Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

ya sen turkce anlamiyorsun ya da papagansin tekrar ediyorsun ben sana ikinci kez cevap veremem

suçları vatansever olmak,

baksana apoya bile ev hapsini tartışır hale geldik

bazıları bir takım siyasi düşünceleri savunmak adına ne yapacaklarını ne diyeceklerini şaşırdılar yine.

Daha neler tartışıcaz bakalım.

Yanlız oynanan oyunlar beni gerçekten korkutuyor,

Artık ne asker ne yargı bağımsız,hepsini sindirmeyi başardılar.

Sonumuz ne olacak kestiremiyorum.

içerdeler çünkü genel af çıkacak...bakınız malum savaşın ilgili taraflarını affettik...bir sizden bir bizden..artık böyle birşey yaşanmayacak deyip başkanlık sistemine geçeceğiz...biliyorsunuz emir büyük yerden

Şimdiye kadar topicte tartışılan bir kaç konuyu kendimce yorumladım ben de. Yazdıklarımla vatan kurtaracağıma pek inanmıyorum o yüzden diğer sessiz okuyuculardan daha farklı bir bilince eriştiğimi düşünmüyorum ama olsun, kendi bakış açımı anlatayım istedim sadece

İktidar ve terör konusunda iktidar partisine pek sempati duymam, ama terörde de bütün suç onların değil bana göre, terörün çıkış noktası dış mihraklar, kökünün kurutulamamasının sebebi de dış mihraklar kabul, ama Pkk'nın taban kitlesinin genişlemesinde en büyük suç kesinlikle 90'larda atılan yanlış adımlardan kaynaklanıyor bana göre. Belki sorunun biran önce çözülmesini istediğimiz için diyaloga girilmesin, birden kökten halledilsin istiyoruz ama şiddet şiddeti doğuruyor, karşı tarafın ''davasının haklılığına'' iyiden iyiye inanmasını sağlıyor. Bu nedenle samimi olduğuna inanabilirsem hertürlü barışcıl adımı gönülden desteklerim ben.

Profesyonel askerlik mi zorunlu askerlik mi konusunda kesinlikle profesyonel askerlik derim. Profesyonel askerin bedensel ve ruhsal olarak askerlik mesleğine hazır olması, tüm eğitimlerini tamamlamış, bölgeye hakim olabilecek şekilde hazırlanmış olması zaten bariz bir şekilde avantaj. Bir de bence atlanmaması gereken şu nokta var ki her ne kadar tınısı kulağa güzel gelen bir söz olsa da manasız bana göre, Her Türk asker doğmaz, doğmak zorunda da değil, herkesin yetenekleri farklı, herkes çatışma psikolojisini kaldıramaz. Bana göre oraya para biriktirip bir yıl sonra normal hayatıma dönerim diye giden adamın motivasyonu, ailesini, okulunu, hayatını yakıp dağa çıkan, kendince doğru bulduğu birşeylere hayatını adayıp kahraman olmaya çalışan adamla aynı değildir. Onun karşısına çıkması gereken başından beri kendini vatan gibi kutsal bulduğu değerlere adamış, eğitimi sırasında bu değerler benimsetilmiş olan profesyonel askerdir.

Ordu-pkk-Abd üzerine bizzat gözlemlemiş birinden ufak bir anektodu da anlatmak istemiştim aslında ama, ordunun abd'ye bağımlı kılındığı Abd'nin pkk'ya açıkça yataklık yaptığı konusunda, hem forum kurallarının nereye kadar esnetildiğini bilmiyorum, hem de sözlerimin nereye kadar esnetileceğini bilmiyorum. Gece gece terörist yandaşı bir vatan haini olmakla suçlanmak istemiyorum açıkçası. Bir de bir şarkı paylaşayım sizle, benim her dinlediğimde içim yanıyor, bir hiç uğruna ölen gencecik insanlar için, yine de hep ümit etmeye devam edicem, birgün gelecek, can almanın kahramanlık olduğuna inandırılacak kimse kalmayacak ve hep hayattan bahsedebileceğiz.
Sezen Aksu - Memet - YouTube

Son düzenleme:
Yoksa cevabiniz yazmayin.
Zaten bir insanin seviyesini görene kadardir muhattab alisim.
Size iyi paylasimlar.

Bismillah sakinim :) canim ben ayni soylediklerine daha once cevap verdim okumussundur zaten basmiyosa da yapcak biseyim yok.

Lütfen askeriyemizle ilgili sözler sarf ederken daha dikkatli olalım unutmayalım ki
Askere düşmanlık yapan,düşmana askerlik yapar.

çok doğru...

ama düşündükçe benim kafamı kurcalayan bir sürü şey var...örneğin "terörist" damgası yeyip yıllardır hapis yatan insanların bir tanesinin bile suçluluğuna dair bişey HALA bulunamadı ve çoğu neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar...bişey söylenmiyor...bugün bir tanesi 16 aydan sonra serbest bırakıldı ve "harcanan zamanımın hesabını kim verecek, neden 16 ay boyunca hapsedildim hala bilmiyorum" dedi?

ve sonra zamanının dokunulmazlarına dokunanlara kim dokunacak?? ya da benim himayemdedir ben söyledim yaptı diyenlere kim dokunacak?? haa işte bir tarafta "artık herkes yargılanıyor" derken diğer tarafta "ben söyledim oldu kimse alamaz, yargılayamaz" dersen güvenilirliğin nereye gider bilinmez...bu tutarsızlıkta gösteriyor ki bu ülkede yanlış iş yaptığı düşünülen (yapan demiyorum henüz bu davalardan hüküm giyen yok çünkü) herkes yargılanamayabiliyor...e haliyle bunlarda benim kafamı çok karıştırıyor

daha fazla konuşmayayım ne olacağı belli olmaz büyütmem gereken bir bebeğim var ...ben neyse de ona yazık olmasın

Lütfen askeriyemizle ilgili sözler sarf ederken daha dikkatli olalım unutmayalım ki
Askere düşmanlık yapan,düşmana askerlik yapar.

Ruhsuz;
Merak etmeyin kimse askerimize düsmanlik beslemiyor. En azindan kendi adima.
Sadece, asker diye tabiri yerindeyse " agzi süt kokan" civanlari sehit eden, eli kanli serefsizlere destek veren kim varsa cikarilsin ortaya diyoruz.
Bu askeriyenin kendi icinde ki en üst makamlara yükselmis insanlarda olsa cikarilsin.
Bu hayattan, belki bir sevdigi olmadan, belki bir gül bile koklamadan arkada cigeri yarali anasini birakip giden sehitlerin kanina kimin eli bulasmissa ciksin.
O kandada bogulsunlar sonra insallah diyoruz.

O bölgede yasayan birinin agzindan duydugum kan donduran seyler var.
Anlatamam burda, söyleyeme ama icimde ki aciyida tarif edemem o derece büyük.
Su halka birileri anlatsa o ölen cocuklarinin neden öldügünü.
Elleri ile parcalarlar inanan.
Birileri cok güzel tazgah kurmus.
Anlatilanlara inanmayayim diyorum ama söylenenler puzzle gibi öylesine yerli yerine oturuyor ki.
Neyse bosverin.
Insallah gercek ne ise o cikar ortaya.
Rabbim o o gencecik fidanlarin kanlari kimlerin eline bulasmissa rabbbim o dökülen kanda bogsun hepsini.

Cocuklugundan beri daglarda byumus heryeri avcunun ici gibi bilen s.refsizlerin icine gencecik yol iz bilmez cahil evlatları bırakıp sonra sehit oldu diye yanmak manasız..
Nedense hep garip insanların evlatları sehit oluyor..
Böyle adalet olmaz olsun..Vatan? Keske vatan ugruna ölseler..Bir hic ugruna ölüyor cogu..
Komutanların dikkatsizligi,egitimde yapılan hatalar,alınmayan önlemler,önemsenmeyen canlar..
Baslarında "biriniz ölse birsey kaybetmeyiz.!" diyen sözde komutanlar
El üstünde tutulması gerekirken it muamelesi gören erler..
Oglum olsa askerlik cagı gelse askere gitmemesi icn elimden geleni yaparım madem bunun icin imkan vermisler..
Böyle sisteme böyle vatana kurban edilecek evladım olmaz.

söylemek istediklerini anlıyorum arkadaşım ve çokta haklısın... keşke söylediğin gibi olsa kan dökenler cezasız kalmasa...amaç bunları ortaya çıkarıp cezalarını vermek olsa...ama değil maalesef....

Son düzenleme:

hahaha yuhh yaaa darbe doneminde terormu vardi bence böyle havali havali yazmadan once bir ogren bilgilen kulaktan dolma yalan yanlis bilgileri buraya yapistirma ayy cok guldum yaaa omg askere dusunen kotu niyeeetler nefessiz kalsin

hahaha yuhh yaaa darbe doneminde terormu vardi bence böyle havali havali yazmadan once bir ogren bilgilen kulaktan dolma yalan yanlis bilgileri buraya yapistirma ayy cok guldum yaaa omg askere dusunen kotu niyeeetler nefessiz kalsin

Siz öyle söyleyince ufacık bir google araştırması yaptım da pkk 74'te kurulmuş, ihtilal 80'de oldu. Görüşlerinin doğruluğu tartışılır tartışılmaz arkadaşın, o ayrı bir mesele ama, eleştirmeye başlamadan bir doğrulasaydık yahu biliyoruz sandıklarımızı.

Son düzenleme:
hapishane iskenceleri
faili mechuller
asit kuyulari
isyanlar?
"Allah yok, peygamber izinde" tabelalari askeriyede nezaret bodrumlarinda
curuk elmalarin bol oldugu donemin marifeti olabilirmi
fasizmin dusman yaratma marifetide olabilirmi?
emperyalizme savasanlara hain damgasi vura vura
bu duruma dusulmus olabilirmi?
inkar edildi yok vatan hainlerinin uydurmasi dendi
sonra tek tek kabul edildi
askeriyeye neden laf soylenmesin vatan borcunu odeyen genclere bir sey diyen varmi?
yada isini dogru yapanlara
vatan borcu dedimde aklima geldi
bu ulkede artik her fakir asker dogar buda baska mesele

propagandayla baslayip 84 de 11 uyeyle devlete saldirilari basladi

yok canim olurmu öyle hic bilgi sizde kustah ve saygisizca askeri elestirmek sizde aaaaa , kimsenin hattine degil burda askeri elestirmek

ben de eskiden sizin gibi düşünürdüm ama artık böyle düşünmüyorum.arkasında başka güçlerin olduğu doğru.kürtlerin kandırıldığı,ne istediklerini bilmedikleri doğru,maşa oldukları aşikar.ama ne yapalım yani böyle sistem olmaz olsun deyip mücadeleden vazgeçemeyiz ki.biri sizin evinize taş attı varsayın.öncelikle o kişiyi engellemeye hasap sormaya çalışmaz mısınız?sonra düşünürsünüz kim yaptırıyor,neden yapıyor..ama mücadeleye bırakıp evinizi taşlamasına sonra gellip başkalarınmın da taşlamasına izin vermezsiniz herhalde.yoksa yıkana kadar taşlarlar.

ailenizde etrafinizda kac subay assubay var acaba ??? curuk elma diyenlerin geldigi yerde curuk elma bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…