Ben İnsanlarla Nasıl Yaşanır Bilmiyorum

curlyprensess

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2024
109
29
13
22
Herkese merhabalar foruma yeni üye oldum ve yıllardır beni çok üzen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben 26 yaşındayım üniversiteden yeni mezun oldum fizyoterapistim .Konuma gelecek olursam benim bir kişiliğim karakterim yok nerede nasıl davranmalı ne konuşmalı bilmiyorum bu yaşıma kadar da çok çektim insanlardan okul hayatım hep zorbalıklarla geçti hiç arkadaşım yok üniversitede hocam bile benim için toplum tarafından dışlanmış diyordu düşünün Instagramda her öğrencisini takip ediyor beni etmiyor birtek siniftada hiç arkadaşım yoktu kimse arkadaş olmak istemiyor itici buluyorlar iyi niyetli ve temiz kalpliyim kimseye kötülük yapmam ama yıllardır çok üzülüyorum bir karakterimin olmamasina yasadiklarima mesela bugün ablam ve eniştem gelmişti annem ve ablam gözleriyle sus işareti yapıyordu sürekli . Açıkçası bıktım artık kendimden hep gözlemledim insanları çoğunun kendine saygı duyuran karakterleri var benim ise yok ortaokulda lisede bana onca hakaret ederdiler sadece susardim .Az önce annemde dedi bol keseden atıyorsun çok üzüldüm ben insanlarla nasıl yaşanır bilmiyorum.İçimi dökmek istedim size çok kötüyüm çünkü hiç arkadaşım yok 1 tane bile .

Hiç mi yok? Nasıl yok yav? Tam anlayamadım. Destek alabilirsiniz.

İnsanların ne dediği ne düşündüğü inan umrunda olmasın. Sen ne yapmak istiyorsan onu yap. İnsaAllah atanırsın güzel bi şehire güzel bi hayatın olur. Aynı yaştayız bende 26 yaşındayım. İnsanlar kendilerinden başka biseyi düşünmezler sadece sanki kendiler var gibi davranırlar. Benim sana tavsiye edeceğim tek bi konu var madem bu şekilde düşünüyorsun. Karşına illa ki birisi çıkar seversin sevilirsin ama hayatınla alakalı bu konuda karar alırken didikleyerek al. Sadece seni sevdiği icin birisini hayatına alma mesela. Her şey daha karman çorman olur. Hani şehirde yaşıyorsun

Bol keseden atmak derken ne kastediyor mesela anneniz? Patavatsızlık mı yapıyorsunuz mesela? Bin düşünüp bir konuşacaksınız o zaman. Yani insanlara yaranma anlamında değil, görgü kuralları çerçevesinde düzgün iletişimi öğreneceksiniz. Neyi kastettiğinizi tam anlamadım ama

Çok içime kapanigim kendimi ifade edemem .Hiç kimseye laf falan atamam ben ne demek istediğinizi inan anlamadım

Arkadaşlarınızın olmasını anlarım da üniversite hocasına kadar herkesin tavır alması çok ilginç.
Mesela ne yapıyorsunuz da insanlar sizi dışlıyor?
Üniversite hocam tavır almıyor sadece Instagram'da her öğrencisine GT yapmış birtek bana yapmamış demekki merak etmiyor beni .Sessiz kendi halimde takılıyorum arkadaş edinmek istersemde bir kahve içelim mi diyorum davet ediyorum direk numaramı siliyorlar mesela Instagram'dan istek atsam mi bile kabul etmiyorlar

Düşman şöyle olabilir bazı insanlar sessiz kişileri görünce kırık egolarını bu tür sessiz insanlara saldırarak tatmin ederler.
Ama lisede daha fazla olur böyle şeyler üniversitede de olması şaşırttı beni.

Arkadaşların illaha kendi bölümünden olmak zorunda değil. Diğer bölümlerden de bulabilirsin. Üniversitende faaliyet kolu tarzı şeyler yok mu adı aklıma gelmedi şu anda.
Oralardan birileri ile konuşunca muhabbet evrilir arkadaşlığa çevirirler belki.

Arkadaşlarınızın olmasını anlarım da üniversite hocasına kadar herkesin tavır alması çok ilginç.
Mesela ne yapıyorsunuz da insanlar sizi dışlıyor?
Üniversite hocam tavır almıyor sadece Instagram'da her öğrencisine GT yapmış birtek bana yapmamış demekki merak etmiyor beni .Sessiz kendi halimde takılıyorum arkadaş edinmek istersemde bir kahve içelim mi diyorum davet ediyorum direk numaramı siliyorlar mesela Instagram'dan istek atsam mi bile kabul
Tarih profunu dinlemiştim YouTube da onun dediklerini söyledim annem uyardı daha sonra ortak biri için yorum yaptım güzel bir kız değil dedim ablam uyardı yine ortak birinin bana yaptığı hatalı davranış için çok küstah dedim ablam yine gözleriyle sus işareti yaptı

Evet evet lisede erkeklerin hedefiydim egolarını üzerimde tatmin ediyordular unide zorbalık değil dışlanma yaşadım

Toplumdan dışlanmış yapayalnız biriyim

Bu hikaye bu kadar basit olamaz. Üniversite dahil hayatının her anında böyleysen sende bir sorun olmalı kusura bakma. İyiyim sessizim değildir o. 26 yaşındasın ergen de değilsin ki. Psikolojik destek alıyor musun?

Yani bence artık çok içerlemişsiniz bu durumu. Normal olarak tavırlı insanlar da vardır elbette ama ekstra insanların öylesine yaptığı bir hareketi şahsınıza saldırıya yoruyor olabilirsiniz. Hocanın Gt yapmaması belki sizinle ilgili değildir. Beni de yapmayan illaki oluyor ama ben öyle yorumlamıyorum. Kendinize özgüveninizi kazanın kesinlikle.

Sonra da bence iki tip insana oynayın. Birinci olarak sizin gibi sessiz tiplere oynayın. Onların da çok arkadaşı olmadığı için sizi kabul etmeleri kolay olabilir. Sonra da people pleaser dediğimiz herkesi memnun etmeyi kendine görev edinmiş ama popüler ya da burnu havada değil de herkesle iyi kaynaşan mütavazi tipler olur. Onlarla konuşun size sosyalleşmeniz için yardımcı olurlar.

İnsanlar gereksizdir çoğu zaman. Ufak sosyal çevrenizi kurup hayatınıza bakın. Canınızı sıkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…