Ben çalışırken bebeğime görümcem ve kayınvalidem bakacak ama..

esrAhsm

Boy:1,66 *Başlangıç:74,2 *Güncel:63.1*Hedef:58
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2008
3.006
5.238
158
34
Kızlar merhaba,konuyu hiç aklımda yokken açmaya karar verdim. Öncelikle ben devlet okulunda çalışan bir öğretmenim. Ekim ayında doğum yaptım bir kızım var. İzinler falan fişman derken artık son ayımdayım. 15 haziranda okula dönmek zorundayım. 3 gün öğlen gidicem okula,sonraki 2 haftada sabahtan öğlene kadar gidicem seminerler vs bilen bilir.
Benim kv ile aram düğüne yakın bozuktu,arada tartışmalar vs olmuştu. Düğün yaklaştıkça stres filan derken. Her neyse öyle böyle bir şekilde geçirdik.
İşe başlayacağım için kızıma kv ile görümce bakıcak ama nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Oturdukları ev bize uzak. Kendi arabamızla bile 30-40 dk oluyo gidene kadar.
Haftaiçi gelip 1 hafta kalırlar diyorum ama sürekli sürekli çok rahatsız olucam eminim rahat olamam. Pek hoşlanmam kv den. Görümcem benden 1 yaş büyük sıkıntı yok ama çok bilmiştir o da.
Neyse,düşünsenize her hafta 5gün bizimle olcaklar. 1 hafta onlar gelse 1 hafta biz gitsek diyorum bi yandan da. Ulaşım sıkıntı olucak okuluma ama katlanıcam artık. Öğlenci olmayı düşünüyorum, sabah erken olmayınca gidişi hallederim. Akşam dönüşler zor olur sadece.
Velhasılı kelam,kızlar sizce başka ne tür çözümler bulabilirim yardım edin bana. 1 ay kaldı işe başlamama,daha kv ile konuşmadık bu konuları. Sizden fikir alıp ona göre konuşmak istiyorum.

Son düzenleme:
kv ve görümcenizden daha güvenilir birisi var mı yanı başınızda ?yoksa beni yanlış anlamayın ama o meleği kime teslim edebilirsiniz ve hakkını nasıl ödeyebilirsiniz?

En büyük fedakarlığı siz yapıcaksınız mecburen.
Ben işe başladığımda ilk yıl kv dem baktı ve kendi evinde bakmak istediğini söyledi.
1 yıl boyunca hafta içi orada kalıp haftasonu evimize geçtik.
Kendi evimden işime olan mesafe sadece gidiş 20 dakika iken,
oradan 1 saat 20 dakikaydı. Birde iş çıkışını düşün :)
Ki sen öğretmensin.
Ben sabah 09.00 akşam 18.30 çalışıyorum.

Çocuguna bakılacak sonuçta, bir şekilde bazı şeyleri görmeyeceksin.

kv ve görümcenizden daha güvenilir birisi var mı yanı başınızda ?yoksa beni yanlış anlamayın ama o meleği kime teslim edebilirsiniz ve hakkını nasıl ödeyebilirsiniz?
Kendi annem var ama o da çalışıcak büyük ihtimalle. Zaten sürekli gel git de yapamaz. Kv ve görümcem ikisi yaşıyorlar,kayınpederim vefat etmiş. Evde bakıcak kimseleri olmayınca daha rahat gelip giderler diye böyle olucak. Kv zaten biz varken bakıcıya nasıl emanet ediceksin ki diyo

Evet ben de böyle düşünüyorum aslında onların gelmesindense biz gitsek daha iyi diye ama eşim bu konuda ne der bilmşyorum. Pek gitme tataftarı değil gibş anladım konuşunca

kreş çağına kadar idare etmeniz gerekiyor malesef,yoksa ne şiş yansın ne kebap, malesef böyle olmuyor,bu durumda!

kreş çağına kadar idare etmeniz gerekiyor malesef,yoksa ne şiş yansın ne kebap, malesef böyle olmuyor,bu durumda!
Evet ama çok rhat insanlar onlar. Kızımı hasta ederler ilgilenmezler diye düşünüyorum hep. Aslında üstüne düşüyolAr tAbiki ama benim içim rahat etmiyor ona nasıl çare bulurum bilmiyorum

Evet ben de böyle düşünüyorum aslında onların gelmesindense biz gitsek daha iyi diye ama eşim bu konuda ne der bilmşyorum. Pek gitme tataftarı değil gibş anladım konuşunca

Sonuçta gelmeleri de sorun olmasın.
Gözünde çok büyütme, Masraf ne kadar artabilir ki.
Evde çocugun için kendin bile kaldığında aynı şekilde yiyip içeceksin dil mi.Faturalar 100 değil 120 ye çıksın.
Bunları düşünmen bile şu aşamada sıkıntı.
Bir bakıcı tutsan bakıcı da o evde gider demek.
kİ buna birde bakıcı maaşı dahil olacaktı.

Çocuğunuza bakacaklar ve siz katlanacak faturaları mı düşünüyorsunuz? Biraz bencillik değil mi bu?
Hayır onu düşünmel değil konu. Maddi durumumuz meydanda yani o da sıkıntı olacak anlamında dedim.

Evet bakıcı düşünmüyorum güvenemem zaten. Eşimi ikna etmem gerekiyor Nasıl anlatayım sizce

Evet ama çok rhat insanlar onlar. Kızımı hasta ederler ilgilenmezler diye düşünüyorum hep. Aslında üstüne düşüyolAr tAbiki ama benim içim rahat etmiyor ona nasıl çare bulurum bilmiyorum
birinin torunu diğerinin yiğeni,bilemiyorum siz daha iyi tanırsınız ama bence tek çıkar yol görünüyor!tedbir almanız şartıyla!

bakıcı düşünmez misin?

masrafı eşit olacak anladığım kadarıyla, git-geller ve 2 kişinin ev giderleri eklenince.

güvenilir bir bakıcı bulabilirsen, kimsenin düzeni bozulmaz bence daha iyi olur.

Bakıcıy malesef durumumuz el vermez, ki güvenemeyiz de zaten

bahsettiğiniz durumda birde onlara yeme içme hazırlamak var ..bakıcının masrafı daha az olur hemde evinizde bakar düşünün derim.

seninle aynı durumda olan bir öğretmen daha var ben fedakarlığı seçtim bebeğim için. bakıcıya ya da kreşe vermek istemiyorum başka çarem yok malesef. onlar size gelsin bebeğini yollarda rezil etme. bebeğe kendi evinde bakılması daha iyi. artık yavaş yavaş kendi rahatından feragat etmen gerekiyor

Ben de kv nin kendi evinde bakması taraftarıyım. Sonuçta kadın kendi evinde daha rahat olur. Çekinmez. Ben yola bilmem neye razıyım çekerim elbette.
Eşimi buna bir şekilde ikna etmem gerekiyor nasıl anlatabilirim nasıl bir yol izlemem gerekir?

Evet bakıcı düşünmüyorum güvenemem zaten. Eşimi ikna etmem gerekiyor Nasıl anlatayım sizce

Bilmiyorum bence onların gelmesi daha mantıklı.
Her hafta bir başkasının evine taşınmak kolay değil.
Ben yaşadığım için zorluklarını biliyorum.
İşe gidiyorsun iş yerinde giyeceğin kıyafetlere kadar taşıyorsun.
Her pazar akşamı resmen bavul hazırlıyorsun.

Çocugun ihtiyacı olan şeyleri hiç söylemiyim istersen.
Oturun eviniz de onlar gelsin tavsiyem bu yönde.

O ise bulasma hic derim
Kv ve gorumce gelip kalacak,sen gidecek kalacaksin iliskiniz iyice mıç mıç olacak hic gerek yok. Yarin obur gun senin istemedigin sekilde bakacaklar cocuga sesini cikaramayacaksin. Atiyorum recel verecek cocuga bal verecek, gidip aburcubur alacak verecek hayir verme diyemeyeceksin. En guzeli ya bakici tutmak ya da ise donmeyi ertelemek. Akrabadan bakici olmaz

Bakıcıy malesef durumumuz el vermez, ki güvenemeyiz de zaten

canım o zaman seçenek pek yok göründüğü üzere, bu adar küçük kreş de düşünemeyeceğine göre.

kv ye teslim edicen, ama biraz da kendini rahatlatacaksın yoksa böyle çok sorun yaşarsınız.
biraz onun seçimlerine de saygı göstereceksin, kurallarını elbette söyle ama biraz esnek ol.

şahsen benim kv ile hiçbir sorunum olmamasına rağmen bize taşınması nedeniyle ben çok zorluk yaşamıştım.
o yüzden 2. de bakıcı planı yapıyordum.
güven meselesini de kamera sistemi kurarak çözmeyi planlıyordum.
Benim planlar yine değişti de.
Böyle bir deneyimim olduğu için ben tercih etmezdim.

Umarım sizin daha güzel deneyimleriniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…