ben bugün sinirden ölmezsem bir daha asla ölmem.

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
Bayanlar ne yapacağımı bilemediğim için yazıyorum artık. Eşimin annesi ve babasıyla öyle sorunlar var ki bir türlü aşamıyoruz. Eşimle çok güzel giden bir evliliğimiz var ama annesiyle babasıda olmasa daha güzel olacak

Eşimin ailesi beni hiç istemedi kızlar biz nişanlanmak istediğimizde ben daha çalışmıyordum okuldan 1 ay önce mezun olmuştum ve öğretmen olamamıştım .eşimin tayinide doğuya çıkınca eşim bir an önce nişanlanmak evlenemk istedik ayrı kalmamak için .eşimin ailesine nişanlanmak istediğimizi söylediğimizde öyle bir kavga çıktı sormayın ki bizim 5 yıldır sevgili olduğumuzu bilen insandı bunlar gökten zembille inmedim yani hayatlarına. annnesi babası siz kesin bişeyler yaptınız ki bu kadar acele nişan istiyorsunuz diye hakaret etmeye başladılar sonra zorla annesi babası nişana geldikleri gün babası siizn kızınız bizim oğlumuzu elde etmek için herşeyi yaptı dedi tabi bizim akrabalar şokta hekes ne yaptı ki diyor. oğlumu kızınıza yedirmicem ben istediğim zaman evlenecekler istediğim kadar onları nişanlı bırakırım kimse karışamaz diyor babası. benim maaşım senin babanın maaşının 6 katı diyor babama. biz bu zor şartlarla eşimle iki arada bir derede birbirimizden vazgeçyerek nişanı yaptık.

Sonra nikahı tayin için erken yaptık ama o daha beter oldu. nikamıza gelmediler kendi gelmedikelri gibi ailemi aradılar sizde gitmeyeceksiniz o nikaha yoksa dağıtırım dediler. canım annem babam korkmuşlar yuvamız bozulur diye bize bir şey demiyorlar arkadaşlarınızla yapın daha rahat eğlenceli geçer diyorlar.

Düğün salonu tutuyoruz kayınvalidem eşime düğün salonları 1000 lira bunlar parayı çok söyledi makbuz göndersin diyor. babası nikahtan sonra bana seni bilmem ne gibi küfürler etti ben şoktayım sebebi de şu bu küfrün ben telefonunu açmıyormuşum. allah aşkına nasıl açayım açtığım zaman fiziki görünüşümden tutunda aileme kadar hakaret yiyorum bunların asıl sebebi. ise ben onların ailesine yakışmıyormuşum ailem ilkokul mezunuymuş kendisi bankacıymış karısı öğretmenmişde bizim ailemizle kültür uymazmış sanki kendisi ingiliz kraliyetinden geliyor. düğün yapılacak sahte bileziklerle gelindi. ben zaaten artık herşeyi beklediğim için muhatap olmadım ne düğünde ne kınada yüzlerine bakmadım zaten düğünün hepsi kız tarafında oldu erkek tarafında düğün yapmadılar farklı memleket olmamıza rağmen. salonda herkes bileziklerin sahte olduğunu anladı takı merasiminden sonra. bende düğünde hiçbiriyle oynamadım konuşmadım .annemlerde zaten ne onları düğün günü karşılamaya gittiler ne eve gelsin dediler edilen hakaretlerden sonra. zaten düğüne misafir gibi geldiler ne aradılar düğün önce si yardım lazım mı diye ne sordular.babası çünkü bizim evde kaşıklar pis mi diye inceliyordu havlulara elini sürmedi moral bozmak için bizde düğünde eve almadık. düğün bitmiş annesi ağlıyor bizi köpek yerine koydunuz karşılamya gelmediniz diye. kadın güya bana 1 tane bavulda çeyiz getirmiş bütün akrabalarımın yanında açtı bavulu bu terliği sana getirdim benim kız rengini beğenip giymedi bu pantolon ona büyük geldi giymedi diyor bana kendi kızının beğenmeyip giymediklerini getirmiş. 16 yaşındaki kızyla facebookta bizden için üç kuruşluk insanlar başımıza yaptıracak oğlum. benim kocam onun babasının cebine bahşiş koyacak insan diyor

Düğün sonrası günü herkes dönecek bi balayına gideceğiz gelmişler kapıya bu zamna kadar olan herşey için özür dileriz herşeyi unutalım dediler. babamla annem zaten ben gidiyorum diye duygusal erkek kardeşim ağlıyor bana söyledikler ihakaretleri duymuş düğün günü . babaannem dedemde şahit olmuş hepsi ağlıyor üzgün perişanlar . annemde dediki artık evin orası kzıım sen uzağa gidiyorsun onları kırk yılda bir görürsün sizden hepsi ayrı barış dedi. sırf onların gözü arkada kalmasın dşye barıştım. keşke barışmaz olaydım daha kötü olduk. ben artık sinir hastası oldum düğünden sorna artık annesi arıyor çirkef gibi konuşuyor yine yok oğlumun sesi üzgündü ne yediniz ne yaptın ona açın msni yüzünü görücem oğlumun oraya gelicem bakıcam nasıl evliliğiniz çocuk yapsana bilmem ne .bende zaten birikmiş eşimde yanımda bir bağırdım telefonda kendimden korktum. sen kimsin ya sen kendini anne dedim diye benim annem mi zannettin terbiyesiz olanları yüzüne iki güldüm diye unuttun mu sandın, seni evime almıyorum hadi bir gel bakalım dedim. öyle kapıdan kovsan bacadan girerim laflarınoı bırak artık ben olduğum sürece ne sen ne eşin bu eve giremeyeceksiniz dedim. bana sen biizm düğün günümüzü burnumuzdan getirdin diyor daha da sinir tepeme çıktı bende bu düğün kız tarafınındı adam olsaydın anne olsaydında erkek tarafında düğün yapabilseydin sen ne karışıyorsun kız tarafına hakettiğin gibi davrandım sana sen köpek gibi davrandın diyorsan doğrudur sen kendini daha iyi tanırsın dedim. telefonda eşimi istiyor bana karına bu lafları söyletemezsin ben seni çok seviyorum oğlum diyor hala. eşimde ne alaka şimdi anne sevmeyle kendine yandaş arama dedi kapattı.

aradan bunun üzerine bir ay geçti dün kuzeniyle konuşuor eşim uzaktayız çünkü biz sarıakmştayız işimiz sebebiyle. bi baktı eşime annesi falanda orda bir ay içinde benimle kötü olurken kendine edindiği bir sürü bana karşı doldurduğu akrabaları vardı hepsiyle kötü olmuş . eşime sen benieve almazsın buraya gel izninde diyor . eşimde gelmeyeğiz izinde oraya tatile gidicez dedi. kadın çıldırdı o seni buraya getirtmiyor bana demediğini bırakmadı elalemin yanında. bende yine sinirliyim dayanamadım. ne diyorsun sen yine ya dedim bilgisayara gidip kapa çeneni bir sen sus artık dedim hemen bilgisyarı kapattı. artık babası arıyor sen ahlaksızsın terbiyesizsin saygızısızn sen daha beterisin sen daha terbiyesizsin iğrenç insan dedim. oraya gelirim siz öldürürm diyor. oraya gelicem bu evliliğe son vericem diyor manyak ya sanki onla evliyim ben. iş büyüdüde büyüdü anlayacağınız. eşim hep benim yanımda. babasına onu bu noktaya siz getirdiniz doldurdunuz iyice şimdi sizain yaptıklarınız söyleyince mi suçlu oluyor . sizn yaptıklarınızı duymak hoşunuza gitmiyor dedi. bize sinirlenip bağıramaz o diyor babası. eşimde onu öye kabul edeceksizni içindekileri anında söyer o ben onu böyle sevdim arakdan işi çevirmiyor yüzünüze söylüyor hiç olmazsa . benim eşimle bir problemim yok herkes ona saygılı osun ben onu seviyorum dedi.
l

çok fena bir gündü ama ben eşimin sevgisini kaybetmekten onu üzmekten çok kokuyorum ama yaptıklarına dayanamıyorum onların artık aramasına .eşimi her arayışlarında elim ayağım boşalıyor midem nasıl ağrıyor anlatamam bana bir akıl verin ben bunlarla ne yapacağım yuvamın bozulmasında korkuyorum eşimi doldururlar diye .

Son düzenleyen: Moderatör:
tüylerim diken diken oldu ya ne aklı arkadaşım senin aklın benimkinden de fazla.. ne kadar terbiyesiz insanlarmış yahu.. eşin yanında ne kadar güzel...allah eşinle aranı bozmasın inşallah...

Size yapılan sonucunda bir haklı ararsak haklı olan sizsiniz.

Madem anlaşamıyorsunuz hiç görüşmemeyi deneseydiniz.Ne telefonla ne İnternet yoluyla bağlantınız olmasaydı.

Onca olaydan sonra eşiniz görüşmek istiyorsa o görüşseydi keşke.

Ama ne olursa olsun adabınızı bozmamanızı önerirdim.Çünkü ağız dalaşına dönmüş kavgalarınız.

Bundan sonra onlarla bağlantı kurmayın derim.

tüylerim diken diken oldu ya ne aklı arkadaşım senin aklın benimkinden de fazla.. ne kadar terbiyesiz insanlarmış yahu.. eşin yanında ne kadar güzel...allah eşinle aranı bozmasın inşallah...

Tek isteğim bu Allahtan. Ama uzak olsada kadın kendini hatırlatıyor yaa bana dün diyorki sen oğluma dua et ben sen nişanlıyken onun çalıştığı yerden bi hemşireye oğlumun telefonunu ismini verdim yine oğlum seni bırakmadı gidip görüşmemiş bile diyor. çok ayıp bu söylediğim ama kadın deli ediyor beni artık

Son düzenleyen: Moderatör:

inanın hattımı bile değiştirdik eşimel sadece onu arıyorlardı onunla konuşuorlardı. bu seferde ailemi arıyordu hatta ailem bile açmıyordu telefonu erkek kardeşim lisede 11. sınıfta çocuğu okulda aramış düşünün artık .ablanı boşatıcam annene öyle söyle demiş. kardeşim koşa koşa okuldan çıkıp eve gelmiş ağlamış anne ablama çok kötü şeyler söyledi diye. ben bana dedikelrini geçtim artık yaptıkarını da ben nişanlıyken başkalarına kız istemeye gitmeleri bile oldu. ama içimi dökmem kızgınlığımı söylelmem gerekiyordu ilk defa bi kere telefonda birde dün söyleyebildim. diğer türlü hiç rahatlayamadım şiştim duyduklarım karşısında. dün inanın o kadar kavga ettim belki ama biraz olsun hatalarını söyledim diye rahat uyudum

Tamam haklı olabilirsin fakat senin bu şekilde onların hakaretlerine karşılık vermen onların hatalarını onlara anlatmaz
Dahada başınıza sardırırsınız.
Suç senin üzerinde kalır.
Sen mümkün olduğunca uzak durmaya çalış
Ama bırak sen onların diliyle anlatma sorunlarını.
Sen her zaman asaletini koru.

artık bundan sonra ne olursa olsun cevap verme
neden dersen esin onların cocugu ne kadar kötü olurlarsa olsunlar....
sen zaten söyleneceklerin tümnü söylemişşin daha da düşünüp olayı canlandırma sadece seni yıpratır
ne olursa olsun bi çocuk düşün yapbebğini
tamamen bir aile olun...
eliniizin tersiyle itin onları
ne senin ailene nede onalrınkine yakın olun...

:117:
ne biçim, ne çirkef, ne fena, ne kadar terbiyesiz, ne kadar ahlaksız, allahtan korkusuz bir kadın bu ya
tedaviye ihtiyacı var bacım onun.. kocan ne diyor allah aşkına sana bunlar böyle yaptıkça.... söyleyecek birşey bulamıyorum.. hasta ruhlu.. ağzım doluyo tükürükle

nasıl başaracağım bilmiyorum o çok akılle çok üzerime geliyor. ben ilk başta evliliğin ilk zamanlarılaf iğnelemmeleri yapıyordu bu evlilik gitmez gibi susuyordum bişey demiyordum . bu seferde bana sende götüremeyeceğini biliyorsun ondan cevap veremiyorsun değil mi diyordu ağzım açık kalıyordum. sonra söyle söyle açık sözlü ol diyordu suusnca yukarı tükürsen sakal bıyık misali. çok farklı insanlar inan hiç fayda etmiyor . mesafeli seviyeli olunca suç bastırıyor bak gıkı çıkmıyor diyor. kızınca kızdı diyor mahvetti beni yaaa

ah cnm allah sabır versin demekki beterin beteri varmış aynı şeylerin yarısını bende yaşadım ama erkek milleti aileden geçmiyo ben 1 aylıken dayak yedim psikolojisi bozuldu çünkü adam napsın (( daha sindiremiyom ya neyse sen yat kak şükret kocayın üstüne fazla gitme mutlu olmana bak takma

İnanamıyorum Bunca şeyi yapanların insan olduğundan şüphelerim var. Dengesiz pislik insanlar. Onların yaptığı bunca şeye karşı hiç birşey demeseydiniz Valla çatlardım. çok iyi yapmışsınız. Eşinizde görüşmesin bence evinizede almayın büyü müyü de yapar bu insanlar herşey beklenir...

sen sonuna kadar haklısın ama bende bu hatayı yaptım bence
en iyisi su ana elindekinin farkına varıp yani eşinin
onu kaybetmemk için bişey yokmus gbi davramaya calışmak
sonuc itibariyle cok uzaktasın sana msn yada telle bi şekilde ulşmaya calısacak
cagırdgındada olmaz biz tatile gidicez diyomuş bak eşin o yüzden salla gitsin..

inanın vatya onlar keşke açmasa ben zaten konuları açacak güçte değilim kaldıramıyorum ki zaten. benim eşim görevi itibariyle nöbeti oluyor eve gelemdği anlar oluyor. babası arıyordu beni il zamanlar eşim nöbetçiyken sen benim oğlumun namusunu taşıyabilecekmisin diyordu. eşim nöbette ya hani. bende baba bu nasıl bir cümledir. ben burda herkesten uzak ailemden uzak evimi çekip çeviriyorum evimde tek eşimi bekliyorum destek olacakken söylenecek laf mı bu şimdi. daha yeni gelmişim zaten zor alışıyorum dedi. tuttu bu sefer bu cümle içinde kavga etti. neymiş niye alışamamışım oyy Allahım.

Kandillerde arardım yobazmısın sen derdi bana. şimdi kandillerde aramıyorum gelenek bilmiyor diyor gel çıldırma

Allah göstermesin. bende az kalsın çatlıyordum zaten ama doğru mu yaptım onu bilmiyorum

doğru söylüyorsun ben sadece saygı istiyordum yani sevmek zorunda değiliz ama saygılı olunsun isterken şimdi hiç biri kalmadı ailesiyle

sakın ama sakın eşinle kavga etme, sakın onların lafını mutlu yuvanda etme, binlerce km de sizi huzursuz etmelerine müsade etme...
onlar eşinin kulagını götürüyorlar, zaten bunaltıyorlar, sürekli seni kötülüyorlar.sende eşine onları kötüleme huzurunuz bozulmasın..
eşin zaten bir savasın içinde, ailesiyle savaş içerisinde, sende o insanların yüzünden eşinle kavga etme, bırakki eşin senden memnun olmaya devam etsinki seni ailesine karşı savunabilsin, ama sende bir yandan eşinle kavga edersen, seni savunabilecegi bir durum kalmaz.. evet ailem haklı der ozaman....
sen hiç korkma, bunlar gececek,aslında suanda çok büyük bir fırtına var, adeta bir kasırga düşün, ama kasırgada elbet tekrar duracakk. sabırla ve eşine sımsıkı sarılarak bu kabusun bitmesini bekle, sen uzaktasın ve eşinle egerki hiç bir sorun olmazsa inanki hiç birşey yapamazlar, birde sana tavsiye eşinin ailesini ne kadar sevemezsen sevme ama kesinlikle kötüleme, herşeyi dile dökmene gerek yok.sen eşinle kavga edersen onlar kendilerine daha kolay çeker.
sinirden çıldırma, sabırlı ol...ilerde bebek düşünüyorsan stresten uzak dur..birde eşin arkanda olduktan sonra onlar kudursunlar, herşey boşşş, sen ve eşin mutlusunya gerisi hikaye olsun

ne kadar rezil insanlarmış gerçekten de ama sen onlarında kızları var demiştin merak etme yakında bulurlar belalarını zalimlik eden zalimlik bulur sen hiç korkma dayan sabret en azından uzaktalar..Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.

yaaa sen bosver herseyi kendine bak....

içim rahatladı yaaa. hepinizide boğdum kendi derdimle yazdığınız için hepinize çok teşekkür ederim . burada kimseye anlatamadım ailemede yansıtmadım dolmuştum. çok teşekkür ederim. dediğinizi yapıcam inşallah bugünlerde geçer. eşimi o kadar çok seviyorum ki ne olursa olsun gülemyi başarıyor öğle yemeğine geldiğinde de yine yüzünde muzipçe gülecek. o kendini suçlu hissetmesin ben başka birşey istemem. hep ben seni savunup koruyamamışım nişanlıyken uzakta olduğumuz için. bu kadar üstüne geldiklerini niye söylemedin dedi ilk onlarla kavga ederken nişanlıyken görevde olurdu söylemezdim anlatmazdım. şimdi şahit olması kötü.gelsin kocaman sarılayım bari. dün ağladım diye. çok üzülmüştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…