Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

Bayan kadının biri seviyesiz diye saldırsa sen ne yapardın? Konunun en başından beri varım ben karşımda da fikri olmayan bir saldırgan empati yapın biraz ya

“Biz kınalı bacaksızlar
kınalı körler
kınalı çolaklarız...
Sizi daha fazla üzmemek için gözlerinizin içine bakmıyoruz.
Peki ya siz...
Neden bizim gözlerimizin içine bakamıyorsunuz?”

*

Diye soruyor kitabında...
Bize soruyor.

*

Kaç evladımız yatağa, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu? Kaç kol gömüldü, sahibinin sağlam kalan koluyla? Kaç ameliyat, kaç gün hastane, kaç ay yoğun bakım, kaç sene var bu halde ömürden geriye? Kaçı sinir sistemi haşat olduğu için konuşma güçlüğü çekiyor? Niye zangır zangır titriyor bedenleri, üşüdükleri için mi? Kaçı daha 20’sinde poşet poşet ilaçla geziyor? Kaçının evlilik hayali suya düştü, bırak bedelli’yi ödemeyi, düğün parasını bile denkleştiremeden?

*

UFO herhalde onlar... “Kimliği belirsiz” havaya uçan nesne!

*

Ve, gene terör zirvesi toplanacak illa ki... Gene kararlılık mesajı çıkacak. Gene komutanlar bölgeye gidecek. Gene Kandil vurulacak, Hakurk filan, ahalinin gazı alınacak. Gene camiye doluşup, musalla başında timsah gözyaşları dökülecek. Gene şehitler ölmez diye bağırılacak.

*

Şehitler ölmez, iyi de...
Gaziler yaşar mı? "

alıntı yapmayın dediğin için az önce sana hitap etmeden konuşmaya çalıştım canım arkadaşım ama şu söylediğinin doğruluğunu biraz daha düşün istersen..."herkes yargılanabiliyor....." çooook yanlış herkes yargılanamıyor maalesef...birieri çıkıp..."ben istedim yaptı sıkıysa gelin alın yargılayın" diyorsa hem de hiç çekinmeden, nasıl herkesin yargılanabildiğinden bahsedebiliriz...bugün bir milletvekili hala işlediği en basit bir suçtan bile yargılanamıyorsa nasıl herkes yargılanıyor diyebiliriz...yine söylüyorum suçluluğu kaç yıldır nedense bir türlü ispatlanamayan yüzlerce insan tutuklandı ( bir çoğunun yargılanmasına doğru dürüst başlanmadı bile hala sadece tutuklular) diye nasıl yaşasın adalet tecelli ediyor diyebilirsiniz...sormazlar mı adama kime adalet diye ??? bu mudur adalet anlayışı...adalet herkes için aynı işlerse gerçektir gücü elinde bulunduran istediği gibi kullanırsa ona adalet denmez...

son olarak herkesin derdi aynı...işin gerçek acısı yıllardır yok yere heba olan binlerce genç insan....

dün haberleri izlerken bir söz dikkatimi çekti..

bir asker ağır yaralı hastaneye kaldırılıyor,sedyede diyor ki : " beni bırakın,arkadaşlarımın yanına gitmek, çatışmak istiyorum."

biri ramazandan sonra evlenecekmiş,birinin terhisine sayılı gün kalmış..

çok zor yaa..cidden çok zor..tarifi yok..yukarıdaki şu sözün hiç bir açıklaması yok...

offff Allahım ya ne acı,bir de gazilerimiz var tabi,devlet dairesinde lamba kırılınca kendisine dava açılan gazilerimiz.
Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi

Dünden beri burada siyasetten,partilerden bahseden yoktu... hepimiz ortak bir acı yaşıyoruz ... vatandaşlık görevi için askere gitmiş kardeşlerimizi kaybetmek ki hepimiz sorumluyuz bunda.... parti yada lider değil sorun ben en başında yazdım bizler ne yapabiliriz diye? burada birileriyle atışmak yerine herkes olabilecekleri söylese en azından çaba sarfetsek değil mi? şehitlerin yanında gaziler de çok ve onları yaşayan düşünen yok? benim amcam gazi bacağını kaybetti rütbeli bir subaydı... ve hayata küstü... eşi de öyle.. çocukları da öyle.. evlerinde hep huzursuzluk gerginlik.... her insanın içi yanıyordur eminim bu durumda.. ve tartışma yerine destek lazım... en azından birbirimize duygusal destek bile çok gerekli.... burada birkaç arkadaşımızın yazılarıyla gurur duydum.... bizlerin de yapacağı başka şey yok ki fikir beyan etmekten başka(

offff Allahım ya ne acı,bir de gazilerimiz var tabi,devlet dairesinde lamba kırılınca kendisine dava açılan gazilerimiz.
Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi

zaman zaman face e girip o malum insanların açtıkları sayfalara bakıyorum..kan dondurucu..paylaştıkları falan
ettikleri laflar...bu akşam haber açıp izlemek istemiyorum.. bir yandan da duyarsızlıkmış gibi geliyor yaptığım..
ben ilaç alınca başımın ağrısı diniyorda o acı diner mi bilmiyorum..

Aslinda ikili yazismalara girmekten hoslanmiyorum ama uslubunuzdaki naiflik nedeni ile size bu konudaki düsüncemi yazacagim son bir kez.
Konu Terör örgütü oldugu icin konuya sadece su zamana göre bakmiyorum.
Neden bahsettiginizi anliyorum.
Ama dedigim gibi konu 30 yildir bitirilemeyen terör olunca, bu 30 yil icinde olanlara bakiyorum.
Yani olaya tepeden bakiyorum.
30 yil icinde siyasi kanatta bircok degisiklik oldu, hükümetler kuruldu, yikildi, secimler yapildi, partiler kapatildi, siyasi yasaklar konuldu yani o kanatta taslar sürekli degisti.
Ama bu terör olayi ciktigindan beri 30 yildir dokunulamayan merci askeriye. O yüzden oradada taslar oynatilsin, orada da birseyler arastirilsin diyorum. Eger amac birseyleri degistirmekse, bugünkü fikir ve görüslerimizle biryere kitlenmek dogru degil. Siyasette bugün parlementedoda olan yarin secim olur kendini kapi önünde bulur. Nice siyasetci geldi gecti. Siyasetin gidasatini belirlemek halkin elinde.
Ben kimseyi savunmuyorum, kimseyide karalamiyorum.
Ben sadece düsünüyorum.
30 yildir betmeyisin sebebini ariyorum.
Dilerim kendimi ifade edebilmisimdir.

Kızlar dua edelim de Allahım bir daha böyle acılar yaşatmasın o ailelere yüce sabırlar diliyorum diyecek başka da şey yok zaten..... inşallah gerekli düzenlemeler olur bu kayıplar yaşanmaz... saygılar herkese......

Terör dün ortaya çıkmadı, yaklaşık 30 yıllık bir süreç var... Lakin kimi zaman
terörün şiddeti azalmıştır. Bu o dönem uygulanan siyasi ya da askeri politikanın
başarısını gösterir. Ve her hükümet ülkenin 1 numaralı sorunu olan terörü
çözmek istiyorsa bu süreçleri gözden geçirip üzerine daha da koyarak başarıya
odaklanmalı.

Mevcut siyasi yönetim ki kim olduğu önemli değil bile, bir şekilde teröre çözüm
bulmaya çalıştı, çeşitli isimlerle bir süreç oluşturdu. Bu oluşum maalesef başarılı
olamadı, bugün artan terör eylemlerinden, tedirgin halktan, şehit ve gazi sayılarından
bunu anlamak mümkün. Başarısız olduğunu kabul etmeyip bu politikada ısrar etmek
canları yakan... Yok işte, demek ki onların istediği meclise girmek, temsil edilmek değil.
Dağdan inip imtiyazlı bir yaşama kavuşmak değil hayalleri. Bölgelerine yatırım gitmesi
de değil, dilleri ile yayın yapan kanallarının olması, dillerinin okullarda öğretilecek olması,
barış değil onların dertleri... Bu onların diline pelesenk olmuş bir söylem sadece...

Orduda herkesin temiz olmayacağına da değinilmiş. Tabiki de değildir. Öyle büyük
bir yapının içinde en muhtemel olanı da budur. Ama elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin
iktidar söylemlerinden uzak olan veya karşı olanlar mı hep çürük elmalar??? Hadi
diyelim hepsi onlar, o halde yargıla hepsini, mahkum et hepimiz kurtulalım... İçeri
alınan kişiler bir çok delil!!! e rağmen hala sadece tutuklu, hala bilmem kaçıncı kere
ifade veriyor... Bu sürünceme de ister istemez isyana teşvik ediyor. Belirsizlikten
daha kötü bir durum olabilir mi??

E tabi muhalif partiler de önemli, icrai anlamda etkin kimse yok. Lafla peynir
gemisi yürütememe bizde sanat olmuş durumda, oldukça rağbet görüyor
gitmeyen gemiler. O yüzden en iyisi şehitler üzerinden siyasi atışmalar
yasaklansın... Yasaklamalara karşı biri olarak söylüyorum üstelik bunu.
O konuşan efendilerin hiç biri ananın yangın yüreğini söndüremedi. Konuşmak
zerre hakları değil. Üstelik hepsi, her defasında kanayan yaralarına dokunuyor
o anaların...

20 yaşında hain bir kurşunla, mayınla ölen yavrunun oy için kullanılması
hiç vicdani değil... Gencecik yaşında hayatı yarım kalan, gazi olan yavrunun
ya da babaların oy olarak dönüşü için ağızlara alınıp sonra unutulmasını
hiçbir dinin tanrısı affetmez...

arkadasim ALLAH ASKINA ALLAHINI seviyorsan su konuyu askeriyeye getirme cunku zaten ust rutbedekilerin yarisindan cogu hapiste dokunulmayan merci askeriye diyemezsin cunku zaten dokunuldu nokta 5 yil oncee dokunulmaya baslandi ve hala dokunuluyor. sana yalvaririm konuyu ayni yere getirip durma cunku hic bir cozum getirmedigi gibi tartismalara yol aciyor. ve buraya daha once 2000lerin baslarinda hic sehit vermedigimizi yazan yazilarda oldu anlamak istemiyorsun tutturmussun 30 yil gidiyor. bizim su anki sorunumuz su biz su an 10 yil once sifira dusurulen sehit sayisinin nedenn 100 lere ciktigini neden her gun can yandigini konusuyoruz. neden anlamak istemiyosun?

Hala ayni sey yahu.
Düsüncem bana sorunun kaynagi olarak nereyi isaret ediyorsa , orayi dile getiririm.
Kimsenin keyfine göre düsnecek degilim.
Terör sifiraa inmismis.
Yine diyorum, yine diyecegim,o dönem Türkiye nin gidisati terörün isene uygun sekildeydi.
Istedikleri gibi islerini hallediyorlari, tekerlerine kimse dokunmuyordu, onun icinde o zaman cana kiymadilar.
Simdi tekerlerine dokunuldu, simdi birseyler degisiyor, simdi birilerine dokunuldu bunun icinde psikolojik baski olsun diye halk sehit cenazeleri ile vuruluyor diyorum, diyecegim.
Forum yetkililerinden baska kimseden de düsüncemi dile getirmek icin izin almayacagim.
Yeter artik bu satasma, bu benim istedigim gibi konus baskisi.
Burada düsüncelerimi yazmis olmam yasaksa, hesabini birtek forum yetkilisine veririm.
Reel hayatta ise düsüncemin hesabini kimseye vermem.
Nedir bu ya, konusma, sus, basina tas düssün, nefessiz kal, öl.
Yeter artik.
Forum yetkililerinden rica ediyorum, bizdemi saygisiz olalalim, bizdemi satasalim.
Dünden beri düsüncemi yazdigim icin isitmedigim hakaret kalmadi.

iyi de dokunulmayan merci askeriye onu halledin once teror son bulsun diyosun anladigim kadariyla bende diyorum ki zaten dokunuluyo sen neyi tartisiyosun diyorum. fikrini soyledin zaten dun terorun artmasinin sebebi askerlerin icerde olmasidir bizi tehdit ediyolar dedin. yandas mi ariyosun nedir hala ayni seyi soyluyosun. tamam bende diyorum ki sana gore asker teroru ortaya cikariyorsa eger zaten su an hapisteler diyorum teror sorunu da heralde butun suclu askerlerin toplanmasiyla da sonuca ulasicaksa eger tamam o yoldayiz diyorum. uzatmayin artik.

ne demek istediğini anlıyorum arkadaşım...bu yüzden yargılayarak (normalde de yargılamamaya çalışırım ve söylediği iki üç şeyden dolayı hiç tanımadığım bir insana şöylesin böylesin demekten kaçınırım) konuşmamaya çalıştım...yazdıklarımın çoğunda bu duruma getiren sürecin başında aynı etkenler olsa da bir çok parçası olduğundan bahsettim....zamanında yapılan bir çok yanlış (senin bahsettiğin yanlışlar gibi) belki de bu süreci hızlandırdı...daha önce de söylemiştim birilerinin ekmeğine yağ sürdü...

çok yönlü değerlendireyim derken tek yönü üzerine vurgu yaptığın için sanırım bu şekilde anlaşılıyor...

herkes ister elbet adalet yerini bulsun geçmişte hoyratça hiç hesap vermeden birilerine dokunabilen yarın bugün sana bana bir başkasına dokunur öyle olmasa bile yapılan yanlışların hesabı verilmeli...ama bugün olan maalesef geçmişte olanlardan çok farklı değil...geçmişte canları yananlar bugün can yakma telaşındalar...yarın bugün yer değişir düzen değişir roller değişir dokunan dokunulan olur...yani masum insanlar da sebepsiz tutuklanırken yaşasın bugün benim haksız gördüğüme de dokunuluyor diyemiyorum...geçmişle bugün arasında çok fark göremiyorum ben...belki bugün daha bile kötü...hoşlanılmayan kurumlar değersizleştirilerek yapılıyor ...

Madem öyle. Dünden beri cevaplarimi alintilayip durmayin hanfendi.
Hem ayni seyleri söyleyip, itiraz ediyorsunuz, hemde tamam yazma anladik diyorsunuz.
Istedigim kadar yazarim bu kimseyi ilgilendirmez.
Okumayin mesajlarimi, alintilamayin, sormayin bana birsey.
Baskasi ile konusurken, bana sordugu soruyada ayni seyi istedigim kadar yazarim buda sizi ilgilendiren bir durum degil.

Amacı barış olmayan, silahlanıp dağda sözde hak arayan, dertlerine çözüm bulmayan
yetkililerle uğraşmaktan korkup zorunlu görevini ifa eden deneyimsiz çocukları gözünü
kırpmadan harcayan, sonra entellektüelleri!! kucaklayan iki cümle kurarak haklı olduğunu
beyan eden ve onları arkasına alan teröristlerin derdi zaten çözüm değil ki...

Amaçları:
Yüzyıllardır Türklerin en güvendiği unsur olan ve diğer milletler gibi tarih sahnesinden
silinip gitmesine engel olan orduyu sindirmek.

Sürekli savaş, sürekli ticaret mentalitesi

Sömürgeciliğin şekil değiştirmesi ama hiç ölmemesi

Gerek halk içinde gerekse dışarıda birilerinin hep daha 'çok' olma çabası

Globalleşme sürecinde hakim güç olma kaygısı içindekilerin, çıkar amaçlı çatışma
ile rakiplerini oyalamak istemesi

Ben bu olayın siyasi olmadığına, siyasilerden her birinin evladının o çetin bölgeye
diğer vatan evlatları gibi gönderildiğinde inanırım.

Hesaplassmalar oldugunun bende farkindayim. Ama terör konusunda 3 lü ittifak var.
Bu 3 ten sadece bir tanesini biz kendi icimizde halledebiliriz.
Onun icin bu yönde yazdim.
Neyse bosverin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…