Delikiz yapma canim kardesim.
Rahatsiz olanlar var, bende hakli buluyorum onlari.
Begen butonuna bas yeter.
Biz propaganda yapmiyoruz konusuyoruz.
kimseye cevap yazmak istemiyorum kimsenin çirkinliklerine ortak olmak istemiyorum
sadece beğenmekle kalmadığımı belirtmek için alkışlıyorum alkışlama amacım bu
propaganda yapsam herkese verilecek cevabım var ama cevabımı sadece hakedene veririm haketmeyene dilimi yormam .
kimseye cevap yazmak istemiyorum kimsenin çirkinliklerine ortak olmak istemiyorum
sadece beğenmekle kalmadığımı belirtmek için alkışlıyorum alkışlama amacım bu
propaganda yapsam herkese verilecek cevabım var ama cevabımı sadece hakedene veririm haketmeyene dilimi yormam .
Kusura bakma güzel kardesim, mesajla yazdim ama yolluyamadim, doluymus mesaj kutun.
Onun icin burradan yazmak zorunda kaldim.
Sadece buna cevap vermek istiyorum. Bu bir tartışmaya davette değildir.
Öyle güzel bilinir ki ,
Birinci yol ferdi ; Öncelikle kimse peşin para almıyor, oyunu belgeledikten sonra para alıyor. Bunu test etmek için sandığa elim kolum boş sadece cep telefonumla gittim. Telefonumda cebimdeydi, ne kimse telefon dedi, ne üstüm arandı gittim oyumu verdim çıktım. Fotoğraflamak istesem fotoğraflardım. Bu en basit yol.
2. yol ise daha basit ve kütleseldir , bir sandığa kimin oy atacağı bellidir ( ki ben bile yıllardır aynı sandığa oy atarım) O bölgedeki potansiyelde bellidir. Sayılan oy, çıkan oy bellidir, partilere giden oy hep bellidir. Eğer o sandık hedef altı kaldıysa konuşulan vaatte bulunan kimseye birşey ödenmez.
Herkesin kameralı cep telefonu olmadığından yola çıkarak, kullanılan yolun 2. si olduğunu bilmek için müneccim olmak gerekmiyor.
Yani siz minareyi çalında, kılıfı her zaman bulunur.
Ben de buna cevap vermek istedim :)
Güldüm hatta. Eşimin başına gelen bir olaydan dolayı.
Son seçimden önce arkadaşlarıyla konuşuyorlar. Bu söylediklerinizden bahsediyorlar.
Bir arkadaş demiş ki her iki kişiden biri X partisine oy veriyor, konuşmaya gelince kötülüyor.
O zaman seçim günü herkes çeksin pusulasının resmini getirsin göstersin.
Anlaşıyorlar. Seçim günü geliyor. Tabi benim de haberim var olaydan.
Neyse kabine önce eşim sonra ben giriyoruz oy kullanmak için.
Görevli hemen cep telefonlarınızı masanın üzerine koyun diyor.
Eşimle gözgöze geliyoruz :)
Beni alıyor bir gülme :) Eşim sinirleniyor, bir süre tartışıyor görevli ile, olmaz diyorlar.
Oyunu kullanıp çıkıyor. hemen arkadaşlarını arıyor, görevli izin vermedi siz çekebildiniz mi diye?
Onlar da hayır diyorlar.
Demem o ki son seçimde burada çok dikkat edildi.
Belki de büyükşehir diyedir, bilemiyorum, diğer illerde izin verildi mi?
gülenyelken ,burada bu kadar konuştuk banlanmadık..en azından sen fikirlerini güzel bir şekilde ifade ediyorsun arkadaşımm..
yaptığın tespitlerin hepside doğrudur...zaten biraz farkındaysa insanlar tüm değişikliklerin temeli "kökten" çözüm için..
her kademe dahildir buna...ve benim çevremde var biliyorum sizde var mı bilmem ama; sırf işi olmadığı için ben iktidar partisine
üye olayım da bana iş bulsun,iktidar partisinin yanında durayım da bana şu yardımı yapsın diyen çok..o insanları suçlamıyorum..
daha da vahim olanı farklı versiyonlarını eğitimli olanların yapması..
demiştim bir keresinde ben 2023 ü göremiyorum maalesef..istibdat döneminin 2012 versiyonunu izliyoruz şuan..
Basta olmak ülkeyi kullanmak midir?
O zaman Almanya nin basinda 16 yil Helmut Kohl hükümeti vardi.
16 yil kullandi almanya yi:)
Bu arada 80 yillik Cumhuriyyet tarihinde tami tamina 57 iktidar ortalama 1,5 yil kullanmislar ülkeyi.
Yeni yilda zam alamamaktan, 6 ay sonra zam almaktan bahsediyorsunuzda, dünyaya da bakin arada lütfen , bircok ülkede birakin zami maaslar indirildi.
Siz kabul etmesenizde dünya büyük bir cikmazin icinde.
Insanlar yarinini göremeyecek kadar hemde.
Bir insanin bu iktidarin düsüncelri, hayat görüsü bana uymuor, ben bu partiyi desteklemiyorum demesi ayri birsey ve demokratik haktir.
Ama cikipta bu iktidara oy verenlere hakaret etmek, mahalle baskisi yapmak diktatörlüktür.
Insanlar bu iktidarin daha iyisi bir alternatif bulursa onuda secer.
Bu halk her geörüsten , hayat tarzindan insanlari secip basa getirdi.
Demekk ki amac sadece kendine hizmet edilmesi.
Ne zaman ki kendine hizmet edilmedi o zaman indirmesinide bilir.
Konusmasini, fikir alisverisini bilen herkese tesekkürler.
Iyi paylasimlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?