Yani vazgeçtiniz boşanmaktan. Hayırlısı olsunSabah erken geldi ve benden özür diledi. Psikoloğa gitmeyi teklif etti ben kabul etmedim. Avukata gideceğim. Buraya günlük gibi yazıyorum. Eleştiren de destekleyen de var olsun
Bu çok iyi.Ailem de destek bu arada.
Hayır vazgeçmedim evde köpek gibi davranıyorum aynı onun bana yaptığı gibi. Avukata gideceğim yazdımYani vazgeçtiniz boşanmaktan. Hayırlısı olsun
Kopek gibi miHayır vazgeçmedim evde köpek gibi davranıyorum aynı onun bana yaptığı gibi. Avukata gideceğim yazdım
Aynen öyle. Nasılsa ondan öğrendim. birazdan da çocuklarla sinemaya gideceğim.Kopek gibi mi
Bir türlü deşarj olamıyorum, hıncımı alacak yer arıyorum galiba.Senin boşanma konuna yorum yapmayacagim. Demiştim yakın çevrende olsam hayatta bulasmam diye.
Ama hala buraya yazacağım diyorsun. Adam seni burda yakalamadi mi? Bunları mahkemede kullanacağım demedi mi? Sen kullanabilir mi diye ikilemde kalmadın mi? Adrenalin bağımlısı mısın ilgi için mi anlamadım ki.
Doktor eşi olmak değil ama boşanmış kadın olmayı sanırım kaldıramam diye düşündüm. Ama ne kadar da yanılmışım. Ahhhh… çok yanılmışım ama yaş ilerledikçe insan bu konuda daha olgunlaşıyor. Sevgiliyken aramız iyiydi, Facebook’ta birilerini arattığını gördüm ve ondan ayrıldım. Aramızda 700 km vardı, cuma-pazar nöbetçiydi ve yollarda uyuklaya uyuklaya benimle barışmaya gelmişti. Dedim aha işte benim evleneceğim insan. Oysa önce annesiyle ilişkisine bakmam gerekiyormuş. Onu tanıdığıma çok pişmanım, bana yaşatmadığı hiçbir şey kalmadı. Teline baktığım da iyi oldu, bu saçmalık sona erdi.Benim bu saatten sonra size iki tavsiyem olur: O bahsettiginiz terapist gercekten Psikoloji mezunu, yuksek lisans mezunu bir Klinik Psikolog ise onu sikayet edin. Degilse, bu titre sahip biri ile terapiye baslayin. Bir digeri de bosanmayi istemek ya da hazir olmak zorunda degilsiniz. Ama o zaman bakmayin, takip etmeyin konumunu, gormeyin hicbir sey, hesap sormayin. Bu sekilde sadece daha fazla yuz goz oluyorsunuz, cirkinlesiyor iliskiniz.
Ayrica tanidigim gunden beri ayrilmaya calisiyorum yazmaniza sasirdim. Cunku ben evlenmeden once kendini belli etmemis olamaz demistim daha once ama sevgiliyken cok iyiydi demistiniz. Bilemiyorum hayatinizda doktor esi olmak neden bu kadar onemli oldu hep sizin icin, belki terapide bunu calisirsaniz kendinizi anlamanizi saglar. Cunku disaridan mantikli gozukmuyor bu halleriniz.
Yarın randevum. Umarım delillerim geçerlidir.Avukata ne zaman gideceksiniz?
Ben anlıyorum sizi son şans verdiniz çocuklarınız için belki de tatilde cinselliğe de yumusaktiniz.Bu çabaniza rağmen insan kaldıramıyorBir türlü deşarj olamıyorum, hıncımı alacak yer arıyorum galiba.
Amin inşallahGözünde büyüttüğün kadar zor olacağını düşünmüyorum. Mesleğin var gayet
Çalışıp hayatına bakabilirsin. Benim
Tek duam kızının iyi olması sonuçlarının temiz çıkması. O saatten sonra sana hiçbir şey olmaz inşallah. Eşini de Allah bildiği gibi yapsın. İnşallah hayatını yolunu koyduğun günleri de okuyacağız burada. Boşanmaktan vazgeçme sakın. Artık bu kadar saygısızlığın ihanetin sonrasında Bi de bunların
Travmalarıyla boğuşacaksın devam edersen. En azından kendime saygım vardı, geç de olsa başardım diyebil.
Ne acı demi. Bir anne evladı hasta iken bütün senenin yorgunluğunu unutmak için gideceği tatilden bile vazgeçiyor ama bazı babalar (!), baba görünümlü babalar sadece uçkurunu düşünüyor. Bir an önce kurtulun bu adamdan. Başka bir kaıdn ben de hamileyim diye çıkıp gelecek yoksa.Öncelikle kimseden akıl almak için yazmıyorum. Kimseyle dertleşemiyorum bari içimde kalmasın. Eşle tatile gidecektik. Sonra kızım hastalandığı için vazgeçtik. Kızım ağlama nöbeti geçirdi, mosmor oldu, çenesi kilitlendi, gözleri gitti zor kendine getirdik. Doktor da çok sıcağa çıkarmayın demişti, gidesimiz gelmedi. Ertesi gün eş bana arkadaşının yanına gideceğini söylemişti. Meğer kız yurdundan birini alıp eğlenmeye gitmiş. Pantolonu yıkarken cebinden prezervatif çıktı. Annesinin yanına gitmişti, ben evdeydim. Bugün tartıştık kabul etmedi tabi. Yarın avukata gidiyorum. Bana akıl vermeyin, dua edin sadece. İnşallah hasta çocuğumla bu işin içinden çıkabilirim, tek istediğim bu. Tek istediğim dua…Oğlum üzülmeden bu insandan hayırlısıyla kurtulmak.Her şeyin hayırlısı olur inşallah…
Sizi yorumlarınızdan güçlü, akıllı bir kadın olarak tanıyorum. Lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz. İnsanın elinde kesin bir teşhis olmaması da önünü görmesini zorlaştırıyor. Rett sendromu gelişim açısından otizm başta olmak üzere başka teşhislerle sık sık karıştırılır ama onu diğerlerinden ayıran en belirgin özellik çocuğun devamlı ellerini yıkıyormuş gibi ovuşturmasıdır. Kesin sonuç çıkana kadar olumlu düşünmeye çalışın. Teşhis kesinleşince kızınızın rahatsızlığı neyse Türkiye'deki ve yurt dışındaki derneklere üye olun ve kendinize bir destek ağı kurun. Akraba, eş, dost, tıp camiası, aynı teşhisi alan çocukların aileleri izin verin size destek olsunlar ve yol göstersinler. Yalnız değilsiniz. Yardım isteyin. Ve lütfen unutmayın kızınız sizi mutlaka tanıyacak ve sizin onu ne kadar sevdiğinizi hissedecek. Ne olursa olsun baş edebileceğinize inanıyorum ve sizi sevgiyle kucaklıyorum.Yine berbat bir güne uyandım. Kim neye üzülüyorsa lütfen üzülmeyi bıraksın. Kalbim ağrıyor. Ankara’da kontrolümüze gittik ve doktor kızımın el hareketlerinin arttığını ve rett sendromuna benzettiğini söyledi. Eşim ve ben bir kenarda sessiz sessiz ağladık. Daha önce bir sendromdan bahsetmemişti. Rehabilitasyon merkezine gittim, oradaki fizyoterapist de baktı ve rett olabilir dedi. Kızıma ne olacağını hiç bilmiyorum. Kesin sonuç bir buçuk aydan sonra çıkacak. Aklıma her şey geliyor. Oğlum olmasa intihar ederdim ama onun için ayakta durmaya çalışıyorum. Kızım belki beni hiç tanımayacak. Hayat çok zor. Sülalemizde böyle hastalık yok. Lütfen bütün dertleri bırakın. Ben hayatımda böyle bir dert görmedim. Umarım baş edebilirim.
O kadar iğreniyorum ki..Bir de benimle barışmaya çalışıyor. Tüm sene bana o kadar kötü davranan adam melek oldu bir anda. Bu adamı anlamıyorum. Herkese benden soğuduğunu söylüyor, gel boşanalım diyorum yok diyor. Hayatımı karartmaya gelmiş dünyaya. Hayatımdan def olsun başka bir şey istemiyorum.Ne acı demi. Bir anne evladı hasta iken bütün senenin yorgunluğunu unutmak için gideceği tatilden bile vazgeçiyor ama bazı babalar (!), baba görünümlü babalar sadece uçkurunu düşünüyor. Bir an önce kurtulun bu adamdan. Başka bir kaıdn ben de hamileyim diye çıkıp gelecek yoksa.
Ellerini ağzına götürüyor ama çok sık değil. Rett’in de dereceleri var sanırım, bana hafif gibi geliyor. Almanya’da bir profesörün mail adresini gördüm, o sonuçları değerlendirebiliyormuş. İnşallah çıkmaz, çıkarsa da elimden geleni yapacağım. Eskisi kadar kendimi yıpratmıyorum hatta eğer sonuç pozitif çıkarsa gerekirse bulaşıkçılık yapacağım yurt dışına gideceğim kızım için.Sizi yorumlarınızdan güçlü, akıllı bir kadın olarak tanıyorum. Lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz. İnsanın elinde kesin bir teşhis olmaması da önünü görmesini zorlaştırıyor. Rett sendromu gelişim açısından otizm başta olmak üzere başka teşhislerle sık sık karıştırılır ama onu diğerlerinden ayıran en belirgin özellik çocuğun devamlı ellerini yıkıyormuş gibi ovuşturmasıdır. Kesin sonuç çıkana kadar olumlu düşünmeye çalışın. Teşhis kesinleşince kızınızın rahatsızlığı neyse Türkiye'deki ve yurt dışındaki derneklere üye olun ve kendinize bir destek ağı kurun. Akraba, eş, dost, tıp camiası, aynı teşhisi alan çocukların aileleri izin verin size destek olsunlar ve yol göstersinler. Yalnız değilsiniz. Yardım isteyin. Ve lütfen unutmayın kızınız sizi mutlaka tanıyacak ve sizin onu ne kadar sevdiğinizi hissedecek. Ne olursa olsun baş edebileceğinize inanıyorum ve sizi sevgiyle kucaklıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?