• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ayıp ettim onlar mı

İyi de eşin kıza bakmayacağına kalkıp insin evine onlar da rahatça otursun
genelde kız gelmiyor ablasi geliyor kaynanamgile.
bi kere geldi işte o zaman içim sıkılmıştı.
zaten bikaç aydir gelmiyolar haftaiçi gündüzleri o zamanda ben çalışıyorum.. hakkımda neler neler konuşuyordurr bilemem duyuyom diye beni çagiramiyo:d onlari içn iyi firsat:)

Ayıp olmuş hakkaten.
Haksız değilsiniz ama ayıp etmişsiniz.
"Normalde bu saatte yatmıl oluyoruz, alışın değiliz ama olsun canım, her zaman mı geliyosunuz" filan deseydiniz bari.

Bence ayıp olmuş. En fazla normalde eşim erken kalktığı için bu saate kadar oturmazdık derdim. Sizin surat asarak söylemiş olmanız da katmerli ayıp olmuş.

Size sence geç mi demesi çok ilginç bir soru olmuş?Geç kavramının seni beni mi var ki?

Akraba sevmedigin tum konularindan belli. Oyuzden sana gore iyi yapmissin diyim ayaklarini kesersin boylece. Kocisinle rahatca oturursun.

Sürekli gelmiyorlarsa; arada bir, ay da yılda geliyorlarsa, evet söylediğiniz çok çok ayıp olmuş.. Zaten arada geliyorlarsa, 1 2 saat daha idare edebilirdiniz.. Misafirin yüzüne karşı nasıl söylediniz, hayret.. Ayıp olmuş..

Evet bana göre geç diyebilirdin sadece. Açık sözlülük değil bu bana göre,
Ayıp olmuş. Tmm çoğu insan hoşlanmaz bu kadar oturmadan ama misafir sonuçta napıcaksın

İki saatte çok az bence akrabalar için. Ama herşeyin bir adabı vardır çok oturmak istiyorlarsa erken gelselerdi 11- 11.30 gibi kalkmaları gerek. Fikrinizi söylemekle iyi etmişsiniz bunu alışkanlık haline getirebilirlerdi. Ama bizde ayıptır ama gelmişsiniz buyrun oturun istediğiniz saate kadar deseniz o kadar batmazdı söylediğiniz hemde mesajı almış olurlardı

İki saatte çok az bence akrabalar için. Ama herşeyin bir adabı vardır çok oturmak istiyorlarsa erken gelselerdi 11- 11.30 gibi kalkmaları gerek. Fikrinizi söylemekle iyi etmişsiniz bunu alışkanlık haline getirebilirlerdi. Ama bizde ayıptır ama gelmişsiniz buyrun oturun istediğiniz saate kadar deseniz o kadar batmazdı söylediğiniz hemde mesajı almış olurlardı

Ayıp kelimesi ile haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Gençlerdeki bu cesarete hayranım. Ben bu yaşıma kadar misafirime asla öyle bir şey söylemedim, söylememde.
Bir gün yorgun olsam ne olur. Kalp kırmaktansa yorgun olmayı tercih edenlerdenim.
Bu nedenle her iyi ve kötü anımda tüm akrabalarım arkadaşlarım her daim yanımdadırlar. Kalp kırsam, sadece eşim ve ben olsun yeter gerisi tırı vırı desem zor günümde ortada kalırdım.
Benden tavsiye, bu güzel günlerr hep böyle devam etmez. Bir gün bakarsınız etrafınızda kimse kalmamış.

Yani misafire bizde ayip demeniz olmamis gibi ama onun da özellikle sence gec mi diye sormasi gerçek düşünceni duymak istedigini gösteriyor onun sorusu da garip yani

Bence ayip etmişsin hem guler yüzlü davrandim iyi karsiladim demişsin hemde gider ayak bi gol atmışsın.
Hak veriyorum çalışmak hürmet gosterim derken yorulmak zor ama arada bir gelecek bir misafire de soylenmememsi gerekir die düşünüyorum.
Haftada iki kere hep boyle gelip gitseler yine daha nazik bi dille gec degil ama çalışıyoruz ya sabah gec kalmamak icin gec oldu denilebilir ama yaptiginiz ayip olmus.
Bana biri bu sekilde soylese hiç o hürmeti de yapmasaydi derdim (şahsen hep enpati kurarim karşı tarafin yasantilarini düşünerek hareket ederim)

Bi tanidigim vardi misafiri geldiginde hersey yapardi ama misafir memnun kalmazdi niye mi çünkü cay saati gectikten sonra cay getirsen isterse cayin yaninda kuş sütü eksik olsun onemi kalmaz acliktan bayilacak gibi olana kadar sofra kurmaz ama yemeklerini dört dortluk yapar ne kıymeti kalirdi ki sizinkini de buna benzettim

Ayıp etmişsiniz tabi ki. Bu böyle söylenmez. Yarın iş olmasa başımızın üstünde yeriniz var gibi bir şeyler söyleyebilirdiniz. Siz resmen bizde ayıp siz de ayıp ettiniz demişsiniz.

İnsanları kırmak ne kolay ya. Hele evinize gelen bir insana asla söylenecek bir şey değil. Misafir baş tacı edilir bizim gelenek göreneklerimizde.

Yenge hanımın "saat geç mi sence?" Demesi tuhaf olmuş. :deli:
Sende yoo oturun istediğiniz kadar deyip köşede uyuklasaydın :KK45:

Eve gelen misafire böyle denir mi? Bir daha gelmezdim ben olsam ki amac zaten oydu sanirim. Bizde gec oldu kalkalim dendiginde,ne guzel muhabbet ediyoruz biraz daha oturun denir. Daha dun arkadaslarimiz gece 2 de gittiler ayip ettklerini dusunmuyorum

Bence hatalisin iz sonuçta çocuğun Birgün geç uyumasın dan birşey olmaz siz ev Hanimis iniz sanırım ertesi gün için eşiniz telaslanmiyorsa eve gelmiş misafire bu şekilde konuşmak yanlış bana denilse ben evine bir daha gitmem

Back
X