Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

300 olmasın 500 olsun terörist sayısı.

Koskoca Türk ordusuna nasıl kafa tutabiliyorlar,

Anında 5000 asker gönder oraya,çok mu zor.

Zormuş, karakol uzaktaymış????

O zaman o çocukların ne işi var orda kardeşim?

PKK ya yem olarak mı bırakıldılar oraya?.

Su sözünün hic yakismadi.
Söylenecek söz degil hicbir anne icin.
Arkadaş o sözüyle şimdiden evlatlarınız için birşeyler yapmaya çalışın demek istedi.... yanlış yerlere çekmeyin hemen

canim oyle her duyduguna inanma bos magarayi bombaladiklarini mi gormusler sanki atiyolar iste... Turk askeri perisan durumda butun ust rutbe askerler hapiste kediyle oynar gibi oynuyorlar onlarla kimi kalp krizi geciriyor icerde kimi kansere yakalaniyorlar. gururla yapiyor cogu meslegini ne hallere sokuyorlar olur mu hic oyle sey? turk askeri neden kendi milletini kandirsin... bazilarinin yon saptirma sekli o inanmayin... benim babam burda asker birliginde calisiyo bugun hepsi kahrolmus hepsi onun uzuntusu icindeymis... kimse umursamiyor sehitleri baba dedigimde soyledi bunu bana.

lütfen askerlerimizin arkasında güçlü avrupa devletleri olan,ağır silahları olan,ülke içinde siyasi gücü olan terör örgütüyle mücadelesini ,3-5 çapulcuyla mücadele diyerek aşağılamayın.
Evet bu ülkede savaş var.Bunlar bizim oturduğumuz illerden uzakta oluyor diye önemsiz ya da 2-3 gün içinde unutulması gereken şeyler değil.
Ben profesyonel askerlik olgusuna karşıyım daha önce de yazmıştım yine yazıcam.Ben gitmeyim ,o gitmesin nasıl olsa 2000 lira maaşa oralar gidip yıllarca bu görevi yapacak enayiler olur diye mi düşüneceğiz.
Mayına basan bir aracın içindeki asker profesyonel olunca ölmeyecek mi?
Askerlerin eğitim süresi uzatılabilir,daha iyi eğitim verilmesi sağlanabilir ama ben gitmem başkaları gitsin olamaz.
o zaman kimse gitmesin topraklarımızda kukla devlet kurulsun.
Keşke kadınları da alsalardı askere ama bu ülkede galiba artık imkansız birşey bu.
Bu dünyaya erkek olarak gelmediğime lanet ediyorum bu konular açılınca.
Çünkü böyle oturduğum yerden konuşmak ,tek yapabildiğimin bu olduğunu görmek çok ağır geliyor bana.

kendıne mandalığı yakıştıran bıle (sana göre) tepkısını koyuyorsa sen napıyorsun?

siz fikir beyan etmiyorsunuz,her cümlenizde siyaset yasak konu kapatılsın vurguları yapıyorsunuz..eğer bir fikriniz varsa bizim gibi söylersiniz,burada kimseyi karalamıyoruz doğruları söylüyoruz..hiçbir yazdığımız yalan değil...bunca insan ayrı ya da aynı herhangi bir fikir tartışırken sadece sizin gelip de ortalığı karıştıma niyetinizi anlayabilmiş değilim..konu kapatılırsa mutlu olacaksınız sanırım,kötü içerik yapın o zaman.

O manda yakıştırması orada gencecik çocuklar şehit olup ölürken yan gelip yatanlara aitti..... sizin tahsil bilemedim de???orada bir nükte var biraz dikkatli okusanız cümleyi nacizane sayın bayan

arkadaslar boyle bisey olabilir mi ya? neden yem olarak birakilsinlar.. askerler ses cikaricak olsa darbeci yok vatan haini diye susturuluyorlar... boyle bisey oldu mu da nerde bu ordu. bi izin verilse de islerini yapsa adamlar hapis yatmaktansa ve son karar da yine hukumet tarafindan imzalaniyor.. simdi de asker mi suclanicak yani. sehit olan astsubaylari subaylari gormuyor musunuz?

vay be 28 yıl olmuş demek benle yaşıt.terörsüz bir günüm geçmemiş demek ki.bugünkü iktidar iyi niyetli bir şekilde bu işi çözmeye çalıştı ama yine olmadı.çatışılsa olmuyor,tavizler verilse olmuyor.hiç bitmiyor arkasındaki güç ne kadar büyük bu bunu gösteriyor.sırf bu yüzden oyumu milliyetçi partiye verdim ama o da gelse değişmeyecek biliyorum.öbürünün zaten kendine hayrı yok oy bile kullanamıyor.eskiye göre çok daha fazla etkileniyorum bu haberlerden çünkü benim de bir oğlum var.

Parkon askeri suçlamıyor ki?

Yanlış anladın sanırım.

Söylenecek çok şey de var da
susmak en iyisi

Suçlular kimse hesap sorulabilse keşke.

Artık askerin tarafsızlığımı kaldı,kendi kendine karar verebilmesi mi?

Kaç asker kaldı dışarda korkmadan hareket edecek?

Son düzenleme:
Askerler hapis yatmazken bu terör sorunu yokmuydu? Vardi.
Hatta kac Genelkrmay baskani emekli oldu bu süre icinde.
Ama simdi askerler iceri alindi diye cogaldi.
30 yildir vardi, askerler bitiremiyordu, ama simdi askerler yargilanacak diye terör eylemleri cogaldi.
Aceba birileri askerler hapisten cikarilsin, yargilanmasin diye halka " bak askerler icerde, terör eylemleri cogaldi" mesajimi veriyor.?
Böylesi büyük bir sorunu halletmek icin önce önyargilarindan kurtulmali insan.
Öncelikle bu ülkede kim yasadisi is yapmissa yargilanmali.
Kimse bu ülkenin sahibi degil.
Korkulmamali biyerlere dokunmaya.
Askerler 25-30 yildir disardaydi.
Hatta darbe yapip ülkenin basina gectiler aceba neden bitirmediler bu terör sorununu?

bir konuyu aydınlığa kavuşturmak gerek...

kürtler azınlık değil lazlar ve çerkesler gibi bu ülkenin kurucu unsurlarındandır...bu yüzden "azınlık" ve "komşu" demek çok yanlıştır...bugün popülist söylemlere malzeme de olsa, bu ülkeyi birlikte kurduysak vatanımız bir ve kardeşiz...ama maalesef bir kısım kürt tarihte zaman zaman birleştirici değil ayrıştırıcı unsur olmayı seçmiştir...(bkz;kurtuluş savaşı ve cumhuriyet tarihi) o zamanlar da bugün olduğu gibi dış mihraklar tarafından iki kardeş unsur karşı karşıya getirilmiştir...

hak silahla, suçsuz insanları öldürerek alınmaz...yanlış bir yoldur masum insanları öldürürsen çook haksız ve suçlu olursun....bugün asker ve polis öldürerek arıyor hakkını (!) yıllar önce kendisine EĞİTİM gibi kutsal bir hizmet götüren öğretmenler, bebek, çocuk demeden katlederek aramıştır hakkını(!).... ve maalesef bu soruna sadece kürt halkının en doğal hakkı olan kültünü yaşama, asimile olmama çabası olarak bakmak yanlıştır....ve yine maalesef bu ülkede yıllarca yasaklarla ayrıştırma artırılarak birilerinin ekmeğine yağ sürülmüştür...

merak ve konuşma konusu olmuştur hep neden diğer etnik unsurlar (azınlık demiyorum) asimile olduklarını düşünüp silaha sarılmayı seçmezler...onlar kültürlerini daha mı değersiz görürler ya da sayıca yeterli olmadıklarını mı düşünürler??? ....bugün popülist söylem olarak görülen şey gerçeğin ta kendisidir...aynı acılar çekilerek aynı yollardan geçilerek kuruldu bu ülke?? e bugün kimse kimseyi kürtçe şarkı dinlediği için tutuklamıyor...o halde neden hala insanlar ölüyor?? olay dil hakkı, kültürünü yaşama hakkı falan değil...olan içte ve dışta pis oyunlar, hesaplar...ve arada heba olan hiçbir suçu olmayan insanlar...

Son düzenleme:

evet ve de terore verdigimiz sehit sayisi azalmisti.... zaten azalmisti sona erdirilebilirdi ama malesef olmadi izin verilmedi. sizde konuyu alip tersine cevirip askerler iceri tikildi diye teror artti diyorsunuz yani. askerler mi uretti bu teroru :) askerin sucu neymis ki? elle tutulur gozle gorulur siz biliyosaniz bende ogreniyim bi emekli asker kizi olarak ben bilmiyorum cunku. Canim benim babam diyarbakir da gorev yaparken gece yarilarina kadar eve gelmezmis sehit dustugu zaman da butun kadinlar terlikleriyle firlarlarmis disari hangimizin esi sehit oldu diye... bu insanlar canlari pahasina yapiyorsa o gorevi birazcik sayginiz olsun.

babamın mesleği dolayısıyla çocukluğum güneydoğuda geçti...atandığımda birkaç senemi daha geçirdim...ordaki insanları yakından tanıyorum.,birkere birbirimizden hiçbir farkımız yok hemde hiçbir konuda fakirlikse aynı fakirlik türkiyenin diğer bòlgelerinde alası var...hakları yenmiş küçük düşürülmüş bizimde mezhebimiz farklı biz de çok dışlandık ama dağlara çıkmayı aklımızın ucundan geçirmedik daha doğrusu kimse bizim üzerimize oynamadı...Ankara da dahi kötü niyetli birkaç kisiyle konuşma fırsatı bulmuşum...sorsanız ne istediğini onlar da bilmiyor...beyefendiler güneydoğuda yaşamak istemiyorlar ïstanbul a vizeyle gitmek istemiyorlar...gap toprakları talan edildi satıldı diyorsun umrunda değil...yakında güneydoğu için asgari ücrette düşürülecek bunun için birşey planlanıyor mu diyorum duymuyor bile...kendi dilini konuşabiliyorsun geleneklerini de yaşayabiliyorsun neyin savaşını veriyorsun soru işareti....haa bu silahların birilerine satılması gerekiyordu değil mi....daha başımıza çok işler gelecek çook satılacak birşey kalmadığında karnımızı doyurmak için köle gibi çalışacağız kelle koltukta asker olmak dahil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…