bir konuyu aydınlığa kavuşturmak gerek...
kürtler azınlık değil lazlar ve çerkesler gibi bu ülkenin kurucu unsurlarındandır...bu yüzden "azınlık" ve "komşu" demek çok yanlıştır...bugün popülist söylemlere malzeme de olsa, bu ülkeyi birlikte kurduysak vatanımız bir ve kardeşiz...ama maalesef bir kısım kürt tarihte zaman zaman birleştirici değil ayrıştırıcı unsur olmayı seçmiştir...(bkz;kurtuluş savaşı ve cumhuriyet tarihi) o zamanlar da bugün olduğu gibi dış mihraklar tarafından iki kardeş unsur karşı karşıya getirilmiştir...
hak silahla, suçsuz insanları öldürerek alınmaz...yanlış bir yoldur masum insanları öldürürsen çook haksız ve suçlu olursun....bugün asker ve polis öldürerek arıyor hakkını (!) yıllar önce kendisine EĞİTİM gibi kutsal bir hizmet götüren öğretmenler, bebek, çocuk demeden katlederek aramıştır hakkını(!).... ve maalesef bu soruna sadece kürt halkının en doğal hakkı olan kültünü yaşama, asimile olmama çabası olarak bakmak yanlıştır....ve yine maalesef bu ülkede yıllarca yasaklarla ayrıştırma artırılarak birilerinin ekmeğine yağ sürülmüştür...
merak ve konuşma konusu olmuştur hep neden diğer etnik unsurlar (azınlık demiyorum) asimile olduklarını düşünüp silaha sarılmayı seçmezler...onlar kültürlerini daha mı değersiz görürler ya da sayıca yeterli olmadıklarını mı düşünürler??? ....bugün popülist söylem olarak görülen şey gerçeğin ta kendisidir...aynı acılar çekilerek aynı yollardan geçilerek kuruldu bu ülke?? e bugün kimse kimseyi kürtçe şarkı dinlediği için tutuklamıyor...o halde neden hala insanlar ölüyor?? olay dil hakkı, kültürünü yaşama hakkı falan değil...olan içte ve dışta pis oyunlar, hesaplar...ve arada heba olan hiçbir suçu olmayan insanlar...[/QUOTE]
klavyene sağlık..sabahtan beri demek istediklerimin özeti bunlar...diyorum ya laz olarak geçiyor bizim adımız ama bir kez bile kendimizi azınlık olarak hissetmedik..bir kez bile hadi ayaklanalım,asker-polis öldürüp,öğretmen kaçırıp dağa çıkalım demedik..anadil diye bağırmadık...ama asimile de olmadık,dilimiz hala var,geleneklermiz hala ayakta..işte bu yazdıkların herşeyi ne güzel açıklıyor...olay dil,ırk,hak,hukuk olayı değil.
bir konuyu aydınlığa kavuşturmak gerek...
Kürtler azınlık değil lazlar ve çerkesler gibi bu ülkenin kurucu unsurlarındandır...bu yüzden "azınlık" ve "komşu" demek çok yanlıştır...bugün popülist söylemlere malzeme de olsa, bu ülkeyi birlikte kurduysak vatanımız bir ve kardeşiz...ama maalesef bir kısım kürt tarihte zaman zaman birleştirici değil ayrıştırıcı unsur olmayı seçmiştir...(bkz;kurtuluş savaşı ve cumhuriyet tarihi) o zamanlar da bugün olduğu gibi dış mihraklar tarafından iki kardeş unsur karşı karşıya getirilmiştir...
Hak silahla, suçsuz insanları öldürerek alınmaz...yanlış bir yoldur masum insanları öldürürsen çook haksız ve suçlu olursun....bugün asker ve polis öldürerek arıyor hakkını (!) yıllar önce kendisine eğitim gibi kutsal bir hizmet götüren öğretmenler, bebek, çocuk demeden katlederek aramıştır hakkını(!).... Ve maalesef bu soruna sadece kürt halkının en doğal hakkı olan kültünü yaşama, asimile olmama çabası olarak bakmak yanlıştır....ve yine maalesef bu ülkede yıllarca yasaklarla ayrıştırma artırılarak birilerinin ekmeğine yağ sürülmüştür...
Merak ve konuşma konusu olmuştur hep neden diğer etnik unsurlar (azınlık demiyorum) asimile olduklarını düşünüp silaha sarılmayı seçmezler...onlar kültürlerini daha mı değersiz görürler ya da sayıca yeterli olmadıklarını mı düşünürler??? ....bugün popülist söylem olarak görülen şey gerçeğin ta kendisidir...aynı acılar çekilerek aynı yollardan geçilerek kuruldu bu ülke?? E bugün kimse kimseyi kürtçe şarkı dinlediği için tutuklamıyor...o halde neden hala insanlar ölüyor?? Olay dil hakkı, kültürünü yaşama hakkı falan değil...olan içte ve dışta pis oyunlar, hesaplar...ve arada heba olan hiçbir suçu olmayan insanlar...
evet ve de terore verdigimiz sehit sayisi azalmisti.... zaten azalmisti sona erdirilebilirdi ama malesef olmadi izin verilmedi. sizde konuyu alip tersine cevirip askerler iceri tikildi diye teror artti diyorsunuz yani. askerler mi uretti bu teroru :) askerin sucu neymis ki? elle tutulur gozle gorulur siz biliyosaniz bende ogreniyim bi emekli asker kizi olarak ben bilmiyorum cunku. Canim benim babam diyarbakir da gorev yaparken gece yarilarina kadar eve gelmezmis sehit dustugu zaman da butun kadinlar terlikleriyle firlarlarmis disari hangimizin esi sehit oldu diye... bu insanlar canlari pahasina yapiyorsa o gorevi birazcik sayginiz olsun.
Kimse burda askere saygisizlik etmiyor.
Siz dediniz, disarda asker mi biraktilar gidip terörle savasacak diye.
Her kurumda oldugu gibi Asker icindede cürükler olabilir.
Bir kurumu körü körüne savunmak, dokunamamak, soru soramamak, yargilayamamak demek, o kurumun devlet icinde devlet olmasi demek.
Her istediklerini yapabileceklerini düsünmeleri demek.
Herkes bu ülkede yanlis is yapanin yargilanabilecegini bilmeli.
Kim olursa olsun.
Bir cürük elmayi yargilamak, bütün bir kuruma saygisizlik degil olsa olsa hakedene haketdigi degeri vermek icin daha cok imkan demektir.
Askerler hapis yatmazken bu terör sorunu yokmuydu? Vardi.
Hatta kac Genelkrmay baskani emekli oldu bu süre icinde.
Ama simdi askerler iceri alindi diye cogaldi.
30 yildir vardi, askerler bitiremiyordu, ama simdi askerler yargilanacak diye terör eylemleri cogaldi.
Aceba birileri askerler hapisten cikarilsin, yargilanmasin diye halka " bak askerler icerde, terör eylemleri cogaldi" mesajimi veriyor.?
Böylesi büyük bir sorunu halletmek icin önce önyargilarindan kurtulmali insan.
Öncelikle bu ülkede kim yasadisi is yapmissa yargilanmali.
Kimse bu ülkenin sahibi degil.
Korkulmamali biyerlere dokunmaya.
Askerler 25-30 yildir disardaydi.
Hatta darbe yapip ülkenin basina gectiler aceba neden bitirmediler bu terör sorununu?
klavyene sağlık..sabahtan beri demek istediklerimin özeti bunlar...diyorum ya laz olarak geçiyor bizim adımız ama bir kez bile kendimizi azınlık olarak hissetmedik..bir kez bile hadi ayaklanalım,asker-polis öldürüp,öğretmen kaçırıp dağa çıkalım demedik..anadil diye bağırmadık...ama aimile de olmadık,diliz hala var,gelenekelrmiz hala ayakta..işte bu yazdıkların herşeyi ne güzel açıklıyor...olay dil,ırk,hak,hukuk olayı değil.
Askerler hapis yatmazken bu terör sorunu yokmuydu? Vardi.
Hatta kac Genelkrmay baskani emekli oldu bu süre icinde.
Ama simdi askerler iceri alindi diye cogaldi.
30 yildir vardi, askerler bitiremiyordu, ama simdi askerler yargilanacak diye terör eylemleri cogaldi.
Aceba birileri askerler hapisten cikarilsin, yargilanmasin diye halka " bak askerler icerde, terör eylemleri cogaldi" mesajimi veriyor.?
Böylesi büyük bir sorunu halletmek icin önce önyargilarindan kurtulmali insan.
Öncelikle bu ülkede kim yasadisi is yapmissa yargilanmali.
Kimse bu ülkenin sahibi degil.
Korkulmamali biyerlere dokunmaya.
Askerler 25-30 yildir disardaydi.
Hatta darbe yapip ülkenin basina gectiler aceba neden bitirmediler bu terör sorununu?
o zaman sizin de kalkip askerler icerde diye teror artti askerler disari cikarilsin diye demeye hakkiniz yok... curukler her kurumda var bunu bende biliyorum suclari neyse cikarsinlar ortaya diyorum. ama kalkipta askerler iceri atildi tehdit olsun diye de teror artti diyemezsiniz oldu olacak askerdir teroru yapan diyin.
zaten onu demeye getiriyorlar da dilleri varmıyor.
Ya bu ülkenin terörle mücadele eden kahraman komutanları içerde hem de terör suçundan.
Böyle kepazelik olur mu.
Vallahi sinirlerim bozuldu.
Kapatıcam galiba
daha fazla yazamıyacam.
Haddini asip sahsima hakaret eden bir üye var kendisini yetkililere havale ettim.
Evet o icerde ki askerlerin sucu ispatlanirsa, bugün terör örgütünün eylemlerine hiz vermesinin sebebinin o kisilerin disari cikarilmasi icin psikolojik baski oldugu kesinlesmis olur.
Simdi kesin olarak öyledir diyemem ama ne zaman ki suc sabit olur o zaman terörü destekleyenlerden birininde bu cürük elmalar oldugunu kesinlikle söylerim.
orda hakaret iceren bir tek kelime yok olmussa da affola. size diyecek biseyim yok benim ki hakaret edeyim.
O içerdeki askerlerin içerden bile terörle bağlantısı olduğunu düşünenler neden hapis yattıklarını da biliyordur heralde,
Ben bu konuyla ilgili haberleri sürekli takip ederim hala anlamadım adamların suçu ne?
Sanırım bir algılama problemim var.
İşledikleri suçları yazarsanız bende aydınlanmış olurum.
orda hakaret iceren bir tek kelime yok olmussa da affola. size diyecek biseyim yok benim ki hakaret edeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?