Ben bu dili anlamıyorum diyenler...

Ben empati kuruyorum benim çocuğum. Cinsiyetinin ne olduğu belirsiz bir grubu.utopik bir şekilde hayat yaşayan kisileri izlemesini kendine örnek almasını istemezdim.
Ergenlerin her zaman denetime ihtiyacı vardır.kontrollu olmak gerekir.bir ara bts nin gençler üzerindeki etkisini arastirirsaniz ,merakınız daha iyi gidermiş olursunuz
Dediğim gibi herkes özgür ,istediğini izleyebilir izletebilir.

Ben de sizi anlamiyorum ne diyeyim. 🤷
Yorumlari okudum biraz. Kimisinin istedigi saç modeline karişilmiş, kiminin kiyafeti satanist diye yargilanmiş, kimi bir poster bile asamamiş hatta hoş karşilanmaz diye bazi gruplari sevememiş.

Benim sacima, kiyafetime, sevdigim gruba vs karişilmadi. Cocugum olsaydi takipte olurdum ama hayatini tamamen yonetip neyi sevip, neyi dinleyecegine, odasina asacagi bir postere kadar mudahale etmezdim ve sirf bu yuzden cocuğun hayati mahvolmazdi eminim.
Herkes kendi bilir elbet ama insanlar "şuna izin yoktu, bunu yapamadim" anilari birakmaktan başka bir şeye yaramiyor bu denli baski.

Yorumlari okudum biraz. Kimisinin istedigi saç modeline karişilmiş, kiminin kiyafeti satanist diye yargilanmiş, kimi bir poster bile asamamiş hatta hoş karşilanmaz diye bazi gruplari sevememiş.

Benim sacima, kiyafetime, sevdigim gruba vs karişilmadi. Cocugum olsaydi takipte olurdum ama hayatini tamamen yonetip neyi sevip, neyi dinleyecegine, odasina asacagi bir postere kadar mudahale etmezdim ve sirf bu yuzden cocuğun hayati mahvolmazdi eminim.
Herkes kendi bilir elbet ama insanlar "şuna izin yoktu, bunu yapamadim" anilari birakmaktan başka bir şeye yaramiyor bu denli baski.
Aslında çok farklı yerlerde değiliz.ben hiç bir zaman o grupları dinlemesin takip etmesin demiyorum ki.sadece daha dikkatli olalım dedim.
Zaten tamamen yasaklamak hiç birseyde çözüm değil.ama gençlerimiz çok değerli temkinli olmalıyız.suan ki ortamlar sosyal medya,akran zorbalığı bizim donemlerimizde ki gibi değil malesef. Bence çok daha kötüler.
Örnek vereyim sosyal medyayı ben nasıl kullanıyorum. Canım sıkılınca biraz bakınıyorum sonra çıkıyorum o kadar.bu yıl o kadar çok öğrencimizle problem yaşadık ki.netden tanıştıktiklari adamlara uygunsuz fotoğraf video atmışlar.ayni anda 4,5 erkekle konuşmalar. Bunu yapanlar diğerlerine zorbalık yapıyor,kendince cesur olduğunu düşünüyor.sosyal medyayı bu şekilde kullanan da var.
Netde oyun oynarken kız olduğu söyleyip arkadaş olmaya çalışanlar.kendi görüşlerini empoze etmeye çalışanlar var.
Ben bu işin içindeyim nelere şahit oluyoruz.belki oyuzden daha temkinli yaklasiyorumdur.

14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Forma alttan pantolon dar paça olsa nolurmuş
Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..
Benim kardeşimde 13 yaşında sizi çok iyi anlıyorum. Herkesin ergenlik dönemininde popiler olan bir grup vardır benim dönemimde de One Direction vardı şimdide BTS var bir süre sonra zaten artık grubun şarkılarını bile dinlemiycek umrunda olmayacak. Zaten kocaman büyük çantalara gerek yok 2 gözlü çantalar yeterli oluyor. Pantolon konusunda gelecek olur isek bence sizin gözetiminizde çok dar olmuyacak şekilde daraltın hevesini almış olur en azından yapmaz isenizde o zaman ergenligin vermiş oldugu asilikle sizden gizli daraltırır hatta okula gidince degiştirebilir sizin gözetiminizde olması daha iyi olur bence. Telefon zaten şart kesinlikle gerekli.

Aslında çok farklı yerlerde değiliz.ben hiç bir zaman o grupları dinlemesin takip etmesin demiyorum ki.sadece daha dikkatli olalım dedim.
Zaten tamamen yasaklamak hiç birseyde çözüm değil.ama gençlerimiz çok değerli temkinli olmalıyız.suan ki ortamlar sosyal medya,akran zorbalığı bizim donemlerimizde ki gibi değil malesef. Bence çok daha kötüler.
Örnek vereyim sosyal medyayı ben nasıl kullanıyorum. Canım sıkılınca biraz bakınıyorum sonra çıkıyorum o kadar.bu yıl o kadar çok öğrencimizle problem yaşadık ki.netden tanıştıktiklari adamlara uygunsuz fotoğraf video atmışlar.ayni anda 4,5 erkekle konuşmalar. Bunu yapanlar diğerlerine zorbalık yapıyor,kendince cesur olduğunu düşünüyor.sosyal medyayı bu şekilde kullanan da var.
Netde oyun oynarken kız olduğu söyleyip arkadaş olmaya çalışanlar.kendi görüşlerini empoze etmeye çalışanlar var.
Ben bu işin içindeyim nelere şahit oluyoruz.belki oyuzden daha temkinli yaklasiyorumdur.

29 yaşimdayim. Hepsi benim ergenliğimde de vardı. Yukarida saydiğiniz, soylediginiz her sey benim dönemimde de yaşaniyordu. :) Ama bu konuda yorumlarim isabetli olmayabilir ayni kulturde buyumedim tamamen.
Çoook daha eskilerden bahsediyorsaniz bilemeyecegim. Şu grubu sevdi, çantasini istedi vs diye paniğe kapilacak bir şey gormuyorum sadece, baştan beri bunu soyluyorum sadece. Yoksa kimse cocugunu öyleyece salmaz.

Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..
😅😅😅 30 olcm bts dinliyorum ben de ama genç kızlar ayrı bir bayılıyorlar. Ben de onaylıyorum açıkçası o kadar kötü örnek varken en azından bu Kore grupları daha sakin, iyi örnek olan etkinliklerde bulunan,uyuşturucu vs. Örnekleri olmayan idoller. Lisede dolapları var mı? O zaman az kitap gidiyor cidden. Ama ergenlik böyle bir şey😁 çok aşırı kaptırmadıkça tatlı ve normal🫶🏻 benim annem istediğim gibi giyinmeme yapmama izin vermezdi bir şeyleri… gizlice yapabildiğimi yapardım. Bunlar sosyal ilişkileri geliştirmek için de gerekli çünkü, eteği upuzun olan siz olunca bile dışlanma oluyor ben de dizime kadar kıvırırdım😳 ne olurdu annem direk o boy alsaydı😁 sonradan pişman oldu sana çok karıştım şimdiki aklım olsa maddi olarak zorlamadıkça yapardım dedi

29 yaşimdayim. Hepsi benim ergenliğimde de vardı. Yukarida saydiğiniz, soylediginiz her sey benim dönemimde de yaşaniyordu. :) Ama bu konuda yorumlarim isabetli olmayabilir ayni kulturde buyumedim tamamen.
Çoook daha eskilerden bahsediyorsaniz bilemeyecegim. Şu grubu sevdi, çantasini istedi vs diye paniğe kapilacak bir şey gormuyorum sadece, baştan beri bunu soyluyorum sadece. Yoksa kimse cocugunu öyleyece salmaz.
Ben Türkiye'de yetiştim gayet lisedeyken facebook vardı. 12 yaşında ilk telefonum alındı zaten internete 13 yaşından beri erişebiliyordum. Başıma da korkunç bir şey gelmedi dijital ortamdan dolayı. Gerçek hayat daha kötü bence sanalda hoşlanmadığı çat blockluyosun reeldeyse katlanmak zorundasın okuldaki saçma tiplere falan haha😆

Yahu siz hiç genç olmadınız mı?
43 yaşındayım, liseye giderken annemler formanın eteğini uzun aldı diye belini kivira kivira mini yapar giderdim
Kot pantalonum 501 olsun diye yeri göğü inletirdim
Sabahlara kadar kulağımda dandirik kulaklıkla number 1 fm dinlerdim
Duvarlarımda New Kids on the Block posterleri vardı, çantama kalem kutuma onların stickerini yapistirirdim
Daha neler neler var da yazmiyim artık
Bizim zamanımızda be internet vardı ne cep telefonu vardı, ona rağmen her hafta blue jean dergisi için bakkalda sıraya girer ordan takip ederdim tüm trendleri
Yani kızınız normal bir genç, olması gerektiği gibi bir genç
Benim de oglum 14 yaşında, okul pantalonu giymem iğrenç dedi , gittim zaradan benzerini aldim okulda giysin diye , çantası nike olmazsa okula gitmez , bunların hepsi bir süreç, üniversiteye gittiklerinde kalmayacak hiçbiri, anlamaya çalışın, destek olun , hepimiz geçtik o zamanlardan

Lise bire giden çocuğunuza suluk alıyor olmanız ve hatta kızınızın alışverişinizi yapmanız bana tuhaf geldi açıkçası. Ergenlik kimlik karmaşasının ve kendini bulmanın zamanıdır. Annesinin suluk aldığı bir ergen düşünemiyorum.
Ben on dört yaşındayken memleketten altı yüz km. uzağa lise okumaya gitmiştim iki valizimle.
Suluk kullanılıyor mu o yaşta ya?
Suluk derken matara bu ara revaçta anladığım kadarıyla ,aradıkları netten olunca kart gerekiyor malum ondan haberm var yoksa bana kargoları almak düşüyor

Çocuğunuzun istekleri gayet yaşına uygun şeyler. Maddi durumunuz el veriyorsa gönlü olacak şekilde alın, zaten hevesi geçip gidecek birkaç seneye.

Telefon bu zamanda büyük bir ihtiyaç. 14 yaşında bir genç kızın telefonu olmaması iyi değil. Aldığınızda sosyal medyanın doğru kullanımı, internetin olası tehlikeleri konusunda çocuğunuzu bilgilendirin. Gerekli durumlar olursa takip ettiği içerikleri kontrol de edebilirsiniz. Gerisi ona kalmış bence

Benim kızımla akran sayılırlar kızım ve arkadaşları bts hayranları hemen hemen hepsi hemde bu yaş grubunda böyle artik hepimizin ergenliginde hayranlık duyduğu birileri mutlaka vardır takipte olup çok karşı çıkmadan bu dönemin geçmesini beklemek zorundayız. Arabada bile bts grubunun şarkılarını dinlemek zorundayız tabi babası yokken babası yabancı müzik kim olursa olsun pek dinlemez sevmez ona diretemiyor ama ben es kaza grubun bir tane şarkısına bunu beğenmedim değiştirelim desem veya işte trafik anında falan az sesini kızsam yandım demektir 😂😂 eve dönerken bi köşe var oraya gelince bi vicdana geliyor çok sevdiğimi bildiği için kapanışı 90 lar popla yapıyor Allah razı olsun 😂😂😂

ooo fanlık varsa orada bi dur ablacım :KK70: fan olma şeysini iyi bilirim ve bence güzel de bi duygu. çok eskiden tarkan hayranıydım, bilsem yabancılara hayran olurdum da dilimi geliştirirdim. lise dönemimde michael jackson fanı olup çıktım, onun sayesinde ingilizcem gelişti. kardeşim de benim yolumda ilerledi, çok küçükken hadise'ye bayılırdı yaa hiç unutmuyorum pazarda üzerinde kocaman HADİSE yazan alt üstler satılırdı, onlardan almıştı ahahha şimdi üniversiteye gidiyor, arada hatırlatıyorum gülmekten geberiyoruz :KK70: BTS fanlığı kardeşimde de oldu bir süre. BTS sayesinde kız yabancı dile merak sardı, az biraz korece biliyor ve şu an yabancı dil okuyor. kariyerini de bu yönde ilerletmek istiyor öyle bi faydası oldu mesela. bu yaşlarda bu tip istekler çok normal, liseye geçince bizler de kendimizi bişey sandık, daha az kitap götürme olayı doğru çünkü ders programına göre götürüyor çocuklar. niye boşuna ağırlık yapsın ki? hatta benim zamanımda çanta götürmeme modası vardı millet sadece iki defter bir kitapla gelirdi okula. erkekler ısrarla kıravat takmazdı her sabah müdür mutlaka bi nutuk atardı sonra kıravatı olmayan öğrenciyi içeri almazlardı falan ahahah

her yaşta özeniyor işte insanlar bişeylere.

Ergenlik dönemi için normal bunlar . Siz elinizden geldiğince anlayış gösterin Yapabileceklerinizi yapın . tehlikeli bir durum sezmediğiniz müddetçe tabi .
Ben ergenlikte metal müzik dinliyordum . Hala dinlerim. Harry potter hayranıydım .
İnanın ikisi yüzünden de toplum hor görüyordu .ama annem hep anlayışlıydı . Sağolsun .
Şimdi ben de Harry potter hayranlığı kalmadı . Metal müzik sağlam müziktir . Ve de kaliteli güzel örneklerini hep dinleyeceğim . Ama eskisi gibi bir halim kalmadı aşırı düşkünlüğüm falan .
Yaş büyüyünce geçer zaten O yaş dönemleri öyle .

+100
ortaokula kadar kendime ait bir odam yoktu, evimiz aşırı saçmaydı bu oda konusunda. o zamanlar da tarkan hayranıyım tarkan'ın bu kuzu kuzu dudu falan yeni çıkmış adam tozu dumana katıyor. her yerde tarkan var, kola şişelerinin etiketlerinde, gazetelerde, gençlik dergilerinde, dışarıdaki arabaların radyolarında, televizyonda... her yerde ama adam. yıl 2001 - 2004 arası :D tarkan o zamanlar amerika'dan dönmüş imaj falan değişmiş. her magazin kanalında da var tabii. annemle babamın yorumlarını hatırlıyorum, annem diyor ki "ıyy tarkan çok çirkin olmuş, saç sakal birbirine girmiş bu ne, kız gibi zil takmış oynuyor" diyor. babam tarkan çıkınca "eşcinsel bu" falan diyor, eşcinsel ne demek bilmiyorum. soruyorum, babam açıklamasını yapamıyor falan komedi.

neyse hiç unutmuyorum gazetenin biri dev gibi tam sayfa tarkan posteri verdi. bildiğin gazete kağıdı yani baskı, kalite falan iğrenç. günler öncesinde tv'de reklam yapıp durdukları için o sabah koşa koşa o gazeteyi almıştım. eve geldim babam bana o posteri astırmadı. ayrı odam olsa karışmayacaktı evet ama odam yok ya. babam diyor ki "ben elin adamının resmini oturma odasına astırmam" :D aslında bi yerde haklı, şu an 29 yaşındayım evimin salonunda bilmem nesinde kocaman tarkan resmi istemezdim, kimsenin istemezdim. ama bana ayrı oda verselerdi o zaman?? odam yok diye ayrı üzülürdüm, tarkan posteri asamıyorum diye ayrı üzülürdüm. tarkan yüzünden babamla sürekli kavga halindeydik. koskoca adam tarkan'ı kıskanıyordu şaka gibi, tarkan senin babanın oğlu mu, benim resmim olsa asmazsın, sana ne tarkan'dan, sen tarkan'ı napıcan falan bin tane laf ederdi. ben tabii o dönem babama düşman oldum sevdiğim adamı istemiyor diye :D ulan seviyorum işte napiiim mutlu oluyorum tarkan'ı gördükçe. asla anlamadı bunları. zıtlaşıp yasakladığı şey içimde daha da büyüyordu, farkında değildi bi baba olarak. hatta bi keresinde sinirlenip tarkan posteri yırtmışlığı var yaa. nasıl bir saygısızlık, ne büyük bir yanlış aslında. normal karşılaması gerekirdi, ben genç kız olmaya başlamışım ve yakışıklı bir şarkıcıyı beğeniyordum, bu çok normaldi, tarkan bana ne zarar verebilir tecavüz edecek hali yok sonuçta ama bunu asla anlamadı mesela.

Lise bitince o da uyanacak bu yaptıklarından annesi merak etme 😂 aklına geldikçe off ne salak çocukmuşum diyecek. Alın şimdi varsa durumunuz içinde kalmasın siz eğitimine dikkat edin lise yaşında bolca kurs ders alsın çok iyi üniversitelere girecek bir donanım oluşturun ona. Bts filan geçici bizim dönemde de One direction vardı. Oluyor böylr şeyler 😂

Yelizim senin o dediğinden bizim evde 2 tane var😂 sen de şimdilik 1 tane . Bizimkilerin de teknolojik istekleri…. İnan aldıkları bir çok şeyi hiç anlayamıyorum soruyorum bu ne işe yarıyor o ne işe yarıyor bu kablo ne niye aldınız daha neler neler . Dur hele o susma hakkını erkenden kullanma bence arkadan 3 tane daha geliyor 😘😘

Lise bire giden çocuğunuza suluk alıyor olmanız ve hatta kızınızın alışverişinizi yapmanız bana tuhaf geldi açıkçası. Ergenlik kimlik karmaşasının ve kendini bulmanın zamanıdır. Annesinin suluk aldığı bir ergen düşünemiyorum.
Ben on dört yaşındayken memleketten altı yüz km. uzağa lise okumaya gitmiştim iki valizimle.
Suluk kullanılıyor mu o yaşta ya?
Suluk veya matara her neyse, kelimeler birbiri yerine kullanılır herhalde, yaşı var mı bunu kullanmanın ya?

Back
X