- 22 Mayıs 2013
- 2.025
- 5.972
- 358
- Konu Sahibi pirayevera
-
Yorumlar inanılmaz.Bir erkek gidip erkek arkadaşlarına karım başka bir erkekle aynı evde yaşıyor,benden ayrılmak istiyor deseydi tek bir erkeğin bile kadını savunmayacağından o kadar eminim ki.Burada çoğu yorumda o Adam hatta metres kadına bile masum denmiş şaka gibi.Sonra erkekler neden böyle yapıyor ? Yaparlar tabi ne yaparlarsa haklı görülüyorlar.Neden yapmasınlar.
Evlilik resmiyette bitmeden yapılan şey aldatmadır.Mahkemede bunu aldatma olarak görecektir.Evlilik böyle bir şey işte,Canın sıkıldı mı hadi ben gidiyorum,hayatıma birini alacağım diyemiyorsun.Böyle yapmak isteyen bir insan hiç evlenmeyip,sevgili olarak yaşayabilir.Bak o zaman istediği an çekip gider.Adam aldatmış kadının ismide TDK'ya göre metresAdam zaten boşanmak istediğini söyleyerek evi terk etmiş farkındaysanız. Konu sahibi boşanmamak için gereksiz bir şekilde direniyor ve zorbalık yapıyor. Adam ne yapacaktı? Sırf boşanamıyor diye hayatına kimseyi almayacak mıydı? Bu kesinlikle aldatma sayılmaz.
Olaya tek taraflı bakıyorsunuz yalnız. Adam resmen yalvarmış boşanmak için. Kadını istemediğini dile getirmiş. Burada en büyük kusur istenmediği halde adamın yakasını bırakmayan bu kadında. Kadınla arası iyiyken onu kandırıp bir başkasıyla olmamış. Mahkemede uzun süredir beraber yaşamadıklarını ve adam istediği halde boşanamadığını dikkate alacaktırEvlilik resmiyette bitmeden yapılan şey aldatmadır.Mahkemede bunu aldatma olarak görecektir.Evlilik böyle bir şey işte,Canın sıkıldı mı hadi ben gidiyorum,hayatıma birini alacağım diyemiyorsun.Böyle yapmak isteyen bir insan hiç evlenmeyip,sevgili olarak yaşayabilir.Bak o zaman istediği an çekip gider.Adam aldatmış kadının ismide TDK'ya göre metres
Adam dava açmamış,madem aldatma yüzünden ayrılmadılar.Zaten hiç anlaşamıyorlardı o zaman 8 yılda niye hiç dava açmadı ? 8 yılda dava açsaydı,kadın istemese bile şimdiye çoktan boşanmıştı.Demek ki Adamın boşanmak isteme sebebi anlaşmazlıklar değil,aldatma yüzünden boşanmak istiyor.Yanlış hatırlamıyorsam mahkeme 3 yıl ayrı yaşayanları dikkate alıyordu,bu Adamın mahkemeden haklı çıkabileceğine hiç ihtimal veriyorum.O da bunu bildiği için anlaşmalı boşanmaya çalışıyorOlaya tek taraflı bakıyorsunuz yalnız. Adam resmen yalvarmış boşanmak için. Kadını istemediğini dile getirmiş. Burada en büyük kusur istenmediği halde adamın yakasını bırakmayan bu kadında. Kadınla arası iyiyken onu kandırıp bir başkasıyla olmamış. Mahkemede uzun süredir beraber yaşamadıklarını ve adam istediği halde boşanamadığını dikkate alacaktır
Bence o kadın öncesinde de vardı.Konu sahibine psikolojik şiddet uygulayıp bak anlaşmazlıktan boşandık diyeceklerdi ama evdeki hesap çarşıya uymadıBoşanmama konusunda diretmekte haksızsınız. Konudan bağımsız erkeklerin bu kadar duygusuz olması beni de çileden çıkarıyor. Ben sevgilimden ayrılsam bir yıl unutamıyorum adam eşinden çocuğunun annesinden seni sevmiyorum diyip ayrılıyor üstüne bir senede sevgili buluyor. Herkesin kendi hayatı tabii ama. Yine de hayret ediyorum
Inadina bosanmayin nafaka alin söke söke,süründürünDuygusal ve mantıksal olarak içinden çıkamadığım için dayanamayıp buraya yazmak istedim . Durumumu Objektif olarak yorumlamanızı baştan rica edeceğim.
8 yıldır gel gitlerle devam eden bir evliliğim var. Kavgasız geçen bir günümüz yok. Yıllar geçtiktçe ve oğlumuz doğunca ikimizinde tahammül gücü azaldı. Oğlum bir yaşındayken şiddetli bir kavga sonucu boşanalım dedik hırsla. Evden ayrıldı. Dava açtık Üç ay ayrı yaşadık ama o evlat hasretine dayanamadı. Bende ayrılmak istediğime pişman oldum. Davayı çektik Ama döndüğünün ertesi günü yine şiddetli geçimsizliğimz başladı . Kasım ayında artık beni istemediğini söyleyerek yeniden evi terk etti. Ama ben çocuğumuz için iki yabancı gibi bile olsak evde kalması için yalvardım . Dönmedi kendi hayatını kuracağını söyleyip gitti. Geri döner diye davaya yanaşmıyorum. İnatla boşanmak istiyor sevmiyorum artık diyor. Ama çocuğumz varken bu kadar kolay mı? Dava açalım diyor ama ben yanaşmıyorum. Şimdi Sevgili bulmuş kendine artık onunla yaşayacakmış. Kıyameti kopardım evliyiz biz sonuçta hala diye. Ama ben seni aldatmamak küçük düşürmemek adına boşanmak istedim sen kabul etmedin.Bende hayatıma bakmak zorundayım boşanmak istedim kaç kere gelmedin daha ne yapabilirim?. Ben seni sevmiyorm bin kere dedim. Ben seninle yaşamıyorum bir yıla yaklaştı. Bu aldatmak değil diyor. Bense ikisindende intikam almak istiorum. Sizce haksız mıyım ? Bu aldatma değil mi?
Burada kadin bunu yapsa coktan öldürülmüstu zatenEvlilik resmiyette bitmeden yapılan şey aldatmadır.Mahkemede bunu aldatma olarak görecektir.Evlilik böyle bir şey işte,Canın sıkıldı mı hadi ben gidiyorum,hayatıma birini alacağım diyemiyorsun.Böyle yapmak isteyen bir insan hiç evlenmeyip,sevgili olarak yaşayabilir.Bak o zaman istediği an çekip gider.Adam aldatmış kadının ismide TDK'ya göre metres
Bence olaya taraflı bakıyorsunuz. Kimse ilişkisi olduğu için adamı haklı görmedi. Hatta herkes bunun ne olursa olsun aldatma olduğu ve yanlış olduğu konusunda hemfikir. İnsanlar konu sahibine "seni sevmeyen, boşanmak istediğini ısrarla söyleyen, bir yıldır eve bile gelmeyen adamla işin ne? neden yapıştın neden ısrarla boşanmıyorsun" dedi. Ki buna katılıyorum.Yorumlar inanılmaz.Bir erkek gidip erkek arkadaşlarına karım başka bir erkekle aynı evde yaşıyor,benden ayrılmak istiyor deseydi tek bir erkeğin bile kadını savunmayacağından o kadar eminim ki.Burada çoğu yorumda o Adam hatta metres kadına bile masum denmiş şaka gibi.Sonra erkekler neden böyle yapıyor ? Yaparlar tabi ne yaparlarsa haklı görülüyorlar.Neden yapmasınlar.
Bencede boşanmalı,konu sahibinin yaşı genç yeni biriyle evlenebilir.Bu durumu takıntı haline getirmesini onaylamıyorum.Ayartma olaylarıda çok saçma kimse kimseyi istemediği bir şey için kandıramaz.Diğer kadında suçlu ama "ayarttığı" için falan değil.Etik değerleri olmadığı için.Zaten 2 yaşındaki çocuğunu bir yıl görmeyen Adamdan da ne baba olur ne de kocaBurada kadin bunu yapsa coktan öldürülmüstu zaten
Kadin yaparsa namussuz oluyor erkekse aman canim.erkektir!
Buradaki sıkıntı konu sahibinin bosanmamakta direnmesi ve yine diger kadını suçlayıp kocasını aklama çabası
Yani bir erkek aldatiyorsa suçlu öbür kadin, evdeki kadin da mağdur ama arada kaldığı için ayartilan masum kisi de koca! Konu sahibi kadin pesini biraksa ben de susar kocami idare ederim diyor ve sirf cocuk icin buna katlanabilecegini söylüyor.
Halbuki bosanmayi kabul edip dava açsa hem tazminat alir aldatıldığını icin, hem de calismiyorsa cocuga ve kendisine nafaka talep edebilir.
Ama konu sahibi kocam olsun basimda dursun yeter ki bosanmis kadin olmayayım düşüncesinde.
Yani kendine ve kadınlığa deger vermiyor.
Ben adamin aldatmasını savunmuyorum kesinlikle resmi olarak kusurlu olan aldatan kocadir, ama bosansalar belki adam baska bir kadinla yeniden mutlu bir hayat kurabilir, konu sahibi bu ihtimali bile.istemiyor. İyi de olsak kötü de olsak ayrilmayalim diyor. Sıkıntı burada...
Ben haklı olarak gördüğümün tarafında olurum.Cinsiyetçi ve ön yargılı değilim.Bir erkek gelip eşim evi terk etti,bana boşanma davası açmadan başka bir sevgili bulmuş dese onu haklı bulurum.Sosyal yaşantılar konusunda ufkumu evli erkeklerle birlikte yaşayan kadınlara hak vererek geliştireceğimi düşünmüyorum.Çevremde bu tarz ilişkiler yok,burada okuyup şaşırıyorum.Bence olaya taraflı bakıyorsunuz. Kimse ilişkisi olduğu için adamı haklı görmedi. Hatta herkes bunun ne olursa olsun aldatma olduğu ve yanlış olduğu konusunda hemfikir. İnsanlar konu sahibine "seni sevmeyen, boşanmak istediğini ısrarla söyleyen, bir yıldır eve bile gelmeyen adamla işin ne? neden yapıştın neden ısrarla boşanmıyorsun" dedi. Ki buna katılıyorum.
Tam tersi olsa kimse hak vermezdi demişsiniz, o zaman sizi şöyle bir senaryoya davet ediyorum. Buraya gelip bir kadın "eşimi sevmiyorum, soğudum, boşanmak istiyorum, bir yıldır ayrı yaşıyoruz ama yakamdan düşmüyor, boşanmayı kabul etmiyor, çocuğu bahane edip işi yokuşa sürüyor dese tepkiler nasıl olurdu? Herkes kadına hak verirdi (bu durumda erkeğe hak verdiğimiz gibi) Veya bu süreçte birisi ile tanıştım bir ilişkim var boşanmak istediğim eşime söyledim ama hala boşanmak istemiyor dese? Herkes boşanma konusunda kadına hak verir ama hala evli olduğu için yeni ilişki konusunda kadını kınardı. Ne olursa olsun bu aldatmadır derdi. Bu kadar kısa sürede yeni bir ilişki ne kadar mantıklı derdi. Derdi de derdi. Yani şuanki durumun birebir aynısı.
Kadınlar kulübünü uzun zamandır takip ediyor ve çok seviyorum, hem bir kadın hem bir psikolog olarak bana bambaşka hayat ve bakış açılarını deneyimleme, gözlemleme fırsatı sunuyor. Ayrıca burdan güzel dostluklar ve fikir birlikleri de çıkarabileceğimi hissediyorum. Ama anlam veremediğim bir erkek düşmanı, felaket tellalı kitle de mevcut. Biz sırf erkek diye birisine sırtımızı dönemeyiz veya sırf kadın diye haksız birisi ile empati yapıp destekleyemeyiz. Ben bunu çol yanlış buluyorum. Neden erkekleri tutuyorsunuz diyen üye gördüm?! E haklı ki tutuyoruz, sırf erkek diye gömelim mi?
Siz de yorumları ile dikkatimi çeken bir üyesiniz. Daha önce de bana hiç uymayan fikir ve yorumlarınızı gördüm, yazmadan geçtim. Şuan ise yazasım geldi. Lütfen yanlış anlamayın, ben haklıyım siz haksızsınız veya tam tersi siz haklısınız ben yanlışım, diyemem. Ancak bence biraz kadın erkek ilişkileri ve sosyal yaşantılar konusunda ufkunuzu genişletin. Sizi biraz cinsiyetçi ve erkeklere karşı önyargılı görüyorum. Belki de geçmiş yaşantılarınız ve çevreniz kaynaklıdır, bilemem. Ama dışarıda başka bir dünya ve ilişkiler de var, bunu söyleyebilirim
Işte burada şu soru akla geliyor, acaba diger kadin adamin evli olduğunu biliyor mu?Bencede boşanmalı,konu sahibinin yaşı genç yeni biriyle evlenebilir.Bu durumu takıntı haline getirmesini onaylamıyorum.Ayartma olaylarıda çok saçma kimse kimseyi istemediği bir şey için kandıramaz.Diğer kadında suçlu ama "ayarttığı" için falan değil.Etik değerleri olmadığı için.Zaten 2 yaşındaki çocuğunu bir yıl görmeyen Adamdan da ne baba olur ne de koca
Bilmiyorsa suçu yok,insan bilmediği bir şeyden sorumlu tutulamaz.Biliyorsada evet kendi tercihi ama toplumun genelinin onayladığı bir durum değil.Işte burada şu soru akla geliyor, acaba diger kadin adamin evli olduğunu biliyor mu?
Adam bekar hayatı yaşadığı için, kadın da rahatca eve girip çıkabiliyorsa adamin evli olmadığını düşünüyor olabilir. Adam da "ben evliyim" demediyse tabii.
Boyle bir ihtimal varsa şayet o zaman o kadin için etik degerleri yok diyemeyiz. Bilmiyoruz çünkü adami bekar biliyor da olabilir.
Bile.isteye yaşıyorsa da yine burada o kadına biz bir sey diyemeyiz, herkes kendi hayatından sorumludur, onun etik değerleri bu sekilde de olabilir.
Tabiki haklı gördüğünüzün yanında olacaksınız, benzer şekilde ben de haklı gördüğümün tarafında olurum ve şimdiye kadar hep oldum. Bu konuda asla sorunumuz yok:)Ben haklı olarak gördüğümün tarafında olurum.Cinsiyetçi ve ön yargılı değilim.Bir erkek gelip eşim evi terk etti,bana boşanma davası açmadan başka bir sevgili bulmuş dese onu haklı bulurum.Sosyal yaşantılar konusunda ufkumu evli erkeklerle birlikte yaşayan kadınlara hak vererek geliştireceğimi düşünmüyorum.Çevremde bu tarz ilişkiler yok,burada okuyup şaşırıyorum.
Hak veriyorsunuz demedim.Hem kadın hem Adam hatta aldatıldığı halde boşanmayan konu sahibi benim gözümde haksız.Sanırım sizinle anlaşamayacağız.Bu konuşmayı burada bitirmemiz daha doğru olur.Tabiki haklı gördüğünüzün yanında olacaksınız, benzer şekilde ben de haklı gördüğümün tarafında olurum ve şimdiye kadar hep oldum. Bu konuda asla sorunumuz yok:)
Benzer şekilde ben de bir erkek gelip eşim evi terk etti, boşanma davası açmadan bir sevgili bulmuş dese ben de onu haklı bulurum. Zaten sorun burada, zaten kimse kadını eşi sevgili yaptığı için haksız bulmuyor, herkes bu aldatmadır diyor, burda bir ikiyüzlülük görmüyorum.
"Ufkumu evli erkeklerle birliktelik yaşayan kadınlara hak vererek geliştireceğimi düşünmüyorum" lafınıza katılmıyorum. Dediklerimi çarpıtıyorsunuz. Ben dahil kimse böyle bir insana hak vermiyor zaten. Kadın veya erkek diye belirtmedim fark ettiyseniz, böyle bir insan dedim. Bakış açınızı ise "evli erkekle ilişki yaşayan kadın" dan "evli olduğu halde başkası ile ilişki yaşayan kişi" ye doğru evriltirseniz bence o zaman ufkunuzda genişleme yaşarsınız. Çünkü sorumluluğu olan kişi evli olandır, diğer kişi (ilişkide olduğu) etik ve ahlakdışı davranmıştır ancak asıl sorumlu evlilik akdi ile birisine karşı sorumluluk alan kişidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?