KAZEN Abi,
Sanıyorum ben yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim özür dilerim...
Terörün bitirilememesi siyasete baglanip, cözümün siyasette oldugu savunuluyor.
Türkiye Cumhuriyeti tarihine söyle bir bakin.
Siyasette neredeyse hic istikrar olmadi.
Türkiye hemen hemen tüm tarihi boyunca 1 yilda, 2 yilda tas catlasa 3 yilda secip yapip durdu.
Kimi liderler asildi, kimilerininse zehirlenerek ölürüldügünden süpheleniliyor.
Birileri Türkiye de birlik ve beraberligi hicbirzaman istemedi.
Sürekli bir kargasa, bir kaos ortami yaratmak icin halk gruplara parcalanmak istendi.
Solcu- sagci catismasi denendi, alevi- sünni catismasi denendi, dindar- laik catismasi denendi ama sonunda halk hep orta yolu bulmayi basardi. Son olarak 1984 te ilk fitili ateslenen Türk- Kürt catismasi denendi.
Ama bu deneme digerlerinden farkliydi.
Bu sefer halk kiskirtilarak kaos cikmasi beklenmiyordu.
Bu sefer kaos tüccarlari bizzat silahlandirdi masalarini.
Bu sefer ki digerleri gibi degildi.
Bu sefer gercekten derin planlar yapilmisti.
Türkiye de istikrar istemeyen, Türkiye deki kardes kavgasi ve kaos ortamindan beslenen kan emicilere inat, tüm Türkiye yi coook seviyorum.
Alevisiyle, sünnisiyle, sagcisiyla, solcusuyla, Türküyle, Kürdüyle, dindari ile, dinsizi ile, tüm Türkiye yi seviyorum.
40-50 senedir bölücülük ninnileri ile bu halki birbirine kirdiran vampirlere inat sesimin ciktiginca bagiracagim, hicbir yerde susmayacagim, bu ülkeye istikrari, kardesligi getiremek icin calisanin destekcisi olacagim. Ve herbir kardesime söyleyecegim;
Tüm Türkiye kardestir.
Asla ve asla basaramayacaksiniz.
Türkiye nin hangi kurumlarina cöreklendiginizi, isinizi nasil hallettiginizi cok cok iyi biliyorum.
Ama birgün Kürt kardeslerimizlede oturup konusacagiz, kucaklasacagiz, sizin o kurdugunuz tezgah bozulucak, o carkinizi basiniza gecirecegiz.
Adamlar, 109 düsman askeri öldürüldü gerillanin kaybi 15
diyor. Ha birde 4 tane helikopterimizi düsürmüsler.vs. vs.
Nerelerinden salladiylarsa, sallamislar.
Ama yok canim o kadar da degil.
Böyle BEYİNSİZLER yüzünden milletimiz kiskirtilamaz.
Türkiye böyle insanlik disi yasayan zavallilarami kalacak.
Hayir! yirtinsinlar daha.
Bizim şerefli askerlerimiz şehitlik mertebesine yükselirken.
O sefiller ne bu dünyada rahat yasayacaklar ne öbür tarafta
huzur icinde uyuyacaklar.
İlahi adalet birgün tecelli edecek.
hea hatta o gerilla(!) ları şu an Ankara' yı işgale gidiyorlardır :)) ne içiyolarsa bayağı iyi kafa yaptığı kesin :) ya da domuz eti dozaşımından olabilir bu kafa :)
Siyasetle ilgilenmeyen aydınlari bekleyen sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktir.
Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerideki cephenin suskunluğudur...
...Demiş Atatürk. Yeterli ve düşündürücü bir cevap değil mi?
Salı günü megadeth konseri vardı ama biz gitmedik, bi yerde oturduk,içimden hiç gelmedi çünkü ama gidenlere de öyle insanlıktan nasibini almamış gözüyle bakmıyorum ben.
Bu ülkede televizyon programlarının yayın değiştirmesi eğlence yerlerinin kapanması için gereken minimum şehit sayısı nedir.Her gün şehit vermiyo muyuz 1-2 tane olunca kimsenin umurunda olmuyor, ben bu ikiyüzlülüğü anlayamıyorum.
Salı günü yanımda bir arkadaş vardı ,erkek.Ona işte o gün bu forumda konuştuğumuz şeylerin de etkisiyle halk içinde askerlere suçlamaları kabul edenler var biliyor musun diyorum.Bi başladı sayıp sövmeye ve argümanı da şu : bu askerdeyken bi komutanı varmış küfür mü etmiş buna bağırmış mı neymiş bi de bana diyo ki sen bilmiyosun işte bunları var falan.Yani şu Türk erkeklerinin bir kısmı o kadar mızmız oluyor ki.Ben onun beğenmediği lanet ettiği görevin bana verilmesi için her şeyimi feda ederdim.Zaten öylelrini görünce diyorum yani kadınlar niye askerlik yapmıyor ,onun yapacağı askerlikten daha iyi olacağımız kesin.İşte bir tarafta gidip oralarda ölenler var bir tarafta da en rahat yerde askerlik yapıp komutan bana bağırdı diye hay vatanına da milletine de ordusuna da diyen bir grup var.O an ağzının orta yerine bi tane geçirmek geldi ama yapmadım sustum baktım öyle uzaktaki çatılara falan.
Zorla alkolik yapıcak bunlar beni.
Ne de güzel söylemiş... Bizler hayatımızın kocaman bir bölümünde
siyaset ile ilgili yorum yapmaktan alıkonuluyoruz... Üniversitede
siyasi görüş beyan etmek yasak, oysa benim en bilinçli dönemim,
neden siyasi konuşmalar yapamayayım arkadaşlarım veya hocalarımla...
Bunun nedeni tahammülsüzlük. Çocukken de aile siyasi konuları
çocukların yanında konuşmaz, siyasi içerikli bir konuşmaya sağdan soldan
duyduğu bir cümle ile katılmaya çalışan çocuk hemen susturulup başka
odaya paketlenir... Oysa nasıl ki elinde gitar alıp tıngırdatan çocuk için
müziğe ilgisi var yorumu yapılıyorsa siyasi konuşamalarda bulunmak isteyen
çocuk için de siyasete ilgisi var denip okumaya yönlendirilebilir...
Böylece çekirdekten bilinçli, siyasi olmayı holiganlıktan ayıran, aydın bir
politik yapılanma ortaya çıkar. Osmanlı'da sancak sistemi vardı ve
çocuk yaştaki şehzadeler eğitim ve yönetim tecrübesi için eğitmenleri ile
birlikte sancağa gönderiliyordu, aynı şey. Ağaç yaşken eğiliyordu. Sancakta
yetişen padişahlar Osmanlı'nın yükşeliş dönemi padişahlarıdır. Duraklama yıllarında
kafes sistemi uygulanmış olup şehzadeler sancağa gönderilmemiştir. Eğitim
ve yönetim tecrübesinden mahsun kalan bu padişahlar dedeleri gibi akilane kararlar
veremeyip duraklama ve gerileme sürecine girmeye neden olmuşlardır.
Günümüzde de meclise, seçilebilmek için harç yatırabilecek, geniş bir çevresi
olan nüfuzlu kimseler giriyor. Siyasi eğitim almış ya da kendini bu yönde çok iyi
yetiştirmiş kimseler değil... Hal böyle olunca gözü yaşlı analar sadece seçim
dönemi oy sağlamak için siyasilerin dillerine konu oluyor...
Bana göre terörün beslendigi kaynaklardan biride ülke icinde ki kurumlara yerlesmis vatan hainleri. Bu vatan hainleri yakalananip temizlenmedikce de terör bitmeyecek.
Ama bircogu terörün bitirilememesini siyasete bagladi.
Yani halk kendi kendini suclu ilan etti bir nevi.
Cünkü siyasete yön veren halktir.
Demek ki 30 yildir su terörü bitirecek bir siyasetciye oy vermemisler, yada öyle bir siyasetci yok.
Ama bakiyorsun en büyük suc bu dönem hükümetine oy veren halka kesiliyor suan.
Oy veren halk, cahillikle,satilmislikla, bidon kafalilikla, vatanhainligi ile suclaniyor.
Nedir bu mahalle baskisi, nedir bu insanlarin özgür iradesine saygisizlik.
Türkiye de degilim ama olsaydim, bu saygisizliklarin inadina verirdim oyumu.
Bende bu saygisizliklari yapanlara diyorum hadi bakalim, sizsiniz satlik, sizsiniz cahil, sizsiniz vatanhaini.
Hadiiii. Hadiiiiiiii.
Hakaretle halledecegiz ya herseyi.
Bende , oda, suda hakaret etsin herkes.
Su son 10 yila yakindir istikrar var ülkede.
bundan önce bu halk 80 yilda 57 secim yapmis.
Her birbucuk yilda bir secim.
Giden paralarin haddi hesabi yok.
Kime oy vermisse ortalama 1,5 yil sonra yine secim yapmak zorunda birakilmis.
Hep aramis bu halk.
Bugün bu hakaretlere maruz birakilan halk kadar, sabirli, cefakar, mazlum bir halk tanimiyorum ben.
Kime güvenmisse vurmus sirtina. Biri cikmis " yüzüme dosya atti " demis, Ülke bir gecede %200 fakirlemis.
Bankalar hortumlanmis, saglik sektörü acinasi, millet cocuklarina her sene yenilenen kitaplari alacagim diye anasi agliyor.
Niye her sene kitap yenilenir?
Cünkü her sene secim yapilir, A partinin MEB bakaninin bastirdigi kitaplari sirf giciklik olsun diye B partini MEB bakani bir iki degisiklikle tekrar bastirir ve o sene o kitaplar alinmak zorunda kalinir.
Milletin sirtina gelen vurur giden vurur.
Oysa bu millet istikrar istiyor.
Bu millet huzur istiyor.
Bu millet gece yatarken 100 lira parasi varsa sabah uyandiginda bir süzprizle o 100 liranin degerinin 5 liraya düstügünü görmek istemiyor.
Hakaret ederek mi insanlara birseyler anlatacaksiniz?
Hkaret ederek mi insanlari kararindan vazgecireceksiniz.
Satilikmis? Madem öyle ötekilerde satin alsin öyle satilik oy varsa.
Paralari yok demesin kimse daha gecen gün bir parti kendisine ayrilan bütceyi zimmetine gecirmekten cezalandirildi hemde milyon TL ler sömürmüsler.
Madem öyle o paralarin birazi ilede oy alsin.
Ayrica bir insana al sana 100 lira oyunu bana ver dedikten sonra " hee veririm" der ama o kabine girince istedigine verir oyunu. Nerden bileceksin.
Artik insanlara hakaret etmekten vazgecin, insanlara mahalle baskisindan vazgecin, insanlar satilik demekten vazgecin.
Madem bu ülkeyi bugünkü halinden daha iyi yerlere tasiyacak, daha istikrarli, daha güvenilir, daha cok hizmet edecek birileri varsa, halka hakaret etmeyi birakip, alternatifiniz kim onu söyleyin.
Bu halk ne badireler altlatmis, bu halkin kendi askeri evlerinden cocuklarini alip iskence ile öldürüp atmis kapisina, bu halk ac kalmis, bu halk bir gecede hortumlanmis yeter artik birde özgür iradesini kullandi diye kendisi gibi secmen olanlarin hakaretini dinleyecek hali yok
Birakin artik sunun bunun üzerinden rant icin su halka saldirmayi. Yaziktir, Günahtir.
Ben alim degilim, ben müneccim degilim ama olaylari gözlemlemekte, arastirmakta, konusmakta ve düsünmekte kendimi takdir ederim.
Son 10 yilda elbette terör olayi artacak.
Bu ülke ilk kez istikrari yakalamis.
Bu halk ilk kez secim yapmaktan kurtulmus olaylari nasil cözerim diye düsünmeye vakti kalmis.
Konusmaktan kimseye zarar gelmez.
Silahla bitecek olsaydi bu olay, tarihta kandil dagini bombalamayan hükümet yok nerdeyse.
Demek ki doguda ki halkimiz nasil kandiriliyor, cocuklari hangi vaadlerle daga cikariliyor, aceba ülkeye geri getirip onlari bu yoldan cevirebilirmiyiz diye denemenin hicbir mahzuru yok.
Amac kanin durmasi ise, o örgüte katilimi konusarak engelleyebileceksek konusalim.
Bu terörü bitirmek icin her yol denensin.
Ama sunuda biliyorum ki mikrop kapmis yeri temizlemeden bu is bitmeyecek.
Ama birgün olacak, inaniyorum, inancim tam.
Birgün o mikrop kapmis yer temizlenecek.
Birgün bu halkin ANALARININ gözyaslari dinecek.
Ayrica bir insana al sana 100 lira oyunu bana ver dedikten sonra " hee veririm" der ama o kabine girince istedigine verir oyunu. Nerden bileceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?