- 20 Temmuz 2020
- 847
- 1.110
- 33
- Konu Sahibi pirayevera
-
Bazen Foucault'un Cinselliğin Tarihi isimli kitabı aklıma geliyor. Evlilik kurumunun başından falso olduğunu düşünüp sonra silkeleniyorum. Geçti conem çoktan evlendin... Oni evlenmeden önce duşuneceğudun diyeyrum ben bağla hahahahahahah:))))
Bi de hani hep diyoruz ya kadının doğasında tek eşlilik var. Erkek çok eşli bilmem ne. .Bunlar hep toplumun dayatması. Çocukluktan itibaren kızlar öyle yetiştirildi, öğütlendi. Ama erkekler nasıl yetiştiriliyor? Afferim paşama on kız feda olsunnnn yavruma...
Lan bizi de öyle yetiştirseler belkim biz de öyle olacaktık kimse de yadırgamayacaktı. Hadi itiraf edelim. Kocalarımıza bazen tahammül edemiyoruz. Ve bu toplumsal dayatmalar olmasa, veya verilmiş sözler, Resmi muameleler, evlilik kurumu olmasa, kadınlar da ne tercihler yaparlar. Her insan ağzının tadını bilir. Erkekler bunu düşünmüyorlar. Nasıl olsa bizim hanım evden dışarı çıhmazz... he he tabi... Sen aldatınca yapılan muamelenin bin misline maruz kalmasa kadınlar da neler yapar... Öyle olduğu halde yapıyorlar. Demekki bir yerlerde yanlışlık var...
Eger kadin eve don diye ihtar cekerse ve ihtara ragmen eve donmezse kadin adamin evden gittigini idpat etmis olur. Bizde de eski es evi terk etmisti. Ama ben evi terk etmekten degil siddetli gecimsizlikten dava actim ve onun evi terk ettigini soylemistim. Taniklarla evi terk ettigini de ispat edebilir.Adam da gercekten bosanmak istiyorsa bir avukatla görüşüp anlasmali boşanma protokolu oluşturabilirdi yani adamda da sorumsuzluk var ben sevmiyorum diyerek tüm sorumlulugu kadina yüklüyor
Kendi de elini tasin altina koymalı bir de esim evden kovdu diyerek de dava acabilir her zaman terk eden es kusurlu degildir, bir es digerini kovuyor ve o kovulan da evi terk ediyorsa burada kusurlu giden olmuyor kovan oluyor. Yani adam boşanmak istemekte hakli ve konu sahibinin inadı yanlış ama adam da elini taşın altina koymali
Evliligin sorumluluğu o imzayi atanlardir
Bırakın şu "kocami ayartti" olayini!
O koca da nefsine sahip çıkıp "ben evliyim" diyebilmeli
Aldatmanin bahanesi 3.sahislar olamaz
Zaten bir ara 3.kisilere de tazminat davasi açılabiliyordu onu kaldirdilar, evlilik birligini korumak eslerin sorumlulugu oldugu icin.
E tamam buradaki adam neden dava açma zahmeti göstermemiş?
Karşıdaki kadın da inanmaya meyilli o zaman?
Bakın ikiside benzer durum kimşn ne yaşadıpını bilemeyiz. Benim kastettiğim buradaki kadınlar iki olayda farklı safları tutuyor ben bu tezatlıktann bahsettim.
O konuda herkes 3. Kişiye yüklenirken bu kınuda herkes evli olan kadına yükleniyor ben taraf değilim bu arada. Sadece yorumların tezatlıkları gözüme çarpıyor
Konu sahibi bunu yapmaz kiEger kadin eve don diye ihtar cekerse ve ihtara ragmen eve donmezse kadin adamin evden gittigini idpat etmis olur. Bizde de eski es evi terk etmisti. Ama ben evi terk etmekten degil siddetli gecimsizlikten dava actim ve onun evi terk ettigini soylemistim. Taniklarla evi terk ettigini de ispat edebilir.
Konu sahibi bunu yapmaz ki
Zaten ayrılmak istemiyor
Ona göre diger kadin kocasinin pesini birakmali ki adam evine dönsün
Baskasiyla birlikte olan adamı kabul.edecek nasilsa kocamdir evimin diregidir diye!
Bu ahlaksizliga boyun egecek kadar kocasına muhtaç, gurursuz, kendi degerini bilmeyen biri var - konu sahibemiz...
Tabii ben de boyle düşünüyorum da, adamin tavrından ayrilmayi istedigi anlamını çıkartacak bir kadin yok karsisinda, hatta adam özellikle seni sevmiyorum istemiyorum dedigi halde ısrarla kocami nasil eve döndürürum diye konu acan takintili bir kadin var ortada!adamın yaptığını doğru bulmamakla beraber, geri dönmemekte kesin kararlı olduğu için hani beni başkasıyla görsün de gurur yapıp peşimi bıraksın mantığıyla bile böyle davranabilir diye geldi aklıma.
yani dönmeye niyetli adam 1 senede 365 kere dönerdi bence.
Tabii ben de boyle düşünüyorum da, adamin tavrından ayrilmayi istedigi anlamını çıkartacak bir kadin yok karsisinda, hatta adam özellikle seni sevmiyorum istemiyorum dedigi halde ısrarla kocami nasil eve döndürürum diye konu acan takintili bir kadin var ortada!
Aynen, şimdiye kadar buna benzer konular da açıldı polise git, koruma iste, uzaklaştırma cikarttir diye kendimizi paraliyoruz erkegin takik oldugu durumlardabunu yapan kocası olsa, git şikayet et, şiddet uygulayabilir, zarar verebilir, gözü dönmüş derdik burada.
çünkü takıntı..
Aynen, şimdiye kadar buna benzer konular da açıldı polise git, koruma iste, uzaklaştırma cikarttir diye kendimizi paraliyoruz erkegin takik oldugu durumlarda
Bizim ona yuvani kurtar o kadina pabuc birakma onu rezil et dememizi bekliyordukonu sahibi sanırım konudan koptu ama umarım okur ve kendini toparlar. öncelikle çocuğu için bunu yapmalı zaten.
O kadin olmasa baska bir kadin olacakti. Burada sadakat sorumluluğu olan evli erkektir.Tabiki sevgililigi kabul eden kadında suçlu adama huzur verip kendine bağlamasa adam evladını evini hatırlayıp bu kadar evinden uzaklasmiycakti. Kafa dinleyip tekrar ailesiyle olacaktı. Biraz kadın biraz erkek kendilerinden ödün vererek bu evlilik devam edecekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?