-ben kucukken kucuk ablam bana kizdigi zaman bana ''seni evlatlik aldik'' diye beni kizdirirdi. ben de gercek sanardim, o kadar cok aglardim ki kaydirigubbakcemile3 sonra oteki ablama gider aglaya aglaya ''oteki ablam dogru mu soyluyo'' derdim. o da bazen evet sen evlatliksin derdi, bazen de hayir degilsin o seni kizdiriyor aglama derdi kaydirigubbakcemile2 evlatlik olup olmadigimdan hic bir zaman emin olamamistim sempatiksalakcinni
-bir cogunuz gibi ben de gunesin bizi takip ettigini sanardim. ozellikle arabayla biyere giderken hep gunese bakardim bizim pesimizden geliyo diye
-kadinla erkegin dugunu olunca yani evlenince otomatikman cocuklari da oluyor sanirdim
-ineklerin hep sutu oluyo ama neden kadinlarin sadece bebekler kucukken sutu oluyo da sonra bitiyo anne derdim aklinialirimsmile
-kurbanlik koyunlarimiz kesilmesin diye kendimi yerden yere atardim mafoldumben cunku onlarla o kadar cok oynardim, o kadar cok severdim ki...
-kucukken annem bana hep ayicikli, cicekli suslu suslu muz coraplar alirdi. adinin neden muz corap oldugunu cok merak ederdim, muzla ne alakasi var diye dusunurdum, hala da merak ediyorum laelaelaelaelae
-bizim akrabalarimizdan ailemizden kimse vefat etmez, bizim akrabalarda ailede olum diye bir sey yok sanardim. sadece baskalarinin yakinlari olur sanardim cunku ben kucukken bizim akrabalardan falan olen kimse olmamisti. bi de hic gormedigim dedemin mezari vardi. ben dedemin mezarin ust kisminda yani mermerle cevrili olan kisminda yattigini sanardim. ordan aniden cikacak gibi gelirdi(hala da oyle geliyor)
-annelerin hic olmedigini sanardim cunku bir gun annem hasta olunca, ona ''anne sen olcek misin?'' diye sordugumda bana ''anneler olmez kizim uzulme'' demisti ve sevineyim diye cips almisti kaydirigubbakcemile3
-sokaktan plastik kutular bulup, icine su doldurup bi de icine karinca atardik arkadasimla. ama bi suru karinca toplayi toplayip atardik, onlar yuzecek sanirdik ama zavallilar bogulup olurlerdi, bi de onlari kuma gomup mezar yapardik, etrafini da kucuk taslarla cevirirdik :1shok:
-cay termusuna ''termusfon'' derdim, hani su banyolarda kullanilan termusfon yani delikafadulden
-piknige giderdik, babam mangal yapardi ve et pisirirdi. ben pirzolaya yillarca ''comakli et'' dedim, kemikli oldugundan dolayi oyle diyodum, baba bana comakli et yap diyordum delikafaduldencokacimcoook
daha coook var bende :CüvCüv: