Ben çalışırken bebeğime görümcem ve kayınvalidem bakacak ama..

Kızlar merhaba,konuyu hiç aklımda yokken açmaya karar verdim. Öncelikle ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim. Ekim ayında doğum yaptım bir kızım var. İzinler falan fişman derken artık son ayımdayım. 15 haziranda okula dönmek zorundayım. 3 gün öğlen gidicem okula,sonraki 2 haftada sabahtan öğlene kadar gidicem seminerler vs bilen bilir.
Benim kv ile aram düğüne yakın bozuktu,arada tartışmalar vs olmuştu. Düğün yaklaştıkça stres filan derken. Her neyse öyle böyle bir şekilde geçirdik.
İşe başlayacağım için kızıma kv ile görümce bakıcak ama nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Oturdukları ev bize uzak. Kendi arabamızla bile 30-40 dk oluyo gidene kadar.
Haftaiçi gelip 1 hafta kalırlar diyorum ama sürekli sürekli çok rahatsız olucam eminim rahat olamam. Pek hoşlanmam kv den. Görümcem benden 1 yaş büyük sıkıntı yok ama çok bilmiştir o da.
Neyse,düşünsenize her hafta 5gün bizimle olcaklar. Kredi ödüyoruz eşimle,düğün için çekmiştik.daha 2 senemiz var. Benim maaşım krediye gidiyo diyebilirim geriye 400-500 anca kalıyo. Eşim de benim kadar alamıyo maaş olarak. Şimdi bunlar gelince ikisi birden geliyo malum. Yemektir faturalardır artacak büyük ihtimalle. 1 hafta onlar gelse 1 hafta biz gitsek diyorum bi yandan da. Ulaşım sıkıntı olucak okuluma ama katlanıcam artık. Öğlenci olmayı düşünüyorum, sabah erken olmayınca gidişi hallederim. Akşam dönüşler zor olur sadece.
Velhasılı kelam,kızlar sizce başka ne tür çözümler bulabilirim yardım edin bana. 1 ay kaldı işe başlamama,daha kv ile konuşmadık bu konuları. Sizden fikir alıp ona göre konuşmak istiyorum.

Her gün oğlumu yarımsaatlik bir mesafeye kızımı 45 dakikalık mesafeye bırakıyorum arabayla
üstelikte işim de onlardan ayrı 45 dakikalık mesafede
Çok zorlandım ilk zamanlar şimdi aile boyu alıştık.
Evimde ne annemin ne kv bakmasını istemedim çünkü herkesin kendine göre bir düzeni var
Ben onlara ayak uyduruyorum doğal olarak .
Sizde baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider

Hayır onu düşünmel değil konu. Maddi durumumuz meydanda yani o da sıkıntı olacak anlamında dedim.

Bakıcı tutmak daha sıkıntı değil mi? Ya da yol parası verip onlara yıkmayı mı düşünüyorsunuz olağan masraflarınızı?
Bebek masraflı iştir, keşke maddi durumunuzu toparladıktan sonra düşünseydiniz.

seninle aynı durumda olan bir öğretmen daha var ben fedakarlığı seçtim bebeğim için. bakıcıya ya da kreşe vermek istemiyorum başka çarem yok malesef. onlar size gelsin bebeğini yollarda rezil etme. bebeğe kendi evinde bakılması daha iyi. artık yavaş yavaş kendi rahatından feragat etmen gerekiyor

Tabiki bebeğim daha önemli ama sadece haftasonları yollara düşecek çok etkilenir mi bilemiyorum.

Bakıcı tutmak daha sıkıntı değil mi? Ya da yol parası verip onlara yıkmayı mı düşünüyorsunuz olağan masraflarınızı?
Bebek masraflı iştir, keşke maddi durumunuzu toparladıktan sonra düşünseydiniz.
Ya hayır çocuğumuza verecek paramız var elbette. Ben sürekli bizde olmalarından rahatsız olurum ya da onlar olurlar diye düşünüyorum. Çok sıkıntılı konular. Kreş çağında olsa daha kolay olıcak

onlar evlerini düzenini bırakıp sizin bebeğinize bakacak ve siz de "bende kalırlarsa rahat edemem" diyorsunuz, bence burda önemli olan bebeğin rahatı, güvenliği. onlar bakmayı kabul ediyorsa siz de katlanmalısınız bence.
onlarda kalmanız daha zor olmaz mı, bebek kendi evinde büyüse, kendi yatağında uyusa daha iyi olmaz mı?

Annelerin evlerinde bir düzeni var o yüzden kv ya da dönüşümlü olarak kendi annemin bakmasını istyorum. Bize geldiklerinde ne kadar da olsa çekinip rahat olamıcaklar

Eve kamera koyun , güvenilir bir bakıcı bulun . Ne onu bunu dert edersiniz ne de çocuğunuz yerinden yurdundan olur.
Devamlı gel git v.s onu yıpratır.

onlar evlerini düzenini bırakıp sizin bebeğinize bakacak ve siz de "bende kalırlarsa rahat edemem" diyorsunuz, bence burda önemli olan bebeğin rahatı, güvenliği. onlar bakmayı kabul ediyorsa siz de katlanmalısınız bence.
onlarda kalmanız daha zor olmaz mı, bebek kendi evinde büyüse, kendi yatağında uyusa daha iyi olmaz mı?

Benim kv ile aram çok iyi denemez. Bana çok laf söyledi bebek mevlüdü yaparken. Hala içim soğumadı. Mecburen katlanıyo insan yani o yüzden dert ediyorum. Kendi evinde bakmak isterse ne yapıcam peki

Ya hayır çocuğumuza verecek paramız var elbette. Ben sürekli bizde olmalarından rahatsız olurum ya da onlar olurlar diye düşünüyorum. Çok sıkıntılı konular. Kreş çağında olsa daha kolay olıcak

-Evde sürekli birinin olmasından rahatsız oluyorsanız bakıcı tutacaksınız.
-Bakıcıya güvenemiyorsanız ücretsiz izin alacak kreş yaşına kadar kendiniz büyüteceksiniz.
-Bunların hiç birini yapamam diyorsanız kayınvalideniz ya da anneniz gelip bakacak ya da siz çocuğu her gün getirip götüreceksiniz.

Bu seçeneklerden başka seçenek yok, üzgünüm. Siz öyle de olmasın böyle de olmasın diyorsunuz ama seçenekler bunlar.

Eve kamera koyun , güvenilir bir bakıcı bulun . Ne onu bunu dert edersiniz ne de çocuğunuz yerinden yurdundan olur.
Devamlı gel git v.s onu yıpratır.
Bakıcı tutucam dersem herkesten ayrı bi ses çıkıcak bu da var. Kimsenin lafını çekmek istemiyorm da. Ben mi abartıorum bilmiyorum

kv düzenini ne yapacaksınız önemli olan kızınızın rahatı huzuru değilmi kendi anneniz varsa kv hiç bulaşmayın anneniz gelsin size

Kızlar merhaba,konuyu hiç aklımda yokken açmaya karar verdim. Öncelikle ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim. Ekim ayında doğum yaptım bir kızım var. İzinler falan fişman derken artık son ayımdayım. 15 haziranda okula dönmek zorundayım. 3 gün öğlen gidicem okula,sonraki 2 haftada sabahtan öğlene kadar gidicem seminerler vs bilen bilir.
Benim kv ile aram düğüne yakın bozuktu,arada tartışmalar vs olmuştu. Düğün yaklaştıkça stres filan derken. Her neyse öyle böyle bir şekilde geçirdik.
İşe başlayacağım için kızıma kv ile görümce bakıcak ama nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Oturdukları ev bize uzak. Kendi arabamızla bile 30-40 dk oluyo gidene kadar.
Haftaiçi gelip 1 hafta kalırlar diyorum ama sürekli sürekli çok rahatsız olucam eminim rahat olamam. Pek hoşlanmam kv den. Görümcem benden 1 yaş büyük sıkıntı yok ama çok bilmiştir o da.
Neyse,düşünsenize her hafta 5gün bizimle olcaklar. Kredi ödüyoruz eşimle,düğün için çekmiştik.daha 2 senemiz var. Benim maaşım krediye gidiyo diyebilirim geriye 400-500 anca kalıyo. Eşim de benim kadar alamıyo maaş olarak. Şimdi bunlar gelince ikisi birden geliyo malum. Yemektir faturalardır artacak büyük ihtimalle. 1 hafta onlar gelse 1 hafta biz gitsek diyorum bi yandan da. Ulaşım sıkıntı olucak okuluma ama katlanıcam artık. Öğlenci olmayı düşünüyorum, sabah erken olmayınca gidişi hallederim. Akşam dönüşler zor olur sadece.
Velhasılı kelam,kızlar sizce başka ne tür çözümler bulabilirim yardım edin bana. 1 ay kaldı işe başlamama,daha kv ile konuşmadık bu konuları. Sizden fikir alıp ona göre konuşmak istiyorum.
Niye tek fedakarlık yapan sizmişsiniz gibi düşünüyorsunuz anlamadım ki. Sonuçta kv de düzenini bozup sizde kalacak. Hem yediği içtiği faturayı dert ettiniz ama bakıcı gelse ayda 700-800 gidecek en az. Bu durumda em güvenilir hem çocuğu yollarda perişan etmeyip yanında kalacak kv bulmuşsun öp de başına koy

-Evde sürekli birinin olmasından rahatsız oluyorsanız bakıcı tutacaksınız.
-Bakıcıya güvenemiyorsanız ücretsiz izin alacak kreş yaşına kadar kendiniz büyüteceksiniz.
-Bunların hiç birini yapamam diyorsanız kayınvalideniz ya da anneniz gelip bakacak ya da siz çocuğu her gün getirip götüreceksiniz.

Bu seçeneklerden başka seçenek yok, üzgünüm. Siz öyle de olmasın böyle de olmasın diyorsunuz ama seçenekler bunlar.

Teşekkürler seçenekleriniz için. Ben de biliyorum zaten bunları. Aradaki soğukluktan dolayı sıkıntı yapıyorum ben.

Bakıcı tutucam dersem herkesten ayrı bi ses çıkıcak bu da var. Kimsenin lafını çekmek istemiyorm da. Ben mi abartıorum bilmiyorum

çocuk yetiştirmede herhangi bir konuda zaten herkesten bir ses çıkıyor.
diğer konularda nasıl davranıyorsanız bunda da öyle davranın.

ikisi bir neden geliyor yada bakıyor?ya k.v gelsin ya görümceniz ikiz değil bişey değil çocuk

Kayınvalideniz bu düşüncelerinizi bilse bakmak ister mi acaba?

Arkalarında at tut, fatura parası düşün, ama çocuğuna baktır.
Bu ne ikiyüzlülük?

Bu kadar problem edeceğinize izin kullanın biraz daha veya kreş bulun.
Ama para gider değil mi?

tMm arkadaşlar teşekkür ederim fikirleriniz için. Hep birlikte konuşup bş karara bağlamaya çalışıcaz mecburen

sizdeki bu psiklojiyi anlıyorum bende böyle bi dönemden geçtim şuanda sadece kendi hislerinizi önemsiyorsunuz lütfen siz yokken ki bebeğinizin bakımı için kendinizden çok bebeğinizi düşünün onun rahatı huzuru psikolojisi iyi olsunda siz azıcık rahatsız oluverin zaten konuşmaya kendini ifade etmeye başlayınca kreşe verirsiniz

Eşinle ortak karar verin.
Eğer kv. bize güveniyorsanız bakıcı tutun , yoksa tabiki elden iyi bakar insan kanına ( Herkes aynı değil tabi ki , bazen tam tersi. )

Bunun dışında , zaten bakıcıya vereceğiniz parayı gözden çıkarıyorsunuz. Onların evinizde yiyip içmesi masraf olmamalı gözünüzde.
Emek verecekler, evlerinden duzenlerinden olacaklar.
Evladiniz için evinizde bakılması en doğrusu .

Kurallarınız olsun evladinizla ilgili.Çekinmeden konuşun.

Back
X