- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Seni neden ilgilendiriyor ?Ben hatırladım konu sahibini. Daha önce eşinin evlenmeden once aldığı eve benden habersiz satilamasin diye serh koydurmak isteyen, evlenmeden once biriktirdiği parayı eşinden saklamak için ablasina emanet eden bir insan. Şöyle yapın bundan sonra sizin maasiniz harcayin eşiniz ikiniz adına maaşını biriktirsin uyar mi size? :)
Neden böyle düşündünüz ?Kırılmayın ama sizin evliliğe ve maddiyata bakış açınız sağlıklı değil.
Ne eş ve aile olmayı içinize sindirmişsiniz ne de ortak harcama ve birikim yapma kültürünü...
Bakış açınızı gözden geçirin derim ben...
Bir kere evlilikte senin paran benim param olmaz,olursa huzur olmaz.Neden böyle düşündünüz ?
Paraya bakış açım değişik değil.Bir kere evlilikte senin paran benim param olmaz,olursa huzur olmaz.
Eşiniz incelik göstermiş,size hediye almış,
mutlu olmanız gerekirken ortak hesaptan para istemesini dert ediniyorsunuz.
Adam sıkışmış ortak hesabınızda para varken borç mu istesin başkalarından?
Nerde kaldı iyi günde kötü günde eşe destek olmak?
Eski konularınızdan anladığım kadarıyla da paraya bakış açınız değişik...
Siz benim ne yaşadığımı biliyor musunuz da para para diyorsunuz diyorsunuz ?Adamı boşa, parayla evlen. En iyi çözüm bu.
Ne yiyip ne içiyorsunuzda aklınız böyle şeylere çalışıyor anlamıyorum. Hediye almış da işte sevin keyfine bak! neden bu para hesabına giriyorsun...
Zaten şu kadının maaşı konularına ayar oluyorum. Kocasının parasıyla keyif çatan marka çantalar arabalarla gününü gün eden kadınlara hiçkimse bişey demez. Ama olay kadının maaşına gelince aman maaşımda maaşım benim maaşım! Yalnız siz çıtayı bir tık daha üste çıkarmışsınız, adam ortak hesabada dokunamayacak!
Evlilik bu değil yalnız... Para para para diye yazık ediyorsunuz kendinize.
Biz sistemi bu şekilde kurduk bu zamandan sonra da değiştirmeyi düşünmüyoruz.Onun parası bunun parası ayrımı olmazsa bu tarz sıkıntı da olmaz
Hepsi bizim demeniz lazım onun maaşını yiyoruz benimkini kenara koyuyoruz değil
İki maaşı birleştirin zorunlu giderleri harcayın kalanını kenara koyun
Bir de hayatı tasarruf biriktirme olarak görmeyin önce yaşayın harcayın sonra biriktirin
Hayır bilmiyorum. Merakda etmiyorum.Siz benim ne yaşadığımı biliyor musunuz da para para diyorsunuz diyorsunuz ?
Evlenirken nelere fedakarlık yaptığımı biliyor musunuz mesela ?
Eski konularınıza yaptığınız yorumlardan böyle görünüyor ne yazık ki, isterseniz eşinizin üzerine olan ev konusunda yazdıklarınızı tekrar okuyun.Paraya bakış açım değişik değil.
Mal canın yongasıdır. Bu bir gerçek.
Iyi günde kötü günde destek oluyoruz zaten ama bu öyle bir konu değil ki.
Biz sistemi bu şekilde kurduk bu zamandan sonra da değiştirmeyi düşünmüyoruz.
Evet normal bence.Hayır bilmiyorum. Merakda etmiyorum.
Bildiğim şey içten duygularla alınan bir hediye ve bu hediyeye yapılan muamele. Eşim bana hediye almış beni düşünmüş diye sevinilmesi gerekirken, parama neden dokunuyor diye (ki adamın kendi parası aynı zamanda) burada konu açılıp akıl danışılacak kadar bu güzel olay dert ediliyor.
Bu normal mi sizce?
Ben eşimle evlenirken bir iğne dahi istemedim. Ama hayatın da evliliğinde ölüm gibi ayrılık gübi arka sokakları var öyle bir durumda mağdur olmak istemem. Benim Yaşadığım evde benim huzurunu bozacak Şekilde bana sorulmadan satılmamalı devredilmrmrli kanunda böyle bir hak tanıyor zaten.Eski konularınıza yaptığınız yorumlardan böyle görünüyor ne yazık ki, isterseniz eşinizin üzerine olan ev konusunda yazdıklarınızı tekrar okuyun.
Neyse daha fazla yorum yapmayacağım siz doğru bildiğiniz yolda ilerleyin.
İyi akşamlar...
Sizin mantığınızla düşününce evlilikte hediye diye birşey olmaz ki. Yani ya geçindiğiniz paradan kisacak ya biriken paradan alacak. Adam başka nereden bulsun parayı?
O zaman kredi kartları da ortak Olmalı. Ben neden beğendiğim birşeyi kendime onun Kartından almıyorum ?İşte o Zaman evlilik hissinizde sıkıntı oluyor benim param onun parası deyip üzülüyorsunuz
Sistem vs kurmak diye birşey değil bu aslında sadece bir his
bu biz olmak, kalan son 5 TL yi paylaşmak
Hediyeyi annesine alsa ve bu konuyu açsanız belki size hak vereceğim ama size aldığı hediye için bu tavrınız hoş değil
O paralar ortak harcamalar da ortak
Söylediğiniz şey o kadsr Saçma bir örnek ki ...Geceleri taksi şoförlüğü yapıp ekstra kazandığı paradan almalıydı ya da öğle yemeği yemeyip iki ay para artırarak alabilirdi hatta böbreğini bile satabilirdi ama ortak hesaptan ya da kendi maaşından almamalıydı.
Konusahibi çok başka bi kafada,benim bi tanıdığım eşinin alyansını çalıp,sonra adamı alyansı kaybettiğine ikna edip alyansı bozdurarak kendi gizli hesabına yatırmıştı,o yüzden konusahibinden beterlerini de gördüm,şaşırmamalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?