ben gidiyorum gitme veya git diyen var mı?

ondan sıkılmadım sadece olumsuzluklar hayal kırıklıkları çok yaşadım evliliğimin ilk zamanalrından beri....
biz oturup saatlerce konuşuruz derdimizi anlatmaya calışırız anlamayız yine anlatmaya calışırız geceler sabah sabahlar akşam olur ama bıkmayız sonunda yine anlamayız kavgalar aglamalar off offf neler olur ama yinede konuşuruz ....... bu kadar birbirimize özverili davranıp cözmeye calışırken anlayamıyoruz birbirimizi ...... konuşamasak yaw derdimi anlatamıyorum konuşamıyoruz anlamıyo derim.... ama ben diyorum ankara o anlıyo konya.... o diyo beyaz ben anlıyorum siyahhh
zıt düştük çokkk kafamızı toplamamız gerek

Kusura bakma ama bu mektup ne zaman işe yarardı,biliyor musun ?
İkiniz evli olmasanız,tutkulu bir aşk yaşıyor olsanız,sen onun yanına taşınmış olsan...
Evi terkettiğinde nereye gittiğini bilmese,sana ulaşma imkanı olmasa falan filan...

Ama siz evlisiniz ve tahminimce çoğu evlilikteki sorunları yaşıyorsunuz.
Bence bunları sıcağı sıcağına (tabii öfkeliyken değil) konuşarak halletmelisiniz.

Bir de söylemeden edemeyeceğim.Benim eşim olsa,anında cepten arayıp "ne saçmalıyorsun sen?" derdi:)
Ah canım karıcığım ne kadar duygulu yazmış,beni de düşünmüş,gitsin ilişkimizi gözden geçirsin demezdi yani.

Mektubunuz icler acisi.

Onu verdikten sonra emin olun ki esinizin icinde biteceksiniz. Sizden soguyacak. Ozellikle son paragraflarin muhtemelen sevimli oldugunu dusunuyorsunuz ancak son derece antipatik. Giris ve sonuc kisminin alakasi yok. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu misali.

O mektubu bir guzel yirtip atmaniz sizin lehinize olacak gibi gorunuyor. Esinize ne zamandir akrabalarinizin sizi bekledigini ve bu surecte iliskinizin de belki toparlanacagini soyleyebilirsiniz. Bu arada sorununuzun ne oldugunu gercekten anlayamadim. Sadece tahammul esiginiz dusmus gibi anladim ama bence asil bunun nedeni cok onemli.

mektubu eşine verme.eşin senin evi terkettiğini artık onu istemediğini düşünecektir karım kafasını dinlemek istiyor diye düşüneceğini sanmam.eşine aileni özlediğini söyle bir süreliğine ailenin yanına git birbirinizi özleyin kafanız dağılsın.döndüğünde daha sakin kafayla sorunlarınızı çözebilirsiniz umarım

Valla geç kalmışım biraz ama bende gitme dicem gidersen hiçbişe düzelmez daha beter olur sevgi saygı azalır sıkıldıkça kaçıp gidilcek bişe değilki bu evlilik arkadaşlara katılıyorum gurur yapıp aramıcak utana sıkıla geri dönceksin mektubu yazıp biraz içini döktün şimdi at çöpe gitsin sinirinle beraber.

Buradan yorum yapmak kolay tabiki.Olayları yaşayan sizsiniz ama ben sana ayrıl boşver arkana bile bakmadan git diyemem.İnan bana hemen hemen her kadında bu tür gitme bir kaçış arama oluyor.Haklısın aynı dili konuşamamak çok zordur seni çok iyi anlıyorum çünkü bizim evden tanıyorum aynı model tarzı ama 14 yıl oldu idare ve sabırla evliliğimi yürütmeye çalışıyorum.ÇÜNKÜ İKİ KIZIM VAR.Seni inan çok iyi anladım sen aaaaaa dersin haykırırsın adam inadına bbbb anlar.Zannetme yalnız olduğunu .Ama seviyorsan kolay kopamazsın zaman ilaç gibidir biraz mola ver bence ama hemen ayrılma derim karar tabiki senin hakkında hayırlısı olur inş

aynı şeyleri yaşadıgımız için sen beni anlamışsın ama anlayamayanlarda var olacakda normal herkez başka yerlere cekicek bu mektubu...
benim yazma amacımı biliyorum eşimin anlayacagı şekildede yazdım. ne anlayacagını ne hissedeceginide biliyorum.

ben dediğin gibi sadece bir mola veriyorum eşimde bu mektuptan bunu anlayacak ( mektubu bırakıp bilinmezlere gitmicem .....oturup konuşabildiğimiz kadar konuşucaz bi gün belirlicez benim biletimi alacaz içimiz acıyarak, üzülücez özlememiz gerekiyor biraz reset atmamız gerek deyip otobüse binip gidicem.)

Tatlım her evlilikte olan şeyler bunlar.
Beklediğini bulamamak ..

Sabırlı ol birbirinizi tanımanız, alışmanız çok zaman alacak. Şu anda farklı bir ruh halindesin ve söylediklerimi düşündüğün gibi algılayacağını da biliyorum. Çünkü seni çok iyi anlıyorum .

İnsanlar aynı evde yaşarken çok fazla sorunlar yaşamaya başlıyolar ve ben bu adama mı aşık oldum diyosun ben çok dedim çok umutsuzluğa kapıldım çok vazgeçtim çok mücadele verdim ama hep sevdim şuanda çok mutluyum(rabbim bozmasın) ama yaşadıklarımı bide bana sor kaç kere gitmeye karar verdim sayısını ben bile bilmiyorum şimdi baktıkça sebeplerine gülüyorum sadece çünkü çok basit şeylermiş bunlar doğalmış . Senden ricam ona bu mektubu verme çünkü verdiğinde gitmek istiyosan git diyecek sana

*ben çalışmıyorum( buraları bilmiyorum eşimde calışmamı istiyor gibi görünüp istemiyor göze batan biri oldugumu düşünüyor)
*ben tek bir allahın kuluyla 9 aydır oturup iki çif laf etmiyorum( arkadaşım komşum , dertleşecegim bir yakınım yok)
*ben sadece agda ve kuaför için tek evimden cıktım..... beraberde;kayınvaldemlere gidiyoruz. burda bi çarşı bide sahil var ara sıra oraya gidiyoruz ayda 2 3 defa ''kadıköy bile büyük burdan''
*onunla sıkıntılarımın çok oldugunu biliyor
*kendi sorunlarımda ve onunla ilgili sorunlarımda beni anlayamadını biliyor. bunun üzüntüsü içerisinde( çünkü o beni anlamazsa bir 2. kimse yok konuşucam hayatımda)
* kendide sıkıttı cekiyo sorunlarla boguşan benden...... sinirleniyo bazen ve eminim istemeyerek beni darma dagın edecek kelimeler söylüyo sonra özür dilemeler yetmiyo onlarda birikti.

ve ben sabır sabır sabır sabır sabır ettim ediyorum halada....

bu sıkıntıları anlatırken yazarken ne kadar kolay ama içindeyim onları ben yaşadım yaşıyorum

istanbuldan iskenderuna gelen bir insan için ne anlama geliyo 9 aylık bu yaşam tarzı sizce ? ailem yok arkadaşlarım yok çalıştıgım bi yer yok

bunları bildiği için bu mola verme ona ucuza maal oldugunu düşünecek
neden yüz yüze değilde mektup yazdım onuda biliyor benle yaşıyor herşeyi( mektupdada yazmışım zaten sebebini)

amanın.. sakın gitme bi yere mektubu da yırt at.
o ne kız öyle.
erkekler anlamaz öyle triplerden.
daha bir yıllık evlilik. ne kafa dinlemesi ne ayrı kalması.

onunla ii gecen bir günün sonunda oturup kahve içiyoduk akşam...
dedim ki; çok değil 1 2 sene sonra şimdi bu tartışma kavga sebeplerimizi anarken çok gülücez. yeni evli tanıdıklrımız bu sorunları bize anlatırken birbirimize bakıp gülücez..
oda; evet dedi ama bu yollardan gecmemiz gerekiyorsa mutluluga varmak için geceriz...
dedim ki; evet gecmeiz gerekiyor elbette ama yıllar sonra gülümserken ben şöyle düşünmeyecekmiyim .... ben ilk yıllarımda cinsellkte sorunlar yaşadım yanımda olmadın daha çok bana sorunlar sorunlarrrrr cıkardın.... evlilik hayatına alışmamda yanımda olmadın.... sana alışmamda yanımda olmadın.... bu şehre alışmamda yanımda olmadın.... aile özlemi gurbetlik cekerken yanımda olmadın....

bence o mutlu sona varanlar geriye dönüp anlaşamazlarsada birbirinin yanında oldugunu gören insanlar....

Aynen bu yaşadıklarını yaşadım cnm bende cinsellikte vajinusmusla mücaddele evrdim kendi kendime çözüme ulaştım ailemi deliler gibi özledim ağladım çok ağladım hamileydim senden nefret ediyorum diyerek kaç kere yatağa girdim kaç kere ona bebek olduktan sonra bitecek bu evlilik sen beni anlamıyosun dedim?

Kaç kere sıkıldım benimle vakit geçir derken o dışarlarda sürtüyordu bende kayınvalidemle evde oturuyodum ahh cnm inan neler yaşadım nelerle mücadele ettim ama aştık artık şuan istanbul'dayız. Bensiz dışarı çıkmıyor her gün mutlaka 3-4 kere arıyor artık beni gördüğünde göznün içi gülüyo

herşeyden bu kadar eminseniz,
kalbiniz de mutmainse,
neden topic açtınız??

biz topic açılınca, bizim fikrimiz önemseniyor sanıyoruz,
o yüzden gelip buraya yazıp emek veriyoruz..

amanın.. sakın gitme bi yere mektubu da yırt at.
o ne kız öyle.
erkekler anlamaz öyle triplerden.
daha bir yıllık evlilik. ne kafa dinlemesi ne ayrı kalması.

ilk yıllarımda yanımda ( anlaşmazlıklarla beraber.... aşkın, paylaşımın çok oldugu zamanlar) olmayan eşim kalan diğer ömrümde anlaşamasakda anlaşsakda sorunlarımda benim yanımda olacakmı diye beklicem.

ve eşiimin bana sundugu yaşam tarzınada devam edicem.

tamam amcamlara gitmicem mektubu yırtıyorum arkadaşlar. herkez bunu söylüyo vardır bı şey diyorum.

Senin dile getirdiğin şeyleri dile getiremeyip o kadar çok yaşayan kadın var ki.Hele evliliğin ilk yılı çok zordur.Ama o kadar hassassın ki inan sende kendimi gördüm canım.Bir de ailenden uzakta olmanda seni çok yalnız ve mutsuz etmiş.Sana derim ki mektubu VERME aileni özlediğini söyleyerek git.Bak onu ne kadar özlediğini anlayacaksın.Hava değişimide havanı değiştirecektir.Biraz sabır canım .Unutma yolun başındasın acele etme

herşeyden bu kadar eminseniz,
kalbiniz de mutmainse,
neden topic açtınız??

biz topic açılınca, bizim fikrimiz önemseniyor sanıyoruz,
o yüzden gelip buraya yazıp emek veriyoruz..

ben topic actım sadece fikir almak için ..... önemsedim yazdıklarınızı karar verdim sonunda...

tabiki kendni ne istediğini bilen ne yaptıgı bilen... kendinden emin biriyim. sadece herkez gibi sorunlu bir dönemmimdeyim yanlış bir karar almak istememek için danışmak istedim. ( topic acılınca tamamen bir yardıma muhtaç olunacak diye bir şart yok)

burda tecrubeli çok sayıda bayan var bu gitme konusunda kararsızdım onlardan fikir almak istedim saolsunlar kararımı vermemde yanımda oldular. teşekkürler.

evet bulaları yaşadım yaşıyorum ağlayarak uyumalar ağlayarak uyanmalardan yoruldum eşimin bana hissettirdiği önemsizlik duygularından yıprandım ama sabır edicem yapıcı alıcam hep kararlarımı.... sonu seninki gibi olacaksa sesimi cıkarmadan cekerim.

allahım huzurunu mutlulugunu daim etsin birbirinize bağışlasın sizi... içime su serptin güç toplamama neden oldun çok saol

5 dk. önce ilk yırtıcam dedğimde gönülsüzdüm ama sizin bu yazınızdaki veridğiniz örnekler yaşadıgınız tecrübeler yanlız olmadıgımı gösterdi ve sonunda mutlu olabiliriz bizde dedirtti bana ..... eşimle mutlu olabilme ihtimaline bile değer sabır etmem.çünkü seviyorum ve bir yuvanın kolay kurulmadıgını biliyorum.
teşekkür ederim canım

Kendi basina kuafore gidiyormussun, bu bile bana ne buyuk bir nimet gb geliyor:))
Beni esim goturuyor ayda 1 pers gunu. Kuafor hintli, ing de bilmiyor.
El isaretleriyle anlatiyorum ne istedigimi.
Esim asiri kiskanc oldugundan ve etrafimda gitmek istesem de gidebilecegim bir yer olmadigindan 6aydir onsuz bir adim atmadim.
Telefon gorusmeleri 1dk = 1,5 tl oldugundan ailemle 6aydir nasilsin iyimisin bende iyiyim hadi grs den baska konusma yapamadim.
Marketlerde bizim damak tadimiza uygun birseyler bulmakta cok ama cokkkk zorlaniyoruz.
Artik alistigiklarimizi alip yiyoruz.
6aydir ekmek yemedim ve nasil ozlem duyuyorum bilemezsiniz:))
Bu arada ikimizde ailelerden 4400 km uzaktayiz ama yinede burnunu sokan ciktigindan dolayi, cok buyuk kavgalar ettik.
Bunlari da kendi basima atlatmaya calistim.
Son 1aydir, hem alt komsum, hemde ev sahibim olan komsuma gidip geliyorum.
O da nereye giderse gitsin beni de goturuyor:))
Bende hic itiraz etmiyorum.
Ve bu komsum sdc arapca konusuyor, gittigimiz yerlerde oyle.
Ama sohbetlerimiz girgir samata oluyor:)
Bizim en buyuk sikintimizda esimin konusmamasi. Bana yardimci olmamasiydi.
Baktimki ben bu deveyi gudecegim, bir sekilde ona ayak uydurmaya basladim.
Mesela 2kez mektup yazdim bende esime.
Icerikleri ise ondan beklentilerimin neler oldugu ve nelerden rahatsizlik duydugumdu.
Bu mektuplar cok ise yaradi.
Hala esim cok konusmuyor ama biz bir sekilde ayak uydurmaya basladik birbirimize.
O mesela surekli disari cikmaz istemez, evde daha mutlu.
Benim gonlum olsun diye pers aksamlari sinemaya, cuma gunleri de ben nereye istiyorsam oraya goturur.
Bende onunla oturur bjk maclarini izleriz.
Tv konusunda bile birbirimize uyuyoruz, yemekte de, uyku da....
Esim hala konusmuyor ama beni memnun edebilecek seyler yapmaya calisiyor.
En basidi balik sevmedigi halde, 2haftada 1 balik aliyor:))
O bana boyle yaklastigi icin belkide, eskisi kadar gozume batmiyor konusmamasi, beni anlamamasi.
Mesela konusmadigi gb dinlemezdi de:)) Onu da yavas yavas asiyoruz ins.
Mektubunun icerigini degistirmeye ne dersin:))

arkadaşa katılıyorum tek tek yazmış dikkate al bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…