Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

İyi de yapılanlar küçümsenirse ve bence küçümsemek de değil rahat bozmamak ya neyse bu durumda neyin işe yarayacağını düşünüyorsunuz ki?

Ona organize değil diyeyim buna nasıl olsa amacına ulaşmayacak diyeyim, kendim hiçbirşey yapmayayım.

Seçim zamanını bekleyeyim o zaman bir oy atayım ,çoğu zaman tatilimi de bölmeyeyim seçim var diye amaaan zaten seçim sonucu belli ben oy versem ne olacak vermesem ne olacak.

Daha bi de gösterilere katılan çoğu zaman polisle karşı karşıya gelen o biber gazını yiyen insanlara 'Beyaz Türk' diyeyim.

Kendimi hippi gibi hissedeyim böyle bir durumda aman savaşlar olmasın hayat bayram olsun diyeyim bir köşemde.

Bu mudur yani normal olan.
Bir işin ucundan da tutalım ya bir gün de olsa oturduğumuz yerden konuşmayalım arkadaşlar.

Son düzenleme:

Izmir'de gidicem canim ben Izmir'de az olmaz zaten Ataturkcu'dur benim izmir'im susmaz goz yummaz! katilimin cok olacagini dusunuyorum bende her seferinde oyle oldu.

Biz 70 milyon insan sokaklara dokulsek isyanimizi belirtsek bu sorun cozulmedikce hukumete oyumuzun olmadigini soylesek afedersiniz ama g.t korkusuna yapamayacaklari hicbisey olmaz cozum yok cozum yok diyosunuz cozum talep edenler nerde? neden kendilerini gostermiyolar? Ben siyasi bilimler okumuyorum arkadasim? bu soruya cozumu ben bulmicam heralde degil mi ya da yuruyusteki insanlar. Bizim yuruyusumuz meclistekilerin artik bu konuyu 1. hedef olarak ele almalari icin olacak... Suriye Israil o bu tartismalarini benim vatandasimin kanindan acisindan daha onemli goren bir basbakani neden olsun bu ulkenin?? niye buna izin verelim? siz niye veriyosunuz? siz de mi onun gibi dusunuyosunuz da bu duzen yillardir boyle degismez yeni nesil bilmez susup oturmaktan baska caremiz yok.. Ulu onder Ataturk dersiniz hepinizin dilinde.. O adam 38 kere idam karariyla yuz yuze gelmis vazgecmemis davasindan gormezden gelmemis evinde oturmamis bu duzen boyle gelmis degistirilmez sonu yok dememis ! Turk halkindan ben bu cesareti beklerim cunku biz bunu ogrendik biz bu masalla buyutulduk. simdi gozleriniz kapatmaya yummaya hakkiniz yok! oldugunu dusunuyorsaniz da bu ulkenin basina geleceklerden sorumlu esas sizsiniz gormedim duymadim bilmiyorum dediginiz icin!

Eger bugun siz cozumu yok ben ne yapabilirim ki diyip susuyorsaniz ATAM IZINDEYIZ derken bir kez daha dusunun isterseniz kimin izindesiniz?

Ben kendimden örnek vereyim; elimde bayrakla her 1 mayısta işçi hakları için meydana çıktım,
şu an işçiyim ve alınmış bir hakkım yok... Hala köleyim. Daha önceki Dağlıca şehitleri için de
yapılan dahil bir çok mitinge katıldım. Cumhuriyet mitinglerine, bayramları kutlama özgürlüğümüzün
elimizden alındığı protesto amaçlı mitinglere... Sayısız mitinge katıldım ama somut veriler
ortada... Katılmayalım demedim zaten dikkat ederseniz... Mitinglere sadece slogan atmaya
gitmeyelim dedim. Kararlar alınabilir oluşturulan bir komite tarafından, imza toplanır mitingde
ve meclise gönderilebilir, mecliste bir hareketlenme oluşturulmaya çalışılır. Onlar sürekli baskı
hissetmedikçe kımıldamayacaklar bu belli...

Mesleki mitinglere katıldım mesela, kaç kere meclise yazı, dilekçe gönderdik, tirajı
yüksek gazetelere tam sayfa ilanlar verdik, hukuki yolları denedik ama ona rağmen
farkındalık yaratamadık. Yani siyasilerimiz öyle çabuk konuya eğilmiyorlar...

Canim bunun sorumlusu da bence belli ya sesimi cikarmak istemiyorum. Birazcik sesli konusup bunlari dile getiren yazarlar olsun bilginler olsun hukumete karsi gelen bisey soylediginde hooop hapsi boyladigi icin kucuk miting duzenleyip misak - i milli ruhu olusturulmaya calisilsa eminim yok ergenekoncusun yok osun busunla iceri alinirlar. bu yuzden bu kadarla kaliyoruz.. sesini cikaran icerde diye... birlik olusturmaya calisanlar susturuluyo diye. yoksa simdiye coktan olusurdu o ruh o birlik... ben de bu yuzden elimizden geleni yapalim diyorum bu kadarsa bu kadardir....

Zaten yakında beni de alacaklar eminim, sürekli mail adreslerine yazıyorum.
İnternette meclisteki 550 temsilcinin meclis mail adresi var. Gerçi okuduklarını
düşünmüyorum ama arada okuyan ve halkın sesine kulak verenler var. Bunlar
genelde muhalif partilerden...

Bir şekilde bir yolu olmalı bunun, bu ülke en ümitsiz durumda kurtuldu karanlıktan,
şimdi o emekler boşa gitmemeli... 3-5 teröristi temizlemek daha zor olamaz...
Zamanın en büyük ittifakına karşı durmuş dedelerimiz ki elde avuçta yokmuş...
Asker dediğin süngü takılmış tabancasıyla işgalcileri defetmeye çalışan Anadolu
halkıymış... Her biri robocop gibi donanımlı, 300 Spartalı vücuduna sahip şövalye
değilmiş...

Şu ruh keşke aşılama ile falan yerleşse... Ama öyle değil, insanların içinden gelmiyor...
Benim dünyama birşey olmadığı sürece ne olursa olsun rehaveti var. Bazen konuşuyorum,
laf arasında biri 'Ben ne yapabilirim?' diyor... 'Sen birşey yapamazsın.' diyorum ben.
Yapamaz çünkü, o mantıkla olmaz...

son mesajımı senin mesajını alıntılayarak yazdım ancak direk olarak sana yazmadım.Senin mitinglere katılmayalım demediğini anladım canım zaten.

Ama belli grupların algılarına gerçekten bu durum yerleşiyor.Özellikle de genç arkadaşlarımızda oluyor bu.Aman onu yapmayalım çok saçma bunu yapınca ne olacak çok saçma, ne amacınız var ki,siz yürüyünce ne olacak falan gibi düşünceleri var tam da bazılarının ekmeğine yağ sürecek nitelikte.

Mitingler protestodur gövde gösterisidir.Benim de katıldığım hiçbir mitingin sonucunda meclisde veya orada burada herhangi bir karar alınmadı veya değiştirilmedi maalesef.Ama yine de yaptığım hiçbir şeyin boşa gittiğini düşünmüyorum.

Ben bir mitinge katılayım sonra da sihirli değnek değmişçesine herşey tozpembe olacak düşüncesi zaten baştan yanlış.

İnsanlarımızda maalesef mücadele azmi kalmadı yok ,yok ettiler.Ha ben bunu yaptım istediğim olmadı dönüp arkamı gideyim durumuna geldik.Yani şöyle sonuna kadar direnecek insanlar lazım ,ama bizimkiler daha başlamadan pes ediyorlar.Mangalda da kül bırakmazlar bu tipler genelde ben de bunu yapıyorum şunu yapıyorum falan diye ama hepimiz biliyoruz ki aslında oturmaktan başka yaptıkları birşey yoktur.

Seni de çok takdir ettim gulenyelken az önceki laflarımı üzerine alınma sakın.Hakkını sonuna kadar arayacak biri olduğun belli yazdıklarından.

benim arkadaslarimdan birisi yuruyus etkinligine hayir dedi face'te sonra da ayni gunun gecesi bi barda toplanilcakmis o etkinligi acti. salak ben tatilimin ilk gunu yuruyuse gidiyorum iste

Kemalist ulusal çizgiye bağlı olmayan herkesi, rahatını bozmamakla, bir köşede Hippi gibi yaşamakla, ya da yobaz olmakla suçlayıp
Bir tek kendisinin ülke için doğru adımlar atabildiğini, sadece kendisinin toplumun gerçek ihtiyaçlarını kavradığını düşünen zihniyete ben "beyaz Türk" derim. Zamanında ailem sebebiyle o ulusalcı kitlenin mitinglerinde de bulunmuş biri olarak oralarda hiç biber gazı yemediğimi de söylerim. Hatta üstüne Evren rejiminde işkence görenlerden bahsedilince eski küçük hesaplar deyip, sonra cumhuriyet mitinginde biber gazı yediğini idda etmeyi de tutarsız bulurum.

Son olarakta hükümet güçlü olmasa bile, inandıklarınızı en ufak bir eleştiri getirenleri ya yobazlıkla, ya da rahatını bozmak istememekle, vatanı sevmemekle, toplumdan habersiz hippi gibi yaşamak istemekle suçlarsanız, üstüne kendi çözümünüz hükümete gövde gösterisi yapmak olursa yanınızda sizinle hükümete karşı çıkacak birilerini bulamazsınız.

Hatta üstüne Evren rejiminde işkence görenlerden bahsedilince eski küçük hesaplar deyip, sonra cumhuriyet mitinginde biber gazı yediğini idda etmeyi de tutarsız bulurum.

Bu kısmı anlamadım? yok bişey çarpıtılıyor yine de bu sefer neyin çarpıtıldığını ben bile anlayamadım.

Son düzenleme:
Insanlara, hakret etmek, yargilamak, asagilamak, suclamaktan baska birsey yaptiklari yok bazilarinin.
Cözümün nedir desen cevap yok, alternatifin kimdir desen cevap yok, peki tamam simdi bizi her dertten kurtaracak olan kim kime oy verelim desen cevap yok.
Bildikleri tek sey olan hakaretle insanlari kendi istedikleri sekilde davranmaya, konusmaya, yasamaya zorlayan bir zihniyet.
Yasadigim yerde bir konu hakkinda, cözümün, alternatifin, teklifin olmadan sadece karalama yaparak konusuyorsan kimse seni ciddiye almaz.
Sen cikip birilerini sucluyor, birilerine yanlis yaptigini söylüyor, birilerini karaliyorsan, cözümünü, alternatifini, dogrunu söylede amacinin gercekten cözüm üretmek oldugunu anlayalim.
Yoksa demogoji yapan bir karalama kampanyacisindan baska birsey olamazsin insanlarin gözünde.

şu acı günlerde bile uzaktan hükümet propogandası yapanların gözünde ne olduğumun benim için bir önemi yok.Onların gözünde ne olduğumu biliyorum ben zaten.

En çok hakareti ve iftirayı kendisi yapıp da sonra aman bana hakaret ettiler aman benim kalbimi kırdılar diyenlerden de değilim çok şükür.

Eğer ki konu vatansa kalbi kırılacak benimle tartışmaya girmesin.

Benim mesajlarımda kimseye hakaret edildiği falan da yok durumunuz kendinize hakaret gibi geliyorsa onu bilemem.

Bu kısmı anlamadım? yok bişey çarpıtılıyor yine de bu sefer neyin çarpıtıldığını ben bile anlayamadım.

Askeri yönetimin cezaevlerinde yaptıkları sistematik işkencelerden bahseden bir mesaj sonrasında, senden çıkmamış miydi eski küçük hesaplar için asker düşmanlığı yapılıyor sözü? Senin değilse eger ben karıştırmışım demektir üstüne alınma. hem o dönemki tüm gücü halkı bastırıp apolitikleştirmek için kullananları halen ayakta alkışlayan, hem şuan sadece kendilerine aşırı baskı ve şiddet uygulandığını öne süren kitleyi kastetmiş olayım bende.

eski küçük hesaplar sözü benden çıktı doğrudur ama orada ben darbe döneminde işkence gören solculardan değil laiklik ve ordu karşıtlarından bahsediyordum.
Başka bir mesajımda da o zamanki işkence görenlerle günümüzde işkence görenlerin hapiste olanların aynı kesim olduğunu yazmıştım.Onu atlamışsın demekki.
O zaman üstüme alınmama gerek yokmuş çünkü bahsettiğin kitleden değilim.

pin_up_girl;
Karistirmadiniz. Tam bahsettiginiz kisi kendileri.
Hatta bu konu hakkinda fikrini beyan edenlere, yüzsüz, pis, kepaze gibi hakaretleride eden kendisi.
Hakaret ve saldirganligina bu ilk ve son cevabimdir.
Adaletsiz insan, kendisi icin adalet isteyemez, buna hakki yoktur.
Bu konun ilk sayfalarindan beri hakaret halka hakret edenlere propaganda yapiyorsunuz, bu bir sehit konusu utanin, u konuya propaganda karistirmayin demez ama o halka hakaret edenlere tepki gösterenleri propaganda ile suclar.
Ülkede yasamayi, miting yapmayi, hakaret etmeyi, kafatasciligini, mahalle baskisini ülkesini sevmek ve vatansever olmak zaneden ve ülkede yasamayani hain sayan zihniyet. Ülkemden uzakta da olsam, banane demeyip, ülkem icin aci cekmeyi, düsünmeyi, kafa yormayi, cözüm aramayi basarabilen ben sizin gibi 1000 vatanseveri cebimden cikaririm.

e alkışçı yok mu ya,böylesine kin dolu bir mesajı kaçırmazdı o ya?

Ayrıca kime pis kepaze demişim,habur olayına kepazelik dedim doğrudur.
Bu olayı savunanlar kendilerine kepaze dediğimi mi düşünüyorlar.
Her mesajında bana laf sokuşturup sonra da ilk ve son mesajım deme.
Ayrıca uydurma senin yaptığın hakaretleri yapmadım ben.
Hiçbir yerinden birşey çıkartmana da gerek yok.
Tekrar karşılıklı mesaj yazmayacağım ama yalan söylediğin için cevap vermek durumunda kaldım.

Son düzenleme:

sizi canı gönülden tebrik ediyorum
utanmaz, terbiyesiz ,kendi gib i düşünmeyene saldırmayı kendinde hak gören , kendisi propaganda yapıp bir de sizi suçlayan insanlara inadına sesimi çıkarmayıp sizi gönülden alkışlarak cevap veriyorum.
yöneticiler de en kısa zamanda kötü içerikleri değerlendirip bu şahıslara hakettikleri cevabı verirler de gerçek demokrasiyi görmüş oluruz
yoksa yöneticilerin de taraf tuttuğuna inanacağım ..
sizin bu kadar seviyeli olarak fikirlerinizi savunmanızı ayrıca tebrik ediyorum
çirkinleşmeden ,terbiye sınırını aşmadan ,bilginizle iliminizle tokat gibi verdiğiniz cevapları büyük bir hayranlıkla okuyorum ..
sizin gibi insanlar olduğu müddetçe ailenin verdiği terbiye de ahlak da kendini belli ediyor ..

http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...kosun-hemen-feyzbokunuza-17.html#post25168062

Her kurumun icinde hain olabilecegini, buna askeriyeninde dahil oldugunu ve suclularin yargilanmasi gerektigini söyledigim mesajlarima karsilik, yüzsüz, pis hakaretini yaptiginiz mesaj.

http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...kosun-hemen-feyzbokunuza-18.html#post25168085

Yine askeriyenin icinde hain olabilecegi ve sorgulanmasi gerektigi, terörün artmasinin sebebinin de, son dönemlerde askeriyenin de sorgulanabilir hale gelmesi ve terör örgütünün bu sorgulamar sonucunda ittifak kurduklari kisileri kaybetme korkusunun olabilecegi mesajima karsilik yazdiginiz " bu ne kepazelik" sözü.

Hatta bu mesajlariniz yüzünden uyari bile aldiginizi biliyorum.

Sizin gibi SIKISINCA hakaret eden, kendisinden baska herkesi hain, tembel, aciya saygisiz, satlik duyarsiz, sayan insanlari hic ciddiye almadim almam.
Burada cevap veriyor olmadan da kendinizi muhattab kabul ediliyor zannetmeyin.
Herzaman ki gibi " yalanci" " biryerlerinden birsey cikarma" gibi oldukca ucuz ve seviyenizi gösteren mesajinizda söylediginiz " SEN BIZE HAKARET ETTIN" sözünüzü ispata cagimak.
Ben insanlara birseyleri anlatirken hakaret edecek kadar ucuz insan degilim.
Muhattabim degilsiniz buyurun hakaretlerinize devam edin, insanlar seviyenizi anlayali cok uzun zaman oluyor.

Son düzenleme:

herhalde şu son yazdığın mesaj bile ispat için başlıbaşına yeterli.

Ama 8 şehit verildiği gün buraya gelip de aman ülkede istikrar var aman herşey çok iyi askerlerdir suçlu olan yazan sizdiniz.
Ben yine senin kadar seviyeyi düşürmedim.
Bu ülkede pkk lılar meclisteyken doğuda görev yapan kahramanlarımız hapisteyse bu kepazeliktir.Bunu yine söylerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…