Bayan kadının biri seviyesiz diye saldırsa sen ne yapardın? Konunun en başından beri varım ben karşımda da fikri olmayan bir saldırgan empati yapın biraz yaŞu aradaki gereksiz tartışmayı artık bitirebilir misiniz???
Burada birçok insan bir şekilde fikrini paylaşmaya çalışıyor ve
araya giren karşılıklı atışmanız yüzünden bölünüyor paylaşımlar.
Yaptığınız düşünce ifade etmek değil artık, karşılıklı sözlü
atışma ve konuyla da bağlantınız kalmadı. Özelden devam etmeniz
en makulu...
Padisahlara soru sorulamaz, yargilanamaz, ne yaparlarsa cok yasa denirmis.
21. yüzyildayiz, dünyaya söyle bir bakiyorum, adalet herkes icin var.
Herkes yargilanabiliyor, herkese " sen burda ne yaptin" denilebiliyor.
Evet susuyorum, daha fazla elestirmiyorum.
Beni gidi vatanhaini, düsman askeri beni. Beni gidi basina tas düsesice, herkes gibi düsünmeyen hain beni
Zaten düsünen insan düsünür. Bende yine düsünecegim.
Gencecik yasinda kara topragi kucaklayan, ne icin gittigi bilinmeyen canlarin kani, kimlerin eline bulasmissa dilerim ATESLERDE YANSINLAR.
ALLAH tan rahmet diliyorum, mekanlari CENNET- i ALA olsun.
alıntı yapmayın dediğin için az önce sana hitap etmeden konuşmaya çalıştım canım arkadaşım ama şu söylediğinin doğruluğunu biraz daha düşün istersen..."herkes yargılanabiliyor....." çooook yanlış herkes yargılanamıyor maalesef...birieri çıkıp..."ben istedim yaptı sıkıysa gelin alın yargılayın" diyorsa hem de hiç çekinmeden, nasıl herkesin yargılanabildiğinden bahsedebiliriz...bugün bir milletvekili hala işlediği en basit bir suçtan bile yargılanamıyorsa nasıl herkes yargılanıyor diyebiliriz...yine söylüyorum suçluluğu kaç yıldır nedense bir türlü ispatlanamayan yüzlerce insan tutuklandı ( bir çoğunun yargılanmasına doğru dürüst başlanmadı bile hala sadece tutuklular) diye nasıl yaşasın adalet tecelli ediyor diyebilirsiniz...sormazlar mı adama kime adalet diye ??? bu mudur adalet anlayışı...adalet herkes için aynı işlerse gerçektir gücü elinde bulunduran istediği gibi kullanırsa ona adalet denmez...
son olarak herkesin derdi aynı...işin gerçek acısı yıllardır yok yere heba olan binlerce genç insan....
offff Allahım ya ne acı,bir de gazilerimiz var tabi,devlet dairesinde lamba kırılınca kendisine dava açılan gazilerimiz.dün haberleri izlerken bir söz dikkatimi çekti..
bir asker ağır yaralı hastaneye kaldırılıyor,sedyede diyor ki : " beni bırakın,arkadaşlarımın yanına gitmek, çatışmak istiyorum."
biri ramazandan sonra evlenecekmiş,birinin terhisine sayılı gün kalmış..
çok zor yaa..cidden çok zor..tarifi yok..yukarıdaki şu sözün hiç bir açıklaması yok...
offff Allahım ya ne acı,bir de gazilerimiz var tabi,devlet dairesinde lamba kırılınca kendisine dava açılan gazilerimiz.
Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
alıntı yapmayın dediğin için az önce sana hitap etmeden konuşmaya çalıştım canım arkadaşım ama şu söylediğinin doğruluğunu biraz daha düşün istersen..."herkes yargılanabiliyor....." çooook yanlış herkes yargılanamıyor maalesef...birieri çıkıp..."ben istedim yaptı sıkıysa gelin alın yargılayın" diyorsa hem de hiç çekinmeden, nasıl herkesin yargılanabildiğinden bahsedebiliriz...bugün bir milletvekili hala işlediği en basit bir suçtan bile yargılanamıyorsa nasıl herkes yargılanıyor diyebiliriz...yine söylüyorum suçluluğu kaç yıldır nedense bir türlü ispatlanamayan yüzlerce insan tutuklandı ( bir çoğunun yargılanmasına doğru dürüst başlanmadı bile hala sadece tutuklular) diye nasıl yaşasın adalet tecelli ediyor diyebilirsiniz...sormazlar mı adama kime adalet diye ??? bu mudur adalet anlayışı...adalet herkes için aynı işlerse gerçektir gücü elinde bulunduran istediği gibi kullanırsa ona adalet denmez...
son olarak herkesin derdi aynı...işin gerçek acısı yıllardır yok yere heba olan binlerce genç insan....
[/FONT]
Aslinda ikili yazismalara girmekten hoslanmiyorum ama uslubunuzdaki naiflik nedeni ile size bu konudaki düsüncemi yazacagim son bir kez.
Konu Terör örgütü oldugu icin konuya sadece su zamana göre bakmiyorum.
Neden bahsettiginizi anliyorum.
Ama dedigim gibi konu 30 yildir bitirilemeyen terör olunca, bu 30 yil icinde olanlara bakiyorum.
Yani olaya tepeden bakiyorum.
30 yil icinde siyasi kanatta bircok degisiklik oldu, hükümetler kuruldu, yikildi, secimler yapildi, partiler kapatildi, siyasi yasaklar konuldu yani o kanatta taslar sürekli degisti.
Ama bu terör olayi ciktigindan beri 30 yildir dokunulamayan merci askeriye. O yüzden oradada taslar oynatilsin, orada da birseyler arastirilsin diyorum. Eger amac birseyleri degistirmekse, bugünkü fikir ve görüslerimizle biryere kitlenmek dogru degil. Siyasette bugün parlementedoda olan yarin secim olur kendini kapi önünde bulur. Nice siyasetci geldi gecti. Siyasetin gidasatini belirlemek halkin elinde.
Ben kimseyi savunmuyorum, kimseyide karalamiyorum.
Ben sadece düsünüyorum.
30 yildir betmeyisin sebebini ariyorum.
Dilerim kendimi ifade edebilmisimdir.[/FONT]
Hala ayni sey yahu.
Düsüncem bana sorunun kaynagi olarak nereyi isaret ediyorsa , orayi dile getiririm.
Kimsenin keyfine göre düsnecek degilim.
Terör sifiraa inmismis.
Yine diyorum, yine diyecegim,o dönem Türkiye nin gidisati terörün isene uygun sekildeydi.
Istedikleri gibi islerini hallediyorlari, tekerlerine kimse dokunmuyordu, onun icinde o zaman cana kiymadilar.
Simdi tekerlerine dokunuldu, simdi birseyler degisiyor, simdi birilerine dokunuldu bunun icinde psikolojik baski olsun diye halk sehit cenazeleri ile vuruluyor diyorum, diyecegim.
Forum yetkililerinden baska kimseden de düsüncemi dile getirmek icin izin almayacagim.
Yeter artik bu satasma, bu benim istedigim gibi konus baskisi.
Burada düsüncelerimi yazmis olmam yasaksa, hesabini birtek forum yetkilisine veririm.
Reel hayatta ise düsüncemin hesabini kimseye vermem.
Nedir bu ya, konusma, sus, basina tas düssün, nefessiz kal, öl.
Yeter artik.
Forum yetkililerinden rica ediyorum, bizdemi saygisiz olalalim, bizdemi satasalim.
Dünden beri düsüncemi yazdigim icin isitmedigim hakaret kalmadi.
[/FONT]
Aslinda ikili yazismalara girmekten hoslanmiyorum ama uslubunuzdaki naiflik nedeni ile size bu konudaki düsüncemi yazacagim son bir kez.
Konu Terör örgütü oldugu icin konuya sadece su zamana göre bakmiyorum.
Neden bahsettiginizi anliyorum.
Ama dedigim gibi konu 30 yildir bitirilemeyen terör olunca, bu 30 yil icinde olanlara bakiyorum.
Yani olaya tepeden bakiyorum.
30 yil icinde siyasi kanatta bircok degisiklik oldu, hükümetler kuruldu, yikildi, secimler yapildi, partiler kapatildi, siyasi yasaklar konuldu yani o kanatta taslar sürekli degisti.
Ama bu terör olayi ciktigindan beri 30 yildir dokunulamayan merci askeriye. O yüzden oradada taslar oynatilsin, orada da birseyler arastirilsin diyorum. Eger amac birseyleri degistirmekse, bugünkü fikir ve görüslerimizle biryere kitlenmek dogru degil. Siyasette bugün parlementedoda olan yarin secim olur kendini kapi önünde bulur. Nice siyasetci geldi gecti. Siyasetin gidasatini belirlemek halkin elinde.
Ben kimseyi savunmuyorum, kimseyide karalamiyorum.
Ben sadece düsünüyorum.
30 yildir betmeyisin sebebini ariyorum.
Dilerim kendimi ifade edebilmisimdir.[/FONT]
arkadasim ALLAH ASKINA ALLAHINI seviyorsan su konuyu askeriyeye getirme cunku zaten ust rutbedekilerin yarisindan cogu hapiste dokunulmayan merci askeriye diyemezsin cunku zaten dokunuldu nokta 5 yil oncee dokunulmaya baslandi ve hala dokunuluyor. sana yalvaririm konuyu ayni yere getirip durma cunku hic bir cozum getirmedigi gibi tartismalara yol aciyor. ve buraya daha once 2000lerin baslarinda hic sehit vermedigimizi yazan yazilarda oldu anlamak istemiyorsun tutturmussun 30 yil gidiyor. bizim su anki sorunumuz su biz su an 10 yil once sifira dusurulen sehit sayisinin nedenn 100 lere ciktigini neden her gun can yandigini konusuyoruz. neden anlamak istemiyosun?
ne demek istediğini anlıyorum arkadaşım...bu yüzden yargılayarak (normalde de yargılamamaya çalışırım ve söylediği iki üç şeyden dolayı hiç tanımadığım bir insana şöylesin böylesin demekten kaçınırım) konuşmamaya çalıştım...yazdıklarımın çoğunda bu duruma getiren sürecin başında aynı etkenler olsa da bir çok parçası olduğundan bahsettim....zamanında yapılan bir çok yanlış (senin bahsettiğin yanlışlar gibi) belki de bu süreci hızlandırdı...daha önce de söylemiştim birilerinin ekmeğine yağ sürdü...
çok yönlü değerlendireyim derken tek yönü üzerine vurgu yaptığın için sanırım bu şekilde anlaşılıyor...
herkes ister elbet adalet yerini bulsun geçmişte hoyratça hiç hesap vermeden birilerine dokunabilen yarın bugün sana bana bir başkasına dokunur öyle olmasa bile yapılan yanlışların hesabı verilmeli...ama bugün olan maalesef geçmişte olanlardan çok farklı değil...geçmişte canları yananlar bugün can yakma telaşındalar...yarın bugün yer değişir düzen değişir roller değişir dokunan dokunulan olur...yani masum insanlar da sebepsiz tutuklanırken yaşasın bugün benim haksız gördüğüme de dokunuluyor diyemiyorum...geçmişle bugün arasında çok fark göremiyorum ben...belki bugün daha bile kötü...hoşlanılmayan kurumlar değersizleştirilerek yapılıyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?