Zaten bu başlık siyasileri destekleme ya da yerme amaçlı değil,
birilerini teröre karşı uyandırabilmek, teröre tepki göstermek amaçlı...
Terörün böyle kıyımlara neden olduğu dönemdeki her iktidar, her muhalefet
eleştirilmiştir ve eleştirilmeyi de hakeder. Ama kesinlikle dediğiniz gibi
kimse hakareti haketmez. Ancak insanoğlu türlü türlü, şehitler de bildiğiniz
üzere en hassas konudur bu memlekette.
Benim canımdan çok sevdiğim insanlar da var iktidar partisine oy veren.
Birileri dedi diye öyle olmuyorlar. Çaresizlik onları buna sürükledi. Aylarca
doğru düzgün maaş alamayan adam tabi kendine bulgur verene oy verecek.
Bundan doğal ne olabilir. Aç kalan, eşine yavrusuna mahçup olan o, tabi bana
göre hava hoş. Ama sorun o siyasilerin bu tavrı. Zaafiyetten faydalanması.
Siyaset, inandığın, halkı rafaha götüreceğin politikayı anlatarak sandığa
gitmeyi öngörmeli. Açlıktan, işsizlikten, çözüm bulamadığın sorunlardan
sadece seçim dönemi nemalanırsan ben iyi niyetli bakmam sana... Bakan
da emin olun yukarıda dediğim gibi çaresizlikten bakmak durumunda
kalıyordur...
Şimdi hep beraber sadece terörü konuşalım mı birbirimizi kırmadan üzmeden??
Belki bir şekilde ses oluruz...[/QUOTE]
keşke.............................
evet haklısın kadesa konunun bizzat sebebi fakirlik.....o yüzden oylarda satılığa çıkmıştı.....haber arşivlerinden insanlar o tarihe bakarlarsa anlarlar....oy verme sırasında içeri girerken sana malum partiye evet damgası vurulmuş pusulayı veriyorlar çıkarken onlara boş olalan pusulayı verip 200 lira alıyorsun.....ama hiçbirşey demiyorum insanlar gerçekten çok çaresiz....bizim sorunumuz istikrarlı bir şekilde fakirleşmemiz ama bunlar gerçekten iyi günlerimiz ....kendi oğlumuzu biraz eli para görsün diye başka ülkelerdeki savaşa göndereceğimiz günler geliyor....bizim derdimiz parti değildi biz büyük sermayeye karşı gözümüz açık olmalıydı farkındalık yaratmalıydık....çok istikrarlıyızda ne pahasına artık hiçbbirşey bize ait değil kendi toprağını ekip biçemiyorsun hesler yüzünden....şimdi farkında olsak bir yolunu bulup herşeyi normale döndürmeye çalışsak herşey eski haline döner mi sanmam.....bu saatten sonra anca başkalarına ırgat oluruz
valla hepsinin masum olduğuna inanmıyorum.evet haklısın kadesa konunun bizzat sebebi fakirlik.....o yüzden oylarda satılığa çıkmıştı.....haber arşivlerinden insanlar o tarihe bakarlarsa anlarlar....oy verme sırasında içeri girerken sana malum partiye evet damgası vurulmuş pusulayı veriyorlar çıkarken onlara boş olalan pusulayı verip 200 lira alıyorsun.....ama hiçbirşey demiyorum insanlar gerçekten çok çaresiz....bizim sorunumuz istikrarlı bir şekilde fakirleşmemiz ama bunlar gerçekten iyi günlerimiz ....kendi oğlumuzu biraz eli para görsün diye başka ülkelerdeki savaşa göndereceğimiz günler geliyor....bizim derdimiz parti değildi biz büyük sermayeye karşı gözümüz açık olmalıydı farkındalık yaratmalıydık....çok istikrarlıyızda ne pahasına artık hiçbbirşey bize ait değil kendi toprağını ekip biçemiyorsun hesler yüzünden....şimdi farkında olsak bir yolunu bulup herşeyi normale döndürmeye çalışsak herşey eski haline döner mi sanmam.....bu saatten sonra anca başkalarına ırgat oluruz
Seçim zamanı kimi bilgisayar istedi, kimi koltuk takımı, kimi beyaz eşya....
Yaşadığım ilçede hem milletvekili seçiminde bu sahneleri gördüm hem de belediye başkanı seçiminde.
İlçeye tek bir yatırım bile yapmıyor başkan. Neden yapsın ki adam! Sonuçta verdi parasını, aldı oyunu!
İstikrar istikrar... Neyin istikrarı allah aşkına değil mi? Bu hükümet döneminde yapılan özelleştirmeleri bir google amcaya yazsınlar bakalım nasıl bir liste çıkacak karşılarına. Ben sadece cebimdeki paraya bakmam,bu ülke benim geleceğim, bu ülkenin kurumları satılıp yerine daha iyileri konulmuyorsa ben geleceğimden şüphe duymaya başlarım.
İstikrarmış. Pehh! Sürekli tehditler savurup duruyorlar. Az önce memur zammı konusunda hükümetin ağzı ile konuşup halinize şükredin dünya borç batağında falan demiş bir üye =) Gülüyorum sadece gerçekten. Bize bu zamma razı gelin yoksa yunanistana döneriz diye tehdit edenlere O zaman ben de diyeyim ki bu türban da ne böyle yakında irana dönecek ülkemiz... Tehditkar cümleleri hiç sevmem, ve artık öyle çok duyuyoruz ki bu tarz cümleleri.....
Iste su yazdiklarinizdir anlatip anlatip anlasilamadigim.
Bu konunun ilk sayfalarindan itibaren, sehit haberleri kenara atilip, insanlara hakarete baslandi.
Kimsenin buna hakki yok!
Tebrik ediyorum sizi en azindan anlamissiniz ne demek istedigimi!
beniim merak ettigim bisey var.. burda bu kadar tartisma ortami yaratildi bazilari sert cikislar yapti fikir dayatmaya calisti da bu kisilerin kaci yuruyuse katiliyor? klavye kahramanligi yapmayin deniyordu ya ben ondan merak ettim hala o parti sunu yapti bu parti bunu yapti yaziliyo.. esas konu bu degil arkadaslar.
Başlığa yazmayacaktım aslında daha fazla ama senin coşkunu, neden gayet basit, iyi bir amaç uğruna gibi duran bir organizasyon için insanların sokaklara dökülmediğine tam anlam veremediğini görünce dayanamadım. Neden yürüyüşe olması gerektiğini düşündüğün kadar katılım yokmuş gibi duruyor, ya da en basitinden ben neden katılmayı planlamıyorum, çünkü bana göre eylemin vermeyi hedeflediği net bir mesaj yok. Yayınlanan bir bildiri yok, teröre karşıyız tamam, ama çözüm yolumuz ne, alınması için sokaklara döküldüğümüz karar ne bu yok. Ortada somut bir hedef olmayınca o yürüyüşler, ''siz yan masada içerken ya da gezip eğlenirken biz yürüyoruz, sizin farkındalığınız yok, askerler sizin için ölüyor siz onları sevmiyorsunuz''dan öteye geçmiyor geçmiş yıllardan hatırladığım kadarıyla üzgünüm.
umursadigimizi uzuldugumuzu canimizin yandigini kanadimizin kirildigini artik sehit vermekten yoruldugumuzu degisikligi yapabilecek o en bastakilere meclistekilere onlara bunlara gostermek icin. biz isyan edersek belki meksika'da orda burda Suriye sorununu tartismayi birakipp bizim yanan kalplerimizi sondurmeye calismalari icin. Suriye'den bana ne ya? bana ne? Benim yurdumun insanlari aglarken Suriye olayini goz boyamak icin kullanmak niye? Gecen sene Israil'di derdimiz bu sene Suriye... Kendi vatanindaki teroru durdur once sen sen bu yuzden secildin sen bu yuzden o koltuktasin acilen biseyler yap demek icin. siz barlarda icin muzik dinleyin o gun, Erdogan'da meksika'ya gitsin Suriye'yi tartissin... sehit analari da yaslarini tutadursun. bu mu peki cozum?
Elimize silah alip gidip terorist avina cikacak halimiz yok degil mi? elimizden bu kadari geliyosa bu kadarini yapicaz. Bakin ben tam olarak su sebepten katiliyorum o yuruyuse:
İnsan yeryüzünde olan şeyleri görmezlikten ve bilmezlikten gelme hakkına sahip değildir.
Dostoyevski umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
Tepkinin altyapısı yok derken bunu kastetmiştim işte, devlet birşeyler yapsın, ben de yapayim, ne yapıyım peki? müzik dinlemeyi bırakmam terörü durduracak mı? Ya da iktidar Suriye'yi bırakıp tam olarak ne yapmalı? Çıkar sahiplerinin savaşları için dağlarda ölmek istemeyenlere vicdanı red hakkı mı sunsun? PKK nin altyapısına militan akışını durdurmak için siyasi çözüme doğru gidip Kürt halkına yeni haklar mı tanısın? Orduya ve silahlanmaya daha fazla mı para harcasın? Ya da kürtleri komple sürelim mı? Bu saydıklarımın herhangi birini talep edicek misiniz ya da daha farklı bir talebiniz var mı yaptığınız yürüyüşte. Ortada belli bir talep yokken birşeyler yapın diye sokaklara dökülmek bir çeşit vicdanı masturbasyon bana göre, hevesinizi kaçırmak istemem ama farkındalık yaratacağına inandığım zaman sokakta olmaktan, sesimi duyurmaya çalışmaktan korkmayan biri olarak sizinle aynı tepkiyi göstermiyorlar diye, başka insanların ülke ve insanlık için birşeyler yapma çabalarını o yürüyüşle kıyaslamayın derim.
muzik dinlemeye devam edin derim yarin sizin yakininiz sehit oldugunda da baskalari dinler. konu yine ayni yere cikti ates dustugu yeri yakara ben baska bisey demicem zaten.
Sana açıklamaya çalıştığım şeyler içinden benim insanlar şehit olurken müzik dinlemeyi sevdiğimi çıkarman ve ne istediğinle içinde bulunduğun kitlenin ne istediğiyle ilgili bir açıklama yapamıyor olmanı öyle kapatman hayatımda duyduğum en şahane demogoji örneği yanlız.hevesinizi kaçırmak istemiyorum demiştim ama boşverin, ne istediğiniz hakkında bir fikriniz olmasın ama kendisi dışında herkesin apolitik, ülke sorunlarına duyarsız gören bir beyaz Türk olmaktan vazgeçmeyin, sokağa çıkıp en militarist sloganları atın sonra kan neden durmuyor ki diye üzülün.
Buarada son birşey daha eğer birgün bir yakınım şu saçma savaş yüzünden şehit olursa, oturup müzik dinleyenleri inatla savaş çığırtkanlığı yapıp sonra şehit ailelerine 'şehitler ölmez' sloganlarıyla gelenlerden daha samimi bulurum.
umursadigimizi uzuldugumuzu canimizin yandigini kanadimizin kirildigini artik sehit vermekten yoruldugumuzu degisikligi yapabilecek o en bastakilere meclistekilere onlara bunlara gostermek icin. biz isyan edersek belki meksika'da orda burda Suriye sorununu tartismayi birakipp bizim yanan kalplerimizi sondurmeye calismalari icin. Suriye'den bana ne ya? bana ne? Benim yurdumun insanlari aglarken Suriye olayini goz boyamak icin kullanmak niye? Gecen sene Israil'di derdimiz bu sene Suriye... Kendi vatanindaki teroru durdur once sen sen bu yuzden secildin sen bu yuzden o koltuktasin acilen biseyler yap demek icin. siz barlarda icin muzik dinleyin o gun, Erdogan'da meksika'ya gitsin Suriye'yi tartissin... sehit analari da yaslarini tutadursun. bu mu peki cozum?
Elimize silah alip gidip terorist avina cikacak halimiz yok degil mi? elimizden bu kadari geliyosa bu kadarini yapicaz. Bakin ben tam olarak su sebepten katiliyorum o yuruyuse:
İnsan yeryüzünde olan şeyleri görmezlikten ve bilmezlikten gelme hakkına sahip değildir.
Dostoyevski umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
farkındalık???? 1 ton kömür 1 çeyrek altın..farkındalık dedğin böyle olur kim kime altın kömür verir bu devirde
Bu konunun basindan beri ayni seyi görüp ayni seyi söyledigim icin sizi o kadar iyi anliyorum ki.
Insanlar asla alternatif sunmuyor, insanlar asla cözüm üretmiyor, insanlar asla arastirip sorunun kaynagini bulmaya calismiyor varsa yoksa demogoji, varsa yoksa birilerine hakaret edip hirsini almak.
Artik bir kisim insanin sehitlere bile gercek manada üzülmedigini düsünecegim neredeyse.
Kurulmus hükümet sayisi ile secim sayisinin ayni olmamasi gayet normal.
Ne anlatiliyor iyi okuyun yine yoruldum anlatamamaktan.
Bir ülkenin secim yapmasi demek büyük bir maliyet demek.
Bu secim sonucunda hükümetin kurulamamasi, kurulup hemen yikilmasi, istikrar sayglayamamasi bu maliyetin katlanarak devam etmesi demek.
Yani secim yapilsa ancak o kadar zarar olur demek.
Google yazip arastirmak anca bu kadar oluryormus:))
Gülüyorum bazen gercekten.
Cevap yok hicbirzaman, hükümetin kurulmadan gecirilen her gecen günün ülkeye verdigi mali zarar nedir dessem öyle bir zarar varmi diyecek insanlar cikmis bana google bakma dersi veriyor.
Gercekten SIKILDIM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?