Ben mi Hatalı düşünüyorum ?

Bence doğru düşünüyorsunuz.
Çalışmıyorum ve her türlü giderimi eşim karşılıyor.
Ona hediyelerimi gidip de adamın ödediği karttan almadım asla.
Kendim biriktirdim aylarca, bir ihtiyacımdan kıstım da aldım.
Aynı şekilde o bana hediye alıp bu ay sıkıntıdayız ödeme var derse ‘beni ilgilendirmez almasaydın’ derim.
Almasaydı aynı mantıkla...

Mune hanım konuyu kapatır mısınız ?
Saçma sapan yorumlar gelmeye başladı. Yok taksi şöforlüğü yapsın , yok alyansını çalsın vs vs miş.

Hah işte demek istediğim şeyde bu.

Hah işte demek istediğim şeyde bu.
Mesela benim hem kredi kartım hem de aylık aldığım bir meblağ vardır.
O paradan biriktirdim hep, kuaföre gitmedim, ihtiyacımı almadım ya da gittim en ucuzundan hallettim, altınımdan bozdum da aldım.
Oldu o zaman karttan çekseydim adama kendi hediyesini ödetseydim şaka gibi!

Ben ona sana hediye alacağım ver kredi kartını desem aynı mantık işte

Ben ona sana hediye alacağım ver kredi kartını desem aynı mantık işte
Kesinlikle öyle.
Parasını kişinin kendi ödeyince hediye olmuyor onun adı.
Bir şekilde kendi maaşından cebine ayırdığı harçlıktan arttıracaktı.
Yoksa gider siz de alırdınız ortak birikiminizden, ne var ki bunda?

Işte bunu anlatmaya çalışıyorum bende aksamdan beri.

Işte bunu anlatmaya çalışıyorum bende aksamdan beri.
Valla bana ters yani.
O zaman evlilikte hediye diye bir şey olmaz ortak paradan harcanıyorsa.
Zaten bence her şey ortak mantığı saçma.
Evet belirli bir gelir olur, sonra eşler kendilerinin özel harcamaları için bir miktar ayırır.
En azından bizim evimizde öyle.
Böylece kimse kimseye niye aldın vs diye karışma hakkını kendine göremiyor.
İster gider kendi paramı bir çantaya yatırırım, ister biriktiririm.

Bende aynı fikirdeyim.
Ortak bile olsa belli alanlar var zaten.

Eh siz yine adamın parasıyla almış oldunuz ama. Ha biriktirdiniz, ha karttan tek seferde çektiniz, ne fark ediyor?.

Yanlis dusunuyorsunuz.
Hesaptaki paraya ortak para gibi degil, kendi paraniz gibi bakiyorsunuz.
O zaman siz de onun parasini yiyorsunuz her gun.
Adam ne guzel dusunmus, sizin icin hediye almis, sizin dusuncenize bak ...

Eh siz yine adamın parasıyla almış oldunuz ama. Ha biriktirdiniz, ha karttan tek seferde çektiniz, ne fark ediyor?.
Pardon?
Benim kendi özel harcamalarım için evin bütçesinden ayrılan para, ne zamandan beri adamın parası oluyor?
Çalışmıyorum dedim.
O zaman yaptığım ev işinin bedelini her gün ödesin, kendi kazancım olsun, değil mi?
Eve para getirmiyorum diye besleme miyim?

Tek bir gelir kaynağı var, evin bütçesi falan dediğiniz sonuçta onun maaşı. Konu sahibi için de öyle. İsmine "ev bütçesi, harçlık" deyince değişmiyor ki. Sonuçta yine o maaştan ayrılan parayla hediye almış oluyorsunuz
Ne beslemesi yahu kompleks yaptınız

Ben calismiyorum, pazar ve market alis verisini kocam yaptigi icin para onda oluyo. Oyuzden bende fazla para olmaz. Onun dogum gununde onun kredi kartiyla ona hediye aliyorum. Bir kere bile benim paramla bana hediye aldin demedi. O kazaniyor diye onun parasi sayilmiyor, kazandigi para ikimizin, cunki evliyiz ...

henüz biz olma bilincini kazanamamışsınız . zamanla olur elbette. düşünmesi bile güzel eşinizin

Evin bütçesi eve giren parayla olmuyor, evin harcamasıyla oluyor.
Hiç kompleks yapacak bir tip değilim, çalışmıyorum dedim kendi tercihimle, mesleğim yok demedim.
Benim yaptığım iş, yatılı kadın işidir ve şuan ortalama 500 dolardır.
Yani ben yaptığım için, eşim bu kadar parayı vermiyor, dolayısıyla evin bütçesi de eşimin getirdiği para olmuyor.
Bilmem anlatabildim mi?

İyi de bunun yanlis oldugunu dusunuyorsaniz size gore nasil olmasi lazim?kendiniz diyorsunuz evin giderleri esimin maasindan karsilaniyor diye.adam butun maasini eve harciyorsa hediyeyi nasil alacak?
Bu sekilde dusunuyorsaniz birikiminizi ortak hesapta degil ayri ayri yapin o halde.evin giderleri icin herkes belli bi miktar maasindan koyup kalanini biriktirin kendi adiniza.

Mesleğim yok demedim diye bastırmanız da kompleks bana göre ama neyse.
Eşinize aldığınız hediyenin kaynağı yine eşinizin maaşı oluyor. Farklı bir kaynak yok değil mi? Yani konu sahibinin eşi de "ortak" bütçeden bir hediye almış. Arada zerre kadar fark göremiyorum.
Bilmem anladınız mı?

Bence anlatılan iki konuda aynı aslında , aynı kapıya çıkıyor

Yok, anlamadım ve anlamayacağım da.
Sizin mantığınız medeni kanuna bile aykırı, eşler ayrıldığında çalışmaya bakılmaksızın mal ikiye bölünür çünkü mesele sadece para getirmek değildir, aynı zamanda götürmemektir.
Kazanç, gider, ve yapılan işler doğrultusunda bir gelir hesaplanır.
Sizin için kompleks olsun, benim için açıklama.
Sonuçta anlaşılabildiğiniz kadarsınız, değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…