Ben mı artnıyetlıyım??

Hamile olursun minik bebeğin olur gelme diyebilirler . Ama durduk yere diyorlarsa bi Anlam veremedim

Diğer gelinlerin eşlerini Yani kendi oğullarınıda arayınca gelme deselermiş sorun sizde ben olsam ne münasebet kocamı tek göndermem
Ayrıca herkes kendinden sorumlu kardeşime ne karışırım gelnini çağırsın çağırmasın.. ne bilim köy uzaktır soğuktur kar kış sonuçta 2 günlüğüne yorulmamasını istemiş olabilirler.. benim aer niyet düşünmüyorum.. bu zamana kadar aralarında olumsuzluk yaşanmamış ve yanlarında kızı gibi hissettiyse bunda da yoktur art niyet.. şeytanın vesvesesi böyle zamanlarda çok olur..

Aden tek gelin diğee gelinler kardeş gelinleri kp
Anlam veremedim neden bi bu kıza gelme denmiş bide tek gelin Yani. Kardeş gelinleri bile gelmiş. Neyse ben olsam uzayacak kavga gürültü çıkaracak bişy yok ama tepkimi belli eder bu konu yüzünden kırıldığımı anlatırdım. Yoksa hem siz içinize atarsınız hem bu hareketler devam eder. Madem cenazeleri var üzgünler bu kızın gelip gelmemesini nasıl düşünüyorlar. Bn kırıldığım konuyu konuşmadan kapamazdım konuşup kapatır bi daha açmazdım

Bana garip gelmedi benim dedemde boyle cunku sadece cenazeler icin boyle yapiyo neden bilmiyorum en yakinimiz bile olsa gelinlerinede der hemen gelmeyin gerek yok diye ama kimse dinlemez gider yinede o yuzden ben art niyetli bi durum gormedim zaten arayip gönlünü almislar hem belki digerlerinede gelmeyin demistir sordunuz mu?

M Masal aden bişey sormak istiyorum eski konularına baktım da eşinle ailesiyle bi problemin yok evet ama kardeş gelinleriyle hep mesafeli olmuşsun -haklısın bu arada- kv ve kp köyde tatsızlık çıkmasın istemiş olabilirler diye de düşündüm sonuçta sana bi laf gelse sen sıkıntıya düşeceksin.. yada sana söylemedikleri vardır akrabalardan laf olup arkandan konuşulanlar vardır üzülmemen için açıklayamıyor ve seni onlardan uzak tutmak istemişlerdir.. evet belki sen o ortamda susarsın ama onlar susmayabilir ve eşin tepkisiz kalmaz ve ortam gerginleşir diye düşünmüş olabilirler..

Bu yoruma iyi kulak verin derim...
Fazla iyi niyet maraz doğuruyor ve bu sefer kendi ailende huzursuzluk yaratıyor.
Mesafeli ve temkinli olmakta fayda var...

bazı yörelerde kadınların cenazeye gelmesine gerek görülmüyor.
diğer kişilerin de geleceği düşünülmedi belki.
bize de babam genelde gelmeyin der.
üzülmeyelim diye. ama biz gideriz.
ben çok kötü niyetli olduklarını düşünmedim.

Benimde eşimin dedesi öldü bende gitmedim. Gerçi hamileydim doğum yaklaşmıştı. Banada demişlerdi sakın gelmesin diye. Bende olurmu günü birlik gidip geliriz yakın zaten dedim. Bunun üzerine zaten gelinler falan olmayacak dediler. Eltim falan yok ama kuzen eşleri diğer torun eşlerini kastettiler. Sonra öğrendimki herkes gitmiş. Banada gelmeyeyim diye öyle söylemişler

bence gelme dese bile gitmelydin ki zira kendi babanız bile sormuş neden yoktun demiş size .
insanlar onların size bunu söylediğini bilemez cenazeye katılamayan gelin olmuşsun bence kv ve kp sormalısın neden gelme dediniz diye eşinizle birlikte sormalısnız ve ve uzun bir zaman da görüşmeyin mesafeyi koyun

ben bibi'ye katiliyorum biraz fazla safsiniz galiba , sizin nereye gideceginize baskasi karar veremez
esimin herhangi bir yakini vefat ederse benim yerim kocamin yanidir , ona destek olmak icin o nereye gidiyorsa kalkar giderim
kimse de benim icin gelmesin diyemez , derse de tinlamam bile
cok tuhaf gercekten gitmemeniz ve esinizin yaninda olmamaniz

Bana gelmesin deselerdi bile ben gider son görevimi yapardım.
Belki de artniyet yok.Gerçekten o ortama girmenizi istemediler.
Zamanla niyetleri belli olur zaten.
Başınız sağolsun

gitmeliydiniz kv nize ne? hiç değilse bundan sonra gidin baş sağlığı için de geleceklerdir. bir daha da kv aklıla iş yapmayın. ne demek cenazeye gitmemek

Usluba ragmen cevap vereyım;
Yanlıs anlamıssınız. Koye gıdıcez dıye oyle dedık yorulmasın dıye demıs ama akşam gittiler köye. Cok manalı gelmedi yanı
benim kendi öz dedem öldüğünde
kendi annem babam benı almadan dediğiniz gibi köye gitmişlerdi, gecenın bır vaktı haber gelmıs ve ben uyurken annemler yola cıkmıs
sabah bır uyandım evde kımse yok
sebebi ise kış gunu ve benım yol gıdıp orda sagda sola kalınacak dıye üzülüp yorulmamı vs istememeleriydi

neden kötüye yoruyorsunuz, belki sağda solda perişan olun istemediler, bence düşünceli davranmıslar
eşin haksız yere cıkısmıs aılesıne

Ama bu kadar harika bir aile ilişkiniz var sebebi neymiş ?

Bir kac yorumunuzu da okuyunca şunu soylemek istedim kı. Size karsi tavirlari samimi degil. Hem kizimiz diyecekler hem cenazeye gelmesin diyecekler. Sen simdi gitmeyince akraba konu komşu aaa bak aden yok gelmemis falan demedi mi? Kv cevreye ayri size ayri oynuyor gibi.

Peki siz gelmesin dendi diye he peki o zaman deyip oturdunuz mu? Cenazeye dugune davet olmaz akraba arasinda. Gelme deseler de gitmeniz lazimdi. Onlar meczupsa siz degilsiniz. Kapidan kovacak degillerdi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…