ben eğer bu düzenin yanlısı olsaydım ilk seni susturmak isterdim mesela kadesaolabilir mii:44:
aslında bu forumda bu konuları, tartışmadan konuşabileceğimiz çok aklı başnda arkadaşlarımız olduğunu -anneyiz ama önce kadınız- topiğinde gördük.
keşke izin verilse yeniden konuşsak:)
ben bi zavallı öğretmen,ne yaptım ki sanacanım şunu anlamıyorum..iktidar partisini savunabilirsin hatta başka şeyleri de savunabilirsin bu çok normal,,elbette farklı fikirler olacak.biz böyle diyoruz tam zıt düşüncede ki biri yok öyle değil deyip tartışabilir..ama bu kişi özellikle hiçbir fikir belirtmeden konu kapansın,susun,boş konuşuyorsunuz,vatanı kurtaracaksınız vb..şeylerle ortalığı karıştırıyor.yoksa aynı düşünmeyen arkadaşlarla geceden beri muhabbet ediyoruz zaten,sorun çıkmadı..
çok kısa bir şey ilave etmek istedim...musul ve kerkük bildiğiniz gibi Türkmenlerin yoğun yaaşdıkları bir yerdir..
biz zamanında MUSUL meselesi yaşadık ve petrol açısından son derece verimli bir coğrafya..bizimdi,misak-ı milli sınırları içindeydi..
musul u kaybetmemizde en etken olay; İngilizlerin kışrkırttığı Şeyh Said isyanıdır..
şuanda da zaten aynı politikalar güdülmekte,tarih tekerrür ettirilmektedir...ne yazık ki..
ahhh eli öpülesi hocamm
çok doğru diyorsun..aslında yönetim burada bir demokrasi kurmak niyetinde de işte illa susturalım çabaları mevcut..
bende karşı düşünce de olduğum insanlarla konuşmaktan değilde özellikle tartışma ortamı yaratmak isteyenlerden sıkılıyorum..
bu konuda karşıt oluyoruz diğerinde olmayız..normal hayatımda da vardır böyle benim çok..
çok kısa bir şey ilave etmek istedim...musul ve kerkük bildiğiniz gibi Türkmenlerin yoğun yaaşdıkları bir yerdir..
biz zamanında MUSUL meselesi yaşadık ve petrol açısından son derece verimli bir coğrafya..bizimdi,misak-ı milli sınırları içindeydi..
musul u kaybetmemizde en etken olay; İngilizlerin kışrkırttığı Şeyh Said isyanıdır..
şuanda da zaten aynı politikalar güdülmekte,tarih tekerrür ettirilmektedir...ne yazık ki..
Saldırıya uğrayan karakolun konumuna baktığımızda fazla söze gerek kalmıyor.
Dört bir yanı hakim tepelerle çevrili vadinin tabanına kurulmuş bir karakol.
Aynı Aktütün ve doğudaki diğer karakollar gibi.
Yazık çok yazık yine siyasilere çıkıp bir iki tane hamasi cümle kuracaklar ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi kaldıkları yerden devam edecekler.
Evet bu aslında sistematik bir düzen haline gelen birşey bizim için. Türk Tarihi, hep
zayıf ve en tavizkar olanın kışkırtılması, ayaklandırılması ile ülkenin bölünmesi, sonra
dağılması olaylarına sahne olmuştur. Tarihin tekerrürden ibaret olduğu, kurduğumuz ve
zamanla yıkılan devletler, imparatorluklar incelendiğinde gayet aşikardır.
Etnik köken hümanis olmayan bir yaklaşımdır aslında. Bir insan, insanların tüm haklarını
ortak değer olarak görüyorsa ayrıştırıcı hiçbir unsura takılmaz. Bugün etnik köken,
yarın dini sınıf, başka bir gün ten rengi... Bu zaafiyeti yenmek gerekli. Kendilerine
ait bir parça toprak kazanmakla bitecek mi peki dertleri?? Irak diktatörsüz artık, başlarına
inen yumruk yok. Neden ülkenin kuzeyini sahiplenen kürt halkı hala mutsuz? Çünkü
onlar sürekli huzursuz edilip parçalama misyonuna inandırılmışlar. Sonra kimse kalkıp
mecliste hümanist deyişlerle bu halkın hakkını savunuyorum demesin. Onların tek
yaptığı insanları huzursuz edip onlara yüklenen bu görevi ifa etmek ve ceplerini doldurmak.
Bölge halkının acısı onların umrunda değil. Olsa idi acılarının kaynağı olmak için bu denli
çaba harcamazlardı.
Onların çözüm arayışı silahlanıp, analarının kucağından yeni çıkmış delikanlıları vurmaksa
bunda iyi niyet arayamam ben. Karşılık olarak kendi vurulanlarını gösterebilirler ama
onlar gönüllü yapıyor bu işi, bizim gençlerimiz mecburi vatan hizmeti olarak yapıyor...
Daha düne kadar kalem tutan eli 3 aylık eğitimde silahla tanışıyor sonra hiç bilmediği
tekinsiz dağlarda; sınırsız eğitim imkanı ile eğitilen, arazinin her noktasını deli gibi bilen,
o koşullara alışkın, kim bilir nerelerden gelen silahları artık eline yapışmış teröristlerle
çarpışıyor...
Olan analara ve o yavruların hayallerine oluyor...
Hakaret eden kim hakareti susturmaya çalışan kim ya???? konuyu amacından alıp nereye savuruyorsunuz?????kim hakaret etmiş neden etmiş ne demiş söylensin de bilelim.... boşu boşuna mesaj yazılıp konu dağıtılıyor? hakaret eden kim????????
Hakaret eden kim hakareti susturmaya çalışan kim ya???? konuyu amacından alıp nereye savuruyorsunuz?????kim hakaret etmiş neden etmiş ne demiş söylensin de bilelim.... boşu boşuna mesaj yazılıp konu dağıtılıyor? hakaret eden kim????????
ben bi zavallı öğretmen,ne yaptım ki sanacanım şunu anlamıyorum..iktidar partisini savunabilirsin hatta başka şeyleri de savunabilirsin bu çok normal,,elbette farklı fikirler olacak.biz böyle diyoruz tam zıt düşüncede ki biri yok öyle değil deyip tartışabilir..ama bu kişi özellikle hiçbir fikir belirtmeden konu kapansın,susun,boş konuşuyorsunuz,vatanı kurtaracaksınız vb..şeylerle ortalığı karıştırıyor.yoksa aynı düşünmeyen arkadaşlarla geceden beri muhabbet ediyoruz zaten,sorun çıkmadı..
Kadının biri saldırıp imlanı düzelt diye haykırınca ben de açıklama yaptım... onun fikri yoktu zaten sadece konu kapansın,yönetim gelsin vs demekten başşka ne dedi????? konu kapansın isiteyip rahatsız oluyorsan çıkacaksın bu topicten bu herkes için böyle........ susturmaya çalışmaktansa işine gelmeyen olmaz burada!!!!!! ki bana demiş ilkokul mezunu şehit annelerinin tırnağı olamazsın diye? ne alaka ya cevap vermeye gerek yok sıcaklardan oluyor bunlar biliyorum ben aman havalara sıcaklara dikkat
ben de tam bunu diyecektim...varsa hakaret içerikli bir cümle,söz,mesaj kötü içerik butonları var arkadaşlar..
çekinmeden kullanın lütfen,bu bensem bile..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?