- 15 Aralık 2017
- 532
- 373
- 103
- 36
- Konu Sahibi sardunyaaaa
-
Ne diyim bu adamlara savaşma seviş eşinle halbukiKesinlikle eşim çaktırmadan yapmaya çalışmak çok zor oluyor, bir de huyudur gözlemlemek, izlemek, seyirci kalıyor yeri gelince önüme çıkarıyor.
Eşime dedim bi kezinde onu, kendi yorulmadigi için benim herkesin önünde dolaşmam, kendi ailesine de sıra gelecek tabi, onu da düşündüğü için işine geliyor. Bi gün geldiler yine plan yapıyor şu gün şuraya götürelim, şunu yedirelim icirelim, kendi ailemin düşmanı değilim tabi bende isterim ama artık sıkıcı olmaya başladı bu yaşadıklarımdan sonra, neyse işte ben de dedim ki artık kimse misafir değil, her gelmelerin de yeni bir yer gösterme, yedirip içime derdinde olma, yılda bir görüşsek anlarımda artık gerek yok dedim.ama değişen birsey olmuyor sanki ya,tek bu durumdan rahatsız olan benim sanki.
Dinlenmeye geliyor, biraz mutfağa girse hemen imalı tel.de konuştuklarına, bir değişiklik yok, o mutfaktan çıktık, bu mutfağa girdik, aynı işler burda da var diyor .. Ne olacaksa yani.. yemek yapmasam filan da eşimin gözüne çok batacak, kendi ailesi boyle, kendi ailesiyle anlasamiyor daha dedirtip,o fırsatı da vermek istemiyorum eline is
Kısasa Kısas Yapıyor Yani...Cok zor bu durum gerçekten, eşimin ailesi olsa söylenirdim, topu ona atardım çözsün diye ama şimdi böylesi çok zor oldu benim için.. eşimde sanki hwrseyin farkında gibi hani gözlemliyor bizi resmen.. ailemin bu rahat tavırlarından cesaret alıyor resmen, hem kendi için hem kendi ailesi için.. nasilsa sardunya kendi ailesine sesi çıkmıyor, benzer durumlar bizde yaşatabiliriz gibisinden.. Bu çok korkutuyor beni.
Yok artık yatacak yer yemek masrafı çıkar oh ne güzelEn az 10 gün. Bir aya kadar değişiyor.
Aynen öyle. Kendi aileme yaptığım herseyi kendi ailesi içinde ister ilk günden beri böyledir. Anneme hediye mi aldım, benimkine de alalım, orda uc gun mu kaldik, kesinlikle öteki yerde de o kadar kalınır.annemlerim gejecegini duyarim, tamam derim,otekilerin gelmesi de yakindir, İste bu tatil meselesi de aynı böyle oldu, benimkilere teklif etti, ben anladimm kökenli ailesiyle gitmek istiyor, artık bir defa teklif etti ya benimkiler gelmese de o tatile, kendileri gelmek istemedi, gayette rahat bizimkilerle de gidebiliriz diyecek, cunku benimkilere de teklif etmiş olmanın rahatlığı var.Kısasa Kısas Yapıyor Yani...
Tatiller halbuki ki buraya tasinmamizda ki en büyük artimiz olacaktı, ben zaten fazla istekli değildim bu yakınlar konusunda, bana tatili de hep bir artı olarak söyledi, tek cazibesi buydu yani. Gitmedik mi gittik bu yıl kendimiz, ama bir sonrakine onları davet etmesi beni korkuttu, cunku tanıyorum esimi.Ben çalıştığım dönemde eve gelen kim olursa olsun ilk gün harici hizmet etmedim şuanda da etmem herkesin eli ayağı var alsınlar ben yorulup hizmet etmem bunu da herkese söylerim. Eşiniz kendi ailesi için önden yaptığı stratejisini kendi giderek ödesin ben olsam gitmem ortak alınmayan hiçbir karara uymam.
12 yıllık evlisiniz ve anneniz şu an 47 yaşında? Yani siz evlendiğinizde anneniz 35 yaşında mıydı12 yıllık evliyiz ama dediğim gibi çok uzak sehirdeydik.yilda bir biz gelir tüm izni kullanırdık, onlarda gelince bir ay kalırlardi. Yılda bir gidiyoruz neyse derdik.. ama bu yıllar içinde uzun kalmalar zor oldu cocuk filan derken. Bari yakın illere taşınalım bir kaç ayda hafta sonu cumadan gideriz kalırız, Bayrama gideriz , hem uzun kalıp sıkılmayız dedik..tatilimiz bize kalır dedik ama daha birinci yılım ben sıkıldım.. biz gidince bir gece kalıyoruz sıkıcı olmuyorda, bi gelen olup uzun kalınca zor oluyor.bir de böyle fırsat kollad8gini düşündüğüm es ile birlikte
Tatiller halbuki ki buraya tasinmamizda ki en büyük artimiz olacaktı, ben zaten fazla istekli değildim bu yakınlar konusunda, bana tatili de hep bir artı olarak söyledi, tek cazibesi buydu yani. Gitmedik mi gittik bu yıl kendimiz, ama bir sonrakine onları davet etmesi beni korkuttu, cunku tanıyorum esimi.Ben çalıştığım dönemde eve gelen kim olursa olsun ilk gün harici hizmet etmedim şuanda da etmem herkesin eli ayağı var alsınlar ben yorulup hizmet etmem bunu da herkese söylerim. Eşiniz kendi ailesi için önden yaptığı stratejisini kendi giderek ödesin ben olsam gitmem ortak alınmayan hiçbir karara uymam.
Evet evet iki ailede gençti, bizde evlenirken yirmili yaşlara henüz girmiştik filan yani. genç kaynana oldular, gencc annenne babaanne.12 yıllık evlisiniz ve anneniz şu an 47 yaşında? Yani siz evlendiğinizde anneniz 35 yaşında mıydı
Oo çocuğumaa bakmak zorunda kaldı ayrı ayrı zamanlarda toplasan uc ayı bulmaz, iş çıkışı markete ugrayalim dedik.. eve geldim bir surat bir surat, neymiş gün icinde yorulmuş zaten, çocuğu da alıp gitseymisim, alllah allah dedim ya, evde anneannesi var diye de mi rahat edemiycez dedim sadece..diyorum ya eşimin yanında tartışmaya girmek istemiyorum, çok sivri dilli, sert mizacım vardır.. hani öyle şakadan lafı geçiripte oturabilen insanlardan değilim malesef..bununda sıkıntısını yaşıyorum haliyle..belki kendi ailesi için dememiştir. benim eşim de yedirelim icirelim gezdirelim ister. bizim aileler gerek yok deyip oturuyo evde. siz gidin biz çocuğa bakarız modundalar. hatta benim ailem eşinizin ailesi gibi çok az gelir gelince de az kalır hemen giderler. esim niye kalmiyolar ne var kalsalar yol yorgunluğu çıkmadan yola gidiyorlar diye kızar.
bugün eğer anne babanıza dur diyebilirseniz yarin eşiniz tahmin ettiğiniz gibi önünüze sürdüğünde ben meseleyi çözdüm sen de çöz der geçersiniz.
Sizin yapacağınız ilk şey ayda bir hafta sonları gitmeyi bitireceksiniz 2/3 ayda bir gidip sizi aradıklarında çok yorgun /meşgul olduğunuzu kendinize bile vaktinizin olmadığını söyleyeceksiniz.Çocuğunuz var mı? Varsa onların kursunu programını arkadaş buluşmasını evde
İki üç ayda bir giderim onda sorun çıkmaz, zaten önümüz kış, bu aydan sonra kış gelmeden bir daha gidip geliriz diyorduk, taaa ki Nisan mayısa kadar.. ama ailem bu sıra geldiği için mesela, ben oraya tekrar gitmiycem, sadece eşimin ailesinin yanına gidicem, netim yani bu konuda..Sizin yapacağınız ilk şey ayda bir hafta sonları gitmeyi bitireceksiniz 2/3 ayda bir gidip sizi aradıklarında çok yorgun /meşgul olduğunuzu kendinize bile vaktinizin olmadığını söyleyeceksiniz.Çocuğunuz var mı? Varsa onların kursunu programını arkadaş buluşmasını evde olmadığınızı söyleyebilirsiniz
Evet evet verdiği örnekler hep o şekilde, şunun kızı evlenmiş, hep onlardaymis kiz da kocası da, illa derlermiş ki sizde gelin... nasıl tutkun ailelermis masallah, nasıl idare ediyorlarmış birbirlerini... annemin söylemleri bunlar. Bende diyorum hani, madem ayrı kalamayacaklardi niye evlendirdi acaba kızını, ya da kız anasının evinden çıkmacaktı kendi niye evlendi acaba, göbek bağları halen bir heralde, aman saçmalık filan diyorum ama yok anlamıyor demekki..Bu yorumunuzda haklısınız bencede asla böyle hissettirmeye, baba anne de çocuklar büyüyünce şöyle iki rahat edelim düşüncesinde olabiliyor, hatta bazısı bak benim çocuklar nasıl da iyiler hep gidip gelmemizi isterler şeklinde çevreye izlenim vermek için yaparlar bunu, sizin yapacağınız annenizden aralıkları arttırarak daha kısa süreli gelmelerini istemek olabilir, çocuklar varsa bunu da söyleyebilirsiniz sizin bir varolusunuz bir yok oluşunuz cocuklarinda kafasını karıştırıyor otoritemiz sarsılıyor düzenimiz çok sekteye uğruyor ben çok yorulmuş oluyorum sizi agurlarken istediğim kadar çok önem veremiyorum, Aralık artarsa bende daha dinç ağırlarim daha keyifli olur dersiniz belki bu şekilde çözüm olur
Anneniz "dinlenmeye" size geliyor..yoksa 12 yıl o mesafe uzaklıkta size olan hasretinden verem olması gerekirdi.Evet evet verdiği örnekler hep o şekilde, şunun kızı evlenmiş, hep onlardaymis kiz da kocası da, illa derlermiş ki sizde gelin... nasıl tutkun ailelermis masallah, nasıl idare ediyorlarmış birbirlerini... annemin söylemleri bunlar. Bende diyorum hani, madem ayrı kalamayacaklardi niye evlendirdi acaba kızını, ya da kız anasının evinden çıkmacaktı kendi niye evlendi acaba, göbek bağları halen bir heralde, aman saçmalık filan diyorum ama yok anlamıyor demekki..
İyi de siz evlendiğinizde anneniz 35 yaşında mıydı?12 yıllık evliyiz ama dediğim gibi çok uzak sehirdeydik.yilda bir biz gelir tüm izni kullanırdık, onlarda gelince bir ay kalırlardi. Yılda bir gidiyoruz neyse derdik.. ama bu yıllar içinde uzun kalmalar zor oldu cocuk filan derken. Bari yakın illere taşınalım bir kaç ayda hafta sonu cumadan gideriz kalırız, Bayrama gideriz , hem uzun kalıp sıkılmayız dedik..tatilimiz bize kalır dedik ama daha birinci yılım ben sıkıldım.. biz gidince bir gece kalıyoruz sıkıcı olmuyorda, bi gelen olup uzun kalınca zor oluyor.bir de böyle fırsat kollad8gini düşündüğüm es ile birlikte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?