Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Dinini mukemmel yasasan da eksiklerin de olsa musluman olmayan bir erkekle evlenmen caiz degil.. Hadi bunu gectin diyelim ateist birisiyle imam nikahi kiydiramayacagina gore evliligin sadece resmi olacak ve bunun da Allah katinda cok bi onemi yok.. Dini nikahsiz evlendigin zaman da zina islemis olacaksin.. Ayrica bu saydigin ozelliklerde musluman erkeklerde var.. Belkide senin imtihanin bu erkegi reddetmektir.. Bunu bilemezsin..

Aynen temkinli olmak ve zamana bırakmaktan başka hiçbir şansım yok diye düşünüyorum ben de. Nasıl biri olduğunu tam anlamıyla bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için .

Dini nikah şart değildir evlilik için.
Evlenmek, nikahlanmak evlendiğini insanlara duyurmaktır.
Sizin şu an dediğiniz resmi nikahın Allah katında bir değeri yok lafınız bence çok yanlış. Nerden biliyorsunuz ki önemi veya değeri olmadığını.?

Simdi yine siralanmis ama söyle müslümanlar var böyle müslümanlar var diye.
Elbette var ama bizim baz aldigimiz DIGER müslümanlar ve nasil yasadiklari degil.
Sadece KUR'AN ve HADISlerdir. Ve nikah düsmedigi acikca belirtimistir.

Bunun öylesi böylesi olmaz. Neyse odur.

beni yanlis anlama ama cok sipsevdisin.
gelecek planlarinda, karakter analizlerinde bu kadar acele etme.
hele bir hersey yerine otursun.
adam soyle iyi boyle iyi diyorsun ama onu sadece anlattigi kadariyla taniyorsun henuz.
seni seven/hoslanan bir adamin sana anlattiklarina supheyle yaklasmalisin. cunku o anda anlattiklarina kendi bile inanir, amac sadece seni tavlamaktir. tavlama olayi basariyla sonuclandiktan sonra gercek karakter yavas yavas kendini belli eder. ta ki erkek"hah bu kiz beni asla birakmaz" moduna girene kadar.
iste o zaman goreceksin gercekten anya mi yoksa konya mi?
inanc meselesine gelirsek, eger sen gercekten inancli biriysen ateistle mutlu olamazsin. olursun da hep eksik bir yanin olur illa ki. lakin bu isleri sorgulamayan, musluman dogdugu icin muslumanim demesi dilden oteye gitmeyen biriysen cok onemsemezsin bunlar sana sorun olmaz.
dini acidan bakarsak boyle bir iliskiye izin yok.
herneyse bu tarz bir iliskiye karar verecek olan sensin, aklin ve kalbinle onu hala istiyorsan kendini cok kaptirmadan takil biraz.

katılıyorum. birde zina falan. hos değil.

Ben de elbet bir gün gözü açılacak diye düşünüyorum :) İnşallah !!! :)

kesinlikle katılıyorum halamın kızı bundan 20 yıl önce kaçarak evlendi
eniştem dünya tatlısı ama dine inancı yok ve hep dalga geçer
ve ablamhep ailemi dinlemeliydim der kocamı yoktu der

İNşallah canım çok sağolasın objektif değerlendirdiğin için teşekkür ederim :)

Rabbime imanı olmayanla işim olmaz ,nokta...

Hiçbir zaman insanları hemen gözden çıkarabilecek kadar ALLAHın yarattığına değer vermeyen biri olmadım mesela, bu da benim imanım, inanç biçimim.
Ben birini seçtiği yoldan ötürü hemen gözden çıkaracaksam çok bencil bir müslümanlık yolu seçmişim demektir.
Oysaki Peygamber Efendimizi düşünüyorum. Karşısına Ateist çıktığında o asla "işim olmaz" deyip dönmezdi bence. Onun merhametiyle düşünmekte yardım etsin ALLAH bana , tek dileğim bu ...

Son düzenleme:
Aynen temkinli olmak ve zamana bırakmaktan başka hiçbir şansım yok diye düşünüyorum ben de. Nasıl biri olduğunu tam anlamıyla bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için .

Umarım duygularına kapılmazsın lütfen zamanlamanı iyi yap çok fazla zarar alabilirsin, çünkü bahsettiğin eksik çok büyük, hele ki bana göre sevginin kaynağı belliyken kısa zamanda düşünceleri değişmezse seni çok büyük üzüntüler bekliyor olabilir. Şimdiden ALLAH yardımcın olsun canım benim..

Değiştirmeye çalışmam. Sanmıyorum. İyi bir insan olduğu sürece hiç önemli değil. Bence iyi insanların içinde mutlaka ALLAH vardır diye inanıyorum ben.Onlar inanmıyorum deseler bile.

belirli sartlari vardir, bunlar yerine getirilmezse; evet o kisiler birbirlerine helal olmaz.

Ayrintili okumak isterseniz buyrun
http://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=2909

Aynen zamana bırakıyorum Rabbim de yardımcı olacaktır eminim. Belki benim kalbim onun ALLAHı görmesinde aynası olur :)

İşte her şeyi zamanla göreceğim sanırım . Teşekkür ederim yorumunuz için eş söz konusu olunca daha zor oluyor, o yüzden imtihan dedim ya

Resmi nikah kanunlarla geldi, ayetlerle degil. Ayrica bu gorus benim degil İslam oyle soyluyor. Dini nikah olmadan olmuyor dinimizde..

Aynen daha çok başındayız, belki bir hafta sonra ayrılacağız hiç belli değil. Ben işte baktım geçmişine gittim face mace her şey de. Hani dün beni etkilemek için dedi desem değil, kadınlar gününü kutlamış, Eşine dayak atan adamlara sövmüş vs vs. Çok hoşuma gitti ama inşallah Rabbim yüzümü kara çıkarmaz :)

Aynen . Ben değiştirme umudum yok. ALLAHın yardımıyla kendi kendine bulsun istiyorum :)

katılıyorum. birde zina falan. hos değil.

Arada nikah olmadan birlikte olmaya zina dendigini biliyorsunuzdur.. Uzgunum siz hos bulmuyorsunuz die degisik seyler yazamam.. İsterseniz hu konuyu benimle tartismayin, arastirin.. Zira bu soylediklerim benim sahsi dusuncelerim degil Allah'in emirleri..

Aynen yaaaa mesajlaşmayı sevmiyorlar sinir oluyorummmm (( O direk görüşmeyi seviyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…