Siz neden üzerinize aliniyorsunuz.
Hakaret eden biliyordur kendisini.
Gecmisi okursaniz sizde bilirsiniz.
Ayrica Ata nin kemikleri neden sizlasin.
Zamaninda Baskomutanlik yaptigi kurumun icinde varsa cürük elmalar temizleniyor diyemi.
Bir kuruma bu kadar dokunamaz olmak, bu kadar elestiremez olmak kötü sonuclar dogurur.
Her ülkede asker var. Askeriye cok önemli bir kurumdur hanimefendi.
Bir ülkenin bel kemigidir.
Varsa cürük elmalarin temizlenmesi cok önemlidir.
suçları vatansever olmak,
baksana apoya bile ev hapsini tartışır hale geldik
bazıları bir takım siyasi düşünceleri savunmak adına ne yapacaklarını ne diyeceklerini şaşırdılar yine.
Kimse burda askere saygisizlik etmiyor.
Siz dediniz, disarda asker mi biraktilar gidip terörle savasacak diye.
Her kurumda oldugu gibi Asker icindede cürükler olabilir.
Bir kurumu körü körüne savunmak, dokunamamak, soru soramamak, yargilayamamak demek, o kurumun devlet icinde devlet olmasi demek.
Her istediklerini yapabileceklerini düsünmeleri demek.
Herkes bu ülkede yanlis is yapanin yargilanabilecegini bilmeli.
Kim olursa olsun.
Bir cürük elmayi yargilamak, bütün bir kuruma saygisizlik degil olsa olsa hakedene haketdigi degeri vermek icin daha cok imkan demektir.
Lütfen askeriyemizle ilgili sözler sarf ederken daha dikkatli olalım unutmayalım ki
Askere düşmanlık yapan,düşmana askerlik yapar.
çok doğru...
ama düşündükçe benim kafamı kurcalayan bir sürü şey var...örneğin "terörist" damgası yeyip yıllardır hapis yatan insanların bir tanesinin bile suçluluğuna dair bişey HALA bulunamadı ve çoğu neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar...bişey söylenmiyor...bugün bir tanesi 16 aydan sonra serbest bırakıldı ve "harcanan zamanımın hesabını kim verecek, neden 16 ay boyunca hapsedildim hala bilmiyorum" dedi?
ve sonra zamanının dokunulmazlarına dokunanlara kim dokunacak?? ya da benim himayemdedir ben söyledim yaptı diyenlere kim dokunacak?? haa işte bir tarafta "artık herkes yargılanıyor" derken diğer tarafta "ben söyledim oldu kimse alamaz, yargılayamaz" dersen güvenilirliğin nereye gider bilinmez...bu tutarsızlıkta gösteriyor ki bu ülkede yanlış iş yaptığı düşünülen (yapan demiyorum henüz bu davalardan hüküm giyen yok çünkü) herkes yargılanamayabiliyor...e haliyle bunlarda benim kafamı çok karıştırıyor
daha fazla konuşmayayım ne olacağı belli olmaz büyütmem gereken bir bebeğim var ...ben neyse de ona yazık olmasın
O bölgede yasayan birinin agzindan duydugum kan donduran seyler var.
Anlatamam burda, söyleyeme ama icimde ki aciyida tarif edemem o derece büyük.
Su halka birileri anlatsa o ölen cocuklarinin neden öldügünü.
Elleri ile parcalarlar inanan.
Birileri cok güzel tazgah kurmus.
Anlatilanlara inanmayayim diyorum ama söylenenler puzzle gibi öylesine yerli yerine oturuyor ki.
Neyse bosverin.
Insallah gercek ne ise o cikar ortaya.
Rabbim o o gencecik fidanlarin kanlari kimlerin eline bulasmissa rabbbim o dökülen kanda bogsun hepsini.
Askerler hapis yatmazken bu terör sorunu yokmuydu? Vardi.
Hatta kac Genelkrmay baskani emekli oldu bu süre icinde.
Ama simdi askerler iceri alindi diye cogaldi.
30 yildir vardi, askerler bitiremiyordu, ama simdi askerler yargilanacak diye terör eylemleri cogaldi.
Aceba birileri askerler hapisten cikarilsin, yargilanmasin diye halka " bak askerler icerde, terör eylemleri cogaldi" mesajimi veriyor.?
Böylesi büyük bir sorunu halletmek icin önce önyargilarindan kurtulmali insan.
Öncelikle bu ülkede kim yasadisi is yapmissa yargilanmali.
Kimse bu ülkenin sahibi degil.
Korkulmamali biyerlere dokunmaya.
Askerler 25-30 yildir disardaydi.
Hatta darbe yapip ülkenin basina gectiler aceba neden bitirmediler bu terör sorununu?
hahahayuhh yaaa darbe doneminde terormu vardi bence böyle havali havali yazmadan once bir ogren bilgilen kulaktan dolma yalan yanlis bilgileri buraya yapistirma ayy cok guldum yaaa omg askere dusunen kotu niyeeetler nefessiz kalsin
Siz öyle söyleyince ufacık bir google araştırması yaptım da pkk 74'te kurulmuş, ihtilal 80'de oldu. Görüşlerinin doğruluğu tartışılır tartışılmaz arkadaşın, o ayrı bir mesele ama, eleştirmeye başlamadan bir doğrulasaydık yahu biliyoruz sandıklarımızı.
Cocuklugundan beri daglarda byumus heryeri avcunun ici gibi bilen s.refsizlerin icine gencecik yol iz bilmez cahil evlatları bırakıp sonra sehit oldu diye yanmak manasız..
Nedense hep garip insanların evlatları sehit oluyor..
Böyle adalet olmaz olsun..Vatan? Keske vatan ugruna ölseler..Bir hic ugruna ölüyor cogu..
Komutanların dikkatsizligi,egitimde yapılan hatalar,alınmayan önlemler,önemsenmeyen canlar..
Baslarında "biriniz ölse birsey kaybetmeyiz.!" diyen sözde komutanlar
El üstünde tutulması gerekirken it muamelesi gören erler..
Oglum olsa askerlik cagı gelse askere gitmemesi icn elimden geleni yaparım madem bunun icin imkan vermisler..
Böyle sisteme böyle vatana kurban edilecek evladım olmaz.
hapishane iskenceleri
faili mechuller
asit kuyulari
isyanlar?
"Allah yok, peygamber izinde" tabelalari askeriyede nezaret bodrumlarinda
curuk elmalarin bol oldugu donemin marifeti olabilirmi
fasizmin dusman yaratma marifetide olabilirmi?
emperyalizme savasanlara hain damgasi vura vura
bu duruma dusulmus olabilirmi?
inkar edildi yok vatan hainlerinin uydurmasi dendi
sonra tek tek kabul edildi
askeriyeye neden laf soylenmesin vatan borcunu odeyen genclere bir sey diyen varmi?
yada isini dogru yapanlara
vatan borcu dedimde aklima geldi
bu ulkede artik her fakir asker dogar buda baska mesele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?