Bu hiç aklıma gelmemişti fikri bile tebessüm ettirdi inanın @_angela_ ve sen canım ben deki iyi hisleri uyandırdınız şuanda birazda olsun içim kıpırBen ilk aylarimda o kadar çok hayal etmiştim ki bebeğimi en son rüyamda gördüm. Ve tamda gördüğüm gibi çıktı. .minicik bir kız..kaşık kadar buruşuk bir surat..diken diken kahve saçlar. .iri kahve gözler tam rüyamdaki gibiydi..
Konu sahibi sende hayal et..minicik mucizeye odaklan..o senin dünyana ışık olacak inan bana..
Genellikle anneler hissediyor aynı olabilir bu yuzden
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..kaç ay kaldı doğuma?
Evet okb ve panik atak var burda bi doktor vardı test yaptı çok karışık ruh haliniz dediHastalığınıza ne teşhis koydular.Anlattıklarınızdan Okb gibi duruyor.Herşeye çok takılıyormuşsunuz gibi geldi bana.Psikolojik sıkıntılar gebelikte cidden çok şiddetleniyor.Küçük olaylar bile dağ oluyor insanın gözünde.
Sizce zarar görmüşmüdür?Karnının altına hiç dokunmaman lazım bebegini kaybetmiş bir anne olarak daha özenli olman gerek bebegine zarat gelse ve o zararla dogsa bu vicdan azabı ile nasıl yasayacaksın biraz sakin sen artık annesin ona göre davran iki ay bekleme hemen git psijologa
Canım 2.5 aylık acaba beni duyarmı:))?Haydi bakalım hamile hanımlar bebislerinize odaklanın. Onları şimdiden sevin oksayin. .onunla konuşun. .ona güzel müzikler dinletin.sizin sesinizi bile tanıyacak o doğduğunda. Ona güzel sözler söyleyin.
Konu sahibi hadi canim
Bilemiyorum zamanında çok sinirlendiğim olmustur ama sinir krizi ne bilemiyorum tam olarakHayır tabikide o an kendime başka yerlerimede zarar verdim ama o an orası aklımda kaldı nasıl yaptım bilmiyorum siz hiç sinir krizi geçirdiniz mi?
Duyabilir ama en önemlisi hissedebilir..Canım 2.5 aylık acaba beni duyarmı:))?
Hiç konuşmamıştım bugünden sonra sizin dediğiniz gibi yapacam ve çok iyi geldi gerçekten eşim niye gülüyorsun diyo:))Duyabilir ama en önemlisi hissedebilir..
Geçirmeyin zaten ben etrafıma zarar vermiyorum kendime zarar veriyorum o an öyle oluyor öyle gelişiyor eşim engel olduğu için onada zarar veriyorum o yüzden ona diyorum ki o anlarda beni yalnız bırakBilemiyorum zamanında çok sinirlendiğim olmustur ama sinir krizi ne bilemiyorum tam olarak
O an kesinlikle öyle bişey düşünmedim aldığım nefes yemeyince kendime zarar verdim ve sıktım ama emin olun bebeğime zarar vermek en son yapacağım şey hatta hiç yapmayacağım bişey öyle kasten yapsaydım bu kadar endişelenmezdimKonuyu görünce küçük cocuğuna ilkez vurmuş bir anne sandım ama karnını sıkmak nedir ya !
Sanki eşine inat bebebeğe zarar verme isteğinde bulunulmuş gibi geldi bana.
Çok ağır eleştirmek istemiyorum illa ki hepimiz hayatımızın bazı dönemleri sinir krizlerine girebilyoruz ama yine de mümkün mertebe zarar vermeden atlatmaya çalışmalı insan,
saçma gelebilir ama evet zarar vermeden atlatılmalı.
Canim allah hepimizden razı olsun..Hepimiz iyi anne iyi baba olacağız. Yavrularımız buna layık. .Hiç konuşmamıştım bugünden sonra sizin dediğiniz gibi yapacam ve çok iyi geldi gerçekten eşim niye gülüyorsun diyo:))
Allah razı olsun Rabbim bizlere iyi anne baba olmayı nasip etsin inşallh canım
Ağzınıza sağlık nede güzel yazmışsınız:))2,5 aylık bir bebeğe karnınızı sıktınız diye zarar veremezsiniz. Stres insana kötü gelebilir ama insanı zinde tutan da odur. Stres olmasaydı amaçsızca, uyuşturulmuş gibi yaşardık. Bir de bilimsel çalışmalar bugünkü metotlar, kontrol altına alınabilen değişkenler ve araştırmaya ilişkin diğer bazı hususlarla sınırlıdır. Dünyanın her yerinde daima aynı sonucu veren (fen bilimleri dışında) çalışmaların sayısı çok değildir. Hele ki sosyal bilimlerde her konuda 2×2=4 demek kolay değildir. Yani demem o ki sizin de bebeğinizin beyin gelişimi durdu ya da geri kaldı diyemeyiz. İnşallah öyle de değildir.
Size tavsiyem kitap okumak, müzik dinlemek yerine ince el işi gerektiren şeylerle ilgilenmeniz. Örneğin dantel, örgü, ahşap işçiliği, boyama vs aklınıza ne gelirse. Bunlar sizin tüm dikkatinizi elinizdeki işe vermenizi sağlayacak, sakinleştirecektir. Elbette en başta tedavinizi alın.
Bunun dışında şunu mutlaka sorun kendinize;
-Bu durumu ben mi istedim?
-Hayır!
-Bunu değiştirebilir miyim?
-Hayır!
-Peki, yapabileceğim şey nedir?
-Allaha güvenmek. Bana yaşatılanın hesabını soracağı güne güvenmek ve ondan yardım istemek.
Bol bol dua edin. Ben de sizin için edeceğim. Siz bebeğini düşünen bir annesiniz ve annelik size çok yakışacak. O bebek size kimsenin veremeyeceği güzelliklerle gelecek. Hepimiz zor imtihanlardan geçiyoruz. Kimimiz sağlık, kimimiz para, kimimiz huzur, evlat, iş .... bazem de hepsinden parça parça. Allah der ki "Mutlaka her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır". Ona sığının ve Ondan sabırla yardım isteyin. Size mutlaka elini uzatacaktır. O bizi asla yarı yolda bırakmaz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı ve tüm sıkıntılarınızı atlatmanızı canı gönülden diliyorum.
Bilemedim bana öyle geldi ama inanın çok üzüldümO an kesinlikle öyle bişey düşünmedim aldığım nefes yemeyince kendime zarar verdim ve sıktım ama emin olun bebeğime zarar vermek en son yapacağım şey hatta hiç yapmayacağım bişey öyle kasten yapsaydım bu kadar endişelenmezdim
Doktorum folik asiti bile artırdı plesentadaki sorunu gidermek için vajinal enfeksiyon var ona bile ilaç vermedi 3.ayı geç ondan sonra kullanırsın dedi yani ilaç kullanamam ama terapi tabikide düşünüyorumMutlaka ama mutlaka psikolojik destek almalısınız hatta psikoterapiyi -eğer hamileliğe zarar vermeyecekse- ilaç tedavisi ile destekleyin.
Önerim ilk önce psikiyatriste gitmeniz yönünde.
Böyle bir durum varsa tamam.Doktorum folik asiti bile artırdı plesentadaki sorunu gidermek için vajinal enfeksiyon var ona bile ilaç vermedi 3.ayı geç ondan sonra kullanırsın dedi yani ilaç kullanamam ama terapi tabikide düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?