Ben de mi gariplik var?

Konu ile ilgili de eşinize açık açık ben tatile çekirdek ailem ile gitmek istiyorum deyin.
Bunun başka yolu yok.
Herkese Karşı açık olun.
Ailenize de çalışıyorum biliyorsun o yüzden akşamları yemekleri yapıp bana yardım et diye söyleyin.
1 ay kalan insanın misafirliği olmaz.
47 yaşındaki insanda bakım beklemesin bir zahmet benim babam 67 yaşında çalışıyor ayrıca bir Bardak su bile istemez bizden kalkar kendi alır ne ayıp.
Annem alistirmis babami böyle, düşünüyorum ben bekarken de böyleydi yeni bir durum değil bu, ama o zaman kucuktuk fazla mı gözümüze bakmazdım bilmiyorum, ne zaman ki evlendim kendi evim oldu, rahatsız etmeye başladı bu durum . Eşiminde ben otururken su getir meyve getir deme huyu yoktur, ha ayakta olurum meyve mi yesek ya der hazırlarım yeriz, ya da kendi hazırlar yeriz. Babamın ki boyle değil, tv izlenir herkes oturuyordur, sardunya bir su getir bakalım.. tavır direkt böyle, eşim direkt bana bakar hoşlanmadığımi bilir,çayı biter mesela, bardağı sallar..
babami kötü alistirmisin anne böyle diyorum bazen, allah ele avuca koymasın bizim hizmetimizi kimse yapmaz, biz böyle alıştık mutluyuz, yapacak bir şey yok diyor. Fırsat vermiyor kendince yani..ki kendinden de duymusumdur bazen böyle, bu tip konulardan yorulduğunu.
Tatil meselesini ne zaman açayım sizce, sıcağı sıcağına şimdi mi, Ekim kasım gibi rezervasyon planı olur o zaman mi..

Tatiller halbuki ki buraya tasinmamizda ki en büyük artimiz olacaktı, ben zaten fazla istekli değildim bu yakınlar konusunda, bana tatili de hep bir artı olarak söyledi, tek cazibesi buydu yani. Gitmedik mi gittik bu yıl kendimiz, ama bir sonrakine onları davet etmesi beni korkuttu, cunku tanıyorum esimi.
Dikkatimi çeken başka şeylerde oldu cunku. Gittiğimiz yerlerde böyle genis aile görünce ohh ne guzel dedeler torunlar hep beraber eğleniyor dedigii olmuştu, benimde aklımda böyle plan yapacağı yok, cocuklara hersey eglence,birde ana baba ya sor sen demiştim gülerek.. ama şimdi düşünüyorum da onlara imrenerek bakardı... bir defaya mahsus olacağını bilsem tamam derim ama ilerisinden korkuyorum, atıyorum bir termal iki gece kalıyorum zaten, idare edilmez değil ama, böyle başlayıp, yaz tatillerinde de bu teklif edilir, ya da bundan sonra onlar hep bir beklenti içinde olur davet edilme konusunda filan korrkuyorum bunlardan..
Dertsiz başına dert arıyor bu ya.. hevesle beklediğimiz yılda toplasan on gün, onu da rezil edecek.
Ortak karar verilmeyen herşeye karşıyım eşimin ailesi kendi karar verip kendileri gelirdi eşime de sonradan söylerdi o da hayır diyemezmiş en son patladım hasta olsa 1,5 ay kaldı doktora götürdüm elimden geleni yaptı ameliyat olmadı indirimde yapacaktı doktor tanıdıktı sonradan sürekli gelip kalmak beni yıpratır ben sevmiyorum mesela. Ben patlayınca birkaç gün sonra gitti umarım gelmez bir daha eşimde haber vermezse geleceğini bir dahakine onu da istemem. Ama eşinizle konuşmanız lazım bu konuları kendi kendine gönlün kırılırsa sonuca ulaşamazsın güzellikle anlat zaten anlamazsa sonradan tartışma çıkıyor 😅

Annenizle acik acik konusun onlarin ailesi boyle sen beni zor duruma sokuyorsun diye.babanizin tv ilgili tavrida hic hos degil .
Esinizede tatili basbasa gecirmek istediginizi soyleyin.hep.ailelerleyiz biz genc ciftiz falan deyin

Dinlenmeye geliyor, biraz mutfağa girse hemen imalı tel.de konuştuklarına, bir değişiklik yok, o mutfaktan çıktık, bu mutfağa girdik, aynı işler burda da var diyor .. Ne olacaksa yani.. yemek yapmasam filan da eşimin gözüne çok batacak, kendi ailesi boyle, kendi ailesiyle anlasamiyor daha dedirtip,o fırsatı da vermek istemiyorum eline iste..
Anneniz dinlenmeye gitmek istiyorsa para versin tatil köyüne otele gitsin. Laf soksun size başkalarınane olur ki. Bir şey yapmak zorundasınız.

Annem alistirmis babami böyle, düşünüyorum ben bekarken de böyleydi yeni bir durum değil bu, ama o zaman kucuktuk fazla mı gözümüze bakmazdım bilmiyorum, ne zaman ki evlendim kendi evim oldu, rahatsız etmeye başladı bu durum . Eşiminde ben otururken su getir meyve getir deme huyu yoktur, ha ayakta olurum meyve mi yesek ya der hazırlarım yeriz, ya da kendi hazırlar yeriz. Babamın ki boyle değil, tv izlenir herkes oturuyordur, sardunya bir su getir bakalım.. tavır direkt böyle, eşim direkt bana bakar hoşlanmadığımi bilir,çayı biter mesela, bardağı sallar..
babami kötü alistirmisin anne böyle diyorum bazen, allah ele avuca koymasın bizim hizmetimizi kimse yapmaz, biz böyle alıştık mutluyuz, yapacak bir şey yok diyor. Fırsat vermiyor kendince yani..ki kendinden de duymusumdur bazen böyle, bu tip konulardan yorulduğunu.
Tatil meselesini ne zaman açayım sizce, sıcağı sıcağına şimdi mi, Ekim kasım gibi rezervasyon planı olur o zaman mi..
Aileniz geldiğinde bu konu açılmayacaksa eğer eşiniz tatile birlikte çıkalım gibi bir şey demezse tatil alacağınız zaman.
Ama yok önceden konuyu açar diyorsanız paylaşın tekrar konusu açıldığında.

Yani, ortada kaldım nasıl yapiyim, annemle çözmeye çalıştım hani yoruluyorum filan işte, ya da kayinvalidem sagolsun geldiğinde yardımcı oluyor filan diyorum, masallah sağlıklı demekki, bi de benim evime gelse ben kendi evimi zor supuruyorum diyor.. annem 47 yaşında bu arada, ikiside 47 annemde kayinvalidem de.. işin içinden böyle çıkıyor..
Anne hizmet ettirmeye geliyo herhlde kendine.Yasi da cok genc.Sacmaliyor.Evini supurmeye useniyor ama her ay 3 saat yola cikmaya usenmiyor masallah.Benim gozumde buyur valla o yol.
Acikca konusacaksiniz yapacak bisy yok.Kardes vs yok mu ona soyleseniz citlatsa once bi ailenize?

Annenizle acik acik konusun onlarin ailesi boyle sen beni zor duruma sokuyorsun diye.babanizin tv ilgili tavrida hic hos degil .
Esinizede tatili basbasa gecirmek istediginizi soyleyin.hep.ailelerleyiz biz genc ciftiz falan deyin
Anneniz dinlenmeye gitmek istiyorsa para versin tatil köyüne otele gitsin. Laf soksun size başkalarınane olur ki. Bir şey yapmak zorundasınız.
Anne hizmet ettirmeye geliyo herhlde kendine.Yasi da cok genc.Sacmaliyor.Evini supurmeye useniyor ama her ay 3 saat yola cikmaya usenmiyor masallah.Benim gozumde buyur valla o yol.
Acikca konusacaksiniz yapacak bisy yok.Kardes vs yok mu ona soyleseniz citlatsa once bi ailenize?
Benimde en küçük kaynim 16 yaşında, normal olan sizinki, biz erken evlendik
Söylüyorum anneme, onlar gelince yükümü çok hafifletiyorlar diyorum, herkes gücü yettiğince kızım masallah ne guzel gayretli kaynanan diyor.
Evet birsey yapmam lazım ama ipler kopar diye korkuyorum, ne bu halden memnunum ne birsey yapmaya gücüm yetiyor..
Tamamen dinlenme amaçlı dediğiniz gibi, öyle onu da söylüyorum, tatili yani, fazlaca gelenekselciler.. yeni birseylere açık değiller, Kendileri hep büyükleri ile vakit geçirmişler, şimdi de biz aynısını yaşamak zorundaymışız gibi davranıyorlar..
Kardeşim var onların şehrinde yaşıyor, oraya da gidiyorlar kalmadan geliyorlar o o kadar muzdarip değil bu durumdan, bir de diyorum ya, annem gelinimizn yanında böyle halsiz, yorgun filan değil. Bi işin ucundan tutmaya çalışıyor.. buraya gelince misafir moduna giriyor..
Suratımdan artık anlıyor birseyleri , sizi de rahatsız ettik, git yat dinlen dinlen, rahatsız olma diyor eşimin yanında suçlar gibi, eşim suçlanıyor hemen ya olur mu anne filan.. bana diyor sonra eşim niye öyle duruyorsun ya ayıp oluyor filan... anlatamıyorum iste güvenmiyorum bu konuda ona... belli bir zaman sonra önüme çıkarır bunu..
Zor durumdayım yani.. bi çözüm bulmam lazım..

Aileniz geldiğinde bu konu açılmayacaksa eğer eşiniz tatile birlikte çıkalım gibi bir şey demezse tatil alacağınız zaman.
Ama yok önceden konuyu açar diyorsanız paylaşın tekrar konusu açıldığında.
Ayarlamadan önce bu konu açılmaz da daha, ben o arada kendi ailesine de tatil teklifi eder diye korkuyorum. Yillarca uzak yasadik. Yakin olma hayali, beraber birseyler yapma, piknik hayali filan hep vardi, bu seneye kadar bayramlarda da izin alip gelemiyorduk. Ilk kez bu sene bayramlari beraber gecirdik.. acikcasi benimde hosuma gittti. Gittigimiz yerde ikiser gu kalip donduk. Ne biz skildik , ne gittigimiz yer..ama arada boyle uzun kalmalar yorucu oluyor. Bizi bize biraksalar iki ayda ikiser gun gayette yeterli. tüm bu yaşananlardan önce vardı eşimde böyle büyüklerle tatil yapmak , hani hep imrendiği birseydi. Belki bir defa gitse, kendinin de o hevesi kirilacak. Bilsem ki bir defaya mahsus tamam derim. Gidelim ve sus. Ama emin olamıyorum iste..

Söylüyorum anneme, onlar gelince yükümü çok hafifletiyorlar diyorum, herkes gücü yettiğince kızım masallah ne guzel gayretli kaynanan diyor.
Evet birsey yapmam lazım ama ipler kopar diye korkuyorum, ne bu halden memnunum ne birsey yapmaya gücüm yetiyor..
Tamamen dinlenme amaçlı dediğiniz gibi, öyle onu da söylüyorum, tatili yani, fazlaca gelenekselciler.. yeni birseylere açık değiller, Kendileri hep büyükleri ile vakit geçirmişler, şimdi de biz aynısını yaşamak zorundaymışız gibi davranıyorlar..
Kardeşim var onların şehrinde yaşıyor, oraya da gidiyorlar kalmadan geliyorlar o o kadar muzdarip değil bu durumdan, bir de diyorum ya, annem gelinimizn yanında böyle halsiz, yorgun filan değil. Bi işin ucundan tutmaya çalışıyor.. buraya gelince misafir moduna giriyor..
Suratımdan artık anlıyor birseyleri , sizi de rahatsız ettik, git yat dinlen dinlen, rahatsız olma diyor eşimin yanında suçlar gibi, eşim suçlanıyor hemen ya olur mu anne filan.. bana diyor sonra eşim niye öyle duruyorsun ya ayıp oluyor filan... anlatamıyorum iste güvenmiyorum bu konuda ona... belli bir zaman sonra önüme çıkarır bunu..
Zor durumdayım yani.. bi çözüm bulmam lazım..
Annizle aranizda kinusup gelme demeye getireceksiniz. Anne kusura bakma sen gelince isim 2 ye katlaniyor sen gelme biz geliriz diyeceksin .simdi korona var bahane kolay .esim iyi degil falan salla bisiker nlar gelmeden sen git.bide esin senin anne babani niye cagiriyor ki ?onu anlmadim .

Annizle aranizda kinusup gelme demeye getireceksiniz. Anne kusura bakma sen gelince isim 2 ye katlaniyor sen gelme biz geliriz diyeceksin .simdi korona var bahane kolay .esim iyi degil falan salla bisiker nlar gelmeden sen git.bide esin senin anne babani niye cagiriyor ki ?onu anlmadim .
Eşim kemdi ailesiyle tatile gitmek için, bizimkilere teklif etti. Benim aileme yapılanı kendi ailesine de yapmak zorunda hissediyor kendini. Strateji yani..

Eşim kemdi ailesiyle tatile gitmek için, bizimkilere teklif etti. Benim aileme yapılanı kendi ailesine de yapmak zorunda hissediyor kendini. Strateji yani..
E sende esine deki ttailde ne senin ailen ne benim ailem olsun ben basbasa yapmak istiyorum .ikimizin aileside olmasin burda yeterince gorusuyoruz de .hatta bunu biraz bastan cikarici soyle 🙈

E sende esine deki ttailde ne senin ailen ne benim ailem olsun ben basbasa yapmak istiyorum .ikimizin aileside olmasin burda yeterince gorusuyoruz de .hatta bunu biraz bastan cikarici soyle 🙈
Şu anda değil ama rezervasyon sırası laf açılır muhakkak soyluycem.. dediğiniz gibi yılda bir görüşüyor olsak, hem tatil hem görüşme beraber olur derim ama yok yani. Bir kezde biteceğini bilsem yine tamamım, ama ilerisi beni korkutuyor

Aileniz gercekten çok düşüncesiz. Baş başa kalsınlar demek yok işten geliyodur yorgundur demek yok bide evin sahibiymiş gibi davranıyorlar. Babaniz da cok rahat bu kadar yüz göz olunmaz iki taraflada ilerde bunlar başınıza kalkılır senin annende hic bir iş yapmiyordu benim annem her geldiginde sana yardım ediyor gibi mesela. Tekrar gelmek istediklerinde kibarca reddedin yorgun oldugunuzu ev ve işe ayni anda yetisemediginizi söyleyin biz geliriz musait bir zamanda deyin boylelikle siz gidene kadar gelmezler.

Back
X