Canım ne işgali çok memnun oldum tecrübelerini paylaşıyosun. Severm ben insanları dinlemeyi. Daha yazmak istersen yaz tabiBulunur elbet canim
Hele ki sen ogretmensin daha da kolay bulursun bakiciyi. Velilerine haber salarsin var mi tanidik diye. İlk zamanlar annen gelir goz kulak olur arada. Eve kamera kurdurmak cok pahali bir islem degil. Alisirsiniz. İnsan herseye alisiyor hele ki hu cok rahat olacak. Kv gorumce anne gun gelir skilir her gun her gun cocuk bakmaktan,kolay bir is degil. Gezmeye gidilmez, doktor isleri olur gidemezler, eve misafir cagiramazlar sosyal hayatlar etkilenir. Kolay degil hele ki yasini basini almis insanlar icin daha da zor. Yillardir cocuk bakmiyorlar dusunsene devir degisti artik eski usulde bebek bakimi kalmadi. Eskiler emzigi recele batirir cocugun agzina tikistirirlardi sen buna goz yumabilir misin? Hayir tabiiki. Bakiciya laf soylersin akrabaya soylenmiyor iste. Bunlari esine de kvne de guzelce anlat. Bak benim teyzem 68 yasinda 8 yildir torununa bakiyor, her gun git gel yapiyor, simdi ogle arasinda cocugun okuluna beslenme bile goturuyor cunku cocugun midesi rahatsiz. Ne buyuk bir is yuku o yastaki insana dusun. Bunca zaman baktim hadi basinizin caresine bakin da diyemiyor kuzenime. Bela gibi is. Yaz tatiline gidecekti,cocugun bakimi yuzunden gidemiyor yazik gunah. Anneme bakiyorum onun yaninda ne kadar ozgur, bugun ara hadi yarin gidiyoz de hemen tasi taragi toplar annem yollara dusero kadar uzun anlattim sana ki yasanmis ornekleri gor ve ailene anlat diye canim, cok isgal ettim buralari kusura bakma. İnsallah gonlune gore olur hersey
o zaman ordan başla..mesela annenler gezecek misafir ağırlayacak bir yere gidecek,bebeğimi ne yapacak o zaman?? ister misin günlere gitsin evladın??Aha da benim kv gibi. Pek gezentiler maşallah kolay evde durmazlar. Komşulardan yakınlardan araştırmak şazım bi de tabi. Kp iyi yapmış valla ne güldüm
Hahahha çok iyi söyledin :) herkes kendi işini yapsın yahu ne olucak. Aslında var birkaç kişi etrafımda, onlarla konuşmak lazım. Baktım işin içinden çıkamıyorum kv bakıcak bir süre. Sonra öğrenci velilerinden bulurumo zaman ordan başla..mesela annenler gezecek misafir ağırlayacak bir yere gidecek,bebeğimi ne yapacak o zaman?? ister misin günlere gitsin evladın??
istese benim evime gelemez misafir...hipbirimizin huzuru kaçmasın en iyisi..ama istedikleri zaman gelsinler görsünler torunlarını,mutlu olurum vss.... kadınsın işte bilirsin ,vur tatlı dilinle
Allah anali babali buyutsun meleğini; benimde iznim Mayista bitiyor ama ben kizim icin 3 ay daha ucretsiz izin aldim malum Kolik bir bebek ve bensiz hiç durmuyor. Eve bakici tutsan daha kârlı biliyorsun devlet çalişan anneye yardim ediyor. 1.000 tl kadar sanirim ya da 1.200 civarinda. Sadece ev ssk yapmaniz gerekiyor 300 tl ssk tutuyor 700 tl'de maas olarak verseniz bence hiç gerekte kalmaz.Kızlar merhaba,konuyu hiç aklımda yokken açmaya karar verdim. Öncelikle ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim. Ekim ayında doğum yaptım bir kızım var. İzinler falan fişman derken artık son ayımdayım. 15 haziranda okula dönmek zorundayım. 3 gün öğlen gidicem okula,sonraki 2 haftada sabahtan öğlene kadar gidicem seminerler vs bilen bilir.
Benim kv ile aram düğüne yakın bozuktu,arada tartışmalar vs olmuştu. Düğün yaklaştıkça stres filan derken. Her neyse öyle böyle bir şekilde geçirdik.
İşe başlayacağım için kızıma kv ile görümce bakıcak ama nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Oturdukları ev bize uzak. Kendi arabamızla bile 30-40 dk oluyo gidene kadar.
Haftaiçi gelip 1 hafta kalırlar diyorum ama sürekli sürekli çok rahatsız olucam eminim rahat olamam. Pek hoşlanmam kv den. Görümcem benden 1 yaş büyük sıkıntı yok ama çok bilmiştir o da.
Neyse,düşünsenize her hafta 5gün bizimle olcaklar. Kredi ödüyoruz eşimle,düğün için çekmiştik.daha 2 senemiz var. Benim maaşım krediye gidiyo diyebilirim geriye 400-500 anca kalıyo. Eşim de benim kadar alamıyo maaş olarak. Şimdi bunlar gelince ikisi birden geliyo malum. Yemektir faturalardır artacak büyük ihtimalle. 1 hafta onlar gelse 1 hafta biz gitsek diyorum bi yandan da. Ulaşım sıkıntı olucak okuluma ama katlanıcam artık. Öğlenci olmayı düşünüyorum, sabah erken olmayınca gidişi hallederim. Akşam dönüşler zor olur sadece.
Velhasılı kelam,kızlar sizce başka ne tür çözümler bulabilirim yardım edin bana. 1 ay kaldı işe başlamama,daha kv ile konuşmadık bu konuları. Sizden fikir alıp ona göre konuşmak istiyorum.
Ya o yardım işini takip etmemiştim çocuk yok diye ama araştırmak lazım. Bakan kişi akraba olmıcak diye biliyorum sadeceAllah anali babali buyutsun meleğini; benimde iznim Mayista bitiyor ama ben kizim icin 3 ay daha ucretsiz izin aldim malum Kolik bir bebek ve bensiz hiç durmuyor. Eve bakici tutsan daha kârlı biliyorsun devlet çalişan anneye yardim ediyor. 1.000 tl kadar sanirim ya da 1.200 civarinda. Sadece ev ssk yapmaniz gerekiyor 300 tl ssk tutuyor 700 tl'de maas olarak verseniz bence hiç gerekte kalmaz.
Bu konuda yorum yapmazsanız çok sevinicem. Ben gerekli açıklamayı yaptım.Cocugunuza bakilacak siz fatura yemek masrafi artar diye dusunuyorsunuz ilginc.
Evet bakan akraba olmucak, bakicak kisinin kimliği ile ssk muracat ediyorsun sanirim her ay parasi yatiyor.Hem öğrenci velilerinden birisinede yaptirabilirsiniz. Sonucta iş saatleriniz geç değil. Ben araştirdim dedigim gibi bende calisicaktim ama olmadi 3 ay daha izin almak zorunda kaldim . Hem o kadar masrafinizda olmaz cebinizden cikanda bir sey olmaz.Ya o yardım işini takip etmemiştim çocuk yok diye ama araştırmak lazım. Bakan kişi akraba olmıcak diye biliyorum sadece
Konuya gore yorum yaptigim icin bu kisim ilgimi cekti konunuzu duzenlerseniz yorum almazsiniz bu kisimla ilgili.Bu konuda yorum yapmazsanız çok sevinicem. Ben gerekli açıklamayı yaptım.
TeşekkürlerEvet bakan akraba olmucak, bakicak kisinin kimliği ile ssk muracat ediyorsun sanirim her ay parasi yatiyor.Hem öğrenci velilerinden birisinede yaptirabilirsiniz. Sonucta iş saatleriniz geç değil. Ben araştirdim dedigim gibi bende calisicaktim ama olmadi 3 ay daha izin almak zorunda kaldim . Hem o kadar masrafinizda olmaz cebinizden cikanda bir sey olmaz.
ben hamileyken eşim emindi annesinin bakacağından..üst sokakta oturuyor.ama gezmeyi falan çok sever pek evde durmak sosyal bir kadındır..doğumdan önce çok kavga ettim eşimle ,dinlemedi annem dururken bakıcıya mı verelim diye..bu arada kv hık mık geçiştiriyordu..doğumdan sonra işe başlamama 1 ay kaldı,kp dedi ki bakıcının yarı parası benden,annene güvenme bakamaz o dedi...eşim mosmor oldu..
bir daha da konusu açılmadı,ben kendime kızdım hamileyken gereksiz yere kavga etmişim diye:):)
belki de yaşayarak görmesi daha iyi olur.
önce konuş,bak aynı evde ilişkiler zedelenir vss...yüksek ihtimal anlamayacak..sonrası dediğim gibi yaşa ve gör..:):)
Ilginç olan nedir ?Cocugunuza bakilacak siz fatura yemek masrafi artar diye dusunuyorsunuz ilginc.
PekalaKonuya gore yorum yaptigim icin bu kisim ilgimi cekti konunuzu duzenlerseniz yorum almazsiniz bu kisimla ilgili.
boşver arkadaşım millet pek bişey bilmeden yazıp çiziyorlar. Düzenleme yaptım zaten ilk mesajımda.Ilginç olan nedir ?
Malum Türkiye gibi bir yerde yasiyoruz !. Alinan maaş ve ev kiralari ortada . Insanlar zaten uc ucuna yetiniyor. Ilginclik nerede acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?