Ben mi abartıyorum

Şuan gitmeyi düşünmüyorum ama Eşimde kendisine destek olmadığımı yükünü hafifletmediğimi yazmış
Eğer geri adım atacaksanız en azından tavrınız belli olsun. Gittiğinizde söyleyin. Keşke hafta sonu gelseydiniz, hafta içi yorgun oluyoruz, misafir ağırlaması zor oluyor falan deyin. Aslında sizi daha iyi ağırlamak isterdim deyin. Bunu hazır alıp ikram ettiğiniz yiyeceğin yanında söyleyebilirsiniz.
Maalesef sende söylemelisin çünkü bazı insanlar için bu davranış normal. İnsanların geleneklerinde "biz geliyoruz" demeyeni bile çok var.

Ben evlenmeden önce habersiz evime kimseyi kabul etmeyeceğimi eşime söylemiştim. Evim temiz olmayabilir, dolabım boş olabilir vs. Bizde misafir iyi ağırlanır olmaz öyle dedim.
Bu işe yaradı ama gelme sıklıklarını yada emrivakileri engellemedi. Misal yarın bilmem kimle sana geleceğiz dedi kv. Şansıma çok geçerli bir bahanem vardım misafir kabul edemeyeceğimi söyledim. Çok ısrar ettiler ama olmadı. Bana sormadan evime kimseyi davet etmemesi gerektiğini, ederlerse kendilerinin mahcup olacağını anladığını umuyorum.
Farklı bir vakitte "evime gelmek isteyenlerden" konu açılmışken lafımı herkese söyledim. En az bir gün önceden haber verilsin müsaitsem evime gelmek isteyen buyursun gelsin dedim.
(Eminim komşu akraba ne varsa herkes duyar bunu.Dedikodu gırla...)
Kimsenin gıkı çıkmadı.

Bu ne densizlik ya yanı pis olsanız ne olacak onlara ne

Arkadaşlar gitmek istemiyorum kafayı yemek üzereyim eşimle çok büyük kavga edeceğiz ama bıktım ben artık haftaya da annesini getirecek of allahım oda kalır basıma kaç ay ben bezdim yaa

pes valla ya, demekki sorun eşinde, insanlar yüzsüz olabilir demekki bu yaştan sonra insanlara adap öğretçeksiniz, bence kimseye gitmeyin, misafirde kabul etmeyin, ayrıca çalışıyorum demişsinde çalışmıyor evde olsan bile kimse ben geliyorum diye arayıp gelemez yani

ıkınızde calısıyorsunuz degıl mı ? Esınıze soyleyın esım mesaı desın. bu kadar basıt. Insan bı kac gun onceden haber verır ve mumkunse bı cumartesı aksamı gelır . calısanın halınden calısan anlar arkdasım dediğim seyı uygulayabılırsın. en azondan mecburıyetten oldugunu bılırler. kırılmazlar , sende strese gırmezsın

Eşinize haber veriyorlar müsait değiliz veya eşime bi sorup size döneyim demeli ama belli ki öyle biri değil ancak onların yüzüne soyleyebilirsiniz başka yolu yok galiba

Bu ne densizlik ya yanı pis olsanız ne olacak onlara ne
Oylede iste onlara da o lazim.yoksa gittikleri yerde neyin malzemesini yapipta dedikodu yapcaklar.
İste boyle insanlarin yaptigi bu konustuklari bu kim ne demis ne yapmis nasil hizmet etmis evi pisti temizdi.sunu giymis soyle yakismis boyle cirkin olmus.

Yok abartmamışsın canım, ama eşine verdiğin cevaptan cayma, programın neyse onu yap ne zaman biterse o zaman dön eve

Eşin, haber veren akrabasına eşimin programı var/benim işim var vs diyebilirdi, demediğine göre tek başına ağırlamayı göze almış demekk i... belki ders olur hem eşine hem ailesine... bi şeyler değişsin istiyorsan biraz gerginiği göze almalısın :)

Eşinize haber veriyorlar müsait değiliz veya eşime bi sorup size döneyim demeli ama belli ki öyle biri değil ancak onların yüzüne soyleyebilirsiniz başka yolu yok galiba
Yola çıkıp geliyoruz demişler gelelim mi dememişler ki
Ben neden bana sormuyorsun deyince yola çıkmışlar ne deseydim diyor

Bizede kim gelse esimi arar yada bizi davet etcek olsa .Bir iki soyledim ben neyim ya dedim hani muhabbettim olmaz numaram olmaz tamam ama konustugum gezdigim muhabbettimin oldugu bi kadinin da esimi arayip bize gelmesi yada bizi davet etmesi ne ya.
Bigun esimi ariyo kuzeni(bayan) benim de numaram var konusuyoz yiyoz iciyoz birlikte esimi aramis bize gelin diye.
Oda beni aramasini soylemis o tamam derse geliriz diye.
Sonra beni ariyo bize gelin diye bende bi esimi arayim da donerim sana deyince ben zaten once onu aradim da o dedi seni aramami dedi.
Yine bigun bu kadin esimi ariyo ben esim de olsa telf acmiyorum:)))annemin babamin telf bakmam yani huyum boylenapiyim.uc sefer aradi bakmadim esimin telf.sonra esim camiden geldi yine aradi bize gelceklermis.esim de tamam dedi .
Dedim ki madem kabul ediyosun bana sormadan benim de telf var madem senin telf acilmiyor beni arayabilir ben yatiyorum bi zahmet sen agirla diye sonra tmm ariyom gelmesinler dediTabi aratmadim simdi ayip olmasin diye neyse geldilerde.bidaha da boyle bi durum yasamadik.

Bakıcıdan alınması gereken bebeğim var o olmasa asla gitmem zaten ama şimdi o düşündürüyor
Normalde eşim alıp o ilgilenecekti bebekle de bugün ama şimdi böyle bebeğini bıraktı gezmeye gitti olacak

Geldiklerinde önlerine bir şeyler çıkarmak için uğraşmayın. Bisküvi, hazır kek, kurabiye falan koyun sonra da "Ya birkaç gün önceden haberli gelseniz daha güzel şeyler hazırlardım, işten geldim hazırlıksızım maalesef." diye açıkça söyleyin. Belki bu şekilde laf yerini bulur.

Bu kadar kafana takdigina yazik canim millet seni dusunmuyor geliyor ev8ne sen niye düşünüyorsun ..
Ben yerinde olsam madem benim hbrim yok esimde ister gel ister gelme diye takmadı giderim anneme uada disariya otururum gec olunca evime gecerim sorab olursa da ki eminim nerede diye soracaklar birak esin sıkışsın da akli başıNa gelsin seni deli gibi aramazsa bende fedakar değilim MESAIDEYIMM diyip gec beni arasaydiniz soylerdim derim keske esinede ilk basta boyle deseydin kendi aklina gore is yapmasaydi madem bugün disarida da isin vardı.. Bakıcı yada eger nazin geciyorsa bi kac saat idare edebilirmi sor

eşin yine alır bebeğini engel değil ki, boşver azıcık, kim ne derse desin... deli bilsinler, misafirsevmez bilsinler ne olacak, takma milletin ne dediğini, arkandan konuşacak insan illakki bir sebep bulur... evde olsan da bulur

Çok doğru söylüyorsun canım
Şimdi okul bitti öyle oturuyorum odada hiç birşey yapasım gelmiyor nefret ettim hayattan

Çok doğru söylüyorsun canım
Şimdi okul bitti öyle oturuyorum odada hiç birşey yapasım gelmiyor nefret ettim hayattan

sakin ol:)

Çık bugünü nasıl geçirmeyi planladıysan öyle devam et, eşine de suçluluk duygusuyla yaklaşma, üste çıkmasına fırsat verme, ne var bunda sen zaten bensiz de halledersin diye düşündüm dersin sonradan... yoruldum vs mızmızlanırsa ay hiç kıyamam kocama falan cıvıldarsın biraz:)
üstüne alınma birşeyi, sonuçta sana değil eşine misafir geliyor:) bırak onlar düşünsün

1_Eşimi uyarırım böyle bir telefon geldiğinde eşimi arayın desin veya eşime sorayım desin.
2-Daha önceden yapılmış bir programımız var der kibarca geri çeviririm.Bir kez daha sormadan gelmemiş olurlar

Arkadaşlar gitmek istemiyorum kafayı yemek üzereyim eşimle çok büyük kavga edeceğiz ama bıktım ben artık haftaya da annesini getirecek of allahım oda kalır basıma kaç ay ben bezdim yaa

Belki bu büyük kavgadan sonra annesinide getirmez. Su cocuklarinin evinde aylarca kalan insanlar yok mu ayyy ayyy

Kayınbabam hem evime devamlı çat kapı gelir hem kapı 2 saniye geç açılsa kapıyı acmicaktın heralde geç açtın der laf sokar.Hem de her ortamda övünür oğlumun evine giderken bir de haber mi vercem çat kapı giderim baskın yaparım der durur. Size gelen misafirlerde akrabamızın evine giderken bir de haber mi vercez kafasındalar galiba konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…