- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Hah işte demek istediğim şeyde bu.Bence doğru düşünüyorsunuz.
Çalışmıyorum ve her türlü giderimi eşim karşılıyor.
Ona hediyelerimi gidip de adamın ödediği karttan almadım asla.
Kendim biriktirdim aylarca, bir ihtiyacımdan kıstım da aldım.
Aynı şekilde o bana hediye alıp bu ay sıkıntıdayız ödeme var derse ‘beni ilgilendirmez almasaydın’ derim.
Almasaydı aynı mantıkla...
Mesela benim hem kredi kartım hem de aylık aldığım bir meblağ vardır.Hah işte demek istediğim şeyde bu.
Ben ona sana hediye alacağım ver kredi kartını desem aynı mantık işteBence doğru düşünüyorsunuz.
Aynı şekilde o bana hediye alıp bu ay sıkıntıdayız ödeme var derse ‘beni ilgilendirmez almasaydın’ derim.
Kesinlikle öyle.Ben ona sana hediye alacağım ver kredi kartını desem aynı mantık işte
Işte bunu anlatmaya çalışıyorum bende aksamdan beri.Kesinlikle öyle.
Parasını kişinin kendi ödeyince hediye olmuyor onun adı.
Bir şekilde kendi maaşından cebine ayırdığı harçlıktan arttıracaktı.
Yoksa gider siz de alırdınız ortak birikiminizden, ne var ki bunda?
Valla bana ters yani.Işte bunu anlatmaya çalışıyorum bende aksamdan beri.
Bende aynı fikirdeyim.Valla bana ters yani.
O zaman evlilikte hediye diye bir şey olmaz ortak paradan harcanıyorsa.
Zaten bence her şey ortak mantığı saçma.
Evet belirli bir gelir olur, sonra eşler kendilerinin özel harcamaları için bir miktar ayırır.
En azından bizim evimizde öyle.
Böylece kimse kimseye niye aldın vs diye karışma hakkını kendine göremiyor.
İster gider kendi paramı bir çantaya yatırırım, ister biriktiririm.
Eh siz yine adamın parasıyla almış oldunuz ama. Ha biriktirdiniz, ha karttan tek seferde çektiniz, ne fark ediyor?.Bence doğru düşünüyorsunuz.
Pardon?Eh siz yine adamın parasıyla almış oldunuz ama. Ha biriktirdiniz, ha karttan tek seferde çektiniz, ne fark ediyor?.
Tek bir gelir kaynağı var, evin bütçesi falan dediğiniz sonuçta onun maaşı. Konu sahibi için de öyle. İsmine "ev bütçesi, harçlık" deyince değişmiyor ki. Sonuçta yine o maaştan ayrılan parayla hediye almış oluyorsunuzPardon?
Benim kendi özel harcamalarım için evin bütçesinden ayrılan para, ne zamandan beri adamın parası oluyor?
Çalışmıyorum dedim.
O zaman yaptığım ev işinin bedelini her gün ödesin, kendi kazancım olsun, değil mi?
Eve para getirmiyorum diye besleme miyim?
Evin bütçesi eve giren parayla olmuyor, evin harcamasıyla oluyor.Tek bir gelir kaynağı var, evin bütçesi falan dediğiniz sonuçta onun maaşı. Konu sahibi için de öyle. İsmine "ev bütçesi, harçlık" deyince değişmiyor ki. Sonuçta yine o maaştan ayrılan parayla hediye almış oluyorsunuz
Ne beslemesi yahu kompleks yaptınız
Mesleğim yok demedim diye bastırmanız da kompleks bana göre ama neyse.Evin bütçesi eve giren parayla olmuyor, evin harcamasıyla oluyor.
Hiç kompleks yapacak bir tip değilim, çalışmıyorum dedim kendi tercihimle, mesleğim yok demedim.
Benim yaptığım iş, yatılı kadın işidir ve şuan ortalama 500 dolardır.
Yani ben yaptığım için, eşim bu kadar parayı vermiyor, dolayısıyla evin bütçesi de eşimin getirdiği para olmuyor.
Bilmem anlatabildim mi?
Bence anlatılan iki konuda aynı aslında , aynı kapıya çıkıyorMesleğim yok demedim diye bastırmanız da kompleks bana göre ama neyse.
Eşinize aldığınız hediyenin kaynağı yine eşinizin maaşı oluyor. Farklı bir kaynak yok değil mi? Yani konu sahibinin eşi de "ortak" bütçeden bir hediye almış. Arada zerre kadar fark göremiyorum.
Bilmem anladınız mı?
Yok, anlamadım ve anlamayacağım da.Mesleğim yok demedim diye bastırmanız da kompleks bana göre ama neyse.
Eşinize aldığınız hediyenin kaynağı yine eşinizin maaşı oluyor. Farklı bir kaynak yok değil mi? Yani konu sahibinin eşi de "ortak" bütçeden bir hediye almış. Arada zerre kadar fark göremiyorum.
Bilmem anladınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?