Ben çocukken......... sanardım!

Ben küçükken kuş başı eti gerçek kuş başı sanardım
Hatta bir sefer babam kuş başı et almaya giderken nasıl yalvarmıştım nolur kuş başı alma baba diye

Ben çocukken çıkardığımız kıyafetleri katlamazsak şeytanlar giyer zannederdim. Arkadaşım öyle demişti, o yüzden küçükken çok düzenliydim.
Bir de öpüşünce çocuk oluyor zannederdim. Rosalindaları Mariaları izlemekten.

Ben deee mesela dirseğimizi çarptığımızda bir yere böyle karıncalanır bir garip olur ya onun adını "elma" sanardım.Bir arkadaşım onun adı elma demişti

Esime bankaya gidelim para yatirmamiz lazim dedim bi seferinde,bir kac gun sonra 4 yasinda ki yegenim 'teyze hadi kalk bankaya gidelim para kalkmis onu yatiralim'dedi gulmekten olmustuk:)

kucukken televizyonun icini acmaya calisirdim bende icine gircem derdim anneme insanlari tv nin icinde sanirdim

kendi etrafımda bi süre döndükten sonra durduğumda hissettiğim baş dönmesini.dünyanın kendi etrafında dönüşü sanardım

Bende küçükken babamın babası olan dedemle ananemin evleneceğini sanırdım, ikisinin de eşleri ölmüştü ve yanlız yaşıyorlardı hep bir gelişme bekledim, ama sonra dedecim vefat etti Allah rahmet eylesin ona.

Muhtemelen 5-6 yaşlarındayım.
O dönemde Pembo diye bir sakız vardı, belki hatırlayan olur. Deli gibi para harcıyorum o sakıza. Müptelayım resmen.
Valide hanım illallah etti bir gün ve uyuşturucu batağına düşmüş kızını çekip kurtarmak istercesine "Yok sana para mara!" gibi sert bir çıkışta bulundu.
Çıktık sokağa arkadaşlarla, yoksunluk belirtileri başladı tabi bizde.
Arkadaşlar da züğürt.
Dedik "N'apalım, para yok. Çalacağız mecbur."
Girdik bakkala, biz bakkal amcayı oyalıyoruz, arkadaş da sakızları avuçluyor.

Çıktık bakkaldan, sokak arasına girip hemen çiğnedik birer tane.
Sonra bizi bir korku tuttu.
"Ya polisler bizi yakalarsa?" Anam, 4 çocuk birlikte böyle aklımız gitti.
Sonra aklımıza parlak bir fikir geldi ve aynı bakkala gidip bir tane de gazete çaldık hemen.
Okuma yazma bilmiyoruz. Paylaştık gazetenin sayfalarını, kendi resimlerimizi görecek miyiz diye çılgınlar gibi bakıyoruz sayfalara.

Sakız hırsızlarııı! gibi bir manşetle resimlerimiz yoktu çok şükür.
Ertesi gün gidip olayı anneme anlattım.
Sakız bağımlısı bir kleptoman olan bana öyle fantastik terlik atışları yaptı ki uzunca bir süre sakız çiğnemedim.
Aynı gün gidip bakkal amcaya sakız ve gazete paralarını verdi.
Bense bir daha hiçbir zaman o bakkalın önünden geçmedim.

Velhasıl ben çocukken bakkaldan sakız çalan çocukların anında gazeteye düşeceğini sanırdım.

biraz ayıp ama sizi okuyunca içimden geldi
daha önce kimseye anlatmamıştım:)

Canım sıkılınca annemin dergilerini karıştırıyordum.BURDA olsun yemek dergileri olsun...Bir gün bebeğim ve ben mi ne öyle bi anne çocuk dergisini karıştırıyorum,10 yaşıma daha girmemişim...Arka sayfalarda bi soru 'hamile kalmak istemiyorum,eşim dışarı boşalıyo ama bu durum hoşuma gitmiyo ne önerirsiniz' diye.Ben bunu okuduktan sonra çook uzun bi zaman boyunca hamile kalmak istemeyen kadınların eşlerini başka kadınlara gönderdiklerini zannederdim .Hatta annem evlendiği sene hamile kaldığı için içten içe gururlanırdım,babam annemi aldatmamış diye

Ben küçükken ( çokta küçük sayılmam ilkokul fiilan ) ve hiç köy de görmediğimden anne ' karpuz ağaç ta nasıl duruyo , adamların kafasına düşmez mi ? ' gibi sorular çok sormuşum

Ben cocukken insanların dunyaya ısınlanarak geldigini sanardim. Yani leylekler getirmiyor ya da anneler dogurmuuyor ısınlanarak geldigimizi sanardim

Ben çocukken, yonca evcimik'in "Abone" şarkı sözlerinin bilekleri cebimde olduğunu sanırdım. Meğer biletleri cebimdeymiş...
Ay Dedenin yüzü var ve bize gülüyor sanırdım...
Toplu halde gördüğüm karıncaların düğüne gittiklerini sanırdım...
Büyüyünce hemen bir işim olacağını sanırdım.
Oyuncak bebeklerimin yalnızken canlandıklarını sanırdım... vs... vs...

antalyayı yurt dışı zannederdim
bi de şimşek çaktığında birilerifoto çekiyo zannedip poz verirdim aklıma gelmiyo şuan ya vardı daha

Ben ufakken Allahı cüppe giyen büyük bir dev sanıyordum :)Tabi bu oğlumun elektirik sobasını Allah sanması kadar komik gelmedi:)

Ben küçükken Kabeyi (Osmanlıda olduğu gibi) ülkemizin sınırlarına dahil sanırdım. öyle olmadığını öğrenince de çok üzülmüştüm.
Ben küçükken herkes müslüman sanırdım. Çünkü bozulan dinin saçmalıklarını okumuştum öyle saçmalıklara hadi cahiliye devrinde inanılmış şimdi hangi salak inanacak derdim

ben küçükken izmir'liler daha iyi bilir kömürde kumruyu kuş olan kumru sanar üzülürdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…