Ben mi fesatım?

Gelin her lavbodan sonra dusa girsin malum mikrop lavboda çok...:halay:
Ah bi bebis kendileri doğurmuş gibi koca dünyada bi bebis o varmış gibi bütün mikroplar onu bulacakmis gibi davrananlar çoğalıyor sanirsam.... Rab bim sağlıkla buyumesini nasip etsin halasi:KK200:

Hadsiz o ne demek be öyle ?? Çocuğu içinde tutaydı madem doğurmayaydı deli mi ne :@ gitme yazık değil mi sana nelere maruz kalmssn :@

Ben mi çok iyi niyetliyim bilmiyorum ama acaip salgın var 10 aylık bebeğim var bende dikkat ediyorum annemin evine gitmiyorum bir haftadır hasta çocuğuma geçmesin diye. Samimiyetten söylemiş olabileceğini düşünüyorum garipsemedim açıkçası.

Şuana kadar hiç ses etmedik sanırım gene etmicez. İstemesemde 8 de gidip 9 da kalkıcaz. Yeğenimide sevmicem. :KK43: Doğduğundan beri böyle ta hamileykende derdi sevdirmem ettirmem hala aynı. Sinirimden bi tur ağladım o oldu. Eşimde çok üzüldü. İşi yüzünden elleri biraz aşınmış egzama gibi olmuş durumda. Durup durup ellerine bakıyor. 1 saat sıcak suda tuttu kremledi falan çok üzüldüm istemsiz dökülüyor yaşlar gözümden. :KK43: Yazıp sinirimi boşaltmak istedim.
Üzülmeyin canım. Onun densizliği. Duş alın gelin demek de terbiyesizlik ama anne oldu ya malum dünyadaki tek anne insanlık onun soyundan üreyecek sanki!
Tmm eller yıkanır üzerine de bir tülbent atar öyle alırsın bebeği. Bebeğin öpülmesine karşıyım ama bunun da şirazesi şaşmış.
Eşin de sıcak suya falan tutmasın egzemayı azdırır

Ben mi çok iyi niyetliyim bilmiyorum ama acaip salgın var 10 aylık bebeğim var bende dikkat ediyorum annemin evine gitmiyorum bir haftadır hasta çocuğuma geçmesin diye. Samimiyetten söylemiş olabileceğini düşünüyorum garipsemedim açıkçası.
Canım bebeğinin bağışıklık sistemi nasıl gelişecek? Kumda bahçede oynayan çocuklar hasta olmuyor annesinin kuzuları hastalıktan kırılıyor. Asgari şartları sağlaman lazım. Hala biri grip olur bulaşıcı hastalığı olur vermezsin ama sağlıklı insana da duş al gel demek hasta bir kafa yapısı bence.

Gitmemek elimde değil annem çok üzülür oğlu var arada ben eşimin ellerine bakıp kendisini pis görmesine üzüldüm. Üzerine alındı muhtemelen genede abin o senin gitmemiz lazım dedi. Bu arada gayet duşumuzu alan insanlarız piste değiliz yani buram buramda kokmuyoruz

direk beni suçlu bulacak sebep bulurlar. Bide benim sevmekten kastım uzaktan bakıyorum konuşuyorum falan elimi yıkasamda dokunmuyorumki

Annen ogluna üzelecegine, biraz seni düsünsün! Benimde kücük kizim var ve bende cok pimpirikliyimdir fakat bu yapilan tecrübesizlik yada pimpiriklik degildir. Adeta saygisizliktir. Artik gelinin kendine gelmeye ihtiyaci var.

Sakin aksam bir yere gitme. Birsey derlerse "ben x'in hijiyen sorunu gelmeyerek cözdüm" dersin. Bundan sonrada asla muhatabim olmazdi bu. Abinin ve annenin sucuda var bunda. Hep sessiz kalarak gelinin totoso kalkti.

Canım bebeğinin bağışıklık sistemi nasıl gelişecek? Kumda bahçede oynayan çocuklar hasta olmuyor annesinin kuzuları hastalıktan kırılıyor. Asgari şartları sağlaman lazım. Hala biri grip olur bulaşıcı hastalığı olur vermezsin ama sağlıklı insana da duş al gel demek hasta bir kafa yapısı bence.
Yaklasik 20 gun once kizim bir hafta hastanede yatti.Atesi dusmedi doktorumuz el agiz hastaligi demisti on gun kadar yemek yiyemedi serumlarla beslediler.Doktorumuz uzulme bagisikligi gucleniyor mikrobada ihtiyaci var dedi.Yani ben bile kimseye yikaninda oyle hastaneye ziyarete gelin demedim.Uc cocuk buyuttum ,boyle diyenide duymus oldum.

Elimde bulaşık eldiveniyle makinayı yerleştirdim, eldiveni çıkardım, ağlayan bebeği kucağıma alacaktim ki ablam bağırdı : elini yikaaaaa
:) Valla ne yapayım, yıkadım bende. Onun bebeği sonuçta. Üç ay sonra (Allah korusun) hasta olur yengenc elini yıkamadan sevmişti derler. Neme lazım:)

Banyo yapin da gelin derken ne sekilde soyledi sert imali mi bilemiyorum ama bebegin rahatsizligi var belli ki annesi de tedirgin oluyor. Yengenize siz de tavirli davranirsiniz da yegeninizin suçu ne Allah askina hemen bu kadar kinlenmeyiverin.
Sahsen bebegim yeni dogunca elini yikamadan sevmek isteyen olursa cok acik bir sekilde soylemeyi dusunuyorum. Kesin ben de kotu gelin/ yenge olurum :halay:

Bebek sağlıkliysa "doktor dedi" muhabbeti yalan bence, sagliklı bir cocuğa hicbir doktorun steril ortam önereceğini sanmıyorum. Evhamlı tabiri bu şahıs için yetersiz bir tanım bence, hem evhamlı hem görgüsüz, hem saygısızlığı birarada anlatacak başka bir terim bulunmalı..
Maalesef aynı numuneden bizde de var, bu kadar olmasa da insan görmek bile istemiyor değil özlemek.. .

Abimde birşey demez canım eşine toz kondurmaz evet mecbur gidicem sinirim yatışsın diye yazdım. Hiç muhattap olmadan 1 saat görünüp gelicem. İnsanlar zorla kendinden soğutuyor. Allah illaki çıkararır çocuklarıda onlara aynı şekilde davransın..
Eşinize üzüldüm.
Ama sizin beddua etmenizi çok yanlış buldum.
Size yapılan kabalığın karşılığı bu beddua mı olmalı, ikisi denk mi
Banyo işini sadece size mi söyledi acaba, yani arka planında eski bir mevzu mu var

Çocuğum olsa ben de pimpirikli olurum belki psikolojik olarak iyi degildir panik ve endişelidir belki sizde çocuğunuz okunca o psikolojiye bürünüyodur aama yıkanın diye araması abartı geldi o kadar insanın hepsini arayıp hepsine demiş mi

Abimde birşey demez canım eşine toz kondurmaz evet mecbur gidicem sinirim yatışsın diye yazdım. Hiç muhattap olmadan 1 saat görünüp gelicem. İnsanlar zorla kendinden soğutuyor. Allah illaki çıkararır çocuklarıda onlara aynı şekilde davransın..

Biryerde daha beddua etmissiniz. Bu kadar beddua edecek kadar ne var. Beddua bu farkindasiniz degil mi doner dolasir sizi bulur. Sanki kufur etti yengeniz sizi yerden yere vurmus da sanki..

Bu kadar beddua edecek kadar nefret dolduysaniz burdan yazacaginiza gidin suratina soyleyin hem belki o da anlar sizin de iciniz sogur

Beddua beddua beddua Allah o geline sabır versin

Banyo yapin da gelin derken ne sekilde soyledi sert imali mi bilemiyorum ama bebegin rahatsizligi var belli ki annesi de tedirgin oluyor. Yengenize siz de tavirli davranirsiniz da yegeninizin suçu ne Allah askina hemen bu kadar kinlenmeyiverin.
Sahsen bebegim yeni dogunca elini yikamadan sevmek isteyen olursa cok acik bir sekilde soylemeyi dusunuyorum. Kesin ben de kotu gelin/ yenge olurum :halay:
El yıkama olayını herkes söylüyor çocu kişi de dikkat ediyor. konu el yıkama olayını çoktan aştı konu gelmeden önce banyoya gir demek.
Bir de düşünüyorum da şimdi banyoya girdin mi diye soran birinin de bebeğini sevmezdim aman eksik kalsın o da derdim ne yalan söyleyeyim

Sizin gelin kafayı yemiş galiba :skandal: yani allah bagışlasın bi hastalığı yok minigin tam okuyamdım ama yani insan hic ararmi duş Alda gel diye bide gorumcesini tovbe yarabbim uzme kendini takma bile

Deli mi ne ? O ne futursuz bir cumle ya .Telasi gecsin ara biz pis miyiz bu mu hadsizlik sen kim kopek gerizekalı de .Senin mikroplugundan birsey olmuyorsa bizden birsey olmaz de :sinirli:

El yıkama olayını herkes söylüyor çocu kişi de dikkat ediyor. konu el yıkama olayını çoktan aştı konu gelmeden önce banyoya gir demek.
Bir de düşünüyorum da şimdi banyoya girdin mi diye soran birinin de bebeğini sevmezdim aman eksik kalsın o da derdim ne yalan söyleyeyim

Kucucuk bebegin sucu ne ki. konu sahibi halasi o bebek de hala sevgisi ilgisini hakeder. Annesi bir omur boyle olacaksa o bebege de oyle mi davranacak. Annesine gitsin suratina soylesin el kadar bebege kinlenmeyi aklim almiyor. Herkesin gorgusu farkli tabi . kin,beddua hepsi var suan gordugum konuda.asil elestirilmesi gereken de bu. Bebegin annesi de takintilidir en fazla iste onun da takintisi bebegi. Beddua eden konu sahibinin yaninda daha masum kaliyor..

Eşinize üzüldüm.
Ama sizin beddua etmenizi çok yanlış buldum.
Size yapılan kabalığın karşılığı bu beddua mı olmalı, ikisi denk mi
Banyo işini sadece size mi söyledi acaba, yani arka planında eski bir mevzu mu var
Beddua değil ah bu. Mazisi falan yok hep aynı biras baskın bir aile bizden yana asla kaynanalık yada görümcelik görmedi. Bizim aile sessizdir karışmaz yorum yapmaz. Hayat böyle değil mi sen ne yaparsan çoluğundan çocuğundan onu görürsün. Sürekli bir çıkarları varsa gelirler ararlar sorarlar genel bir bencillikleri var.

Ben olsam asla gitmezdim çok ayip ya ne demek duş alın resmen hakarettir bu. Benimde 9 aylık kızım var evet bazen b..kunu çıkarttiğim anlar oluyor ama bu kadarına pes. En fazla ellerini yıkamasını rica ederim o kadar . :/

Back
X