herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır
Haklı olabilirsiniz ama gerçek düşüncemi söyledim ne bileyim, ama belirttim başta herkesin yaşam tarzı farklıdır diye alınmasınlar diye.bu cümle olmamış. geç bi saate kalmışlar haklısınız ama bu şekilde ifade etmek yanlış olur.
ayıp ettiniz demişsiniz direkt. ya ertesi gün iş olmasa neyse de bu saat geç oldu biraz da uykumuz geldi bilmmne diyebilirdiniz.
Günaydın kızlar
Dün akşam 7 ye doğru eşimin amcaları eşleri kuzenleri halası geldi
12 buçuk gibi de gittiler
Amcası kalkalım demese kimsenin gideceği yok
Ha bir de çocuklar mızmızlanıyor gidelim gidelim diye
Çocukları halası uyuttu tabi oturma odasında
Sonra da ordan yengesi dedi ki daha erkensaat 12 buçuk olmuş ve erken diyor kadın
Amcası da yok yok geç oldu dedi x (eşim) işe gidecek dedi
Tabi amcalarının kendi işi ne zaman isterlerse giderler yengeleri ve halası da çalışmıyor zaten bıraksan sabahlıcaklar
Yengesi de bana dönüp geç mi sence dedi bende dedim ki herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır dedim benim için geç bir saat dedim ama asla sinirli şekilde surat asarak söylemedim
Kadın bir şey demedi
Gittikten sonra da eşim çok ayıp oldu öyle şey denir mi dedi
Fakat ona buna ayıp olacak diye kendi değerlerimden vaz mı geçeyim , 5 buçuk saat oturdular
Bana göre 2 saat oturma ideal yani 5 buçuk saat çok değil mi hadi öğlen gelseler de otursalar neyse gece olmuş
Bana herkes çok güler yüzlüsün der asla geldikleri için şikayet etmedim ama inkar etmiyorum o saate kadar kaldıkları için şikayetçiyim fakat içten içe, asla surat asmadım nasılsam öyle davrandım.
Onlar da bu çok normal , geç saatlere kadar birbirlerindeler, örnek olarak kaynanam da gecenin 2sinde bile misafir olduğu için eşime de normal geliyor ama alışkın olmayan bir ben için hoş bir durum değil...
Sizce böyle cevap vererek saygısızlık mı yaptım ama demeseydim bu ömür boyu böyle sürüp gidebilirdi
Bu arada belki eşin senin akrabalarına aynı şeyi dese tepkin ne olurdu gibisinden yorumlar gelebilir baştan söyliyim eşimin kendimin diye ayırmam anca anne baba kardeşler kalabilir o bile bir yere kadar hep hep olmaz onun dışında kendi akrabalarımdan biri aynı şeyi dese aynı cevabı vereceğimden şüpheniz olmasın......
Ben alışık değilim bu kadar geç saate kadar oturulmasından ve yengesi erken dedi eşi kalkalım deyince. Amcası demese kaçta kalkacaklar bilmiyorum . Ben böyle büyümediğim için alışkın değilim bizde misafir en geç 10da giderdi....Muhabbet uzayınca insan saati farketmiyor.
Bizde de aile bireyleri taş çatlasın 3 saat sonra kalkar ki o bile olmaz ama arkadaşlar,kuzenler gelince 12'yi geçer çoğu zaman.
Evet çok yorgunluk oluyor ama ne yapalım,her güzelliğin bir külfeti oluyor işte.
O ayıp kelimesini yanlış anlamasınlar diye de belirttim herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır dedimSana hak veriyorum bende güleryüzlü bir insanımdır ve belli etmem misafirim sonuçta fakat bende eşimde çalışıyoruz ve bayılıoruz gece 11 de.12 ye kadar hizmet etmek fln zor..5 saat kalmanın anlamı yok ince düşünmek önemli fakat orda bi kelimen var bizde ayıp karşılanır sözü belki biraz yanlış anlarlar ama iyi niyetli aklı başında insan düşünmeli bunu bencede...
Günaydın sizin sanırım daha önce buna benzer yine konunuz olmuştu oraya yorum yaptım diye hatırlıyorum ,yine siz 2 saat oturma ideal filan yazmıştınız oradan aklımda kalmış ama eşinizin dediği gibi bencede ayıp olmuş sonuçta gelen kişi amcası kalkın gidin diyemez ama 2 saatte de bilemiyorum ne muhabbeti olacak ki ateş almaya gelmiş gibi olur yedik içtik-kalktık gittik misali her zaman olan birşey değilse bence boşverin takmayın.Günaydın kızlar
Dün akşam 7 ye doğru eşimin amcaları eşleri kuzenleri halası geldi
12 buçuk gibi de gittiler
Amcası kalkalım demese kimsenin gideceği yok
Ha bir de çocuklar mızmızlanıyor gidelim gidelim diye
Çocukları halası uyuttu tabi oturma odasında
Sonra da ordan yengesi dedi ki daha erkensaat 12 buçuk olmuş ve erken diyor kadın
Amcası da yok yok geç oldu dedi x (eşim) işe gidecek dedi
Tabi amcalarının kendi işi ne zaman isterlerse giderler yengeleri ve halası da çalışmıyor zaten bıraksan sabahlıcaklar
Yengesi de bana dönüp geç mi sence dedi bende dedim ki herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır bizde bu saate kadar oturmak ayıp olarak karşılanır dedim benim için geç bir saat dedim ama asla sinirli şekilde surat asarak söylemedim
Kadın bir şey demedi
Gittikten sonra da eşim çok ayıp oldu öyle şey denir mi dedi
Fakat ona buna ayıp olacak diye kendi değerlerimden vaz mı geçeyim , 5 buçuk saat oturdular
Bana göre 2 saat oturma ideal yani 5 buçuk saat çok değil mi hadi öğlen gelseler de otursalar neyse gece olmuş
Bana herkes çok güler yüzlüsün der asla geldikleri için şikayet etmedim ama inkar etmiyorum o saate kadar kaldıkları için şikayetçiyim fakat içten içe, asla surat asmadım nasılsam öyle davrandım.
Onlar da bu çok normal , geç saatlere kadar birbirlerindeler, örnek olarak kaynanam da gecenin 2sinde bile misafir olduğu için eşime de normal geliyor ama alışkın olmayan bir ben için hoş bir durum değil...
Sizce böyle cevap vererek saygısızlık mı yaptım ama demeseydim bu ömür boyu böyle sürüp gidebilirdi
Bu arada belki eşin senin akrabalarına aynı şeyi dese tepkin ne olurdu gibisinden yorumlar gelebilir baştan söyliyim eşimin kendimin diye ayırmam anca anne baba kardeşler kalabilir o bile bir yere kadar hep hep olmaz onun dışında kendi akrabalarımdan biri aynı şeyi dese aynı cevabı vereceğimden şüpheniz olmasın......
O ayıp kelimesini yanlış anlamasınlar diye de belirttim herkesin yaşam tarzı aile kuralları farklıdır dedim
Yani bu bizde ayıp ama sizde normal.. Ben kendi fikrimi söyledim sordu bana sence geç mi diye bende dedim yani asla saygısızlık etmek istemem saygısızlık için de demedim ama yanlış anlamış da olabilirler tabi.
Evet ayıp etmişsiniz
Ama doğrudan kinse ölmemiş gece yarılarına kadar misafirlik kabul edilebilir bişey değil
Seviyorum sizin gibi insanları
Açık sözlülükle söylemende güzel birşey
Güler yüzle ağırlamışsın ama gider ayak adamlara gol atmışsın gibi
Kadında haddini bilsin canım bi de soruyor daha erken di mi diye te allahım
Evet bir konum daha vardı misafir ile alakalı sadece eşimin halasını beklerken ordu ile karşılaşmıştım o konuyu diyorsunuzdur. Tamam 2 saat olmasın ama bari 10 da gitsinler 12 buçuk çok geç bir saat. Ya da haftasonu erken gelebilirler...Günaydın sizin sanırım daha önce buna benzer yine konunuz olmuştu oraya yorum yaptım diye hatırlıyorum ,yine siz 2 saat oturma ideal filan yazmıştınız oradan aklımda kalmış ama eşinizin dediği gibi bencede ayıp olmuş sonuçta gelen kişi amcası kalkın gidin diyemez ama 2 saatte de bilemiyorum ne muhabbeti olacak ki ateş almaya gelmiş gibi olur yedik içtik-kalktık gittik misali her zaman olan birşey değilse bence boşverin takmayın.
Haklı olabilirsiniz ama gerçek düşüncemi söyledim ne bileyim, ama belirttim başta herkesin yaşam tarzı farklıdır diye alınmasınlar diye.
gerçek düşüncenizi daha kibar ifade edebilirdiniz. ondan bahsediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?