Ben can yakmanin Ne oldugunu Canim yanarken Unuttum.

sana küfürler eden bir adama karşı bu kadar alttan alma. madem boşanmıyorsun, sınırını çek arkadaşım.. adam sana sövüyor mesajlarda, sen hala cevap veriyosun.. senin de hatan var..

Son düzenleme:
[sıze="2"]annen 3 kere evlenmiş, baban 2 kere evlenip boşanmış.
Anladığım kadarıyla.
Ben senden bir yaş büyüğüm.
Ve benim de annem babam ayrı.
Annem de, babam da 2 kere evlenip boşandılar.
Ve şuan babam sürekli sevgili değiştiriyor.
Bazen uzaklaşıp kurtulmak istiyorum.
Ama bunun için hiç evlenmeyi düşünmedim.
Yani, kusura bakma ama, sen annenle babanın yaptığı hatalardan ders alıp,okuyup iş güç sahibi olacağına, kalkıp kendini evlilik yollarına mı attın bu yaşında? Ki evlilikten önce dayak da yemişsin, hiç mi görmedi gözün?
Millete ne derim diyorsun.
Seninle aynı durumdayız aile konusunda. Inan bana, hayatımda hiçbir zaman milleti umursamadım. Bana sorduklarında , ayrılar iki kere evlenip boşandılar.
Her birşeyi de söylerim saklamadan.
Banane kardeşim! Millet önce kendi hayatına, namusuna, ahlakına bakacak...
Kimse kimsenin hayatından sorumlu değil. 2-3 kere evlendiler diye, dünyanın en namussuz insanı mı oldular? Kötü , günahkar mı oldular?
Adı üstünde,evlilik. Kalkıpta genelev de, orda burda yakalanmadılar.
Sen annenle babanın hatalarından ders almamışsın anlaşılan.
Bazen annemle babamın ayrı olduklarını öğrenenler, böyle acır gibi üzülür gibi bakıyorlar ya,
ben bu duruma fena gıcık olurum. Hatta direk söylerim, niye üzüldün ki ne var bunda ? Diye.
Bazen diyorum ki, halime şükrederek, hayırlısıymış ki ayrılmışlar...
Ayrılmasalardı, ben böylesine olgun 5 yaşımdan 21 yaşıma kadar böylesine görmüş geçirmiş,
olamazdım. O kadar güçlüyüm ki...
Beni kolay kolay hiçbir şeyin alt edebileceğini düşünmüyorum(allah çok büyük dertler vermesin tabi)
13 yıl üvey anne- üvey babayla yaşadım. Kadının kötüsünü de, erkeğin kötüsünü de gördüm.
Annem ikinci eşinden dayak ve ihanet yüzünden ayrıldı.
Annemin dayak yiyişine, kanlı yüzüne kaç kere denk geldim !
Inan bana bir evlat olarak, hayatımda yok etmek isteyip de, gözümün önünden atamadığım anlardı onlar.
Ne zaman koca dayağı desen, dayak deseler gözümün önüne gelir.
şimdi soruyorum sana? Yarın birgün çocuğun olduğunda, çocuğunun seni dayak yerken görmesini ister misin? Bunu bir anne olarak kendine yedirip, çocuğunun kalbine yakıştırabilir misin?
Bu evliliğin bir hata olmuş, yanlış yolu seçmişsin...
Seni acımasızca eleştirip, bunun anası babası da böyleydiii amaaan! Diyecek insanlar var ise,
onlar çevrende hayatında olmayıversin zaten! Niye onların tepkisinden çekinesin?
Senin hayatında seni herşeyinle sevecek insanların sözlerini umursa.başkalarının değil...
Sen de zor büyümüşsün, babam bana hep der; "seni zor büyüttük". Ben de o kadar zor büyüdüm ki...
Sokakta ip atlamam gereken yaşlarda, insanların yalanlarının, çirkefliklerinin üstünden atlayarak buraya kadar geldim.
Belki şuan da, bir şey olamadım. Aöf ten okul bitirip iş hayatına atılıcam son senem. Belki olamadım daha, ama inan bana tüm gücümle bir yerlere gelebilmeyi o kadar çok istiyorum ki. Ve evlilik son planda benim için. Belki de olmaz.olmazsa da. O kadar zor büyümüşüz, büyütmüşler, böylesine bir adamın ellerine mi vereceksin ömrünü?
Ağlattın beni burda....... :50:
[/sıze]

sende beni zaten kendi kendime yetiyodum bide sen yüklendin bir dert bir kader daha o kadar üzüldümki ... Sende bilirsin o zaman her sokatan her memlekte gittiginde ! Insahlar üvey annen dövüyomu? Annenimi seviyon babanımı ! Bunlardan nefret ettigim için kendime söyletmemek dertim.

canım benim nası bi sabır seninki nası bi çile inanamadım...
Ben kendimdekileri dert sanırdım ama inan utandım kendimden.
Ne kadar temiz kalpli nası melek bi insansın sen ya..inan ağlamamk için zor tutuyorum kendimi..
1 yaş küçüksün benden ama inan sarılıp koparmak istedim seni o insan bozmasının elinden..
çekme bu adamı yapma bunu kendine...hangi devirde yaşıyoruz kim ne diyebilirmiş sana ayrıldın diye...
Etseler bile o laf edenler çeksinler bakalım bu adamı nası oluyomuş...
Yapma bunu kendine.içim acıdı ya.bırak bu adamı naparsa yapsın...o yazışmaları versen mahkemeye yeter gerçekten de hiç bişey yapamaz...boşan kurtul..çalış ama bi yandan da sınava hazırlan üniyi kazan...bu hayat çekilmez gençliğine günah..
Allahım kurtarsın seni bu beladan:58:

lise bitti ama hemen aöf başladım 1. Sınıftayım daha ordan bitirmeye çalışıyorum ev iş koca eve yemek temizlik yetiştiremiyorum ama onuda araya sokmaya çalışıyorum.

Evlenmeden sana el kaldıran birinden, evlendikten sonra farklı olmasını bekleyemezsin zaten. Büyük hata yapmışsın evlenmekle ama çokta küçüksün yahu, o yaşta, senin koşullarında çoğu insan hata yapardı belki. Önemli olan bundan sonrası. Sen kendini ne kadar ezdirir, gururunu ne kadar ayaklar altına aldırırsan, o daha beterini yapacak. Anlattığın eş profilinden bu çıkıyor ortaya. Bir kere en başta böyle bir adamdan çocuk yapmayı aklından bile geçirme. Ruh sağlığı bozuk bir adamdan iyi bir baba olmayacağı kesin. Çocuğa da yazık olur. Hem de işler iyice içinden çıkılmaz hal alır. Sen kendini kurtarmaya bak. Daha çok gençsin, her şey daha güzel olabilir. Hem okuyormuşsun hem çalışıyormuşsun, yani kendine şu durumundan çok farklı, çok güzel bir gelecek kurabilirsin. Kendini o adama köle etme. Çok daha iyi bir hayatı hak ediyorsun unutma. Ailenden birilerinin yanına git, onlardan destek alamazsan kadın sığınma evleri var. Bunlar zor gelebilir ama sürekli küfür işitip, dayak yemekten daha zor olmamalı. Akıl veriyor gibi olmak istemem aslında ama kendimi senin yerine koymak bile şuan feci daraltıyor beni. O yüzden biran önce o ortamdan uzaklaşmanı söylemekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Umarım en kısa sürede daha iyi olursun.

Son düzenleme:
cnm.yaa...konuştukların bana çok yakın birini hatırlattı...içim okadar burkulduki...anladığım kadarıyla seni ona şuanda mahkum eden tek şey abinin huzuru...o evlenmeden iş büyürse onunda mutlu olamayacağından belki nişanlısının ailesi karışıklık çıkartır diye susmayı tercih ediyorsun...en azından babanla konuşsan seni anlayabileceğini söylemişsin...o bir güzel eşinle konuşsa en azından ailenin arkanda olduğunu ve bu yüzden seni kaybetme korkusundan frenleyebilir...o şu anda nasıl olsa gidemez düşüncesiyle seni ezdikçe eziyor...ailemin yanına geri nasıl giderim diye düşünme sakın insan ister istemez düşünüyor olabilir ama ailen öğrenince keşke daha önce söyleseydin niye eziyeti çekmeyi tercih ettin diyebilirler...yani anladığım kadarıyla ailen senin yanında...sana tavsiyem babana dayak yediğini falan ispatlaman çünkü kocan olacak kişi bellki çok iyi karşısındakini kandırıyor...baban sana değilde eşine inanmaya onu haklı görmeye kalkarsa eşin dahada yüz bulacaktır...bunları yazarken utanıyorum bir baba kendi evladına değilde damatına inanabiliyor ama maalesef böyle kişilerde var...o yüzden işini şansa bırakma zaten elinde yeterince delilde var...eğerki söylemeyi düşünürsen korkup cvp vermemeye kalkma ama tavsiyem bekle eşin konuşurken sus ne derse sabret onun lafı bitince o öyle değil böyle de...bu seferde işte hep böyle dırdır yapıyo dayanamıyorum falan diye üste çıkmaya çalışır...önceden asi olmanı bile kullanır...

ama bu sadece geçici süreliğine idare eder yani bir süre sonra tekrarlar...düzelir diye fazla ümid etme...benim bir yakınımında başına böyle bir şey gelmişti...kimseye duyurmadan ailesine anlattı kız...babası eşiyle konuştu sonra sert bir dille konuştu...birkaç gün idere etti sonra gene başladı...sonra kızın babası ve 1-2 kişi toplanıp bunu bir güzel benzettiler bir daha kızıma dokunursan seni gebertirim diye...kız boşanmak istemiyordu çünkü tahmin edersinizki yeni evli olduğu için çevre dedikodularından çekiniyordu...babası kızı buna rağmen eve getirdi...eşi kuzu kuzu geldi yalvarmalar falan sonra kız ailesi istemesede barıştı...sonra mı sonra dayak olmadı (eşinin korkusundan) ama o evlilikten artık hayır gelmedi çocuk bu sefer karı kız peşine düştü,ufak defek kumara başladı bunun üzerine ailesi öğrendiği gibi kızlarına sahip çıktılar...tabii eşi gene barışmak istedi ama ailesi izin vermedi haklı olarak zaten kızda artık bezdiği için barışmak istemiyordu...ama psikolojisi bazuldu uzun süre tedavi gördü...off çok kötüydü...

bunları sana anlatmamın sebebi artık ümit etme evliliğinizden artık bir hayır gelmez sadece süreyi uzatmış olursunuz...o ilk bulduğu fırsatta eli gene kalkacak,o laflar gene sana gelecek,karı kız ayakları başlayacak falan filan...inşaallah düzelir diyecem ama sen artık onunla ne kadar iyi olursun bilmiyorum...abinin düğününü bekliyorsan çevreye duyurmadan baban ve evli olan abinle onun gözünü korkutmanız şart...Allah yardımcın olsun...inan çok üzüldüm...

bu arada maalesef ki ailemizden birilerinin yaptığı hataların diyetlerini biz ödeyebiliyoruz...ama önemli olan herşeye rağmen ayakta durmayı başarabilmektir...sen onların yaptığı hataların diyetini ödedikçe ödersin...elalemin laflarına zorda olsa kulak tıkamalısın kimin ne dediği senin için önemli olmasın...unutma hiç kimsenin ağzını kapatamazsın sen dört dörtlükte olsan onlar konuşacak şey buluyorlar...sen sadece kendini düşünüp ileriye bak...onalrın kem sözleri için hayatını daha fazla karartma...ne kadar derine batarsan o kadar geç çıkarsın...ben artık öyle yapıyorum kim ne derse desin umrumda değil duyuyorum duymamazlıktan gelip sadece önüme bakıyorum...duymaya kalkarsan cvp. vermekten bıkarsın ve kafana taktıkça daha kötü bunalıma girersin...sen kendini bil yeter...

cnm.yaa...konuştukların bana çok yakın birini hatırlattı...içim okadar burkulduki...anladığım kadarıyla seni ona şuanda mahkum eden tek şey abinin huzuru...o evlenmeden iş büyürse onunda mutlu olamayacağından belki nişanlısının ailesi karışıklık çıkartır diye susmayı tercih ediyorsun...en azından babanla konuşsan seni anlayabileceğini söylemişsin...o bir güzel eşinle konuşsa en azından ailenin arkanda olduğunu ve bu yüzden seni kaybetme korkusundan frenleyebilir...o şu anda nasıl olsa gidemez düşüncesiyle seni ezdikçe eziyor...ailemin yanına geri nasıl giderim diye düşünme sakın insan ister istemez düşünüyor olabilir ama ailen öğrenince keşke daha önce söyleseydin niye eziyeti çekmeyi tercih ettin diyebilirler...yani anladığım kadarıyla ailen senin yanında...sana tavsiyem babana dayak yediğini falan ispatlaman çünkü kocan olacak kişi bellki çok iyi karşısındakini kandırıyor...baban sana değilde eşine inanmaya onu haklı görmeye kalkarsa eşin dahada yüz bulacaktır...bunları yazarken utanıyorum bir baba kendi evladına değilde damatına inanabiliyor ama maalesef böyle kişilerde var...o yüzden işini şansa bırakma zaten elinde yeterince delilde var...eğerki söylemeyi düşünürsen korkup cvp vermemeye kalkma ama tavsiyem bekle eşin konuşurken sus ne derse sabret onun lafı bitince o öyle değil böyle de...bu seferde işte hep böyle dırdır yapıyo dayanamıyorum falan diye üste çıkmaya çalışır...önceden asi olmanı bile kullanır...

ama bu sadece geçici süreliğine idare eder yani bir süre sonra tekrarlar...düzelir diye fazla ümid etme...benim bir yakınımında başına böyle bir şey gelmişti...kimseye duyurmadan ailesine anlattı kız...babası eşiyle konuştu sonra sert bir dille konuştu...birkaç gün idere etti sonra gene başladı...sonra kızın babası ve 1-2 kişi toplanıp bunu bir güzel benzettiler bir daha kızıma dokunursan seni gebertirim diye...kız boşanmak istemiyordu çünkü tahmin edersinizki yeni evli olduğu için çevre dedikodularından çekiniyordu...babası kızı buna rağmen eve getirdi...eşi kuzu kuzu geldi yalvarmalar falan sonra kız ailesi istemesede barıştı...sonra mı sonra dayak olmadı (eşinin korkusundan) ama o evlilikten artık hayır gelmedi çocuk bu sefer karı kız peşine düştü,ufak defek kumara başladı bunun üzerine ailesi öğrendiği gibi kızlarına sahip çıktılar...tabii eşi gene barışmak istedi ama ailesi izin vermedi haklı olarak zaten kızda artık bezdiği için barışmak istemiyordu...ama psikolojisi bazuldu uzun süre tedavi gördü...off çok kötüydü...

bunları sana anlatmamın sebebi artık ümit etme evliliğinizden artık bir hayır gelmez sadece süreyi uzatmış olursunuz...o ilk bulduğu fırsatta eli gene kalkacak,o laflar gene sana gelecek,karı kız ayakları başlayacak falan filan...inşaallah düzelir diyecem ama sen artık onunla ne kadar iyi olursun bilmiyorum...abinin düğününü bekliyorsan çevreye duyurmadan baban ve evli olan abinle onun gözünü korkutmanız şart...Allah yardımcın olsun...inan çok üzüldüm...

bu arada maalesef ki ailemizden birilerinin yaptığı hataların diyetlerini biz ödeyebiliyoruz...ama önemli olan herşeye rağmen ayakta durmayı başarabilmektir...sen onların yaptığı hataların diyetini ödedikçe ödersin...elalemin laflarına zorda olsa kulak tıkamalısın kimin ne dediği senin için önemli olmasın...unutma hiç kimsenin ağzını kapatamazsın sen dört dörtlükte olsan onlar konuşacak şey buluyorlar...sen sadece kendini düşünüp ileriye bak...onalrın kem sözleri için hayatını daha fazla karartma...ne kadar derine batarsan o kadar geç çıkarsın...ben artık öyle yapıyorum kim ne derse desin umrumda değil duyuyorum duymamazlıktan gelip sadece önüme bakıyorum...duymaya kalkarsan cvp. vermekten bıkarsın ve kafana taktıkça daha kötü bunalıma girersin...sen kendini bil yeter...

EVET BABAM ona inandı babam konuştu ikimizlede fakat o herzaman öyle şeylerkonuştuki öyle laf cambazlığı yaptıki babam kızım hata sende seni biz böyle yetiştirdik hata yaptık o artak koca abi babam gibi olmaz dedi. benim gömlegimi ütülemesen ben başkasını giyer giderim kuru sogan kırsan yerim o koca illa olsun ister. sana demedimmi flan ben zaten ağlamaktan konuşmayı bırak artık gözlerimden akan yaştan kimseyi göremiyodum o kadar ağlamama babam giderken sarıldı ben baba diye ağlıyınca gel gidelim istersen dedi gitmedim işte bende...

sende beni zaten kendi kendime yetiyodum bide sen yüklendin bir dert bir kader daha o kadar üzüldümki ... Sende bilirsin o zaman her sokatan her memlekte gittiginde ! Insahlar üvey annen dövüyomu? Annenimi seviyon babanımı ! Bunlardan nefret ettigim için kendime söyletmemek dertim.

:) Biliyorum. Ama onları takarsak hayat yaşanılmaz olur. İnsanların ağızları torba değil maalesef :31:

dayak yediğin halde nasıl evlendin?
ben aşık olduğum, o zamana kadar bir kez bile kavga etmediğim adamdan dayak yediğim için ayrıldım.
yüzünü bile görmek istemiyorum artık ben ama sen evlenmişsin.
eli bir kez kalkanın bir daha durmaz.
ailen arkandaysa, destek olacaklarsa hiç durma bırak gitsin.
hiç kimse senden daha kıymetli değil.

EVET BABAM ona inandı babam konuştu ikimizlede fakat o herzaman öyle şeylerkonuştuki öyle laf cambazlığı yaptıki babam kızım hata sende seni biz böyle yetiştirdik hata yaptık o artak koca abi babam gibi olmaz dedi. benim gömlegimi ütülemesen ben başkasını giyer giderim kuru sogan kırsan yerim o koca illa olsun ister. sana demedimmi flan ben zaten ağlamaktan konuşmayı bırak artık gözlerimden akan yaştan kimseyi göremiyodum o kadar ağlamama babam giderken sarıldı ben baba diye ağlıyınca gel gidelim istersen dedi gitmedim işte bende...

tahmin ettiğim gibi...ama en azından açık bir kapın var...baban seni yalnız bırakmayacak gibi görünüyor...eğer ki baban eşinin yanında böyle konuştuysa eşine daha çok yol açmış... galiba baban dayak olayını bilmiyor...basit şeyler yüzünden evliliğin sana ağır geldiğini düşünüyor olabilir...o senin dik başlılığını bildiği için hala öylesin o yüzden anlaşamıyorsunuz ve zamanla düzelir diye beklemeyi tercih etmiş olabilir...bence bir an önce babana anlat dayak olayını izleri varsa göster...baban senin yanında olmalıki o da yüz bulup tepene çıkmasın,o zaman korkudan sana en azından elini süremez...abin evlenincede hiç bekleme bırak o adamı...ailende biz sana söylemiştik falan diye konuşursa hiç takma...böyle eşinden bir sürü hakaret duymaktan,dayak yemekten iyidir...en azından ailen bir süre konuşur sonra unutulur...sen o adamla birlikte olduğun sürece sözlü ve fiili eziyetler devam edecektir...karar senin...ben herşeyde hemen boşanılması taraftarı biri değilim ancak senin durumun farklı cnm...zamanla düzelecek şey var düzelmeyecek şey var...evliliğin en önemli temeli saygıdır ve o adamda zerre kadar yok...baksana seni birde komplekse sokmaya çalışıyor...benliğini kaybettirmeye çalışıyor...

ne olur daha fazla ezdirme kendini. ağzım açık okudum yazılanları. lütfen babana anlat bir an önce, işten izin al babana git gerekirse ama konuş bu durumu... boşan o adamdan da hiçbir şey yapamasın sana artık :(

diyoki ne istersen yapıyorum yemegini yapıyorum gezilim geziyoruz. senden zayıflamanı istiyorum yiyosun. sabah eve geliyorum yemek yok (sabah kavaltı yapılır diyorum) ben akşam işten geliysun yemegini yapıyorum bunumu hak ediyorum.sana onu yapıyorum bunu yapıyorum sen neyaptın benim için memlekete gitmek istyomuş benim yüzümden gidemiyomuş daha anasının babasının kapısından girebilecek gibi görmüyomuş beni. hafta sonu ablasıgile gittik orda bi tartışma oldu herks için döktü ablasigil flan o evdeken hep bana kızardı kimbilir ne laf soktunki bizimkilere aramıyorlar sormuyolar gelmiyor bize diye yapmadığını bırakmadı bana. biz gittik meger beni kardeşlerinden kıskanıyolarmış evlendiktn sonra aramamaya başlamış en son bensiz bir araya geldiğinde eşim bi gün tatilim var oda burlarda geçti demiş alınmışlar flan. ağladılar felan. yani benimle ilgili hiç bişi yok. tabi orda dayılandı ben 1 karıyı bırak 100 karı gelse gitse ailemi değişirmiyim flan ben karı sözüne gitcek adammıyım beni yerle bir ediyo farkında değil özlem bana laf geçirebilecek insanmı ben onu lise kapısından aldım eve kadın yaptım onu mazur görün sanki ben ibşi yaptım. saçma saçma şeyler o o gece orda doldu patlaması dün akşam olldu benle ilgisi yok ordan geldigindenberi suratı düşük dün akşamda memlekete gitme konusunu gçice düşünmüyorumseninle dedi dedidm duyduğun gibi benimle kimsenin sorunu yok herkesin seninlemiş dedim. başladı konuşmaya gördüm orda ablasıgil flan hepsi ev hanımı eşleridebenimle muhappet ediyorlar bişiler soruyolar işle ilgili flan yemek hazırlanıyodu enişte konuşuyo bölmek istemdim vayy efendimherkes koşuşturuyomuş ben yayılmış oturuyomuşum 2 gündür onamış suratı ben hiçbişi hak etmiyomuşum ona hiç bişi veremiyomuşum.benim için uykusuz kalıyomuş istediklerimi yapmak için (görseniz bişide istemiyorum istesemde ilkönce zayıfla sonra istediği alıcam söz)diyor.güvenlik geceleri sogukta nöbet tutuyomuş işi onun ben mişim sebebi. böyle şeyler söyleyince insan suçlu hissettiriyo.

Şu anlattıklarına bakılırsa ve eğer dövmek "hak edilebilir" birşeyse o herifin gözünde, öncelikle dayağı kendisi hak etmiş. Ne demek "1 karı değil, 100 karı olsa ailemi feda etmem", nefret ediyorum böyle çiğ erkeklerden.
Bak güzelim, 2 şey vardır ki asla hak edemezsin: ihanet ve şiddet..
Alkollü araç kullanmak gibi düşün..
Eğer direksiyondaki alkollü ise, ona gelip arkadan da vursalar, önüne bir yaya da atlasa her türlü o direksiyonaki 8/8 suçludur. Çünkü alkol almıştır. Savunması olamaz.
Onun gibi.. İhanet ve şiddetin de "ama o şunu yaptı, bunu dedisi" olmaz..
Konuşarak çözemiyorsan boşanacaksın, o kadar. Dayak ne demek.. Ve en kötüsü dayak bir defa başlarsa, artık dayak atılan kişi kendini değersiz hissedeceğinden zamanla "dayağı hak ettiğine" kendisi de inanıyor.

ne iğrenç bi konuşma . . . Pislikkk heriffff. . bu adam düzelmez bunu bil . sende onun bunun düğününü beklersennn daha çok dayakta lafta yersinnn. . . :47: elini çabuk tut. . gidiyor gençliğin elinden :50:

Canım face'deki konuşmanızı okudum ve sana kızdım. Yanlış anlamazsan sana nedenini açıklamak istiyorum; bu adam sana şiddet uyguluyor; hayır sadece dayaktan bahsetmiyorum şiddet yalnızca kötekle olmaz. Sana küfür etmesi de şiddettir. Neyse işte adam resmen sana küfür ediyor ve sen bu adamla sabah akşam görüşüyorsun? Nasıl yani? Çarşamba küfür ediyorsa e perşembe neden konuşuyorsun ki? Adam coşmuş diyordur ki içinden "ohooo ben buna ne söylesem umursamıyor, dur daha beter olayım". Anlatabiliyor muyum? Adamın korkusu yok, sende de adamla küs duracak sebat yok. Adama karşı surat yap demiyorum, ciddi ol diyorum.

onunla küs durmakmı o buna izin vermeidiği için bnları yaşıyoruz. kesinlikle yaşadıklarını unutacak ve normal olacaksın yoksa o kavga o tartışmalar kapanmıyor. kapatmıyor onun dediği olmadıkca öyle köpek bir inadı var. bende istiyorum küsim yatağımı ayırım akıllansın özür dilesin ibir kes bile özür dilese hayvanlık yaptım dese yemin sorun yapmam ama ben haklıyken bile zorla özür diliyorum ayaklarına kapanıyorum ne yapım olay iyice büyüyo kaza yla öldürür bile beni okadar gözü dönüyo.

sanki yeni sıfırlanms hayt gibi grünsde içerde biyerler yıkık dökk nekadr saklayblrsn
bugün cuma ayın 22 si. dün neler yaşadım bugünse herşey normal. hayat bu mu? sana yapılanı unutmak mı?
eve gittiğimde güler yüzlü bi eş sanki hiçibşi yaşanmamış derecesinde konuşkan ve şakacı hiç bir önceki akşamki konuşmaya dönme ihtiyacı hissetmeden geçirilen 1-2 saat. ama bilmiyorki içimde neler neler var kusmak için gün beklediğimi bilmiyoki bana iyi davranırken benim davranışlarımın yalan olduğunu.

en yakın zamanda en normal anında konuşucm. bu zamana kadar bir sürü olay oldu hep sustum sindirdim. ama bir defa daha olursa ilk önce karakola sonra avukat ordan aileme gidicem, eğer geri döncek olsam bu zamana kadar çok gider gelirdim. sana ilk ve sonkez söylüyorum dicem. daha sonra sinirden tabi yine kavgalar gürültüler kopacak ve ben yapıcam ddiklerimi.

yine yemek yapmadım istemiyorumki yapmakdinlenmek hiç uyanmadan uyumak istiyrom. ama anlamıyor kendini herşeydne önemli görüyor . KOCA demek sizden benden farklı bir kelime onda hükümet hissediyo kendini. nese işte öyle ben çokmu safım çok mu salağım .. bu köpek adama açıyomuyum sevmiyomuyum alışkanlıkmı? ne diyorum o kim o olmasa hiçmiyim fla o olmasada olur diyorum...

Sana akıl vermek istemem ama yaşanmış hemde çok yakınımda yaşanmış bir olayı anlatayım sadece. Taktir sana kalmış. Benim bir arkadaşım vardı. Onun kuzeni de istemediği bir evlilik yaptı. Daha doğrusu olay şöyle oldu:

Kız nişanlandı. Nişanlı iken kocasından dayak yedi. Ailesi araya girdi filan barıştılar. Ama kız hiç istemedi. Ailesi de kıza baskı yaptı adı çıkar diye korktular ve evlendiler. Bu kız çalışmıyordu akşama kadar evdeydi. Ama sorunlar hala devam etti. Tabi adamın psikolojik hastalığı vardı ve sürekli ilaç kullanıyordu. Evliyken de aynı şeyler olunca kız evi terk etti. Yine araya ailesi girdi biz ne deriz elaleme dediler. Kız geri döndü. Bir çocukları oldu.Bir dönem bu adam ilaçlarını kullanmamaya başladı. Tabi kızın haberi yok. Bir gece kızın kardeşinin eşine bir telefon geliyor, "ben ... yı öldürdüm". Hemen gidiyorlar eve kızı boynundan bıçaklamış ve tabi 3 yaşındaki çocukları da bu olaya şahit olmuş. Adam hapiste kız mezarda çocuk anneannede.

Böyle adamlar ruh hastası lütfen bunu kabul et. Bırak karısını herhangi bir canlının canını yakabilecek kadar gaddar olan biri hastadır. Ve böyle hasta insanların ileride ne yapacakları da belli olmaz. Yaşın daha çok küçük. Bence abinlere anlat. Gerekirse polise savcıya gidin. Hiç kimse mükemmel olamaz ama bu karşındakine işkence yapabileceğin anlamına gelmez. Kimse senin yaşadığını neler çektiğini bilemez. O işkenceyi hayatın boyunca çekemezsin. Anlattığım olaydaki kızın annesi şimdi kafasını yerlere vuruyor. keşke kimse yüzümüze bakmasaydı da kızım yaşasaydı diyor. Ama iş işten geçti.

Benim yeğenlerimden 1 yaş büyüksün ve onlar benim için daha bebek gibiler. Ben dökülen bir saç teline bile kıyamazken adamın teki ona işkence yapacak. Düşünemiyorum. Allahım kimsenin evladının karşısına böyle adamlar çıkarmasın, kimseyi böyle canilerle karşılaştırmasın. Allah sana yardımcı olsun ama lütfen kader diyip Allah'a bırakma. Aillah akıl vermiş aklını kullan. Dilerim senin için en iyi şekilde çözersin bu durumu. Sakın kendine olan güvenini yitirme.

Yazdıklarım belki sana çok katı gelecek ama, ben senin yaşında bir kardeşi olan ablayım, kardeşimin değil dayak yemesi, kötü bir tek söz işitmesine tahammül edemem, onu senin yerine, aileni kendi yerime koydum yazdıkların içimi acıttı.
Öncelikle hiçbir koşul, bu işkenceyi çekmenden daha kötü olamaz,
Biliyorum yaşamadan konuşmak kolay diyorsun ama, ortada bir suç var, sen bu adamı şikayet etmeyerek o suça ortak oluyorsun... Şu an senin durumunda olsam hiç ir şeyden korkmazdım, başına daha kötü ne gelebilir ki? Şu an da hayatın tehlikede zaten...
Dünyada hiç bir yaratık sevdiğine kıyamaz, kıyıp da bir fiske vuramaz, bu yaratığın gözünde zerrece değerin yok, piskopatça isteklerini seninle tatmin ediyor, sen susmaya devam ettikçe şiddetin boyutu artacak ve son noktaya gelecek bunu sen de biliyorsun.
Varsayalım bir süreliğine düzeldi, her şey güllük gülistanlık oldu, bir de çocuk yaptınız, çocuğunuz en ufak hatasında senin şu an gördüğün muameleyi görecek babasından, bunu kaldırabilecek misin?
Hiç bir şeyi bekleme, hemen kaç kurtul, bu adamla kaldığın her saniye, kendi sonunu hazırlıyorsun.

bunların hepsini biliyorum hepsini ama umut ediyorum ya çok severek herkese kafa tutarak evlendik. böyle bitsin istemiyorum. yine iyi düşünmek yine onun hatlarını örtmek istiyorum her zaman yaptığm gibi ama birazdaha beklemem lazım bigün oda gelecek daha evleneli 4-5 ay oldu. en az 1 sene beklemek görmek istiyorum hala devam ediyomu . bi yanım hemen bitirmek bi yanım beklemek istiyo anlıyorum sizlerde bende aynı düüşüncedeyim dayak kötü söz duyunca olmuyor işte olmuyor. sadece kendini düşünmüyosun tmm benden önemli kimse yok ama işte...

bunların hepsini biliyorum hepsini ama umut ediyorum ya çok severek herkese kafa tutarak evlendik. böyle bitsin istemiyorum. yine iyi düşünmek yine onun hatlarını örtmek istiyorum her zaman yaptığm gibi ama birazdaha beklemem lazım bigün oda gelecek daha evleneli 4-5 ay oldu. en az 1 sene beklemek görmek istiyorum hala devam ediyomu . bi yanım hemen bitirmek bi yanım beklemek istiyo anlıyorum sizlerde bende aynı düüşüncedeyim dayak kötü söz duyunca olmuyor işte olmuyor. sadece kendini düşünmüyosun tmm benden önemli kimse yok ama işte...

Yavrum daha yaşın 20, daha güzel günler göreceksin. Sen kötü yola düşmedin, hırsızlık yapmadın, katil olmadın. Namusunla evlendin. Seni Allah'tan başka kimse yargılayamaz. Kocasından ayrılan ilk kadın sen değilsin, sonuncu da sen olmayacaksın. Kim ne der diye düşünüyorsan kırar dizini oturursun babanın evinde, ya da evden işe işten eve kimse ağzını açıp bir şey diyemez. Sana burda tek bir mesaj veriyor herkes: Kaç canını kurtar. He sen adamı seviyorsan, onu da bilelim de başka akıl verelim tatlım.

İşte.. si yok canım bunun, dünyaya bir kez geliyoruz ve nasıl bir hayat sürdüreceğimiz bizim elimizde, sen daha kendine değer vermeyi öğrenememişsin, hayatının kıymetini bilmiyorsun. Yaşadığın korkular, çektiğin acıya döktüğün gözyaşına değer mi? Birkaç ay sonra 30uma giriyorum, hayatımın değil 1 yılı, 1günü bile öyle kıymetli ki benim için, o 1 günü bile heba ettirmem kimseye, büyük konuşmuyorum eminim, 6 yıllık taptığım kocam bugün bir fiske vursa bana, bir daha bir ömür yüzümü göremez. Çünkü o bir tokat, sadece bir tokat değildir, onun adam olmadığının, beni sevmediğinin, gözünde hiç bir değerim olmadığının kanıtıdır benim için.

Gerçi ne desek boş, sen kararını vermişsin.

Umarım 1 yıl sonra çok geç olmaz...

Son düzenleme:
Back
X