Ben mi abartıyorum

berlingoes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
525
145
103
33
Kızlar selam

Dün annemdeydim. Kardeşimin odası kapalıydı okuldaymış. Bende bişey almak için içeri girdim. Arkadan oğlum ve ablamın oğluda içeri girdi. Kardeşimin çalışma sandalyesine binmek istediler. Annem, kardeşin bana tembih etti niye odaya soktun bunları kardeşin kızacak diye söylenmeye başladı. Bende anne dedim zaten haftada bir kere geliyoruz bişey olmaz dedim. Ablamın oğlu annemlerde ee bu sefer o alışacak o hiç oturmamıştı sandalyeye dedi. Ama çocuklar nasıl mutlu. Biraz oynadılar çıkardım. Sen bana niye öyle diyorsun diyor sonra annem.
Zaten haftada 1 gidiyorum erken gidiyorum oturamıyoruz 10 dk sürekli iş yapıyor. Kendimi annem tarafından değersiz hissediyorum

Kendi yatak odanıza başkalarının girmesi sizi rahatsız etmez mi dicem şu durumda etmez diyeceksiniz .Çocuklar odayı talan ediyorlar (sizin çocuklarda akıllıdır şimdi) daha önce başına gelmiştir önemli bir evrak vs kaybolmuştur. Annenizi görmeye gidiyorsunuz kardeşiniz yokken odasında ne arıyorsunuz . Üstüne bir de alınıyorsunuz. Asıl sizin çocuklar girdiği zaman çıkarmanız gerek , hatta başkasının odasına girilmemesi gerektiğini anlatmanız gerek . Anlatın ki şimdiden öğrensinler.

Özel alan evet ama ben bu konuda gençlerin fazla abarttığını düşünüyorum. Tabi girilmez izin almadan fakat bunun içinde kalp kırmak çok fazla
Bazen sert konuşmayınca anlamıyor insanlar. Benimde odama çok giriliyor ve aşırı rahatsızım. Arada kilitliyorum hatta. Benim odam, özel eşyalarım, kıyafetlerim, bazen dağınık oluyor odam. Düzleştiricim, makyaj malzemelerim vs bunları ben evde yokken görümcem in odama girip kullanmasından çok rahatsız oluyorum. Oğlu tüm aynaları elleyip parmak izi yapıyor. Odamda niçin görümcem in oğlunun oyuncaklarını kirli ayakkabılarını dışarıda sürdüğü bisikleti bulayım?? Niçin onlar evden gitseler bile pisliği bana kalsın neden yeni yıkattığım halı oğlu kirli ayakkabıyla girdi diye tekrar kirlensin. Bu benim derdim. Elbet konu sahibinin kardeşinin de vardır bozulmasını istemediği bir düzeni o yüzden kimseyi de sokmak istemez odasına. Gayet de haklıdır yani ..
İlla yeter artık demeye gerek yok bence kapıyı kapatıp çıkıyorsa bu bile odaya girilmesini istemediğini gösterir

Şimdi kardeşiniz gelse sizin yatak odanızı farklı ihtiyaçları için kullansa hoş olur mu saygıyı öğretin çocuklarınıza özel hayat özel alan

Şimdi sizin yaşadığınız çok farklı ve kabul edilemez bir durum ben bunu onaylamıyorum onaylanacak bir tarafıda yok zaten. Konu sahibi annesi tarafından azarlanıyor kalbi kırılıyor yani eğer girilmesini istemiyorsa kişi kilitleyip çıkacak zaten sorun kalmaz. Bunun için bizzat yaşamadım ama şahit olduğum insanların fazla abarttığını düşünüyorum.

S Seda2012Emre

Tabiki başkasının odasına girmez oğlum girmesine de izin vermem. Ama sadece koltuğu merak etti ikiside bende başlarındaydım

Ben de çok sinir olurum odama girilmesinden. Meraklı birkaç akrabam vardı eve her geldiklerinde yemekten sonra 5 kişi toplanıp odamı karistirirdi. Çok şükür aramız bozuldu da odama sokmuyorum. Küçük çocuk rahat durmaz orayı burayı karıştırır sırf haftada 1 geliyorsunuz diye kimse çocuğunuzun arkasını toplamak istemez. Özel alan diye bir şey var tolerans gerektirmez

Kardeşiniz tembih etmiş bir de. Demek ki girilmesini istemiyor. Özel alana saygı.

O da odaya giriş bu da odaya giriş annesi azarlamamış kardeşin kızıyor neden giriyorsun diye söylenmiş annesi çocuklarını ayırdığı için yapmıyor ki bunu, küçük çocuğu kızıp sinirlenmesin diye uyarıyor ablayı. Ki doğru bu bence..
İllaki abartanlar vardır tabi. Ama ben bu açılan konuda abartı bişey görmedim. Ablası girebilir ama çocukları sokması yanlış

Ben de istemem ozel alanima girilmesini
Ayrica alinganlik aileye yapılmaz. Anneniz de bi şeyi acik acik soyleyemecek mi Allah aşkına

Haftada bir gidiyor olabilirsınız.
Bu, oda sahibinin kurallarını cıgneyecegınız anlamına gelmiyor.
Odanın sahibi, yanı kardesiniz odasına kimsenın girmesini istemiyorsa kimse girmeyecek. Kendi yatak odanız gıbı dusunun.
Bunun degerle bir ılgıısı yok. İş yapıyorsanız da annenize yapıyorsunuz, annenize yaptıgınız yardım kardesinizin odasında Takılmanzii gerektirmiyor

Kardeşim benim yatak odama girer makyaj malzemelerime Bakar kıyafetlerimi dener ben ona bişey demem
Her insan aynı olacak diye birşey yok siz rahatsız olmuyor olabilirsiniz o oluyorsa saygı duymalısınız.haftada bir gidiyorum diye çocuklarla odasına girmekte sakınca görmemeniz ayıp bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…