- 27 Kasım 2018
- 580
- 809
- 23
- Konu Sahibi solmusguller
-
Bunu anlamıyorum işte lafa gelince birçok erkek atar tutar boşanmış bayan istemez. Bir gün böyle bir kadına denk gelince tutamamıştım kendimi. Peygamber bile bunun normalliğini göstermek için daha önce evlenmiş bir kadınla evlendi. Snn oğlun kutsal mı demiştim. Lafa gelince sünnet derler uygulamaya gelince bzm oğlanın ki kutsalYinede islami değil. Araştırın lütfen. Ban yemek istemiyorum :) Bu arada inşaAllah boşandığınızı duyuncada islami yaklaşır ve Muhammed aleyhi selam ın sünnetini hatırlar :)
Sizinle bulusmaya gelmeyecek ciddi dusunme falan yok. Telefonla bir kez aramamıs, nefsime hakim olamam demesi de bahanesi telde konusurken sevısmeye baslamayacaksınızDeğer veriyorum. Ve her zaman bana yardımcı oluyor. Benimle ciddi düşünüyorsa mutlaka bilmeye hakkı var ama bana ne hissettiğinide bilmiyorum
Tasavvuf çok geniş bi konu ikimizde aynı cemaate bağlıyız ve konuşacak çok şey oluyor. Polis olmuş biri ne saklayabilir inanın bende bilmiyorum. Hiç böyle düşünmemiştimBilemiyorum bana garip geldi ben olsam korkardim. 1 sene boyunca arada bir kitaplardan konuşur muydum hic tanimadigim biriyle, sanmiyorum.
Niyeti illa cinselliktir demiyorum ama farkli seyler olabilir.
Bu kadar kapali insanlar beni ürkütür.
Sevgili gibi birini aramadığına eminim. Onun düşüncesi islami bir evlilik yapmak onun için benimle dışarda bi kahve içmek istedi.Bu arada babası yurt dışında çalıştığı için o gelmiş o yüzden gelemedi. Babasıdır öncelik onun tabiki
Konu sahibiyle ortak yanları buymuş zaten.Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak size şunu söyleyebilirim, eğer duygusal anlamda hisleriniz oluştuysa ve ilerde artması muhtemelse boşandığınızı şimdiden belirtmelisiniz ki ona göre aklınız ve kalbinizde bir yol çizebilin. Ben de eşimle seneler boyu ara ara konuşmayla başlayıp ilerde konuşma sıklığı artarak daha sonra usulünce görüşerek devam eden bir sürecin sonunda evlendim. Ve bence bu kadar İslamı hassas yaşadığını söyleyen birinin öncelikle İslama uygun olmayan namahrem bir hanımla sıklıkla olmasa da neden görüştüğünü sorun. Niyetinin ne olduğunu öğrenmiş olun ona göre bir yol çizersiniz daha sonra
Konu sahibiyle ortak yanları buymuş zaten.
Neden benle görüşüyorsun bu kadar islama göre yaşayan biri olarak derse komik olur.
Kızda önem veriyor o da konuşuyor hatta sanırım o daha çok yazıyor konuda öyle gibi yazılmış. Adam diyecek eee sen ne konusuyon da bide soruyorsun
Yinede islami değil. Araştırın lütfen. Ban yemek istemiyorum :) Bu arada inşaAllah boşandığınızı duyuncada islami yaklaşır ve Muhammed aleyhi selam ın sünnetini hatırlar :)
Namahrem bir kadınla ne konuşulup konuşulmadığını bunun caiz olup olmadığını fıkıh hadis akaid okuduğu için güzel bir cvp vereceğine eminim. Başta sürekli msj atardı artık arada sırada atıyor. Onuda nefsime engel olamam diye yapıyor. Çünkü bizim tasavvufta aradığımız bi muhabbet var Allaha yakınlık var kişi bunu kendisi hissediyor hayatına bir insan mal yada başka bir sevgi girdiği zaman o yavaş yavaş kayboluyor onun için oda kendine hakim olmaya çalışıyor. Bende sürekli konuşamam zaten bende o Allaha yakınlığı muhabbeti arıyorum. Ama evlenip ayrıldığım hiç aklına gelmedi bekar sandığı için sorma gereği duymadı. Nasıl söylerim inanın bilmiyorumBenzer süreçlerden geçmiş biri olarak size şunu söyleyebilirim, eğer duygusal anlamda hisleriniz oluştuysa ve ilerde artması muhtemelse boşandığınızı şimdiden belirtmelisiniz ki ona göre aklınız ve kalbinizde bir yol çizebilin. Ben de eşimle seneler boyu ara ara konuşmayla başlayıp ilerde konuşma sıklığı artarak daha sonra usulünce görüşerek devam eden bir sürecin sonunda evlendim. Ve bence bu kadar İslamı hassas yaşadığını söyleyen birinin öncelikle İslama uygun olmayan namahrem bir hanımla sıklıkla olmasa da neden görüştüğünü sorun. Niyetinin ne olduğunu öğrenmiş olun ona göre bir yol çizersiniz daha sonra
1 yıldır sorma gereği duymadı ki hep beni bekar zannetti sanırım. Şimdi pat diye nasıl söyleyeceğim bilemiyorumSorarsa söyleyin erkeni falan yok bu işin sır değil sonuçta. Saklanacak bir seyde değil hatta saklamak sevgili olmaya meyledince pat diye söylese bana çok kızarım ve kandırılmış hissederim
Önemli olan uygulamak kardeşim. Ban yedirtme bana burda :)Namahrem bir kadınla ne konuşulup konuşulmadığını bunun caiz olup olmadığını fıkıh hadis akaid okuduğu için güzel bir cvp vereceğine eminim.
Namahrem bir kadınla ne konuşulup konuşulmadığını bunun caiz olup olmadığını fıkıh hadis akaid okuduğu için güzel bir cvp vereceğine eminim. Başta sürekli msj atardı artık arada sırada atıyor. Onuda nefsime engel olamam diye yapıyor. Çünkü bizim tasavvufta aradığımız bi muhabbet var Allaha yakınlık var kişi bunu kendisi hissediyor hayatına bir insan mal yada başka bir sevgi girdiği zaman o yavaş yavaş kayboluyor onun için oda kendine hakim olmaya çalışıyor. Bende sürekli konuşamam zaten bende o Allaha yakınlığı muhabbeti arıyorum. Ama evlenip ayrıldığım hiç aklına gelmedi bekar sandığı için sorma gereği duymadı. Nasıl söylerim inanın bilmiyorum
Bu kadar etkileneceğimi hatta onun benim için o kadar yol gelmeye niyetlendiğini bilseydim söylerdim utandığım bişey değil asla bugün cesaretimi topladım msj atmak için aslında ama sonra vazgeçtimEvlenmiş ve boşanmış olmak bir suç veya eksiklik değildir. Bunu kendinize hakaret etmişsiniz sayıyorum ki hoş bişey degil. Sohbet ederken söylemelisin Yüz yüze konusarak söylemenin ne anlamı var? Siz kötü birşey yapmadınız.. Lütfen kendinizi bu konu yüzünden gerginleştirmeyin..
Karşıdakinin çok saf olması lazim ya böyle olmazNefsine engel olamamasının sebebi nedir bunu sorgulayın o halde. Nefsine size karşı duygularından dolayı mı engel olamıyor yoksa karşı cinsle yakınlaşma ihtiyacından mı? İkisinin arasında çok fark var. Herkesin kişiliği konuşma şekli farklıdır tabi o yüzden net bir şekilde bunu söyleyin diyemiyorum ama kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak ters köşe yapıp bazı şeyleri söylettirmek işe yarar her zaman diye düşünüyorum. Bu şekilde bir muamma oldukça da boşanma durumunuzu söylememek sizin vicdanınızı rahatsız eder. O yüzden bazı şeyleri netleştirmek lazım
Ben evlenmeyi düşünüyorum aşığım açılmak istiyorum diye bişey yazmadım siz konuyu yanlış anladınız. Hayatımla ilgili bi konuyu söyleyip söylememek konusunda fikir istedim. Yoksa her erkek nefes alsın yeter diyor zaten. Öylesine denk gelmektense sesini duymak haram diyen daha iyisiKadın sesi haram diyenle geleceğinizi nasıl hayal ediyorsunuz? Bu kadar mı kötü durumdasınız? Ban yemeyeceğim, haram
Karşıdakinin çok saf olması lazim ya böyle olmaz
Duygularindan nefsime hakim olamıyorum derse bu onu direk yalancı yapar ilk konusma nasıl gerçekleşti duygu ilk konuşmada olamaz. Cinsellik derse bu ne perhiz ne lahana tursusu. Bence bu kadar sorgulanirsa hiç hoş sonuçlar dogmayacak. Okumak bilmek ayrı uygulayabilmek ayrı. Bu da okuyan bilen biri sadece o kadar
O ters köşeye kendi sıkışır abimiz ağzı iyi laf yapan biri belli
Ne diyecek sohbetin hoşuma gidiyor bilgi paylaşımı yapıyoruz diyecek.İki tarafta kendi niyetinin ne olduğunu biliyor zaten, bu yalnızca karşı tarafın niyetinin açığa çıkmasını sağlayacak bir soru. İslami hassasiyeti olduğunu söyleyen biri sen niye konuşuyorsun demek yerine önce cevabını verir yüksek ihtimalle. Ama eğer dediğiniz gibi bir tepki verirse o zaman 'doğru ben neden konuşuyorum hakikaten konuşmamalıyım' deyip sıyrılabilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?