- 15 Aralık 2009
- 8.651
- 19.855
- 773
zor bir konu ve karar. benim bakis acim su olurdu, bana gore sevginin kaynagi Rabbimken buna inanmayan birinin sevgi ve saygisina supheyle bakardim, bak reddederdim demiyorum. bana gore dini konularda isin ozu insanin kalbindeki allah sevgisi ve herseyde onu gormek, belki sen ona farkli kapilar acacaksin belkide dusundugum gibi aslinda sevgi ve merhameti hic bilmeyen bi insan , sana tavsiyem temkinli olman ve zamana birakman olacak.
Dinini mukemmel yasasan da eksiklerin de olsa musluman olmayan bir erkekle evlenmen caiz degil.. Hadi bunu gectin diyelim ateist birisiyle imam nikahi kiydiramayacagina gore evliligin sadece resmi olacak ve bunun da Allah katinda cok bi onemi yok.. Dini nikahsiz evlendigin zaman da zina islemis olacaksin.. Ayrica bu saydigin ozelliklerde musluman erkeklerde var.. Belkide senin imtihanin bu erkegi reddetmektir.. Bunu bilemezsin..
katılıyorum. birde zina falan. hos değil.Dini nikah şart değildir evlilik için.
Evlenmek, nikahlanmak evlendiğini insanlara duyurmaktır.
Sizin şu an dediğiniz resmi nikahın Allah katında bir değeri yok lafınız bence çok yanlış. Nerden biliyorsunuz ki önemi veya değeri olmadığını.?
elbet bir gün rabbim onun da gönül gözünü açar ve o zaman inanır.
kimbilir ne yaşadı da inancını kaybetti. inançlı olanlara saygılı davrandığı sürece sorun etmezdim.
belki siz vesile olursunuz.
Inaniyorsam inanmayan biriyle yapamazdim. Inanmiyorsam inanan biriyle yapamazdim. Bunun saygi duymamakla alakasi yok. Bunun ciddiye almamakla ilgisi var. Ben inanmiyor olsaydim inanan birinin ibadetlerine gulerdim icimden ve ciddiye almazdim acikcasi. Ben inaniyor olsaydim da inanmayan birinin dusuncelerini ciddiye almazdim. Benim de ne oldugum belli degil. :)
Cok paylasim kuramazdim iki turlu de.
Siz kurabileceginize inaniyorsaniz ne mutlu. Mutluluklar dilerim. Insallah siz paylasim kurabilen ve birbirini ciddiye alan insanlar olursunuz.
Inaniyorsam inanmayan biriyle yapamazdim. Inanmiyorsam inanan biriyle yapamazdim. Bunun saygi duymamakla alakasi yok. Bunun ciddiye almamakla ilgisi var. Ben inanmiyor olsaydim inanan birinin ibadetlerine gulerdim icimden ve ciddiye almazdim acikcasi. Ben inaniyor olsaydim da inanmayan birinin dusuncelerini ciddiye almazdim. Benim de ne oldugum belli degil. :)
Cok paylasim kuramazdim iki turlu de.
Siz kurabileceginize inaniyorsaniz ne mutlu. Mutluluklar dilerim. Insallah siz paylasim kurabilen ve birbirini ciddiye alan insanlar olursunuz.
Rabbime imanı olmayanla işim olmaz ,nokta...
Aynen temkinli olmak ve zamana bırakmaktan başka hiçbir şansım yok diye düşünüyorum ben de. Nasıl biri olduğunu tam anlamıyla bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için .
Ben devam ederdim, evlenirdim ama bir süre sonra ona sürekli öyle deme günah, bak bu söylediğin çok günah demeye başlardım, o evlilikte sürmezdi. Benim erkek arkadaşımın babasıda ateist. Çocukları bunu anlayacak yaşa geldiğinde ben inanmıyorum ama siz özgürsünüz bu konuda demiş. Allaha şükür o inanıyor, annesi inanıyor. Yani çocuğunu düşünüyorsan bu durumu böyle aşabilirsiniz. Ama kendine güvenmiyorsan, değiştirmeye çalışırım diyorsan bence hiç bulaşma. Çünkü o zaman çok yıpranırsın.
Dini nikah şart değildir evlilik için.
Sizin şu an dediğiniz resmi nikahın Allah katında bir değeri yok lafınız bence çok yanlış. Nerden biliyorsunuz ki önemi veya değeri olmadığını.?
Allah'a inanıp neler yapan müslümanları(!) gördükten sonra çokta olumsuz bir yorum yapamıyorum. İnsanın içinde merhamet olmalı bence ki buda sevgilinizde varmış. Üstelik bence bu durum psiokojik olabilir, annesini kaybettiği için derin bir üzüntü ve keder içinde olabilir ve bundan dolayı bu şekilde davranıyo olabilir.
İnsanoğlu yapmam dediği birçok şeyi sevdiği için yapmıştır, bunun örnekleri çok. Zamana bırakın belki de zamanla ona bu dini sevdirirsiniz, hem böylesi çok sevap. umarım mutluluğu yakalarsınız
Sanırım ateist olmayan biriyle olmam çok zor olurdu. Çünkü ben kendi aile ortamında inançlara saygılı olan biri değilim. Insan eşiyle değil de kimle kişisel düşüncelerini paylaşacak? Ben düşüncemi söylediğimde eşim ne diyorsun çok ayıp günah münah deseydi, işimiz vardı yani. Insan hislerini bir yere kadar bastırır. İnançlı birine he canım deyip geçebilirsin de eşine bunu yapamazsın.
Dini nikah şart değildir evlilik için.
Sorcha ben sana açık konuşayım , etrafımda modern gibi görünen erkeklerden bile yaşım geçtikçe öyle şeyler gördüm ve duydum ki, şu cümlelerin bile benim gözümde çocuğu milyonlarca erkeğin önüne geçiriyor
Ama onun dışında kadına çok önem veren bir düşünce tarzı var . "erkektir yapar'a" karşı bir adam .
Cinsiyet ayrımı olmadan insana değer veren biri.
Yani bunu diyecek erkek çok da kolay bulunmuyor Türkiye'de ben bir dene derim. Sonuçta yarına nikah kıyacaksınız değil ya, çocuk falan gibi meseleleri düşünmek için çok erken. Belki hem dediğin gibi Müslüman olacağı vardır.
Ne ınanclılar , ne Muslumanlar gorduk ...
Nasıl kı onun senı degıstırmesını ıstemezsen sende onu degıstırme . Degıstırırım umuduyla bu ılıskıye baslama derım .
Zıra hangınızın ınancının dogru oldugunu su noktada kımse bılemez
katılıyorum. birde zina falan. hos değil.
İslamda diretme olmaz, nitekim din Tanrı ile kul arasında olan bir şey. Siz dininizden bahsedersiniz, sevgiliniz isterse müslüman olur istemezse olmaz. Ona karışamazsınız.
Mesajlaşmaya gelince, eh çoğu erkek mesajlaşmayı sevmez (en azından benim bildiklerim öyle) =) Mesajlaşmak yerine telefonda veya skype'da konuşursunuz, ne bileyim =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?