Her kurumda iyiler vardır kötüler vardır... askerler içinde böylesi de vardır ama askerler araştırılsın yargılansın teröre etkileri var vs bu çok ağır olmuyor mu arkadaşım? bir dr yüzünden nasıl bir hastahane mimlenemezse birkaç asker için büyük bir kurum da mimlenemez........ neden sürekli bütün olumsuzlukları askere bağlıyorsun ki? 10 mesajının 8 i askerler üzerin ekurulmuş.... bu kadar da değildir diye düşünüyorum...Bende anlamiyorum. Birileri sürekli konususani susturmak derdinde.
Ona laf söyleme, bunu elestirme, hay basina tas düssün, hay nefessis kalasin gibi bayagi, ucuz, kendini bilmez bir sekil hakaret ederek susturmak derdin bazisida.
Söyle bir örnek vermek istiyorum;
Farzedelim ki; Cok önemli, cok iyi bir hastanede, bir cerrah hastalari ameliyat ederken aradan bir organlarinida caliyor.
Koca bir hastanede sadece bir cerrah böylesine kötüye kullaniyor meslegini.
Sonra insanlar cikip " yahu bu cerrahi durduralim, yargilayalim" deyince, baska bir grup cikiyor " tüüü, yaziklar olsun, basina tas düssün, olmaz olasin, o insanlar hayat kurtariyor, sen nasil cerrahlara böyle birsey dersin" gibi anlasilamaz bir tepki veriyor.
Askeriyede de durum ayni iste;
Kimse cikip askerimize hakaret etmiyor. Daha gencecik yasinda, düsmanlik nedir onu bile tam bilmeden, eline silah verilip kurtlarin önüne atilan kuzulara, görevini serefiyle yapan subaya, astsubaya vb kimse birsey demiyor.
Bir kuruma dokunamamak, yargilayamamak, soru sormamak cok tehlikelidir bunu neden göremiyoruz.
Askeriye ye agir elestiri yapmiyorsam sebebi o gencecik fidanlarin VATAN BORCU diye gidip o borcu canlari ile ödemeleridir.
Herkes bir Amerika türküsü tutturmus. Basimiza kus pislese onlardan bilecegiz.
Yahu Amerika nin tek derdi paradir. Ne yapsin adam senin kurak topragini.
Adamlar tüm parasini silah sanayine yatiriyor. Bu silahlari satacak birileri olmali ki, bunca para harcadigi silah sanayinden gelir elde edebilsin.
Bunun icinde birilerinin savas halinde olmasi gerek. Bu savas devam edebilmesi, sonuclanmamasi icinde taraflarin icinden birileri ile anlasmasi gerek.
Iki tarafin icinde de adamlari olsun ki savas hic bitmesin.
Iki ailenin sürekli kavga etmesini istiyorsaniz, asla baris olsun istemiyorsaniz, iki aileninde fertleri icinden sizin amaciniza hizmet eden birileri lazim.
Bu noktada düsünüyor insan 30 yildir bitmeyen bu kanin bizim icimizde ki haini devlet mi?
Ama 30 yildir bircok hükümet geldi gecti, bircok kisi yargilandi, siyaset disina atildi, bircok secim yapildi. Yani taslar sürekli degisti.
Ama hic yargilanmayan, hic dokunulmayan, terör konusunda tek güvenilen merci asker.
Askerin icinde aceba onlara hizmet eden var mi?
Birakalim incelensin, birakalim arastirilsin, yargilansin, birakalim birseyler eselensin, neden rahatsiz oluyoruz.
Amerika nin ortadogudan 2. geliri eroindir. Ona hic girmeyelim. Daha bu kadarini hazmedemiyoruz.
Bende anlamiyorum. Birileri sürekli konususani susturmak derdinde.
Ona laf söyleme, bunu elestirme, hay basina tas düssün, hay nefessis kalasin gibi bayagi, ucuz, kendini bilmez bir sekil hakaret ederek susturmak derdin bazisida.
Söyle bir örnek vermek istiyorum;
Farzedelim ki; Cok önemli, cok iyi bir hastanede, bir cerrah hastalari ameliyat ederken aradan bir organlarinida caliyor.
Koca bir hastanede sadece bir cerrah böylesine kötüye kullaniyor meslegini.
Sonra insanlar cikip " yahu bu cerrahi durduralim, yargilayalim" deyince, baska bir grup cikiyor " tüüü, yaziklar olsun, basina tas düssün, olmaz olasin, o insanlar hayat kurtariyor, sen nasil cerrahlara böyle birsey dersin" gibi anlasilamaz bir tepki veriyor.
Askeriyede de durum ayni iste;
Kimse cikip askerimize hakaret etmiyor. Daha gencecik yasinda, düsmanlik nedir onu bile tam bilmeden, eline silah verilip kurtlarin önüne atilan kuzulara, görevini serefiyle yapan subaya, astsubaya vb kimse birsey demiyor.
Bir kuruma dokunamamak, yargilayamamak, soru sormamak cok tehlikelidir bunu neden göremiyoruz.
Askeriye ye agir elestiri yapmiyorsam sebebi o gencecik fidanlarin VATAN BORCU diye gidip o borcu canlari ile ödemeleridir.
Herkes bir Amerika türküsü tutturmus. Basimiza kus pislese onlardan bilecegiz.
Yahu Amerika nin tek derdi paradir. Ne yapsin adam senin kurak topragini.
Adamlar tüm parasini silah sanayine yatiriyor. Bu silahlari satacak birileri olmali ki, bunca para harcadigi silah sanayinden gelir elde edebilsin.
Bunun icinde birilerinin savas halinde olmasi gerek. Bu savas devam edebilmesi, sonuclanmamasi icinde taraflarin icinden birileri ile anlasmasi gerek.
Iki tarafin icinde de adamlari olsun ki savas hic bitmesin.
Iki ailenin sürekli kavga etmesini istiyorsaniz, asla baris olsun istemiyorsaniz, iki aileninde fertleri icinden sizin amaciniza hizmet eden birileri lazim.
Bu noktada düsünüyor insan 30 yildir bitmeyen bu kanin bizim icimizde ki haini devlet mi?
Ama 30 yildir bircok hükümet geldi gecti, bircok kisi yargilandi, siyaset disina atildi, bircok secim yapildi. Yani taslar sürekli degisti.
Ama hic yargilanmayan, hic dokunulmayan, terör konusunda tek güvenilen merci asker.
Askerin icinde aceba onlara hizmet eden var mi?
Birakalim incelensin, birakalim arastirilsin, yargilansin, birakalim birseyler eselensin, neden rahatsiz oluyoruz.
Amerika nin ortadogudan 2. geliri eroindir. Ona hic girmeyelim. Daha bu kadarini hazmedemiyoruz.
seviye süper yalnızne yaptığınızı sormadık ki, yaptıklarınızdan sıkılıp siyasete atılmış gibi yazmışsınız. siyaset mi yok, okuduklarınızı anlamaya çalışın bence.
Dengesiz misin nesin sen ya??? beynini aç biraz dün ben şehit annesinin acılarını yazarken saçma sapan ikonlarla yazdığım cümlede ''mi''eki gelecekti diye düzeltme yapan sendin? dün umursamıyordun şehit konusunu imla hataları peşindeydin be kadın?????? bir zahmet eğitimini yazsaydın da ben de görseydim bakalım benim imlamı düzeltecek o engin eğitim almış kadının tahsili ne öğrenirdik??????? ben şehit ve gazi ailelerine yardım derneğinin on yıldır aktif üyesiyim kadın haddini bil sen? imla düzeltecek kapasitede olman için benden çooook üstün bir eğitimin olmalıydı ben de onu sordum ve kendimi anlattım?????? madem eğitimin yetersiz o zaman artistleşip benim imla hatalarımı düzeltmek yerine haddini bileceksin sen??? sen benim muhattabım olamazsın tatlım işine bak benden alıntılarla prim yapma... eğitim şart:))
Dün akşamdan beri yazdık biz bu sayfada tatlım.... hakaret gören tarafım ben hakaret eden değil....... önceki sayfalarda mevcut malesef....Yanlış anladınız sanırım, hakaret içeren sözler size ait değildi
Varsa da ben görmedim, tam incelemedim tüm sayfaları.
güzelim gözünü ne kadar hırs bürümüş bu ne agresiflik, iyi bak bakalım benim imla ile ilgili bi sözüm olmuş mu? seviye dediğimin karşıtı seviyesizliktir yani o "mandalı" mesajındaki üslubun çok çirkin, okuduğunu anla sonra konuş bence
bu sitede en ufak bir kural ihlali uyarı almamıza sebep oluyor,
siyasi içerikli yorum yapmak da yasak, böyle bir yasağı moderatörler bile çiğnemişken "ee hani yasaktı?" diye bir sorunun benim aklıma gelmesi çok doğal
kimse "susun, edin" demedi ayrıca, hele ben hiç demedim, neden diyeyim? Ben ne hükümeti destekliyorum ne de muhalefeti. İstediğiniz kadar eleştrin neden rahatsız olayım?
ama olay hakaret boyutuna ulaşınca "hoooppp burada neler oluyor?" deme hakkına sahibim
"hakaret nerde kim etmiş?" diye sormayın bir çok sayfada rastlayabilirsiniz bunlara
şimdi de "konuyu saptırmak" la suçluyorsunuz mesela, "tek amacınız konuyu kapattırmak" diyorsunuz
acı acı gülüyorum, fikir beyan etmek sadece bazıları için geçerli bir hak sanırım bu sitede...
iyi de canim bizim yazdiklarimiz gozden geciriliyor zaten neden bu kadar korkuyosunuz ki? hem ilk basta gayet seviyeli bir sekilde fikir beyan ediyorduk neden susturmaya calistiginizi anlamadim bir cok kisi de neden rahatsiz oldun diye sordu. bu konunun boyle feci bir tartisma gerilim sekline donmesinin sebebi yorum yapmayin siyasi konular konusmayin demenizle basladi. eski sayfalara bakabilirsiniz..
iyi de canim bizim yazdiklarimiz gozden geciriliyor zaten neden bu kadar korkuyosunuz ki? hem ilk basta gayet seviyeli bir sekilde fikir beyan ediyorduk neden susturmaya calistiginizi anlamadim bir cok kisi de neden rahatsiz oldun diye sordu. bu konunun boyle feci bir tartisma gerilim sekline donmesinin sebebi yorum yapmayin siyasi konular konusmayin demenizle basladi. eski sayfalara bakabilirsiniz..
Kes artık kişisel savaşa döndürme...... mandalı mesajım da şehitlik konusunda bile umursamayan,amacı konu saptırmak olan tüm dengesizlere gitsin!!! ne alınıyorsun üzerine manda lafını çözmüş değilim.....
işinize gelmedi galiba hanımefendi yanlış anlayıp kendi kendinize gelin güvey oldunuz imla da imla tahsil de tahsil, ee sonuç neymiş meğer?benim derdim kişisel değil ayrıca sizin bana kes vs deme hakkınız da yok maalesef siz dengeli olun da aman, başka ihsan istemez... manda lafını niye üzerime alınayım, bana o kadar uzak bi kavram ki duyunca direkt midem bulandı seviyeden ve bu rahatsızlığı yazdım.
Bende hayret ettim, siyaseti hiç sevmem şahsen, bu konuda şehitlerimiz üzerinden çok güzel siyaset yapılmış editörlerimiz dahil olmuş, forum kuralları nerede ve kimin için? :44:
Tavrat inancına göre yahudiler, Kıyamet kopana kadar, mezopotamya bölgesini almazlar ise, cehennehmde yanacaklar.. (bu da g.doğu anadoluyu da kaplayan kesimdir) Kendileri ciddi manada Türkler ile savaşacak durumda olmadıkları için, devlete ait yerleri almakla işe başladılar.. Topraklarımızdan edindiler.. Ama bu yeterli değildi.. Bir iç savaş gerekiyordu.. Maşa lazımdı bunun için de. Kürt vatandaşlarımızı kullandılar.. kürdistan diye bir masal uydurdular. Onlara bunu amaç edindirdiler. Amaçları gerçekleştiği taktirde ellerinden orayı alıp, kutsal kitaplarındaki inancı yerine getirmeyi hedeflediler. Bunun bilincinde olmayan dağ toğluluğu var karşımızda.
Ben iktidar partisini destekleyen bir ailenin, iktidar partisini desteklemeyen tek üyesiyim.. Kendi ailem bu %50 lik kesimde yer alırken, inanın kelimelerim yok bu duruma. Neden? Niçin? sorularıma daima aldığım mantıksız cevaplarla boğuştum. Ama insanın kendisi görmeliymiş.. Ne zaman ki iktidar partisi o hainleri önce OTOBÜSÜN ÜZERİNE, SONRA TEPEMİZE çıkardı, o zaman bazı şeyler dank etti..
Ben oturduğu yerden vahlanan birisi değilimdir. Dağa çıkıp savaşamıyor isem, bunun dışında kişisel yapabileceklerimi yerine getirmiş birisiyim.. Mahkemesi, savcılığı, şikayet dilekçeleri vs. Hepimizin için yanıyor şehitlerimize.. Bayrak asmak hafif bir eylem değildir buna çok karşıyım..!! İsteyen ne sebeple asıldığını anlamasın çok da iş.! Binlerce milyonlarca evde bayrağımızın asılı olması onları daha da hoyratlaştırıyor birliğimiz karşısında.. Kudursun köpekler.. O davranış bir semboldür.. Onu da yapmadığımızı düşünürsek oturalım o zaman kuzu gibi.. Ben o tepkinin boş kaldığına asla inanmıyorum..!
Hani derler ya, "dayak arsızı" diye.. O örgüt de böyle oldu aynen.. Bilmem kaç yıl öncesine bakıyordum bir de şimdiye.. Hep daha fazlasını istediler amaçlarına ulaşmak için.. Sonuç ne? Ev hapsi gündemde.. Ve bunun ardından yine şehitler verdik.. Yetmiyor onlara.. Gündeme daha fazla konu alınmasını istiyorlar.. Arsızlaştıranlar bakalım medyaya hangi kabusla gelecekler korkuyorum artık.!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?