- Konu Sahibi pamukprenses_79
-
canım net konuşacağım açık açık yazmışın bende açık olayım,erkeğe evlenmeden herşeyini sunarsan senle ciddi düşünmez yani türk toplumunda böyledir ,ayrıca 32 yaşındayım naz mı yapayım demişsin bu ülkede 30 küsür yaşında kadınlar bakire olarak evleniyorlar,herkesin yaşam tarzına saygım var ama sen herşeyi evlenmeden önce yaşarsan erkekler evlenmeye yanaşmaz bu çok doğal bunun okumuşlukla cahillkle alakası yok erkeklere kolay olmayın adamlar senle yaşşıyor bakıyor iş ciddiye biniyor kaçıyorlar tabi buda karektersizlik bir kadını bu şekilde rencide etmek ama kimseye güvenme erkekler okumuş cahil farketmez iş evlenmeye gelince tutucu kesilir hiç bunlar okumuş böyle düşünmez medenidir diye düşünme sakın hepsi aynı erkeklerin adam okuyor avukat oluyor ,mühendis oluyor gidiyor köyünden kız alıyor evleniyor neden sence çok var örnekleri seni suçlamıyorum sakın yanlış anlama canım ama türk erkeğinin düşünce yapısı bu kendileri her haltı yer karıma kimse değmemiş olsun derler,o yüzden sanırım yaşanmışlıkların var olsun ne yapalım de herkes hata yapar bundan sonra dikkatli ol sana bu anlamda yaklaşanları hemen defet ,eğer seni biri gerçekten severse zaten senin yanında olur birlikte olmana gerek yok yani ve eevlenir senle senin birşey yapmana gerek yok umarım evlenip mutlu olursun.
Bende aynen senin gibi dusunuorum ve o sebeptende yabancilarin yaptigi evlilkler bana cok daha samimi geliyor. Zaten adamlar rahat beraber yasiolar yatiolar kalkiolar evli gibiler toplumlari bunu kaldiriyor ve buna ragmen evlenmelerini ciddi asik olduklari icin yaptiklarini ve hepsinin gercek oldugunu dusunuorum. Ama bizde ole deil birak sevismeyi ayni evde yasamayi biriyle gezdiginde ciktiginda bile baba ve abilerimizdn saklayan bir toplumuz ve ne yazikki bizde evlilikler rahat takilmak ayni ewde yasayabilmek vs vs icin yapiliyor diye dusunuyorum kaldiki icine bide cinsellik girince insan kendini cidden degersiz hissedebiliyor...
evet eprum, tam olarak düşündüğüm şeyi özetlemişsin. Gerçekten batıda çiftler herşeyi yaptıktan sonra yine de evleniyorlar. Çünkü herşeyi aşsalar da aşkları baki kalıyor. Batıda evlilik bizdeki gibi "sevişmeyi meşrulaştırma" platformu değil, gerçekten sevgi ile kurulan bir kurum oluyor. Neyse biraz daha bekleyelim bakalım, olmadı bi batılı bulucaz artık demek ki ::))
ah be kızlar. yazdıklarınızı itinayla okudum. ben bu anlattıklarınızı bilmiyor muyum sanıyorsunuz :) Şunu söylemeliyim ki kadınların kendi bedenini erkeklere ödül olarak saklaması benim kanıma dokunuyor, sizi rahatsız etmiyor mu bu durum? Bir arkadaş örnek vermiş ama 30 yaşına kadar bakire kalanlar var diye de böyle olmak marifet mi? eğer 30 yaşına kadar sırf kendine koca bulabilmek için bakire kalan varsa benden daha kötü durumdalarmış o zaman, insan hiç sevmenin sevişmenin tadını bilmeden mutlu olur mu, 20li yaşlar sevişmeden geçer mi, bu sadece erkeğe değil biz kadınlara da doğanın sunduğu mucizevi bir nimet, nefes almak gibi. Benim 30 yaşıma dek hiç sevişmemiş olmamı isteyen bi erkeği ben istemem, bu nasıl bir iştah nasıl bir doymazlık ve sapkın bencilliktir..
neyse kızlar kısacası iki tip erkek var, birincisi güzel şeyler sunuyorsunuz ve gidiyor. ikincisi de , güzel şeyler sunmak istiyorsunuz ama sırf iştahlansın, bunu elde etme hırsıyla yanıp tutuşsun diye kendinizi tutuyorsunuz ve o da yanıp tutuşuyor, sizinle sırf o merak ettiği şey için evleniyor. ben bu iki tip erkeği de istemezdim ya. İşte böyle evde kalırsın diyeceksiniz :)
biraz sohbet edelim, sizce bir kadın ve bir erkek hiç sevişmeden evlenmeli mi? ben bunu yadırgıyorum. hayatımın geri kalanını geçireceğim bir erkeğin, yatakta mutlu bir partner olup olmayacağını bilmek isterim. unutmayın ki cinsellik sadece erkekler için değil. hatta evde, yemeğimi yedikten sonra ne bileyim, birlikte yaşadığımız yaşayacağımız her paylaşımdan sonra bana olan tepkisini, nazik mi kaba mı, bana değer veriyor mu, bütün bunları deneyip test edip öyle evlenmek isterim. yoksa kemik için peşimden koşan bi kuçu bana kendimi değerli hissettirmez. yatak bence bir kadının bir erkeğin maskesini düşürebildiği, en kısa yoldan size verdiği değeri gösteren bir mucize. Ben klasik türk kadını gibi düşünmüyorum sanrım, bundan dolayı yadırgamayınız beni. sevginin aşkın ailenin kutsallığına inanıyorum, dediğiniz gibi hayırlıysa olur, değilse olmaz. napalım.
bir de özellikle simurg hanımın söyledikleri beni çok doğru etkiledi. biraz daha sakinleşmemi sağladı. evlenebilmemizde veya evlenemememizde ailelerimizin de cok etkisi var. doğru bir yaklaşım sundu, teşekkür ediyorum. fikirlerinizi almaya devam etmek isterim kızlar.
(bir de deli_kiz0606 arkadaşımız vasıflarını evlenmeye yeterli değil gibi bir şey söylemiş, yanlış anlaşıldım heralde. okumuş, kültürlü, hoş kadınım derken hani bi eksiğim de yok, çok şükür elim ayağım tutuyor anlamında söylemiş idim, gayet masumane ama yanlış anlamış beni)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?