- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
Mitingler yapılmalı ama sadece teröre lanet sloganları atıp dönmek olmamalı
amaç. Sadece deşarj olmak için oluyor bizde mitingler. Daha organize ve
kongre tarzında olsa etkisi olur diye düşünüyorum. Her miting sonrası
kararlar alınıp bir şekilde mecliste baskı oluşturulabilse başarılı olunabilir.
Kurtuluş Savaşı'nın ruhu nasıl oluştu, düzenlenen küçük mitinglerde
halka Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınan kararlar duyurulup,
Misak-ı Milli ruhu canlandırıldı. Sınırlarımız bile bu ruhla belirlendi.
Arkadaşın anlatmak istediği bu zaten. Sadece slogan atıyor oluşumuza
değiniyor ve aslında haklı. Bu güne kadar hiç amacına ulaşan bir
miting olmadı... Tek yaptığımız ses olmaktı...
evet , mitingler protestolar yürüyüşler ne için yapılır tepki için ,gövde gösterisi için.Mitinglerden sonra komisyon kurulup karar alınıp da bu kararlar uygulanmaz.
Aman ne gerek var ,boşu boşuna yürüyorsunuz ,ona ne gerek var buna ne gerek var aman ne saçma....
hep bu laflarla bugünlere gelmedik mi.
Mesela 19 mayıs bayramı ....
ben herzaman bu bayramlara katıldım ve halkın katılımının düştüğünü kendi gözlerimle üzülerek gördüm.Sonra ne oldu ? Bayram yasaklandı.O ben bayrama gidiyorum dediğimde bana gülen, aman ne gerek var diyen arkadaşlarımın bayram yasaklanınca akıllarının başlarına geldiğini sanmıştım.HEpsi bas bas bağırmaya başladı Atatürk ün devrimlerini kaldıracaklar bayramı yasakladılar böyle şey olur mu diye.E bir kere bile geldiniz mi diye hiç sormadım onlara.E dedim 19 mayısta miting var buyurun ona gelin ,eeeee???Bu sefer cevap yine aynı aman ne gerek var,biz yürüyünce ne olacak,çok saçma bi amacınız mı var???
Aynı şey 29 ekimde de oldu.
Ama Allahtan o gelmeyen arkadaşların zannettiği gibi bomboş geçmiyor o mitingler.Zaten bir kere gelebilselerdi miting neden yapılır,yapılınca ne olur anlayacaklardı ama gelmediler.
hep aynı muhabbet
Bu cemaatdir, hükümet yandaşlarıdır zannettiğiniz kadar güçlü değil aslında,onlara bu gücü maalesef bezgin hiçbişeyi beğenmeyen yapımızla biz veriyoruz.
Ben mitinge gitmek istemiyorum o gün o saatte gezmek istiyorum deseydi birisi bu kadar üzülmezdim.Ama her zamanki gibi ne gerek var yürüyünce ne olacak düşüncesi beni bile bezdiriyor bazen.
AdrianaLimaa arkadaşım sen hangi şehirde katılacaksın bilmiyorum ama katılım zannettiğin kadar düşük olmayacak.
İyi de yapılanlar küçümsenirse ve bence küçümsemek de değil rahat bozmamak ya neyse bu durumda neyin işe yarayacağını düşünüyorsunuz ki?
Ona organize değil diyeyim buna nasıl olsa amacına ulaşmayacak diyeyim, kendim hiçbirşey yapmayayım.
Seçim zamanını bekleyeyim o zaman bir oy atayım ,çoğu zaman tatilimi de bölmeyeyim seçim var diye amaaan zaten seçim sonucu belli ben oy versem ne olacak vermesem ne olacak.
Daha bi de gösterilere katılan çoğu zaman polisle karşı karşıya gelen o biber gazını yiyen insanlara 'Beyaz Türk'diyeyim.
Kendimi hippi gibi hissedeyim böyle bir durumda aman savaşlar olmasın hayat bayram olsun diyeyim bir köşemde.
Bu mudur yani normal olan.
Bir işin ucundan da tutalım ya bir gün de olsa oturduğumuz yerden konuşmayalım arkadaşlar.
Mitingler yapılmalı ama sadece teröre lanet sloganları atıp dönmek olmamalı
amaç. Sadece deşarj olmak için oluyor bizde mitingler. Daha organize ve
kongre tarzında olsa etkisi olur diye düşünüyorum. Her miting sonrası
kararlar alınıp bir şekilde mecliste baskı oluşturulabilse başarılı olunabilir.
Kurtuluş Savaşı'nın ruhu nasıl oluştu, düzenlenen küçük mitinglerde
halka Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınan kararlar duyurulup,
Misak-ı Milli ruhu canlandırıldı. Sınırlarımız bile bu ruhla belirlendi.
Arkadaşın anlatmak istediği bu zaten. Sadece slogan atıyor oluşumuza
değiniyor ve aslında haklı. Bu güne kadar hiç amacına ulaşan bir
miting olmadı... Tek yaptığımız ses olmaktı...
Canim bunun sorumlusu da bence belli ya sesimi cikarmak istemiyorum. Birazcik sesli konusup bunlari dile getiren yazarlar olsun bilginler olsun hukumete karsi gelen bisey soylediginde hooop hapsi boyladigi icin kucuk miting duzenleyip misak - i milli ruhu olusturulmaya calisilsa eminim yok ergenekoncusun yok osun busunla iceri alinirlar. bu yuzden bu kadarla kaliyoruz.. sesini cikaran icerde diye... birlik olusturmaya calisanlar susturuluyo diye. yoksa simdiye coktan olusurdu o ruh o birlik... ben de bu yuzden elimizden geleni yapalim diyorum bu kadarsa bu kadardir....
Ben kendimden örnek vereyim; elimde bayrakla her 1 mayısta işçi hakları için meydana çıktım,
şu an işçiyim ve alınmış bir hakkım yok... Hala köleyim. Daha önceki Dağlıca şehitleri için de
yapılan dahil bir çok mitinge katıldım. Cumhuriyet mitinglerine, bayramları kutlama özgürlüğümüzün
elimizden alındığı protesto amaçlı mitinglere... Sayısız mitinge katıldım ama somut veriler
ortada... Katılmayalım demedim zaten dikkat ederseniz... Mitinglere sadece slogan atmaya
gitmeyelim dedim. Kararlar alınabilir oluşturulan bir komite tarafından, imza toplanır mitingde
ve meclise gönderilebilir, mecliste bir hareketlenme oluşturulmaya çalışılır. Onlar sürekli baskı
hissetmedikçe kımıldamayacaklar bu belli...
Mesleki mitinglere katıldım mesela, kaç kere meclise yazı, dilekçe gönderdik, tirajı
yüksek gazetelere tam sayfa ilanlar verdik, hukuki yolları denedik ama ona rağmen
farkındalık yaratamadık. Yani siyasilerimiz öyle çabuk konuya eğilmiyorlar...
İyi de yapılanlar küçümsenirse ve bence küçümsemek de değil rahat bozmamak ya neyse bu durumda neyin işe yarayacağını düşünüyorsunuz ki?
Ona organize değil diyeyim buna nasıl olsa amacına ulaşmayacak diyeyim, kendim hiçbirşey yapmayayım.
Seçim zamanını bekleyeyim o zaman bir oy atayım ,çoğu zaman tatilimi de bölmeyeyim seçim var diye amaaan zaten seçim sonucu belli ben oy versem ne olacak vermesem ne olacak.
Daha bi de gösterilere katılan çoğu zaman polisle karşı karşıya gelen o biber gazını yiyen insanlara 'Beyaz Türk'diyeyim.
Kendimi hippi gibi hissedeyim böyle bir durumda aman savaşlar olmasın hayat bayram olsun diyeyim bir köşemde.
Bu mudur yani normal olan.
Bir işin ucundan da tutalım ya bir gün de olsa oturduğumuz yerden konuşmayalım arkadaşlar.
Hatta üstüne Evren rejiminde işkence görenlerden bahsedilince eski küçük hesaplar deyip, sonra cumhuriyet mitinginde biber gazı yediğini idda etmeyi de tutarsız bulurum.
Bu kısmı anlamadım? yok bişey çarpıtılıyor yine de bu sefer neyin çarpıtıldığını ben bile anlayamadım.
Askeri yönetimin cezaevlerinde yaptıkları sistematik işkencelerden bahseden bir mesaj sonrasında, senden çıkmamış miydi eski küçük hesaplar için asker düşmanlığı yapılıyor sözü? Senin değilse eger ben karıştırmışım demektir üstüne alınma. hem o dönemki tüm gücü halkı bastırıp apolitikleştirmek için kullananları halen ayakta alkışlayan, hem şuan sadece kendilerine aşırı baskı ve şiddet uygulandığını öne süren kitleyi kastetmiş olayım bende.
pin_up_girl;
Karistirmadiniz. Tam bahsettiginiz kisi kendileri.
Hatta bu konu hakkinda fikrini beyan edenlere, yüzsüz, pis, kepaze gibi hakaretleride eden kendisi.
Hakaret ve saldirganligina bu ilk ve son cevabimdir.
Adaletsiz insan, kendisi icin adalet isteyemez, buna hakki yoktur.
Bu konun ilk sayfalarindan beri hakaret halka hakret edenlere propaganda yapiyorsunuz, bu bir sehit konusu utanin, u konuya propaganda karistirmayin demez ama o halka hakaret edenlere tepki gösterenleri propaganda ile suclar.
Ülkede yasamayi, miting yapmayi, hakaret etmeyi, kafatasciligini, mahalle baskisini ülkesini sevmek ve vatansever olmak zaneden ve ülkede yasamayani hain sayan zihniyet. Ülkemden uzakta da olsam, banane demeyip, ülkem icin aci cekmeyi, düsünmeyi, kafa yormayi, cözüm aramayi basarabilen ben sizin gibi 1000 vatanseveri cebimden cikaririm.
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...kosun-hemen-feyzbokunuza-17.html#post25168062
Her kurumun icinde hain olabilecegini, buna askeriyeninde dahil oldugunu ve suclularin yargilanmasi gerektigini söyledigim mesajlarima karsilik, yüzsüz, pis hakaretini yaptiginiz mesaj.
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...kosun-hemen-feyzbokunuza-18.html#post25168085
Yine askeriyenin icinde hain olabilecegi ve sorgulanmasi gerektigi, terörün artmasinin sebebinin de, son dönemlerde askeriyenin de sorgulanabilir hale gelmesi ve terör örgütünün bu sorgulamar sonucunda ittifak kurduklari kisileri kaybetme korkusunun olabilecegi mesajima karsilik yazdiginiz " bu ne kepazelik" sözü.
Hatta bu mesajlariniz yüzünden uyari bile aldiginizi biliyorum.
Sizin gibi SIKISINCA hakaret eden, kendisinden baska herkesi hain, tembel, aciya saygisiz, satlik duyarsiz, sayan insanlari hic ciddiye almadim almam.
Burada cevap veriyor olmadan da kendinizi muhattab kabul ediliyor zannetmeyin.
Herzaman ki gibi " yalanci" " biryerlerinden birsey cikarma" gibi oldukca ucuz ve seviyenizi gösteren mesajinizda söylediginiz " SEN BIZE HAKARET ETTIN" sözünüzü ispata cagimak.
Ben insanlara birseyleri anlatirken hakaret edecek kadar ucuz insan degilim.
Muhattabim degilsiniz buyurun hakaretlerinize devam edin, insanlar seviyenizi anlayali cok uzun zaman oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?