Ben sizi anladim aslinda kisiliksiz degilsiniz sadece sosyal becerileriniz zayif
Bu da geliştirilebilir bir durum diye düşünüyorum topluma karistikca, insanlarla iletisim kurdukca yanlışlarinizi farkedip duzeltebilirsiniz
Üniversitede insanlarla iletisimim iyi olsa da ortak etkinliklerden dislanirdim bazi hocalar da öğrenci secerdi kimiyle kanka olup onlara yuksek notlar veren hocalar da vardi. Neyse sonuc olarak simdilerde kendini gösteren, girisken insanlari sosyal medyadan takip ediyorlar.
Siz ne yapabilirsinize gelirsek öncelikle aileniz de sizin kendiniz olmaniza izin vermiyor
Kendi yasitlarinizin oldugu ortamlara girin, duygusal zeka nasıl arttirilir kendimi nasıl geliştiririm tarzi bir suru video var youtubeda
Onlari izleyin, ufak ufak denemeler yapin mesela bir kitap.kulubune katılın ya da baska sevdiginiz bir hobiniz varsa o alanda topluluklara katilin
Keske üniversite okurken de katilsaymissiniz inanilmaz katkisi oluyor ben bir hafta edebiyat kulubune katilmistim baska hafta baska birine :)
Girisken olmak gerekiyor
Özgüveniniz de gelisir o zaman size kotu davranan ya da hakaret eden biri oldugunda cevap verebilirsiniz
Yani once videolar izleyin sonra harekete gecin bunu aile dışında eyleme dökün zamanla siz degistikce ailenize olan tavriniz da degisecek onlar da sizi oldugunuz gibi kabullenmek durumunda kalacaklar