Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

benim de imrendiğim bir arkadaş düşüncelerini harika bir sınırda ve çizgide dile getiriyorç.söylediklerinize aynen katılıyorum varlığınızdan memnuniyet duyuyorum..

bi zamanlar şehitlerimizin yanında bir de hastane kuyruklarında insanlar ölüyorlardı.

çok şükür artık bular en aza indirilmeye çalışılıyor.

Allah herkesi ve yakınlarını korusun...

Pilotların akdenizde bulunduğu haberi var heryerde sağlık durumları iyiymiş.

pilotlarımızı henüz bulamamışlar ,yabancı ajanslar ısrarla uçağın suriye tarafından düşürüldüğünü geçiyorlarmış.
Neler oluyor ya
Savaşa mı sürükleniyoruz
Tarih tekerrür mü ediyor yine
Ya bari hiç değilse askerlerimizin sağ salim olduğunun haberi gelseydi.

Her ne olursa olsun velevki eğitimsizde olsun bu topraklarda yaşayıp dağa çıkan sözüm ona devrimcileri hain buluyorum.insan bu kadar kötü nasıl olur.yok yere vatandan uzaklaştıran sanatçılarımız bile vatan hasretiyle yanıp tutuştular.

ama şapkayı önüne koymalı insan başka açıdan.Bir türk olarak türklerin çok ırkçı acımasız söylemlerine davranışlarına çok rast geldim.terör yokken bile.bu onlarda korkunç bir eziklik yaratmış olmalı.ayrıca kültürlerinden utanmaları gerekmiyordu.
şu anada onlar feraseti kaybetmiş durumda.öfkeleri dizginlenmiyor.artık güvenmiyorlar hiç onlarda bize.o sebeple herkes önce ırkçı söylem ve davranışlarını kontrol etsin diyorum.bu önemli ve gözümüzden kaçıyor.bu şekilde konuşanlarıda uyarmalıyız.artık akıllanalım yahu.aynı topraklarda yaşıyoruz.burası vatanımız.silah tüccarlarının oyununa gelmeyelim.öncelikle ırkçılığı biz başlattık diyorum.herkese sevgiler.

Resmi açıklama yapıldı

Uçağı Suriye düşürmüştür şeklinde.

İşte size istikrar

ileri demokrasi

komşularla 0 sorun

hadi buna da askerler yapmıştır deyin de görüyüm

amerikadan daha yeni icazet alıp gelen kim

Bizim jetlerimizin suriye sınırında işi ne

aylardır suriye ile savaşa itiliyoruz

bugün patlak verdi

militarist söylem içinde olmakla suçlanan ben daha birkaç hafta önce suriyeden gelen arkadaşlarla barış için hepbir ağızdan haykırmıştım

peki şimdi ne olacak?

savaş mı çıkacak?

Bu savaşta kimler ölecek ?

kimler evinden barkından olacak?

yoksa hiçbir şey yapılmayacak mı?

tüylerim diken diken şu anda ,çok çok üzgünüm

ne olursa olsun vatanımızı kanımızın son damlasına kadar savunuruz

ama birilerinin maşası olmamalıydık,başkalarının çıkarları için bu savaşa itilmemeliydik

of ben de çok kötüyüm.bu ne ya.keşke tesadüf olduğuna inanabilsem sonuçlarının iyi olacağına dair bir umudum olurdu

Irk olmak millet olmanın önüne geçerse kan gövdeyi böyle götürüyor işte. Zorla Türk dedirtemeyiz diyordu başbakan da. "Ne mutlu türküm" diyene ifadesini tek millet olmak anlayışından çıkarıp ırkçı bir kalıba soktular. O kadar güzel bir cümledir ki o... Kaç ırk o cümle altında birleşip kendini düşmana siper etti yakın tarihimizde.

Japonlar anasınıfı öğrencilerini bile Hiroşimaya Nagazaki ye götürüp geçmişlerini unutturmaz, milli şuur duygusunu pekiştirirken biz okullar da andımızı kaldırıyoruz.

Amaaan neyi tartışıyoruz ki allah aşkına!
Başbakan bi konu atıyor ortaya hoop gündem bi anda değişivermiş..
Nedense tesadüf müdür ki bilemeyeceğim her yurtdışı seyahatinde şehit haberleri alıyoruz.

Geliyor yine atıp tutuyor ama değişen hiçbirşey yok,kendi çocukları alıyorlar çürük raporlarını askerlikten uzaklaşıyorlar,okullarını bitirir bitirmez şirket sahibi oluyorlar olan bizim fakir fukara milletimizin evlatlarına oluyor.Allah yardımcıları olsun...Ailelerine sabırlar versin..

Hoş ben neye konuşuyorum ki ordudaki paşaları kendi yetkisi dahilinde olan özel yetkili mahkemeler sayesinde içeri tıktırdı nasılsa..
Hedef belli İran gibi olmamızı istiyor buna bir çok kesim karşı çıksa da bir zamanlar "hem laik hem müslüman olunmaz"diyen şahıs şu an ki başbakandı maalesef...
Amacı belli o kadar çok şey konuşasım,anlatasım var ki,çok şükür güncel siyasetle yakından ilgilenirim ama burası yeri değil işte...
Yazsam neler döndüğünü sayfalar yetmez...

Cennet vatanımız elden gidiyor ama kimse farkında değil maalesef....
Ahh ATAM ah nasıl da kemiklerin sızlıyor şu anda...

bütün sayfaları okumadım göz gezdirdim ama yine tartışmalar çıkmış haliyle..
bende nacizane fikrimi yazayım dedim.

Öncelikle şu sosyal paylaşım sitesinde rahmet dileme falan neysede şu olaya kılım bende işte bunu paylaşmayan bizden degildir.şehitlerimize tepki için bir milyon kişi olucaz gücümüzü gösterelim falan enteresan yani.ve bunu begenen destekleyen falan arkadaşlarım var.
hayat işte vatanımızı sırt sırta verip aç susuz kıyafetsiz silahsız kurtaran atalarımızın torunları şimdide internette oturdukları yerden ülke kurtarıyorlar ne denir ki....
ama şu çok önemli hangi parti olursa olsun hiç farketmez.gencecik gençler şehit olurken babasız büyümek zorunda kalan çocuklar varken sen çıkıpta bunlar hakkında konuşucaksan kendi oglun yada akrabalarında askere gitmiş olmalı diye düşünüyorum.....
dünyayı degiştirmek istiyorsan önce kendinden başlamalısın..
terörü istese birileri çok çabuk bitirir bence yada çok büyük zarar verir dag tepe ne varsa yıkılır başlarınada işte birileri ekmek yiyorya ordan o yüzden cesaret edemiyor kimse.
tabi belki bende dahil o cesaret yok halkımızda.
Sosyal paylaşım sitesinde klavyesine saglık gençler savaşa çagırılınca hepsi degil ama büyük çogunlugu girer deliklere...

Atatürk gibi bir yigit dogarsa anca o zaman biter belki ............

sonra kaçıncı sayfada hatırlamıyorum ama bi köken olayı (kür t) konuşulmuş.
benim babam emekli polis Hakkaride görev yaptık ve ilk okulu orda okudum.sadece polis çocuguyum diye kaç kere dayak yedim hatırlamıyorum.hatta şimdi anlatınca insanlara komik geliyor gülüyorlar ama bence çok acı bişey bu.babamlar okuldan benden daha büyük bi kızın okul masraflarını karşılıyordu o kızda beni koruyordu falan.
bu yaşadıklarıma ragmen allaha şükür kürt kökenli halkımıza karşı hiç nefret dogmadı ...zira bu kürt alevi sunni bilmem ne gibi ayrılarak degil insan olarak bakmak gerektigini düşünüyorum..
çünkü ben polis çocuguyum diye döven kişiler haricinde anneme karşılık beklemeden su taşıyan aileler ne pişirdiyse bize getiren komşularımız vardı.bunuda göz ardı edemem..

Son olarak ATEŞ DÜŞTÜGÜ YERİ YAKAR.. ALLAHIM SABIR VERSİN ŞEHİT AİLELERİNE....

AMA O HANGİSİ BABAM DİYEN ÇOCUKLARI ,GÖZÜ YAŞLI ANALARI BABALARI, SEVGİLİLERİ EŞLERİ
YIRTIK KAGITLARA ŞİİRLER YAZAN GENCECİK TAPTAZE ŞEHİTLERİMİZİ GÖRÜPTE
ARKASINDANDA YAN GELİP YATMASAYDI DİYİP GAF YAPAN YÖNETİCİLERİ GÖRDÜKÇE
BEN HİÇ BİR ZAMAN VATAN SAGOLSUN DEMİYCEM DİYEMİYCEM.....

biraz soğukkanlı düşünmekte fayda var sanırım..suriye de düşen/düşürülen uçak ile ilgili geçerli bir bilgi yok..en azından ben
dünden beri takip ediyorum ve sizde belirtmişsiniz zaten gelişmeleri...arama izninden falan bahsediliyor..

aylardır süren iç çatışmalarda dahi bir girişimde bulunamadı kimse..rusya ve çin en önemli destekçisi suriyenin..o ortamda savaş çıkmasını
kimse kolay kolay göze alamaz şu ekonomilerle..savaş ihtimali kanımı dondursa da ben bu açıdan bakıyorum olaya..

geçmiş zamanlarda savaştan her bir devlet ağır yara aldı ve artık eskisi gibi değil dengeler..çok fazla gündemimiz değişiyor.çok fazla şeyle
mücadele veriyoruz amaçları kafa karıştırmak,halkı galeyana getirmek değil mi zaten? şu son hakkari saldırısı ardından düşen jetimiz...hepsinin
mutlak bir zincirin halkaları gibi..

resmen açıklanmış.. ama pilotlar hakkında net bir şey söylenmiyor..23 yıl evvel de bir uçapımızı düşürmüş
suriye..:26:

nasıl bir adım atıcaklar bilmiyorum,her şeyi bir kenara bırakıp aklı selim şeylerin yaşanması tek ümidim..
tek bildiğim şey var,öfkeyle kalkıp zararla oturan taraf olmayalım..ama ne gerekiliyorsa da yapılsın artık
şu suriye için...gerçekten fazla oluyorlar...

Acaba fazla mı oluyorlar,yoksa birileri bizim Suriye yle savaşa girmemizi istiyor ve biz de buna alet mi oluyoruz ben emin değilim canım.

kesınlıkle katılıyorum bu yazılanlara ozellıkle oy veren cahıl kesım dıyenlere ..
ıkınızınde yorumuna sağlık .

şehitin kanını bari siyasete yormayın be. laf atmak istediklerinize malzeme yapmışsınız bir çoğunuz. tiksindim vallahi billahi. sözde siyasetin yasak olduğu kk.

günlerir sessizce takip edıp susuyorum karısmak hıc ıstemedım ama takı sehıtlerden hukumete oy verenler sorumludur denılcek kadar agır ıthamları gorene dek !!

eskiden bundan 3 yıl öncesinde kk da kesinlikle siyasi yorum yapmaya zerre izin verilmiyordu
kımseye laf atılmıyordu ama bakıyorum kurtaj meselesınden baslayıp sureklı bır laf atma ve oy verenlere hakaret!!!
sımdı ne degıstı merak edıyorum adil eşit olma bu sitede ???
hukumette suan olan partıye oy verenler sehıtlerımızden sorumludur dıyenler!!
kardesım daha yenı catısmadan geldı gecen senekı düğün esnasında hakkarıde gorevdeydı
arkadasları aylarca gozunun onunde sehıt oldu kendı yaralandı ve burda acıklanmıcak seyler yasandı
hıc bır partı malum onları beslıyen partı harıc sağ sol askerımızın ölmesini ıstemez bunu dusunemem bıle
ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN hazır fırsatı bulduk dıyıp kımse kımseye hakaret etmesın
amac bunu sağlamaktı bırıbırımıze düşürüp vatanı bolmek buna cok guzel canak tutuyoruz malesef ...

Son düzenleme:
hükümet ve tavırları açısından eleştiri yapanlardan biri de benim ama "şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapma" çok ağır bir cümle bana göre...
madem bu ülkenin iradesi onları layık gördü layığı ile yapmaları gerektiğini savundum hep..bir tek sizin kardeşleriniz oralarda görev yapmadı,sizin,
bizim,senin,onun...hangimizin ailesinde yok ki..benim kardeşim de geçen yıl geldi ermenistan sınırında..sevdiğim şimdi iran sınrıında..bir başka arkadaşımın
kardeşi pilot,berikinin eşi polis...

yapmayın arkadaşlar yaaa bu kadar vicdansız olamayız değil mi? elimde geldiğince tartışma ortamı çıkmasın istiyorum, girmiyorum da ama her hükümet
karşıtını da bu şekilde yaftalamak doğru değil..kimse kimseyi sevmek zorunda değil...ama benim meclisimde beni temsil edenlerin anlamlı açıklamalar
yapmasını istiyorum ben bu olaylar karşısında..anlamlı adımlar atılmasını...altını çizeyim ben oyunu şuan ki düzen içinde kullanmış kimseye de laf etmedim..
ayrışmalara gitmiyorum hiç bir açıdan ve asıl amaç oyken zaten bunu kim isteyebilir ki?

ama görünüyor ki sizde hükümeti bir yandan bu konuda aklarken objektif bir açı getirmiyorsunuz...

ayrım yapmıyorum olması gerekeni savunuyorum ben..

Hakaret edenler mutlaka uyarı alacaklar ama bir kaç kendini bilmez hakaret ediyor diye ülke sorunlarımızı tartışamayacamıyız.Ne güzel işte siyasette konuşabiliyoruz,hakarete cevap vermeyin,görmezden gelin,üzerinize alınmayın ..onlar kendi cahilliklerini bu şekilde hakaret ederek sergiliyorlar zaten.Siz muhattap alıp cevap verirseniz önemli bir şey yaptıklarını zannedecekler

herkes fıkrını yazabılır evet ama bu forumda sıyaset kesınlıkle yasaktı bu yuden kac kısını uyelıklerı sılındı zamanında
yuzde 50 oy veren cahıl kesım dıye hakaret yıyor sehıtlerden sorumludur denılıyor bu kadar ağır bır cumle !!
ee sımdı modları dahıl herkes alenı hakarete varan soylemler soyluyor ve hıc bırı ceza almıyor ???

cok adiliz çokkkkk..

hukumetı yuzde yuz benımseyen bırı değilim bır kere harıc oy vermısde değilim
benımsemediğim cok yanları var ..
ama tepkım hukumetı aklamak ıcın değil cok guzel oyunlara alet olmaya ..
terör belası bu 10 yıldamı türedi
bu doneme kadar ne hukumetler geldı gıttı herkes cözmeye calıstı basaramadı
denenıyor bıtırılmeye calısılıyor ama bıtmıyor neden mı dış güçler besleyip önümüze atıyor !!
mavı marmara gemisine saldırısı oldugunda ıskenderunda aynı anda sehıt vermedıkmı
ırakta israilli askerler pkkyı egittiklerini dile getirmedıler mı ?
turkıyede ne zaman bırlık beraberlık goruluyor hemen pkk bahanesıyle mudahele edılıyor

turkıyem uyumaya bırılerını kendı vatanından bırılerını kucuk görüp böl parçala yut oyununa alet olmaya devam ...

herkes fıkrını yazabılır evet ama bu forumda sıyaset kesınlıkle yasaktı bu yuden kac kısını uyelıklerı sılındı zamanında
yuzde 50 oy veren cahıl kesım dıye hakaret yıyor sehıtlerden sorumludur denılıyor bu kadar ağır bır cumle !!
ee sımdı modları dahıl herkes alenı hakarete varan soylemler soyluyor ve hıc bırı ceza almıyor ???

sıze de daha once yazdıgım mesajı yazıyorum
bı yere kadar görmezden gelırdım sehıt olanlardan oy verenler sorumludur yazısını gorene kadar!!
buna susan yonetımıde kınarım !!!
oy vermedım bu secımde oh ben rahatım cekılıyım susayım dıyemem esıtsek adil isek herkese.
tabıkı tartısıp konusucaz ama malesef tum konusmalar ince ince hukumete laf sokmaya dayanıyor
yıllar oncesıne dayanan bır bela bu terör neden gecmısını aldıgı desteklerı amacını bunları konusup bılgılenmıyoruzda
kolaya kacıp başta olanı sucluyoruz kolaya kacıyoruz malesef....

Üzerinize alınmayın işte diyorum.Siyasetten 50 kişinin üyeliği silindiyse hakaret edip,tartışma çıkardığı için silinmiştir.Üslubunuza dikkat edip,sataşmadan,kurallara uyarak yorumunu yapanların üyeliği neden silinsin.
Benim saç rengim kahverengi,şimdi saç topiğinde birileri kahverengi saçlılara hakaret ederse hiç girip ilgilenmediğim topiğe laf yetiştirmek için girip,sataşırsam bende alırım cezamı.Ama yapmam,ben saç rengimi beğeniyorum,bana yakıştığındanda eminim gerisi vız gelir..yazar yazar giderler gerekiyorsa kötü içerik butonuyla şikayetimi yapıp çıkarım..kahverengi saçlara hakaret edildi diye saç topiğinimi kaldıralım gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…