İyi niyetimi çok su istimal ediyor aslında ama bende işte zor hayatı olduğu için idare etmeye çalışıyorum annem hastaydı on gün bendeydi psikoljik rahatsızlığı var annemin hep ağlıyordu faan 10 gün kayınvalidem neredeyse her akşam bana çıktı yemeye gündüzleride hep çıktı zaten o kadar hastaneye gittik annemle akşam ezanında geldim bir sofra kurmadı ondan birşey beklediğimden değilde yani çok anlayışsız armut piş ağzıma düş yaşıyorAllah sabır versin bana anne olduğu iççinde hassasım aslında kendi annemede öyleyim ben fazla hırpalıyorum kendimi onlar için ama aynı özveriyi görüyor musun dersen hayır tabii ki
Allah sabırlar versin kardeşim , evli değilim valla bunları gördükçe evlilikten soğuyorum yaaa
kendini suçlu hissetme bence. herkesin bir düzeni var. tabiki elinden gelen yardımı yap ama kayınvalidende çok şikayetçi görünmüyor. başvuracağı bir sürü yer var.
AminOlsun en önemlisi eş ama ailede göz ardı edilemiyor tabi Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın
amin cnm ya inşallah düzelir , bir şekilde kurtulursun:97:
Önceden çok dövmüş çocuklar küçükken şimdi azaltmış sanırım :26:Ama dövüyor yani işteben 2 kere şahit oldum
Hiç olmadı çıksın başka eve girsin işe bizde destek olalım napalım artık
Ama kayınvalidem birde diyor ki boşansam bela olur başıma rahat vermez birşey yapmaz diyorum yapar diyor kendi ablasıda boşanmış anneanne onunla ilgilenmiş o zaman hemde ablasının kocası daha fenaymış boşanınca tehdit ediyormuş adam ona rağman kendini kurtarmış şimdi kızını bile evlendirdi diyorum kapasite yok kayınvalidemde
Tabii ki benim annemde 48 yaşında kır işinde çalışıyor kaç kere ameliyatlar yaşadı ki kayınvalidem daha 39 yaşında yani kendini idare edebilir ayrı eve çıksa bizde destek oluruz elbette ama hazıra konmayı seviyor o ayrı evede çıksa hep arar para yok belim ağrıyor başım ağrıyor kardeşin huysuzluk yapıyor işte çok çalışıyorum diye çok iyi tanıdım ben onu çünküYani evinde mesela unu olur derimki küçük oğlana her gün para verme yap poğaça kek koy yanına okulda yesin ona verdiğin parayala pazara çıkarsın ama o oğluna verir daha sonra evde birşey yok diye ağlanır buda sinir bozucu bir durum yaa:26:
İyi niyetimi çok su istimal ediyor aslında ama bende işte zor hayatı olduğu için idare etmeye çalışıyorum annem hastaydı on gün bendeydi psikoljik rahatsızlığı var annemin hep ağlıyordu faan 10 gün kayınvalidem neredeyse her akşam bana çıktı yemeye gündüzleride hep çıktı zaten o kadar hastaneye gittik annemle akşam ezanında geldim bir sofra kurmadı ondan birşey beklediğimden değilde yani çok anlayışsız armut piş ağzıma düş yaşıyorAllah sabır versin bana anne olduğu iççinde hassasım aslında kendi annemede öyleyim ben fazla hırpalıyorum kendimi onlar için ama aynı özveriyi görüyor musun dersen hayır tabii ki
ya çok üzülüyor ama bazı şeylerinede anlam veremiyor bir haftadır hiç konuşmuyorlarmış yemekte hazırlamıyormuş bakalım nereye kadar kahvaltı hazırlıyormuş oğluda okula gittiği için
semacım kadıncağaz öbür kızını almış yanına senin kaynananıyı niye almamış,bence güvenemedi kızına anladığım kadarıyla kayınvalidenin kızgınlığı çabuk
geçiyor.bu gün gitse annesinin evine ertesi gün geri dönerdi.
10 gün dile kolay hiçmi bir gün olsun yardımcı olamadı size,hazırcı kaynanan var canım.
emin ol sen hiççççç kötü niyetli değilsin canım.
zaten diyorsun ya 1 hafta sonra her şey düzeliyor,yine öyle olacak.
kendini yıpratma canım dediğin gibi bir tepsi poğaça yapsa kaç gün oğlunun yanına verir okula giderken.
aslında çokkk üzücü bir durum kocadan dayak yemek,unutma semacım kişi ancak isterse kendi hayatını değiştirebilir.
işteburda devreye iyilik kötülük meselesi girer polyannacılık yaparsanız olayları kapatıp iyi niyetli davranırsanız sizden iyisi olmaz ama hakkınızı yada haklıyı savunursanız bu dünyada yeriniz yoktur artık.....şu ayrımıda yapmak lazım başkslsrı sizin sorunlarınızla ne kadar ilgileniyor kennardan sessizce izleyip taraf olmuyorlar... ben bunu yapmadığım için herkesi sahiplendiğğim ve haksızlığa uğradıkları zaman tahammül edemediğim için gliba kötüyüm
Oturduğun ev sizin mi? Oturdukları ev kayınpederlerinin mi?
canım şu son cümlelerini yazarken anneannem aklıma geldi39 yaşında kayınvalidem var 15 yaşındada bir oğlu eşimden başka.
Eşimin babası sorumsuz senelerdir evine bakmazmış kayınvalidemi dövüyormuş eşim ve kardeşi küçükken sinmişler hep babalarından korkmuşlar şimdi eşim engel olsada eşimi bile dinlemiyor adamın hiç güzel huyu yok evlatlarınıda aç bırakmış bir baba..
Kayınvalidemin annesi sağ yalnız yaşıyor 65 yaşında bir rahatsızlığı yok kayınvalidemin abileri de var en başından beri sahip çıkmamış annesi kocasını bırakıp yanıma gelir diye çocukları bırakırsan gel demiş kayınvalidemde bırakmamış biz zaten altlı sütlü oturuyoruz kayınvalidem annesine dayanamıyorum artık diyor geçenlerde yine dövmüş anneanne hep bahane uyduruyor bugün artık resmen ben çocuğunla uğraşamam istemiyorum dedi 65 yaşında rahatına kıyamıyor senelerdir sesini çıkarmamış kızı dayak yerken bir kere kayınvalidemi döverken indim ben aşağıya adam ben kimseden çekinem dedi diyeceğim şu bende kendimi suçlu hissediyorum brşey yapamayınca annesi niye almıyor yanına diyorum kayınvalidem işe girerim diyor zaten annesine ama nafile bende yanıma alsam yapamam ki daha yeni evliyim benimde evlatlarım olacak Rabbbim nasip ederse oğluda var yani annesi varken ben böyle sorumluluğu nasıl yükleneyim geçinemem kayınvalidemle insan kendi annesiyle bile yapamıyorken böylede düşününce kendimi kötü biri çıkarcı insan gibi düşünüyorum vicdanım sızlıyor zamanında abileri annesi birşey deseydi bu kadar olmazdı diyorum anneanne bana kızdı buün eşin bakacak diye bağırdı bende eşim şimdi kocaman adam oldu daha bebeyken siz neden sahip çıkmadınız o zaman dedim eşimden çekinmiyor babası dedim zaten maddi manevi destek oluyoruz annesine sinir sistemim bozuldu herp aynı şeyleri yaşamaktan öyle çok saf kayınvalidemde yok gencecik ama çalışmıyor nasılsa bakan var diye bu düzene alışmışlar empatide kuruyorum annemde bu halde olabilirdi diye inanın çok huzursuzum
Şöyle bir durumda var kayınvalidem dayak yer bir hafta geçer çok iyi olur kocasıyla bir kere kavga etiler indim aşağıya noluyor diye adam ben kimseden çekinmem diye bağrınıyorfalan neyse 4 5 gün geçti barışmışlar kayınvalidem ok hirmet eder ona zaten daha yeni kavgalılar adam eve ekmek almıyor ama ekmek ayırır kocasına poğaça yapar indiririm yemez kocasına saklar hem dayak hem kocaya hürmet var
canım şu son cümlelerini yazarken anneannem aklıma geldi( dedem geçen yaz rahmetli oldu kaserden...uzun uzun yıllarca...anneannemle ilgilenmiyordu..ölünün arkasındn konuşmak istemiorum ollmasda zaten günah ama işte aklıam geldi birden ama allaha şükür hiç dayak olayı olmadı..içkisi vardı hovardalığı vardı..neyseee..anneannemi görsen canım kocası için deli olurdu biz ufakken evine gitiğimizze dedemin arı bi odası vardı oraya girerdik..kurcalardık inan o kumandayı dedem koltukta bırakmışsa anneannem bizim peşimizden o kumandayı yine aynı yerine koyardı..o kadar hürmet ederdi kocasına sabah namazı vaktinde fırına gider sıcak ekkmekler alırdı...ona özel et yemekleri hazırlardı....eskilerde kalmış herhalde bunlar...aynılarını bize yapsa kocalarımız hemen boşanırız çekmeyiz kahrını öyle deilmi..boşuna eski toprak demiolar herhalde...allah tabi kimsenin ağız tadını bozmasın...bütün çiftler mutlu ve huzurluu yaşasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?