değil maalesef biliyorum .
Çocuğumu düşündüm ben de ilk. Çocuğum kendi seçecek yolunu ... Kendi karar verecek. İmtihanımız bu demek. Farz ediyorum tamamen müslüman anne babanın çocukları ateist olan insanlar gördüm. Ateist olacaksa bir yolunu mutlaka bulacaktır nasıl olsa, RABBİM hayırlısını versin.

bence, sana saygılı olduğu sürece önemli değil canım..

Böyle biri ile arkadaş olabilirim saygı ve hoşgörüm sonsuzdur ama evlilik yapamam..
Çünkü çocuğum büyürken bocalasın, en yakınında çelişki yaşasın istemem..
Anneyi mi rol alacak babayı mı?
Evimde ramazan, oruç dönemlerinde ben kendim bile kötü hissederim birlik yok diye mesela..
Ben dua ederken o adam komik bulur bunu.. Şimdi bulmasa da evlendikten sonra bulur bilemem..
Bunlar benim için önemlidir..

Tabi herkes aynı düşünmez, tercih meselesi..

Bence şöyle Gerçekten çok çok büyük bi eksi bu ve herşeyde karşınıza çıkacaktır ufaktan düşünün evlendiniz diyelim ne bileyim bi bayram namazı olur bi ramazan da eşinle sahur iftar o orucun tadı olur hoca dua eder birlikte amin dersiniz herşeyi düşünün .

Bakın benm dedem mesela Allaha inancı olduğu halde Bi iftar sofrasına otryruz biz ufacktık oruç tutardık o beklemez yerdi duada elini açmazdı o kadar acı bişey ki anlatamam (ki inancı olduğu halde bu)...
Siz şimdi çok iyi , bırakmayım der , denersiniz ya sonra bu iş çok seviyorum bırakamama dönerse ??

Şöyle bi söz var '' Rabbim razı olsunda geri de kalan herkes varsın bana yüz çevirsin '' Allah' ın rızası herşeyden önemli bnce ki inanmayan biriyle olan bi birliktelikte bu rıza olmaz ... Görüşümü bildirmek istedim

Ya tam tersiyse imtihanınız?
Gayrimüslim erkekle evlenmek caiz değil.
Ya imtihanınız karakteri mükemmel olarak gördüğünüz adamı reddetmekse?

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Hayatınızın merkezinde inanç varsa tekrar düşünün, gözden geçirin derim.

zor bir konu ve karar. benim bakis acim su olurdu, bana gore sevginin kaynagi Rabbimken buna inanmayan birinin sevgi ve saygisina supheyle bakardim, bak reddederdim demiyorum. bana gore dini konularda isin ozu insanin kalbindeki allah sevgisi ve herseyde onu gormek, belki sen ona farkli kapilar acacaksin belkide dusundugum gibi aslinda sevgi ve merhameti hic bilmeyen bi insan , sana tavsiyem temkinli olman ve zamana birakman olacak.

Sanırım ateist olmayan biriyle olmam çok zor olurdu. Çünkü ben kendi aile ortamında inançlara saygılı olan biri değilim. Insan eşiyle değil de kimle kişisel düşüncelerini paylaşacak? Ben düşüncemi söylediğimde eşim ne diyorsun çok ayıp günah münah deseydi, işimiz vardı yani. Insan hislerini bir yere kadar bastırır. İnançlı birine he canım deyip geçebilirsin de eşine bunu yapamazsın.

Ben de inan senin o başta dediğin lanet insanlardansa bu insanı tercih ederim. Vicdana çok önem veriyorum .
Dediklerin çok doğru. Ahlakı temiz olsun ya ....

Sorcha ben sana açık konuşayım , etrafımda modern gibi görünen erkeklerden bile yaşım geçtikçe öyle şeyler gördüm ve duydum ki, şu cümlelerin bile benim gözümde çocuğu milyonlarca erkeğin önüne geçiriyor

Ama onun dışında kadına çok önem veren bir düşünce tarzı var . "erkektir yapar'a" karşı bir adam .
Cinsiyet ayrımı olmadan insana değer veren biri.

Yani bunu diyecek erkek çok da kolay bulunmuyor Türkiye'de ben bir dene derim. Sonuçta yarına nikah kıyacaksınız değil ya, çocuk falan gibi meseleleri düşünmek için çok erken. Belki hem dediğin gibi Müslüman olacağı vardır.

Son düzenleme:
Ne ınanclılar , ne Muslumanlar gorduk ...
Nasıl kı onun senı degıstırmesını ıstemezsen sende onu degıstırme . Degıstırırım umuduyla bu ılıskıye baslama derım .
Zıra hangınızın ınancının dogru oldugunu su noktada kımse bılemez

İslamda diretme olmaz, nitekim din Tanrı ile kul arasında olan bir şey. Siz dininizden bahsedersiniz, sevgiliniz isterse müslüman olur istemezse olmaz. Ona karışamazsınız.
Mesajlaşmaya gelince, eh çoğu erkek mesajlaşmayı sevmez (en azından benim bildiklerim öyle) =) Mesajlaşmak yerine telefonda veya skype'da konuşursunuz, ne bileyim =)

Geçen gün neden 'ruh' kelimesine koptuğunuzu anca anladım =)=)=) Ben de kafa patlatıyordum, niye güldünüz diye =)

Türk almancılar buraya gelince hep der yaa bu almanlar çok iyi de bir de dinleri müslüman olsa diye

madem sen de inançlı bir insansın ona göre konuşuyorum
inancımıza göre Allah'a inanmayan biriyle evlenmen mümkün değil evlensen de bu Allah katında geçerli olmaz diye biliyorum yani :26:
iyi düşün taşın bir yerden sonra sen onu etkilemezsin ama o seni etkileyebilir :26:

bu yaştan sonra da sen onu inandıramazsın sanırım öyle bir şeye kalkmak da mantıksız olur zaten :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…