Ben Küçükken .... Sanıyordum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende kucukken filmlerde hani bebek olurda yillar sonra buyur ve gec bir kiz olur.zannederdimki o bebegin buyumesini yillarca bekliyolar yillar sonra kaldiklari yerden devam ediyolar

Bende küçükken hep sorardım babama:Madem parayı merkez bankası yapıyor o zaman neden çok yapıpta herkese dağıtmıyor,o zaman hiç fakir olmaz diye.Babacım ne diyeceğini şaşırırdı.

ben bunu hala diyorum..hatta demekle kalmıyor ısrarla savunuyorum:hooray:

ben küçükken nüfus cüzdanı diyemezdim nohut cüzdanı derdim herkes benle dalga geçerdilülülülülülü

ay bende hep elektrik direklerinin tepesinde aliminyumdan hoparlör gibi bir sey olurduya eskiden onun içinde tövbe haşa allah var sanardım hatta bi kaç kez rüyamda bile gördüm
birde apartrmanımızda bi hemşire vardı onunla korkuturladı hep beni iğne vuracak falan diye beni öldürecek diye cok korkardım hatta bir keresinde mahallede erkek cocuklar bir birlerine taş atıyolardı taş savasıydı adı böyle minik çakıl taşlarından tesaduf bana denk geldi biri anaaaaaaa kafam bi kanıyoki delikafadulden beni aldılar bu hemsireye ay ben bi bağırıyom beni ameliyat edecek diye sırnaşık şey sırnaşık şey
birde tv ve önceden uzun radyolar vardı onların içinde insan var sanardım hatta babam aksamları trt nin haberlerini izlerken spiker bizi görüyo sanardım yemeği falan hep utanarak yerdim adam bize bakıyo diye hiç sevmezdim haberleriiiiii senağlama
-tatlicadiarzu-

küçükken, salatalığı, çok severdim. ve onu hep kabağın kardeşi sanırdım.bir türlü salatalık adını çıkaramazdım.. anneme hep kabağın kardeşini bana kesip verir misin derdim-tatlicadiarzu-...

ben erkek çocuklarını babalar, kız çocuklarını anneler doğuruyor sanardım ve yıllarca abimi babam doğurdu diye düşündüm hep ..
bulutları Allah gökyüzüne pamuktan süs yapmış sanırdım ..
birazdaha büyümeye başladıgım zaman bu seferde madem okadar sağlamsa neden uçakları karakutudan yapmıyolar düşünce hiçbişiy olmaz diye kafamı yormaya başladım .
ahhh ahh neler için yormuşum kafamı kaydirigubbakcemile3.

ben de küçükken ay ve güneşin habire beni takip ettiğini sanırdım klasik çocuk düşüncesisırnaşık şey

haberlerde verilen trafik kazası haberlerinde spiker vefat edenleri sayarken'3 kişi hayatını kaybetti' dediğinde o 3 kişinin sevgililerini kaybettiklerini ve arayacaklarını sanırdım dizilerde sevgililer birbirlerine 'hayatım' diyorlar ya.

trt de her perşembe akşamı dini programlar verirlerdi ve Kur'an okunurdu Kur'an okuyan sarıklı hafızı Allah, Kur'an tefsiri yapıp sureleri anlatan Yaşar Nuri Öztürk ü de peygamber sanırdım.(yaklaşık 20 yıl öncesinden bahsediyorum Yaşar hocanın yaşını siz tahmin edin:)))

muhabbet kuşlarının adının Muhammed kuşu olduğunu sanır onların kutsal kuşlar olduğuna inanırdım.

ben küçükken büyüklerin herşeyi doğru bildiğini sanırdım...
onların hiç yalan söylemediğini sanırdım...
dünyanın çok güzel bir yer olduğunu sanırdım...
hep hep mutlu olacağımı hiç kötülüklerin ve kötü insanların olmadığnı sanırdım

Kücüken turnalarin uctugunu yani beraber ucan bir sürü kus görünce, birisin dügüne var galiba diye düsünüyordum :roflol:
Cünkü bizde, yani insanlarda, dügün olunca herkes bir araya geliyor ya, bende o yüzden kuslarinda dügünü var diye düsünüyordum :roflol:

ben küçükken tüp bebeğin tüplü olduğunu düşünüyordum ciddi ciddi.hatta gazı bitince nerden doluo acaba die merak ederdim muhahaa

ben küçükken sadece kadınların adet olduğunu sanıyordum...bide yağmur yağdığı zaman allahın yukarda kemisten su döktüğünü sanardık..

ayyyy mükemmelsinizzzzzzzzzz.... hepsine kahkahayla güldümm...
:roflol:
bende arkadaşımın küçükken inandığı bir şeyi yazayım sizee..
soğuk havada insanın ağzından duman çıkar ya... o dumanı midesindeki karıncaların soba yaktığını düşünürmüşşş... :))))))))))))))))

--Ben küçükken düğmeden nefret ederdim(Şimdide öyle ama o kadar değil naniknanik)
düğmeli kıyafet giymezdim eğer annem sofrada düğmeli bişey giydiyse çıkar diye ağlardım midem bulanırdı hatta kusardım :bbo:
ama erkek gömleklerindeki düğmelerden etkilenmezdim babamın gömlek giymesi sorun değildi kaydirigubbakcemile3
Ablam ben küçükken düğme fobime sinir olurdu şimdi yeğenimde erkek ama düğmeden nefret eder
ilkokula giderken bile düğmeli önlük giyince ağlamıştı zor alıştı :roflol:
--Ezanı da hep Allah okuyor sanardım -tatlicadiarzu-
--Babamın adını ilkokula başlayınca öğrendiğimde şok olmuştum.Babamın adı baba değil mi diye bir kaç gün üzülmüştüm :çok üzgünüm:
--Kemal Sunal hiç ölmeyecek ve yaşlanmayacak sanırdım :çok üzgünüm:

- babaannemin evinin penceresinden uzakta görünen evleri seyredip "sanırım orası Almanya oluyo" diye düşünürdüm,
- annem ve babam hiç çocuk olmamış, direkt bu yaşlarında doğmuşlar zannederdim,
- anneannemin adı, benim için de anneanne idi:roflol:
- tuvalet penceresinden çok korkardım, içinde siyah bi canavar yaşadığını düşünürdüm
- rahmetli babam azcık keldi benim. saçların ne oldu diye sorunca "uçtu kızım" demişti. uzun bi süre penceremizin önünden uçup giden kanatlı saçlar hayal etmiştim
- hee bi de Bülent Ersoy' a hiç anlam veremiyodum " kadın ama adı niye erkeeeek" diye derin derin düşünürdüm

bende kalbimizin şeklini defterimize yaptığımız gibi olduğunu zannederdim.öğretmenimizin derste kalbi göstermesiyle hayal kırıklığına uğramış hatta öbür kalp şekli daha güzeldi demiştim.şimdi bile bazen aklıma gelir gülerim.oğlumada kalbimiz yumruğumuz kadar olur .şeklinide gösterdim.ilerde benim gibi hayalkırıklığına uğramasın diye.
oğlum 3-4 yaşlarındaydı.yıldızlar gökte nasıl öyle duruyor diye sormuştuk.cevabı yıldızları bali ile yapıştırmışlar demişti ve acayip gülmüştük.

Ben arabaların takla atarak geri döndüğünü sanıyordum :smiley-cool:

bende mahmutpaşadaki kürkçü hana gidince kendimi kıbrısa gidiyorum sanıyordum ne zannediyorsam kıbrısı yün satılan bir yer herhalde ..

Birde yoldaki yer ızgaralarına hiç basamazdım sanki oraya basınca aşagı düşeceğim ve kaybolacağım sanardım..

ben küçükken evlenince akıllı akıllı yatıyolar sanıyodum:jeyyar:
çocuğun nasıl olduğu hakkında hiçbi fikrim yoktu:uhm:

kızımda bana hamile kadınlar yemek yeyip su içince bebeğin kafasınamı düşer anne diye sormuştu :ecrin_bebek:
ne gülmüştük ama babasıylasırnaşık şey

ben küçükken benden büyüklerin mesala abim bir yaş büyük benden 1 sene önce ölücek sanırdım

bende baklavanın içindeki cevizleri hep kıyma zannederdim naniknanik taaaa ki antepfıstıklı baklavanın içindeki kıymanın yeşil olduğunu farkedene kadar :tomato: sırnaşık şey klava:

ben de kıyma zannederdim.. yanlız değilsin..delikafadulden:smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…