- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.860
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
[sıze="2"]annen 3 kere evlenmiş, baban 2 kere evlenip boşanmış.
Anladığım kadarıyla.
Ben senden bir yaş büyüğüm.
Ve benim de annem babam ayrı.
Annem de, babam da 2 kere evlenip boşandılar.
Ve şuan babam sürekli sevgili değiştiriyor.
Bazen uzaklaşıp kurtulmak istiyorum.
Ama bunun için hiç evlenmeyi düşünmedim.
Yani, kusura bakma ama, sen annenle babanın yaptığı hatalardan ders alıp,okuyup iş güç sahibi olacağına, kalkıp kendini evlilik yollarına mı attın bu yaşında? Ki evlilikten önce dayak da yemişsin, hiç mi görmedi gözün?
Millete ne derim diyorsun.
Seninle aynı durumdayız aile konusunda. Inan bana, hayatımda hiçbir zaman milleti umursamadım. Bana sorduklarında , ayrılar iki kere evlenip boşandılar.
Her birşeyi de söylerim saklamadan.
Banane kardeşim! Millet önce kendi hayatına, namusuna, ahlakına bakacak...
Kimse kimsenin hayatından sorumlu değil. 2-3 kere evlendiler diye, dünyanın en namussuz insanı mı oldular? Kötü , günahkar mı oldular?
Adı üstünde,evlilik. Kalkıpta genelev de, orda burda yakalanmadılar.
Sen annenle babanın hatalarından ders almamışsın anlaşılan.
Bazen annemle babamın ayrı olduklarını öğrenenler, böyle acır gibi üzülür gibi bakıyorlar ya,
ben bu duruma fena gıcık olurum. Hatta direk söylerim, niye üzüldün ki ne var bunda ? Diye.
Bazen diyorum ki, halime şükrederek, hayırlısıymış ki ayrılmışlar...
Ayrılmasalardı, ben böylesine olgun 5 yaşımdan 21 yaşıma kadar böylesine görmüş geçirmiş,
olamazdım. O kadar güçlüyüm ki...
Beni kolay kolay hiçbir şeyin alt edebileceğini düşünmüyorum(allah çok büyük dertler vermesin tabi)
13 yıl üvey anne- üvey babayla yaşadım. Kadının kötüsünü de, erkeğin kötüsünü de gördüm.
Annem ikinci eşinden dayak ve ihanet yüzünden ayrıldı.
Annemin dayak yiyişine, kanlı yüzüne kaç kere denk geldim !
Inan bana bir evlat olarak, hayatımda yok etmek isteyip de, gözümün önünden atamadığım anlardı onlar.
Ne zaman koca dayağı desen, dayak deseler gözümün önüne gelir.
şimdi soruyorum sana? Yarın birgün çocuğun olduğunda, çocuğunun seni dayak yerken görmesini ister misin? Bunu bir anne olarak kendine yedirip, çocuğunun kalbine yakıştırabilir misin?
Bu evliliğin bir hata olmuş, yanlış yolu seçmişsin...
Seni acımasızca eleştirip, bunun anası babası da böyleydiii amaaan! Diyecek insanlar var ise,
onlar çevrende hayatında olmayıversin zaten! Niye onların tepkisinden çekinesin?
Senin hayatında seni herşeyinle sevecek insanların sözlerini umursa.başkalarının değil...
Sen de zor büyümüşsün, babam bana hep der; "seni zor büyüttük". Ben de o kadar zor büyüdüm ki...
Sokakta ip atlamam gereken yaşlarda, insanların yalanlarının, çirkefliklerinin üstünden atlayarak buraya kadar geldim.
Belki şuan da, bir şey olamadım. Aöf ten okul bitirip iş hayatına atılıcam son senem. Belki olamadım daha, ama inan bana tüm gücümle bir yerlere gelebilmeyi o kadar çok istiyorum ki. Ve evlilik son planda benim için. Belki de olmaz.olmazsa da. O kadar zor büyümüşüz, büyütmüşler, böylesine bir adamın ellerine mi vereceksin ömrünü?
Ağlattın beni burda.......[/sıze]
canım benim nası bi sabır seninki nası bi çile inanamadım...
Ben kendimdekileri dert sanırdım ama inan utandım kendimden.
Ne kadar temiz kalpli nası melek bi insansın sen ya..inan ağlamamk için zor tutuyorum kendimi..
1 yaş küçüksün benden ama inan sarılıp koparmak istedim seni o insan bozmasının elinden..
çekme bu adamı yapma bunu kendine...hangi devirde yaşıyoruz kim ne diyebilirmiş sana ayrıldın diye...
Etseler bile o laf edenler çeksinler bakalım bu adamı nası oluyomuş...
Yapma bunu kendine.içim acıdı ya.bırak bu adamı naparsa yapsın...o yazışmaları versen mahkemeye yeter gerçekten de hiç bişey yapamaz...boşan kurtul..çalış ama bi yandan da sınava hazırlan üniyi kazan...bu hayat çekilmez gençliğine günah..
Allahım kurtarsın seni bu beladan![]()
cnm.yaa...konuştukların bana çok yakın birini hatırlattı...içim okadar burkulduki...anladığım kadarıyla seni ona şuanda mahkum eden tek şey abinin huzuru...o evlenmeden iş büyürse onunda mutlu olamayacağından belki nişanlısının ailesi karışıklık çıkartır diye susmayı tercih ediyorsun...en azından babanla konuşsan seni anlayabileceğini söylemişsin...o bir güzel eşinle konuşsa en azından ailenin arkanda olduğunu ve bu yüzden seni kaybetme korkusundan frenleyebilir...o şu anda nasıl olsa gidemez düşüncesiyle seni ezdikçe eziyor...ailemin yanına geri nasıl giderim diye düşünme sakın insan ister istemez düşünüyor olabilir ama ailen öğrenince keşke daha önce söyleseydin niye eziyeti çekmeyi tercih ettin diyebilirler...yani anladığım kadarıyla ailen senin yanında...sana tavsiyem babana dayak yediğini falan ispatlaman çünkü kocan olacak kişi bellki çok iyi karşısındakini kandırıyor...baban sana değilde eşine inanmaya onu haklı görmeye kalkarsa eşin dahada yüz bulacaktır...bunları yazarken utanıyorum bir baba kendi evladına değilde damatına inanabiliyor ama maalesef böyle kişilerde var...o yüzden işini şansa bırakma zaten elinde yeterince delilde var...eğerki söylemeyi düşünürsen korkup cvp vermemeye kalkma ama tavsiyem bekle eşin konuşurken sus ne derse sabret onun lafı bitince o öyle değil böyle de...bu seferde işte hep böyle dırdır yapıyo dayanamıyorum falan diye üste çıkmaya çalışır...önceden asi olmanı bile kullanır...
ama bu sadece geçici süreliğine idare eder yani bir süre sonra tekrarlar...düzelir diye fazla ümid etme...benim bir yakınımında başına böyle bir şey gelmişti...kimseye duyurmadan ailesine anlattı kız...babası eşiyle konuştu sonra sert bir dille konuştu...birkaç gün idere etti sonra gene başladı...sonra kızın babası ve 1-2 kişi toplanıp bunu bir güzel benzettiler bir daha kızıma dokunursan seni gebertirim diye...kız boşanmak istemiyordu çünkü tahmin edersinizki yeni evli olduğu için çevre dedikodularından çekiniyordu...babası kızı buna rağmen eve getirdi...eşi kuzu kuzu geldi yalvarmalar falan sonra kız ailesi istemesede barıştı...sonra mı sonra dayak olmadı (eşinin korkusundan) ama o evlilikten artık hayır gelmedi çocuk bu sefer karı kız peşine düştü,ufak defek kumara başladı bunun üzerine ailesi öğrendiği gibi kızlarına sahip çıktılar...tabii eşi gene barışmak istedi ama ailesi izin vermedi haklı olarak zaten kızda artık bezdiği için barışmak istemiyordu...ama psikolojisi bazuldu uzun süre tedavi gördü...off çok kötüydü...
bunları sana anlatmamın sebebi artık ümit etme evliliğinizden artık bir hayır gelmez sadece süreyi uzatmış olursunuz...o ilk bulduğu fırsatta eli gene kalkacak,o laflar gene sana gelecek,karı kız ayakları başlayacak falan filan...inşaallah düzelir diyecem ama sen artık onunla ne kadar iyi olursun bilmiyorum...abinin düğününü bekliyorsan çevreye duyurmadan baban ve evli olan abinle onun gözünü korkutmanız şart...Allah yardımcın olsun...inan çok üzüldüm...
bu arada maalesef ki ailemizden birilerinin yaptığı hataların diyetlerini biz ödeyebiliyoruz...ama önemli olan herşeye rağmen ayakta durmayı başarabilmektir...sen onların yaptığı hataların diyetini ödedikçe ödersin...elalemin laflarına zorda olsa kulak tıkamalısın kimin ne dediği senin için önemli olmasın...unutma hiç kimsenin ağzını kapatamazsın sen dört dörtlükte olsan onlar konuşacak şey buluyorlar...sen sadece kendini düşünüp ileriye bak...onalrın kem sözleri için hayatını daha fazla karartma...ne kadar derine batarsan o kadar geç çıkarsın...ben artık öyle yapıyorum kim ne derse desin umrumda değil duyuyorum duymamazlıktan gelip sadece önüme bakıyorum...duymaya kalkarsan cvp. vermekten bıkarsın ve kafana taktıkça daha kötü bunalıma girersin...sen kendini bil yeter...
sende beni zaten kendi kendime yetiyodum bide sen yüklendin bir dert bir kader daha o kadar üzüldümki ... Sende bilirsin o zaman her sokatan her memlekte gittiginde ! Insahlar üvey annen dövüyomu? Annenimi seviyon babanımı ! Bunlardan nefret ettigim için kendime söyletmemek dertim.
EVET BABAM ona inandı babam konuştu ikimizlede fakat o herzaman öyle şeylerkonuştuki öyle laf cambazlığı yaptıki babam kızım hata sende seni biz böyle yetiştirdik hata yaptık o artak koca abi babam gibi olmaz dedi. benim gömlegimi ütülemesen ben başkasını giyer giderim kuru sogan kırsan yerim o koca illa olsun ister. sana demedimmi flan ben zaten ağlamaktan konuşmayı bırak artık gözlerimden akan yaştan kimseyi göremiyodum o kadar ağlamama babam giderken sarıldı ben baba diye ağlıyınca gel gidelim istersen dedi gitmedim işte bende...
diyoki ne istersen yapıyorum yemegini yapıyorum gezilim geziyoruz. senden zayıflamanı istiyorum yiyosun. sabah eve geliyorum yemek yok (sabah kavaltı yapılır diyorum) ben akşam işten geliysun yemegini yapıyorum bunumu hak ediyorum.sana onu yapıyorum bunu yapıyorum sen neyaptın benim için memlekete gitmek istyomuş benim yüzümden gidemiyomuş daha anasının babasının kapısından girebilecek gibi görmüyomuş beni. hafta sonu ablasıgile gittik orda bi tartışma oldu herks için döktü ablasigil flan o evdeken hep bana kızardı kimbilir ne laf soktunki bizimkilere aramıyorlar sormuyolar gelmiyor bize diye yapmadığını bırakmadı bana. biz gittik meger beni kardeşlerinden kıskanıyolarmış evlendiktn sonra aramamaya başlamış en son bensiz bir araya geldiğinde eşim bi gün tatilim var oda burlarda geçti demiş alınmışlar flan. ağladılar felan. yani benimle ilgili hiç bişi yok. tabi orda dayılandı ben 1 karıyı bırak 100 karı gelse gitse ailemi değişirmiyim flan ben karı sözüne gitcek adammıyım beni yerle bir ediyo farkında değil özlem bana laf geçirebilecek insanmı ben onu lise kapısından aldım eve kadın yaptım onu mazur görün sanki ben ibşi yaptım. saçma saçma şeyler o o gece orda doldu patlaması dün akşam olldu benle ilgisi yok ordan geldigindenberi suratı düşük dün akşamda memlekete gitme konusunu gçice düşünmüyorumseninle dedi dedidm duyduğun gibi benimle kimsenin sorunu yok herkesin seninlemiş dedim. başladı konuşmaya gördüm orda ablasıgil flan hepsi ev hanımı eşleridebenimle muhappet ediyorlar bişiler soruyolar işle ilgili flan yemek hazırlanıyodu enişte konuşuyo bölmek istemdim vayy efendimherkes koşuşturuyomuş ben yayılmış oturuyomuşum 2 gündür onamış suratı ben hiçbişi hak etmiyomuşum ona hiç bişi veremiyomuşum.benim için uykusuz kalıyomuş istediklerimi yapmak için (görseniz bişide istemiyorum istesemde ilkönce zayıfla sonra istediği alıcam söz)diyor.güvenlik geceleri sogukta nöbet tutuyomuş işi onun ben mişim sebebi. böyle şeyler söyleyince insan suçlu hissettiriyo.
bunların hepsini biliyorum hepsini ama umut ediyorum ya çok severek herkese kafa tutarak evlendik. böyle bitsin istemiyorum. yine iyi düşünmek yine onun hatlarını örtmek istiyorum her zaman yaptığm gibi ama birazdaha beklemem lazım bigün oda gelecek daha evleneli 4-5 ay oldu. en az 1 sene beklemek görmek istiyorum hala devam ediyomu . bi yanım hemen bitirmek bi yanım beklemek istiyo anlıyorum sizlerde bende aynı düüşüncedeyim dayak kötü söz duyunca olmuyor işte olmuyor. sadece kendini düşünmüyosun tmm benden önemli kimse yok ama işte...
bunların hepsini biliyorum hepsini ama umut ediyorum ya çok severek herkese kafa tutarak evlendik. böyle bitsin istemiyorum. yine iyi düşünmek yine onun hatlarını örtmek istiyorum her zaman yaptığm gibi ama birazdaha beklemem lazım bigün oda gelecek daha evleneli 4-5 ay oldu. en az 1 sene beklemek görmek istiyorum hala devam ediyomu . bi yanım hemen bitirmek bi yanım beklemek istiyo anlıyorum sizlerde bende aynı düüşüncedeyim dayak kötü söz duyunca olmuyor işte olmuyor. sadece kendini düşünmüyosun tmm benden önemli kimse yok ama işte...